2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sorularıma yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim iyiki varsınız.....

DıDE duyuyonmu beni bacım ordamısın.... COŞKUN la ve NURıYLE bir akrabağılın varmı kuzum senin onlar hakkında bukadar bilgiye sahipsin:)))))

bende de oluyo bazen, emişince geçmesi lazım...

kız tazeeeeeeeeeeeee bende saf saf ıhlamur iç yazmışım .. kzıım gıcıklıkyapma.olan var olmayan var olupda ypamayan var dime ya niiiiiiiiiiiiiiiiiiii

nıhahaha kötükedihüso

SÜY YUMAĞI diye yeni bir tıbbi terim literatüre kazandırılmıştır arz ederim

allah seni kahretmeye !! kucağımda çocukla okuyorum, bi güldüm sıçradı yavrum yaaa :)))

DÜNÜRÜM nasılsın iyimisin....damadım nasıl bakalım.....irtibatı kopartmayalım.....

iyiyiz çok şükür, azcık gazımız vardı, maşallahımız var. zinco iyiymiş gerçekten de! sen nasılsın, selinim gelinim nasıl?

valla canım iyi diyelim iyi olalım uykusuz bir gecenin ardından işteyim ne kadar iyi olabilirsem o kadar iyiyim:sinifsinif: selin beni üzüyor bu aralar burnu tıkalı serum fizyolojiye rağmen ne yapıcam bilmiyorum koca gece mıkırdadı durdu uyutmadı benide kafasını bir oyana bir buyana sallayıp duruyor neden bilmiyorum:umursamaz: babaannesi şimdi sağlık ocaığına götürecek aylık kontrolü var bakalım kaç okka olmuş öğreneceklerzemuszemus

gazınızın geçtiğine çok sevindim yavrum kim bilir ne kadar rahatlamıştır.... kıızzz dünür doruğun saçlarından bize göndersene ya gelinin kel kalıyor yaaopuyorumnanaktan

meltem yazdığın yöntemler ben de işe yaramıştı inşallah geçer

selin üç aylık oldu bugün demek maşallah.fotoğraf eklesene sibel

gene de tam değil... hala kıvranıyoruz arada ama, çok şükür!!! okyanus suyu kullansan? tonimer baby oldukça etkili. ben bir de banyo sonrası mutlaka çekiyorum mümükleri...

saçlar konusunda yapabileceğim bişi yok üzgünüm. onur da, ben de saç konusunda oldukça zenginiz. sonuç ortada... :)

canım sagol önerilerin için... ortada mümük yok..... ama tıkalı hort hort çekiyor arada... gece çok tıkandı yavrum.... bakalım olmazsa dr. unu ararım şimdi önereceği birşey varmı diye.... tonimer baby yi herkesten duydum tavsiye ediyorlar... sprey şeklinden çekiniyorum biraz ama onunda damla şeklinde olanı varmış bakalım sorayım dr. uma ne diyecek.....

çok tatlı maşallah.çok güzel Allah esirgesin

çok geçmiş olsun canım

maşallah.Allah nazarlardan saklasın çok şirin gözüküyor

ben havanın durumuna göre ya penye battaniye ya da daha sıcak tutacak battaniyelerinden birirni örtüyorum.yorgan kullanmıyorum.çok sıkmak ve sıcağa alıştırmak istemiyorum.yoksa azıcık bi açılmada ve soğukta üşütür diye düşünüyorum.penye bi takım giydiriyorum.çorap yelek ne varsa çıkartıyorum.şimdilik böyle.
yastık kullanmıyorum.iki yaşına kadar önerilmiyor.yastık boğulmalara zemin hazırlayabilir yada kolaylaştırabilir.
yatağı yanımda.bazen benimli bazen yatağında yatıyor.
masal değil ama ninniler okuyorum.onunla sürekli konuşuyorum gözlerinin içine bakarak.zaten o da karşılık vermeye çalışır sesler çıkarıyor.meme emerken oyunlar yapıyor.memeyi bi bırakıyor bi şeyler anlatmaya çalışıyor bi alıyor.gülüyor yüzüme bakıp.başka yere bakıyorsam sesler çıkarıp dikkatimi çekmeye çalışıyor

mevülütümüzü yaptık..çok şükür çok güzel oldu..allahım kabul etSin inşallah...
Allah kabul etsin canım
Servan da elini emmeye başladı çok hoşuna gidiyor.

hareketli ses çıkaran oyuncaklar bu dönemde çok önemli.Servan dönencesini izlerken onlara gülümsüyor onlarla konuşmaya başlıyor ve yakalamaya çalışıyor.çıngırağıda var.bazen çıngırağını gösterip sallıyoruz yakalamaya çalışıyor.bebekler bu dönemde nesnelere ellerini yumruk yaparak dokunmaya çalışırlar.

Son düzenleme:
Benim oğluşumunda pipisi darmış sünnet olsun dedi doktor acele değil ama sonuçta olucak ve dar dedi.Ben yaza kadar bekleyyim diyorum daha gazımız nedeniyle uyuyamıyuz birde bu eklendi birde idrarında az bişi enfeksiyon çıktı allahtan kedici gibi ateşi yok bizede antibiyotik verdi 10 gün kullanacağız inşallah atlatır kuzum şu üç ay olsaaaaaa

Evet su içmeyide sordum kayınvalideme sütten başka bi şey vermiyelim dediğim halde veriyor suyu dr 6 aydan önce vermeyin yazmış nedeninide "su anne sütü alma miktarını azaltır " diye açıklamış işte. cam biberon konusunu da bilemiyorum 1 soru sorma hakkım var maalesef. Umarım dediğin gibi harf hatası vardır.
İnşallah kayınvaliden, hakkındaki düşüncelerini değiştirecek şeyler yapmaz. Yanyana gelince durum çok farklılaşıyor çünkü.

işte Farklar:)
Coşkun .....

sırnaşık şey

evt meliyolar :)))

PıNK benim kızımda dudağını emiyor ağzının içine çekiyor alt dudağını hatta uykuda bile arada öyle uyuyor huy edindi.. ne bulursa emiyor elini bile...... meeee diye ağlıyor bizimkide AĞUSTOS ANNELERıNıN KUZULARI diye boşuna demedik onlarda bunun hakkını veriyorlar:)))))

birde ağzını tükürcük yapıyor nasıl yapmayı beceriyorsa.... kucağıma alıyorum kafası omzuma geliyor kazağımı bile yalıyor arada tükürcük çıkartıyor kucağımdayken kolum ıslanıyor:)))

kızlar sanırım hala içimizde eldiven kullananlar var.ben oğluma hiç kullanmadım.bebekler bu dönemde dünyayı elleri ve ağızlarıyla tanırlar.oğlum emerken parmağımı ya yakalr ve sıkıca tutar yada elini göğsümün üstüne koyar.onu emzirirken bende parmağımı yakalamış elini öperim.bence bebekler için emerken dokunma ihtiyacının giderilmesi gerekir.hatta uykusundan korkarak uyandığında gidip parmağını tutarım kendini güvende hissetsin diye sakinleşir

bebkler bu dönemlerde yavaş yavaş artık nesneleri yakalma çabasına girerler.ellerini yumruk yaparak nesnelere dokunmaya çalışırlar ve uzanırlar.ben ve babası çıngırağı yanına yaklaştırıp sallayınca bu günlerde ellerini yumruk yapıp çıngaıağa vuruyor tutmaya çalışıyor.geçen gün yemek yapmak için onu anakucağına koyup yanınada çıngırağını bıraktım.mutfağa gittim.bi ara odaya girince çıngırağı iki eliyle havaya kaldırmış buldum.çok şaşırdım ve mutlu oldum.
bence eldivenleri çıkartın nensnelere özgürce dokunsunlar.oğlum asla ellerini battaniyenin altına koymaz.asla sardırmaz ellerini.hep eller dışarda uyur

Son düzenleme:
Servan'ın elleri hep açıktı.doğduğu ilk günden itibaren.emerkende elleri nasıl açılır parmakları nasıl oynardı.belki hiç eldiven kullanmadığımdandır ellerini hep açık tutması

oğlum bütün gün böyle emzirmek için alıyorum bırakıyorum altını temizlemek için alıyorum bırakıyorum aynı pozisyona geçiyor çok sevdi bu ana kucağını

işte haplanmış halinden iki kare :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…