Evet canim kivimi ne koyu ne aşiri sulu.tam hazir meyvesuyu kivaminda oluyor.şekere gerek yok ama annem erik eksi diye şöyle bi serpti.mesela 6kilo erige 1kilo koymamistir belki. Şevvalde şeftaliye bayiliyo.yapicaz bizde.tamam anladım, benım domates sosu yapışıma benzıyor bu.. hoşafın kıvamını bız ayarlıyoruz degıl mı?? seker falan koyuyor musunuz sız? ben de Kuzy ıcın yapayım bari Tubacım.. ıyı kı dedın.. seftalıyı cok sevıyor kUZEY.. ondan muhakkak yapimm nektariden..
Asil biz ona kaygana diyoruz.ben un falan koymadan iste yazdigim gibi yaptim.hatta bu sabah biraz kivami sulu geldi un yerine cici bebe ekmegini ufaladim :) omlet oldu iste,hem yumusak hem icinde patates peynir tereyag yumurta ekmek var,icine biraz ceviz ve findik bıle eklenebılır aslında.bu karisim kabakl,ispanaklada cok güzel oluyo.semiz alip onlada deniycem.tabi önden hafif bi haşliycam.kahvaltıda mucver mı?? nası yanı Tuba, nası bı mucver kı bu??
Kesinlikle.yukarida alternatif cogalttim :)ahhaaa süper hiç aklıma gelmemişti, ben de bunu deniycem... valla bazen çok basit şeyler bile aklımıza gelmiyor.. PAYLAŞALIM ÇOĞALALIM değil mi?? Saol Miniş sana da
Ya cok yakisikli olcak bu sipaya,massallah.cok isin var kizlarla cook
Aynen ya.tuzlu cubuk manyagi.24saat versem hayir demiycek.bide saçlar yandan yandan kıvrılmış ya Kuzy'nin ay allahım... üçkağıt ağlamaları bizde de var, ve hırçınlık hat safhada tabi... bide çubuk kraker sevdasına tutuldu son zamanlarda.Oysa ne kadar zararlı biliyorum ama dışarda susturmak için veriyorum arada, kendinden geçiyor çubuk krakeri görünce, elimden kapışını görmeniz lazım
Of aklima geldikce yandik diyorum. Şevval = daa = delisi.addanin adi daa bizde.sahiden öyle...
bi başka eğlencesi, pet su şişelerin kapağını kapatıyor açıyor kapatıyor. Bikaç dakika hiç gözünü ayırmadan yapıyor. Bikaç dk. dedim bakın. Bizim için büyük bir devrim bu:) Yoksa saniyelerle oynuyor oyuncaklarıyla. Pat atıyor gözü hep başka bişeyde, full tatminsizlik..
Ben kışı düşünüyorum. Napcaz evde bunlarla. Aktivite aktivite arayıp durcaz. Bide pıtır pıtır yürüyecekler ki aman allahım
Bu sene Şevvalin tanistigi mikrobun haddi hesabi yok sanirim.kasmiyorum bende,okadar mutlu ki özgürken.agzina atmadigi sürece bi cok sey serbestsalıncaktan sıkıldık, kumlara atıyoruz onu. Aman allahım zevk çığlıkları atıyor. Bazen tehlikeli oluyor tabi, gözüne gelecek şekilde fırlatıyor kumları ama.. Ve kirlensin, mikroba alışsın umursamıyorum eve gelince yıkanıyor nasılsa. Birde etrafında çocuklar varsa kendinden geçiyor.
Aynen ya.bukadar olur hepsi ayni nerdeyse kuzularin.o cocuklar asagi yukari koştururlarken onlari izlesin yeter.ciglik atar gel gel yapar.ya bızım lapdöt salıncakta sallansın, etrfata cocuk varsa onları ızlesın.. mumkunse yanına ceksın.. ne kadar cocuk meraklısı Kuzey ya.. nası sevınıyor bırılerı yanına gelsın,onunla ılgılensın, onları ızlemekten aynı Ruzgar gıbı kendınden gecıyor sevıncten..
zaten bebeklikten belliydi,bakicisinada sarkintilik etmisti yanlis hatirlamiyosam :) capkin Teobuarada etraftaki cocuklardan bahsetmissiniz ya bizimkinin ilgisini guzel kizlar ve kiz cocuklari cekiyor, normalmidir, bunu ciddi yaziyorum cunku babasiyla cok gozlemledik, guzell hatunlari kesiyor, onlar gecerken bi bakisi var gormaniz lazim, ve kiz cocuklari, hatta begenirse gidip oksuyor adam yanak omuz bacak o an ne varsa..her hatunda degil onada dikkat ettik, bakimmli hos hatun, guzel bebekler...gecen gun yemekte baya gozlemledik, sonuc budur, sapik bir oglum var(
önceden yusufta ne var ağzında diyince ağzını açıyorud ..şimdi kaçıyor sıpa..derya ecede yerde buldugu en ufak seyi agzına goturuyo ben gorursem hemen bana uzatıo ne vr agzında diorum bazende acmıo agzını..hep mazaratlık...
buaralar sıralamaya basladı ancak sanırım 13 ayı dolana kadar yurur
evet öncedne ağzında tutupçeviriyordu şimdi direk yutmaya çalışıyor....sempatiksalakcinniakannehiraaa ne ayıpp nası atlamısız yavrum bız bırbırımızıı.hemen yoollım barı:1closedeyes:
off aynen Şevval,bıse ıstesın yada ıstedıgı olmasın aglama zırlama tepinme cokca mevcut.
şu sıra baloncuk cıkaran seye sardı.fü füüü goook yapıyo buldugundada dakikalarca üflettırıyo bıze.şaka gıbı yanı şaka
hep agızlarına bıse atıyorlar.inşallah bu son olur Deryacım,Yusuf yutmaya basladı artık,önceden agzında tutuyo dıodun sankı dımı.
hoş geldın Pervıncım,neysekı bıtırdın temızlıgı,özletme bukadar kendını.temızle temızle mahvettın kendını 10 gundur
bebişlerimiz cok hırcın anlasıldı.inşalalh uzun bı zamana yayılmadan gecer bu kötü huyları
annemde yapardı çok lezzetli veamaartıkın yapmıyor.hatunlar erıkten bahsetmıssınız.annemde bahceden kırmızı ekşi erık toplamıs,onu kaynattık gecen gun, cok az sekerle.10 kadar kavanoz oldu.Şevvalde begendı. içiricem ona degısmelı olarak.siyah üzümde yapıcaz inşallah,vişneyı kacırdım. onuda alıp bıraz difrize atıcaktım bırazda seftalıyle beraber kaynatıp meyve suyu olarak vercektım.ben meyvelerı bu sekılde verıcem yanı meyvesuyu olarak hemde sekersız cokda saglıklı oluyo
nur eşin birde eve aniden getirme işini düzletirse sanırım herşey dahada güzel olacak tavrını koymaya devam et değişir bak gör...herkese ii akşamlarr ben geldim evde ütü yapılıo bende yerlerine düzlüyorum bugün işim yoktu derken bulaşık makinası su kaçırdı halıları topladık sevis geldi nerden geldiğini bulamadı tabi dolabıp söktüler pazartesiye kadar öle duracak derken saat 6 da canım ciğerim kocam aradı amcasının oğlu yanlızmışta bugünde gelecekmiş diee şaka gibi benim kocamm geldi neyse hiç takmadım dünki sinir harbi bünyemi yeterince etkilendi zateb çok fazla muhabbet etmiorumm o konuşmaya çalışıo............
teoşum nasıl yakuşuklu olmuş yerim ben onuuuuu nurdancım evlilik yıl dönümünüz kutlu olsun...
a.sa.sohh iki gündür bı nefes aldık valla.ne güzel serınledı, nasıl esıyor püfür püfür.o nem o sıcak neydı öyle.yavrumda bı rahatladı. gecede enaz 2 kere badı degıstırıyoduk,yastıgı sırılsıklam oluyodu
taze alıp minik mini bölüyorum .pişirmeden saklıyorum.kullanacağım an çıkartıp pişiriyorum..arkadalsr bebişlere kullandıgınız kıymayı nasıl saklıyorsunuz.kavurupmu atıyorsunuz dondurucuya.
değişik birşeyle arıyordum bend ebu çok iyi oldu..ağol...:lepi:Aycacım sagolasın mücverı hatırlattın bu sabah hemen yaptım kızıma.öncekı denemelerımde sevmedıgı için bayadır yapmamıstım.ama bugun yedı.cok şükür,sabah kahvaltımızda degısık bı secenek oldu
yumurtanın sarısı ve beyazınında bırazını çırptım rendenın küçükm yerıyle patates rendeledım bıraz peynır nane tavaya koydum omlet gıbı yaptım.ama bıdaha haslanmıs patatesle yapıcam.bıraz ciğ kaldı gıbı geldı.hem daha yumusak olur patates pişsin dıe cok pişirmek zorunda kalmam.öle yanı bendende fıkır olsun dıe yazıyım dedım
ay sahtekar seni.biliyorkianneciği onun ağlamasına dayanamaz...lülülülülülüBu da üçkağat ağlamalarından.. aman aman ne fena oldu bu eşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşek, görmeniz lazım, kelimeler kifayetsiz..
:içelim:TRT de ferhat göçerden, yuksel uzel ı dınlıyorum.. sanat musikisi.. aman mest oldum yaaa..
buda iyiymiş bunu daha sever gibime geldi..ama iki tarifide denyeceğim..ben didiydim..
bir miktar unla sütü çırpıyorum, içine yumurta ekliyorum biraz daha çırpıyorum. İnce kıyılmış maydanoz ve peynir ilave ediyorum ben (dereotu, soğan, nane başka aklınıza ne gelirse koyulabilir)
krep gibi düşünün, az yağlı tavada pişiriyorum.. kaygana denir bizim oralarda, Miniş mücver demiş..Bizimki pek seviyor
hım yusufta bayılıyor ..delikafadulden:1shok:Allaaa allaaa.. düşcem bayılcem.. bizde de ilk Burcu verdı elıne, o da Doruk u oyalamak ıcın verıyormus, aman ne bayıldı adam.. aynı seyı yazıcam, verdıgımde bı alısını görsen,gözleri dönüyor sevinçten adamın.. ya ne enteresan bı durumdur.. bu sıpalar herseyı bı anda aynı sekılde nası yapıolar.. korkuyorum yaff bilmiyorumkismile
aman yarabbi pet şişe en ilgi duydumuz şey hatat dünkü halıya döktüğü su pet şişedendi..ama kapağını birkere ağzına attı benimd eaklımı aldı yani...-tatlicadiarzu-sahiden öyle...
bi başka eğlencesi, pet su şişelerin kapağını kapatıyor açıyor kapatıyor. Bikaç dakika hiç gözünü ayırmadan yapıyor. Bikaç dk. dedim bakın. Bizim için büyük bir devrim bu:) Yoksa saniyelerle oynuyor oyuncaklarıyla. Pat atıyor gözü hep başka bişeyde, full tatminsizlik..
Ben kışı düşünüyorum. Napcaz evde bunlarla. Aktivite aktivite arayıp durcaz. Bide pıtır pıtır yürüyecekler ki aman allahım
baktım sağol ama hep yanlış yazmışlar ya okuyamdım onun için ..sempatiksalakcinniaklinialirimsmileBir link vereyim bi bakın arkadaşlar sevabına. Ben uzun bakamıyorum pat kapanıyor malum..Mesela organları öğretmeyle ilgili bölüme rastladım kağıda çiziyorsun kaş göz falan. Detaylı bakamadım. Bu arada kitabın dili İngilizce
Slow and Steady Get Me Ready - Google Kitaplar
kışında ona göre davranacaklar korkmayın..yerimsenibenkesınlıkle katılıyorum.. sımdı aksamları 2 saatı dısarıda gecıırp duşunu alıp uyuyor.. nası gececek butun gun evde merak konusu.. sanırım bıraz daha buyuduklerı ıcın en azından beraber uzun vadede oyun oynayabılecegız.. ıyı tarafından dusunup boyle olabılecegıne ınanmak ıstıyorum acıkcası..
ben ceeeee dediğim vakit yusuftek hamleyle elimdne kapar ve önceağzına götürürsonrada sağa sola çarpar parçalar atar abi bir kenarda kalır ..çok yavaş açılıyor..haftalara göre aktiviteler yazmış, resimli de anlatıyor...
basit bir oyuncak yapıcam bir ara..bir yerde görmüştüm cee makinası:)
bir kartona pencere açıcam.. açabileceği kulp ekliycem.Karton pencerenin arkasına geçicem, Rüzgar açınca ceeeeee yapıcam...Çünkü açıp kapamaya bayılıyorlar ya ve Ceee ceee'ye hala gülebiliyorlar
delikafaduldenvereliniortaksıcaktan kapanan laptopun altına buzluk koydum hehehe. lazın aklı malum gece yarısını geçince geliyor...
maşallh danaördeke süte geçmişiniz..gunaydinlarr, aa dunku omlet tarifini deniycem bugun bende bakalim super oldu bu fikir..
biz devam mamasindan o devam sutlerine gectik pinarinda varya 1 yas sutleri artik mama yerine sut ver ddedi doktor, bende gece yinede icine bebek tahili katiyorum sabahta kahvalti gibi olanini katiyorum, bebklerin hergun belli bir miktar tahil almalari gerekiyormus, boylece tamamliyoruz sanirim..
gunde 500ml sutu buluyor, dahada icer dana, sute hayir yok cok sukur..
arabada pür dikat çeveryi ziliyor ve süerkli gevezelik yapıyor en anlatıyor en diyorsa kendince .Evrim Kuzyy cok tatli olmus ve ben Teroya cok benzettim nedense, aglama sekli durus sekli falan simasini baya bi benzettim..
Cee makinasi icin dedigin sey bizim icinde gecerli olur, o kagit parcapincik olur..
Ayca kapaklara dikkat et canim aninda agiza gidebilir, allah korusun, bizde pet sise sevdalisiyiz bbeklikten beri..dikkat konusu bizdede ayni birde o oyuncaklar itinayla ve usanmadan etrafa firlatilir bizde sonra bisey kalmayinca bi 10 sn dusunulur, ve yanlarina gidilip yeniden firlatilir...
Araba konusuna gelince bizde bi kirin kirin sevdasi basladi yazdan beri, dun alisveris merkezinde hani bu para atinca oynayip yanan sonnen arabalar varya cocuklar biniyo icine, oyle bi polis arabasina bindirdik, para attik, siren isiklar falan, mest oldu bizimki, direksiyonu kirk yillik sofor gibi tutuyor, yolda goz surekli arabalarda, pencerede araba izleyerek sakinliyoruz, surekli krin krin elde kontak anahtari ceviriyor gostreiriken, hey allahim herkesin cocugu dut dut der biz kirn kirn...
buarada etraftaki cocuklardan bahsetmissiniz ya bizimkinin ilgisini guzel kizlar ve kiz cocuklari cekiyor, normalmidir, bunu ciddi yaziyorum cunku babasiyla cok gozlemledik, guzell hatunlari kesiyor, onlar gecerken bi bakisi var gormaniz lazim, ve kiz cocuklari, hatta begenirse gidip oksuyor adam yanak omuz bacak o an ne varsa..her hatunda degil onada dikkat ettik, bakimmli hos hatun, guzel bebekler...gecen gun yemekte baya gozlemledik, sonuc budur, sapik bir oglum var(
efet deryacım şua ara aramızda hiç sorun yoktu gayet ii gidioduk halada aramızda sorun yok ama ben sevmiyorum böle sürekli misafirleriii şükür bugün bütün aile çiftlte toplanıolar ama biz evimizdeyiz gitmiozznur eşin birde eve aniden getirme işini düzletirse sanırım herşey dahada güzel olacak tavrını koymaya devam et değişir bak gör...
ay yerim ben bu sıpayı yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaacokacimcoookBu da üçkağat ağlamalarından.. aman aman ne fena oldu bu eşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşek, görmeniz lazım, kelimeler kifayetsiz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?