2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Adam olmuş büyümüş... ne cabuk buyuduler bunlar.. boyle sıze bakınca NURDAN.. cok duygulandım bı an.. Rabbim birliğinizi bozmasın.

Ozgur Ankara da.. aksam gelecek.. sabahın korunde gıttı adam.. ve ben ctesı gunu evdeyım.. ıkıye ayrılmazsam ıyıdır.. mılyon tane iş var yapmam gereken.. ama dötümü kaldıramıyorum.. nedır bu agırlık bı anlayabılsem..

Oslem..

meyveler hakkında bı bılgım yok yafrum.. ama ben kızılcık alıp koyacagım dıfrıse, onun da nedenı kışın çay yaparken ıcıne koyayım.. Kuzey e meyve purelerıne koyayım bla bla.. bır de mürdüm eriği tam bır sıfa kaynagıdır.. bu ara o ok.. al, ınce ınce kes.. koy dolaba.. ozellıkle olur da kabız falan olursa bas yardımcın, vıtamın deposu... baska da su an aklıma bısı gelmıyor.. eger yerın varsa musaıt se ben meyvelerı al kurut derım.. üzüm gibi.. armut gıbı.. hoşafını yaparsın OZDE YE kışın..

bır de bıdlrıcın yumurtaı ıle ılgılı netten bı arastırma yap derım, en az 3 yas dıolar yumurta ıcın.. bır yumurta 5 tavuk yumurtasına bedelmıs.. ve yaşları kucuk oldugu ıcın alerjık reaksyonlara, organlarının yorulmasına sebep oluyormus.. acaba o isilikte mi bundan oldu ozdeye.. dusunmeden edemedım aksam.. cunku yetıskınler bıle sureklı yemesınler dıolar.. kaldı kı bu bebek.

Derya, Nurdanum.. oZLEM.. bı cay ıcsek beraber.. olma mı?? toplaşalım şimdi..

bu arada sen nıe kalkıp sahurda yemek yıyosun DERYA :)) hem oruc tutma, hem ye yat :))

Kuzey, bazen hırcınlasıp benım yuzume gozume vuruyor.. bunu neden yaptıgını anlamıyorum.. bı kac makale okudum ama yok sınırlenmıs yok tepkı verıyor falan dıolar.. oyleyse bıle bu huyundan nası vazgecırebılırım..

bır de her seyı aglayarak ıstemeye basladı.. hem de nası aglama.. sankı tuutp bı yerını koparmısm gıbı.. tepkı vermemeye oralı olmamaya ve sakince gıdıp yanına yaklasıyorum ama o huyundan vazgecmıyor.. canım sıkılmıs durumda bu davranıslarına..

tebrık ederım hepınızı.. yazılarıma monolog dersenız hepınızı heder ederım.. mubarek makale yazmısım derdımı anlatıcam dıe.. gelırsenız ugrayın yanıma..

Sağol canım bugün pazar vardı alacaktım erik ama unutmuşum bak haftaya artık... Kızılcıkta hiç sevmem ben birde bugün pepino diye bir meyveye rastladım araştıracaktım bak şimdi aklıma geldi ne ola ki bu pepino mudur nedir?

Onu bende duydum 5 yumurtaya bedel olduğunu hatta yumurtanın kaplarında bilgiler bile vardı.. Ama ağır geleceği hiç aklıma gelmedi :bbo: Ondan olabilir mi bilmem canım sen ilk yazdığında benimde aklıma geldi ama uzun zamandır veriyordum kaynatıp sarısını her kahvaltıda katıyorum bulamaça ohaoldumsmile

bu arada sen nıe kalkıp sahurda yemek yıyosun DERYA :)) hem oruc tutma, hem ye yat :))

Çay mı ben soğuk birşeyler alsam daha iyi olacak canım çivi çiviyi söker mi yoksa çay mı alsam :)) Sizle aynı ortamda olalımda lahana suyu bile içerim ya farketmez :))

Off bizde de öfke patlamaları var ve ağlayarak isteme mesela biberonu elime getiriyor su bitince ben doldurana kadar yer gök inliyor her istediği anında olacak eyvahedigeldismile Tamam kızım hemen getiriyorum diyorum yok anlamaz... Herşey ağlanarak isteniyor.. Hatta bugün başımıza şöyle bir olay geldi pazara erkek kardeşim ben ve Özde çıktık elimde suyu gördü ağladı çantadan suyu çıkarana kadar kıyamet koptu aldık verdik içti... 30-40 sn sonra yine istedi gecikince yine orrtalığı yıktı... Kardeşim dedi ki biz çok şımarttık Özdeyi dayısının elinden su içmedi biberonu aldı bana verdi dayısına yüz çevirdi aynı şey 3 defa tekrarladı daysına parmak gösterip hıııı yapıyor kızdı birde güldük ya anlıyor artık herşeyi...

Anavatanı Güney Amerika olan ve son yıllarda Türkiye’de de yetiştirilmeye başlanan tropikal egzotik meyve pepino, içerdiği yüksek potasyum oranı ile kan şekerini düşürüyor, barındırdığı A, B ve C vitaminleri ile kansere ve kalp krizine karşı koruyor.
Son yıllarda Türkiye’de yetiştirilen ilaç gibi meyve pepino, kavun, muz ve ananasa benzeyen tadıyla büyük ilgi görüyor. Görünümü kavuna benzeyen meyve, içerdiği yüksek potasyum oranı nedeniyle kan şekerini düşürüyor ve barındırdığı A, B, ve C vitaminleri ile kanser ve kalp krizine karşı koruma sağlıyor. Kanser hücrelerinin yok olmasında büyük etki sağladığı ve kolesterolü düşürdüğü bildirilen pepino, hücre yenileyici özelliğiyle çocukların gelişiminde, C vitamini deposu olma özelliğiyle vücut direncini artırmada, kalsiyum bakımından zenginliğiyle ağrıların giderilmesinde de etki sağlıyor. Ayrıca pepino, böbrek kumunda etkili olduğu kadar anemi hastalarına fayda sağlıyor. Cinsel duyguları veya isteği uyaran etkisi de bulunan pepinonun, uyku düzenini dengede tutması, menopoz döneminde yaşanan psikolojik sorunlarda olumlu etki yapması ve içerisinde K vitamini bulunduğundan kanın pıhtılaşmasını da kolaylaştırıyor. Çocuklarda kemik gelişimi sağlayan pepino, cilt bakımı içinde kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra pepinonun; şeker hastalıkları, parkinson hastalığı, dalak yetmezliği (tromoksin), bağırsak kanseri, gen hastalığı, mide rahatsızlığı, anemi (kansızlık) hastalığına iyi geldiği öğrenildi.

Ne kadar cahilim ilk defa duydum ve gördüm o meyveyi boyundan büyük işlevleri varmış... Özde ye versem ağır gelir mi acaba daha kendim bile denemedim ama :))

o huırçınlaşam bizdede var ama birden vuruyor..ağlama yok şükür sakin ağı abi ama çok fena oldu bu aralar imdat diyorum yardım diyorum ama kime ...sempatiksalakcinni

eşim bensiz yemiyor sofrada ynında bulunucam ee yanında bulunurkende atıştırıyorum öyle full yemek değil ama işte ..
yamacıma gel ben her cumartesi pazar hafta içi sonu başı hep evdeyim..(
ağırlık biz<e yanıaşırsa evi m....kkk götürür.. daha şimdi 1.5 litrelik suyu yusf halıya boca etti oturma odası aykalndı bir anda ...laelaelaelaelae

kaydirigubbakcemile3vereliniortak

ay ay teoma bak kısa saçınızı sevsinlerkaydirigubbakcemile3
nurdan öbürü beline kadarmıydıki bu saça kısa diyorsun:roflol:sempatiksalakcinni
canim bu onceki halimiz baya uzamisti

Derya, Nurdanm.. oZLEM.. bı cay ıcsek beraber.. olma mı?? toplaşalım şimdi..

off hemde nasil super olur hemencik evi temizledim elektik supurgesi ustunkoru sildim, off yorgunum ya cay nasil super olurdu..

bizde asiri agresifiz, ama oyle boyle degil, sanirim bu yasta normal ozaman , bagiriyor, hatta oyuncaklara bile bagiriyor, agliyor, miz miz, en sevmedigim cocuk tipne burundu; kimi kinadiysam artik...

Son düzenleme:
gerci dun ilk kesilince sekilli mekilliydi saclar, ama bizim deli oynadikca bu hale geldi:))bilerek cok kisa istemedik:))

baya uzamış gerçekten..bizdeki yaramazlık ağzına ne bulsa sokuyor ya deli olucam akşamakadar gözüm yusufun ağzında ya..yer böcüğü oldu iyice ne bulsa ama abartısız ağzında..

buyrun yine ağzında bişey avrdı alayım derken kustu ama ağzındakini yuttu ..inanamıyorum..GERÇEKTEN İMADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTT..ne yutu iananmazsınız sütyenin içinde balenlilerin tel varya makina telini çıkratmış bende çamaşır asarken balkonda cam kenarına koymuştum onu yere düşürüp yüzündeki boyayı yedi inanamıyorum...-tatlicadiarzu-delikafadulden
Ablamız nasıl temzi sak,in çocuktu ..gerçi oda büyünce zıvandan çıktı tv yi bile ters pozisyonda izler..laelaelaelaelaesempatiksalakcinni

ortak payda, herkes de bu hırçınlık var demek ki..

Nurdanum..dibimdeydim göremedim seni.. ALLAH BUYUK DIORUM..

DERYA 1.5 LITRELIK SU HAA bilmiyorumkismile

Ozlem, ıkı ay once ben onu yazlık bahcesıne dikmek ıcın aldım.. beklıyorum meyvelerı olsun dıe.. babam cıftlıkte denedı ama orayı begenmedı meyve o yuzden olmadı.. kendısıyle uzun zamandır ıc ıce bır meyveyım, tadı kavuna benzıyor.. burada tek tek satılıyor pazarlarda..

Sımdı gelelım OZDE ye.. Ozlem.. OZDEYI bıraz rahat bırakır mısın?? :))) o tropıkal bır meyve.. organları daha gelısmemıs bır bebege bu meyveyı verme lutfen, bunyesı kaldrmayabılır2

hırcınlık ecedede var sinirlenince onunde ne varsa tekmelio ..bide bisey isterken cıglık bagırıo vereyim die bende bugunden itibaren o bagırdıkca bagırma annecim anne ver de diorum bakalım nekadar anlıycak..

efrim murdumu dun aldım ona nası yedireyim ?buara kabızlıgı oluyo

pepino cok guzel adap yemiştim hatta minişle bulustugum gun ozlemin kopyaladıgını kopyalamıstım ama ogun sitedeki mesajlar uctu gitti niyazi oldu benim mesaj

derya ecede yerde buldugu en ufak seyi agzına goturuyo ben gorursem hemen bana uzatıo ne vr agzında diorum bazende acmıo agzını..hep mazaratlık...

buaralar sıralamaya basladı ancak sanırım 13 ayı dolana kadar yurur

yavrus ben O nu kışın dıfrıste ıdı.. haslayıp azıcık suyla, meyve puresı gıbı yapıp yedırmıstım.. hoşur hoşur rahatlamıstı Tusi..

tazesını rendele.. tadına bak eger hoş olmamıssa pekmezle tatlandırıp yedırebılırsın.. annem ole demıstı bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…