meltem kızmasana kocana. canı gitmek istememiş demekki. sen çok güzel düşündün diye illa senin gibi düşünmek durumundamı?
bence annen yine bakarsa baksın eceye. sende kocana sarılıp uyu o gece.
benimde düşüncem budur.
Sinerji bize ugramadi, cok sasirdim ki Tibetten hic beklemezim bu aksam icin bi restorana yer ayirtmis, evlilik yildonumu pazartesi, ogun hafat icine gelir zor olur diye, yarinda hayvanat bahcesi vs diye bugune yer ayirtmis, duygulandim:)))))
Buarada teonun saclari bugunden kestirdik, yarin gunumuz olmesin diye, erkege benzedi, cunku her goren kizmi demesinden gina gelmisti, cuku acik dolasicaktim..resim cekerim aksam, birde ilk saclariyla bi sertifika verdiler, cok hos oldu:))))))
Arkadaşlar merhaba burası yerimi bilmiyorum, yada beni yönlendirirseniz sevinirim. 2009 ağustos annesiyim. kızım 1 yaşını doldurdu. günde 3 ana öğün ve 2 ara öğün vermeye çalışıyorum. Ama her öğünde mutlaka kakasını yapıyor. Böyle olunca hiç kilo da alamıyor. Artık bi hastalığı olup olmadığını düşünmeye başladım. idrar ve gaita tahlilleri temiz çıkıyor. Sizin bebişlerde böyle mi?
Konunun yeri burası değilse kusura bakmayın. Benimle aynı dönem annelerden fikir almak istedim.
meltemm
sen çok ince düşünüp yer ayırtmışsın falan ama eşin abartmış sanki ağva kocaman yerde gez gez bitmezde..
hey allahım.
şahsen ben gittiğimde hayal kırıklıgına ugramıştım
aa abu kadarmı dedim durdum eşime..
neyhseeşin belki bi güzellik yapar bakarsın..
sinerji cülüzede sıçramış.
anne baba oldukdan sonra eşlerin kavga yada tartışmalarının çogunlugunun bebek bakımı ve sorumlulukları hakkında oldugunu okumuştum bi kitapda.
gerçekdende öyle.sizdede öyle olmuş.
ikiniznde endişesi ortak aslında sadece sinirler gerilmiş ondan.
yoksa ikinizinde derdi ALPELLA:)
bizdede ben afiki yesin diye zorla kaşık tepiyorum agzına afik agzını çeviriyor yada mızırdıyor aydında hemen zorla verme yemicek işte diyor.
oysa aç ben biliyorum. aç olunca uyumaz huysuzlanır vs.. vs.. ama bakış açısı değişik..
yarın kendimi iyi hissedersem
oglumu prima bebek oyunları alanına götürcem bakalım neler yaşıcas
1,5 yıl denemeden sonra, klomen sayesinde hamile olduğumu öğrendim yılbaşına 4 gün kala.. çok güzel bir hamilelik dönemi geçirdim.. çok şükür hiçbir sıkıntım olmadı.. 21 ağustosta sabah 8.30 a randevu aldık hastaneden sezeryan için..
20 ağustos gecesi.. herkes bizde.. yenildi içildi, arkadaşlar geldi beni son kez böyle görmek için.. sabah doğum var ya.. 12 ye doğru gittiler yavaş yavaş.. son bir deliksiz uyku uyumak için uzandım yatağa sabahın heyecanını düşünmemeye çalışarak.. kızımla son gecemiz tek vücutta.. ayrılmak zor olacak ama..
21 ağustos.. 24.05.. tam yatağa uzanmışken, karmakarışık hissederken, karnımda "pıt" diye bişey.. ılık ılık akan bi su.. önce kendim sakin olmalıyım.. emin olmalıyım.. ama yok doğum başladı, sabahı beklemiyor.. heyecandan uyuyamayan onur'a ve anneme sesleniş.. "suyum geldi.." 10 saniyelik bir afallamadan sonra başlayan koşturmaca.. doktor arandı.. bavul hazır, şekerler, süsler.. asansördeyiz.. hala su gelmeye devam ediyor.. ve süprizzz!! asansör bozuk! içinde kaldık! sinirden tutan gülme krizi.. onurun can havliyle yüklenmesiyle açılan kapı.. veee neyseki hastaneye varış.. doktorun haber vermesiyle acilin kapısında bekleyen hemşire ve hastabakıcılar.. saat 12.30..
ameliyata hazırlanmam, epiduralin takılması, derken 1.45 oldu..ameliyathanede madonna'nın secret şarkısı çalıyor.. ve tam 1.57 de hayatımı tamamen değiştiren o ses geldi.. hemen kucağıma verdiler.. nasıl bir mutluluk olduğunun tarifi imkansız..
ve tam 1 yıl geçti.. saat 12.48.. aynı geceyi tekrar tekrar yaşıyorum zihnimde.. tam 1.57 de yatağının başında olmak için bekliyorum.. kokusunu her içime çektiğimde aynı heyecanı yaşıyorum... ve her seferinde, O bana Tanrı'nın en büyük lütfu diye düşünüyorum.. başka hangi varlık insanı böyle yapabilir ki... iyi ki varsın, iyi ki hayatımdasın minik mucizem..
buyrun yine ağzında bişey avrdı alayım derken kustu ama ağzındakini yuttu ..inanamıyorum..GERÇEKTEN İMADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAATTTTTTTTTTTTT..ne yutu iananmazsınız sütyenin içinde balenlilerin tel varya makina telini çıkratmış bende çamaşır asarken balkonda cam kenarına koymuştum onu yere düşürüp yüzündeki boyayı yedi inanamıyorum...-tatlicadiarzu-delikafadulden
Ablamız nasıl temzi sak,in çocuktu ..gerçi oda büyünce zıvandan çıktı tv yi bile ters pozisyonda izler..laelaelaelaelaesempatiksalakcinni
nurdan ve meltem evlilik yildonumlerinzi kutlu olsun nice yillar birlikte olun insallah
minikim geçmis olsunn
baska hastalar yıldonumlri varmıydı emin degilim hizla okuyorum herkes uyuyor sesizce yazmaya çalısıoyorum
tum bebeklerni resimleri dogumgunu pastaları hsahane
ozlem ve gizem bulusmuslar ne hos ben daha ikisinide goremedim
evrimmmmm
koptum yorumuna yaa serseri :)))
restoranın bilmemkacıncı musterisi ha :)))bak nazar lara geldim herseyim ters gidiyor su ara yildizim yerlerde
laptop u kazandıgım firma ibraname istedi teslim aldım diyerek imza attım kargo ile evragı yolladım simdi ordanda kazıklarlar beni yollamazlar birde basıma bu gelir ) bellimi olur hersey havada
minadex multivitaminde balık yagı var diye biliyorum
somon olayına inanamıyorum yaa niye boyle ikilem var ya verilmelidir yada hayırdır yani
bizim dra yine sordum tabi tabi somon en iyisi dedi yahuu
bu arada ası olayını konustum dr la
devlet su ciceğini odemedigi içni12 ay bos oldugundan karma asıyı yapıyormus
ama tr de istatistiklere bakıldıgnda kızamık vs ye gore su çiçegi daha yaygınmıs o yuzden ilk firsatta su çiçegi sonra en az bir ay sonra diger ası vurulmalı imsi
bizim dr o nedenle su ciceği vurmus
mantıklı geld idevlet odemedii için malum o donemde kkk yi vuruyor haliyle
nasıl salakca bri durum su çiçegi madem çok goruluyor niye odemiyor devlet anlamak mumkun degil
bu arada ece ye idrar tahlili yapabildik sonunda çok sukur abisi gibi kalsiyum fazlası vs si yok çok normal idrar tahlili çok mutlu oldum hep endiseliydim
az evel buyuk bir sok yasadık
iki tane koca valizde hir birsey kırılmadı da ne kırıldı bilin bakalım
ece nin mama kavanozu
kavanozu bir actım parcalara ayrıldı kırılmıs zaten kapagı acınca dagıldı sok oldum ece ac uyuycak napcaz alan ortalarından aldık birkaç kasık dua ede ede yedirdim arabayla gelmemenin zararları iste ibo yine homurdandı
otelin marketine siparis verdim yarın bulmaya çalıscak
hanım sadece milupa 7 tahıllı yiyor sekersiz saman gibi oldugundan tatlı seylere gıcıgı var çunku offf sansa bakınya bende ne aptalım plastige koysana ne koyuyorsun cam kavanoza
ceviz var camda iki cam biberon var hiç bir ikirilmamıs baska hasarlı esyada yok mama kavanozu nasıl kıırıldıysa artık hurra atıyorlar ucagagiderken valizleri malum
bulundugumuz otelin super zeki teknik ekibi odalardaki klimaların cihazlarını balkonların onundeki duvarın dibine koymuslar balkona çıkıyorum klimalardan sıcak hava esiyor
gece yatarken klima acmaya korkuyoruz balkon acsam sıcak hava geliyor herkes uyuyor su an ama odada bendensular akıyor nasıl uyuyacagım bilmiyorumm
ece babasına ve onların tarafına benzio..dedesine hatta babasının anneannesine bile benzetiorum bazen:)) agzi dısında benzeyen yanı yok bana..huyu benzesin :))
buarada etraftaki cocuklardan bahsetmissiniz ya bizimkinin ilgisini guzel kizlar ve kiz cocuklari cekiyor, normalmidir, bunu ciddi yaziyorum cunku babasiyla cok gozlemledik, guzell hatunlari kesiyor, onlar gecerken bi bakisi var gormaniz lazim, ve kiz cocuklari, hatta begenirse gidip oksuyor adam yanak omuz bacak o an ne varsa..her hatunda degil onada dikkat ettik, bakimmli hos hatun, guzel bebekler...gecen gun yemekte baya gozlemledik, sonuc budur, sapik bir oglum var(
çok yavaş açılıyor..haftalara göre aktiviteler yazmış, resimli de anlatıyor...
basit bir oyuncak yapıcam bir ara..bir yerde görmüştüm cee makinası:)
bir kartona pencere açıcam.. açabileceği kulp ekliycem.Karton pencerenin arkasına geçicem, Rüzgar açınca ceeeeee yapıcam...Çünkü açıp kapamaya bayılıyorlar ya ve Ceee ceee'ye hala gülebiliyorlar
Ben de kıymayı kavurup saklamıyorum, direk dondurucudan alıp biraz pişirip öyle yemeklerine katıyorum... Bu arada ben Rüzgara aylardır çoooook somon verdim. Neredeyse haftada iki kez.. tekrar balık konusunu açmak istemiyorum ama buralarda sardalya hiç rastlamadım, nolcak bilmiyorum balık işimiz..
Bu da üçkağat ağlamalarından.. aman aman ne fena oldu bu eşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşek, görmeniz lazım, kelimeler kifayetsiz..
2 sene dursun bıse olmuyor yanlız kavanoz kapaklarının saglam olması lazım.erık syu veya üzümü kaynarken koyuyorsun kavanoza,sıkı sıkı kapatıp ters cevırıyorsun,soguyor sonrada oda sıcaklıgında hıc bırsey olmuyor.zaten kapagı tutan bellı oluyo aynı markettekıler gıbı içeri göçüyor kapak.2 tanesı tutmamıstı onları dolaba koyduk ,içitık 3 gun işte.annemler senelerdır yaparlar komposto olarak veya hoşaf derler burda ona :))
arkadalsr bebişlere kullandıgınız kıymayı nasıl saklıyorsunuz.kavurupmu atıyorsunuz dondurucuya.
Heyooooooo Teoş çok tatlı olmuş ama hala kıza benziyor :)) Rüzgara da hala kız mı bu diyolar..
Bizim de anneanne öndeki saçları gözüne giriyo diye bi makas attı,napıyosuuuun dememe fırsat kalmadı. Rüzgarın artık kahkülleri var, nasıl??
bu sacaklı aynı zamandada pasaklı ece:))
buda melek yuzlum...bi cocuk bukadarmı anneye benzemez yahu :))
selamss ben geldimm dondum :)) cok sukur temizligim bitti kendi capımda içime sindi 2 hafta surdu ama neyse :)) artık ruhumda temizlendi evimde ...
dun gecmisi okudum eccuk de sanırım tum bebikler aynı..ecede gece yarısı uyanında enneee enneee die beni cagırıo yanına gidince sallama operasyonumuz baslıo artık nekadar surerse allah bilir..
artık bayagı gevezelesti derdini anlatıo ama bazı geceler beni cok kızdırıo sesimi yukseltiorum arada azar yiyo ama napayım sallıorum kıcını kaldırım indirio yok beni ittirio artık daha nası sallıycaksam..gecengun 4bucuktan 7bucuga salla saulla dalmadı artık sabah calpol verdim oyle bayıldı 10a kadar...
bide tam sahur vakti uyanıo geneldede yemek hazırlarken..artık uykusunu acıorum yurutece koyup vs cunku sallamaya baslarsam sahur filan edemem cok felaket bisey oldu basıma
nurdancım evlilik yıldonumunuzu kutluyorum canım nice yıllara...
gulizim ins sen bu msjı okudugunda hersey duzelmiş olur..klimadan ecede cok etkilenio hemen oksurmeye baslıo
gulim gecmiş olsun bebeemm..o oyun parkına eceyı goturmeyı cok ısterdim gercekten..yani merak ediorum ece neler yapacak
1,5 yıl denemeden sonra, klomen sayesinde hamile olduğumu öğrendim yılbaşına 4 gün kala.. çok güzel bir hamilelik dönemi geçirdim.. çok şükür hiçbir sıkıntım olmadı.. 21 ağustosta sabah 8.30 a randevu aldık hastaneden sezeryan için..
20 ağustos gecesi.. herkes bizde.. yenildi içildi, arkadaşlar geldi beni son kez böyle görmek için.. sabah doğum var ya.. 12 ye doğru gittiler yavaş yavaş.. son bir deliksiz uyku uyumak için uzandım yatağa sabahın heyecanını düşünmemeye çalışarak.. kızımla son gecemiz tek vücutta.. ayrılmak zor olacak ama..
21 ağustos.. 24.05.. tam yatağa uzanmışken, karmakarışık hissederken, karnımda "pıt" diye bişey.. ılık ılık akan bi su.. önce kendim sakin olmalıyım.. emin olmalıyım.. ama yok doğum başladı, sabahı beklemiyor.. heyecandan uyuyamayan onur'a ve anneme sesleniş.. "suyum geldi.." 10 saniyelik bir afallamadan sonra başlayan koşturmaca.. doktor arandı.. bavul hazır, şekerler, süsler.. asansördeyiz.. hala su gelmeye devam ediyor.. ve süprizzz!! asansör bozuk! içinde kaldık! sinirden tutan gülme krizi.. onurun can havliyle yüklenmesiyle açılan kapı.. veee neyseki hastaneye varış.. doktorun haber vermesiyle acilin kapısında bekleyen hemşire ve hastabakıcılar.. saat 12.30..
ameliyata hazırlanmam, epiduralin takılması, derken 1.45 oldu..ameliyathanede madonna'nın secret şarkısı çalıyor.. ve tam 1.57 de hayatımı tamamen değiştiren o ses geldi.. hemen kucağıma verdiler.. nasıl bir mutluluk olduğunun tarifi imkansız..
ve tam 1 yıl geçti.. saat 12.48.. aynı geceyi tekrar tekrar yaşıyorum zihnimde.. tam 1.57 de yatağının başında olmak için bekliyorum.. kokusunu her içime çektiğimde aynı heyecanı yaşıyorum... ve her seferinde, O bana Tanrı'nın en büyük lütfu diye düşünüyorum.. başka hangi varlık insanı böyle yapabilir ki... iyi ki varsın, iyi ki hayatımdasın minik mucizem..
sinerji cülüzede sıçramış.
anne baba oldukdan sonra eşlerin kavga yada tartışmalarının çogunlugunun bebek bakımı ve sorumlulukları hakkında oldugunu okumuştum bi kitapda.
gerçekdende öyle.sizdede öyle olmuş.
ikiniznde endişesi ortak aslında sadece sinirler gerilmiş ondan.
yoksa ikinizinde derdi ALPELLA:)
bizdede ben afiki yesin diye zorla kaşık tepiyorum agzına afik agzını çeviriyor yada mızırdıyor aydında hemen zorla verme yemicek işte diyor.
oysa aç ben biliyorum. aç olunca uyumaz huysuzlanır vs.. vs.. ama bakış açısı değişik..
sinirimden oturdum ağlıyorum gülize derken kavga etmeyin bizde peşinden geldikk........
yoğurt çorbası yapmıştım herzmn ki çorba bugün kesilmiş olmamış yeniden başka çorba yaptık masayı hazırladım salataları yaptım biraz önce gökhan geldi yemeği bırakmaya dayımda gelecek die ben tek başıma bunlara hizmet et otur pilav filan yapmadım onlara göre yapmıştım şimdide kalkıp hiç bişi yapmam hiç beni düşündüğü yok desem şimdi yorgunum die kesin çok iş yaptın ya derr halimden anlamıoki hiç çağırdın dierlerini dayının evi bi yukarı çıksın yesin evinde çatlıcam sinirden yaaa
Sinerji bize ugramadi, cok sasirdim ki Tibetten hic beklemezim bu aksam icin bi restorana yer ayirtmis, evlilik yildonumu pazartesi, ogun hafat icine gelir zor olur diye, yarinda hayvanat bahcesi vs diye bugune yer ayirtmis, duygulandim:)))))
Buarada teonun saclari bugunden kestirdik, yarin gunumuz olmesin diye, erkege benzedi, cunku her goren kizmi demesinden gina gelmisti, cuku acik dolasicaktim..resim cekerim aksam, birde ilk saclariyla bi sertifika verdiler, cok hos oldu:))))))
guliz uzuldum ya ama okadar kolay degil ev terk etmek, yoksa bizim ikimizde coktan terk ederdik simdiye, oruclu soylenenleri kale almamak gerek, kan sekeri dusmustur onun..
cumartesi gunu ada nın dogumgunune gidemedik cunku ctesi gunu bizim sirketten bilgi islemci arkadas saat 11 gibi bize geldi 4 gibi gitti bu sistemin calısması ile ilgili olarak olmadı sonuç olarak yine sorunlar var aldı pc yi gitti adam ben burda izinliyken satın aldıgımız sirketle gorusup halletmeye çalıscak
habire teknik sorun çıkyıor çok zor is umudumu yitirmeye basladım olmayacak bu is galiba
bu kosulda tazminatım verirler belki nasılsa programa daha para verilmedi 10 milyar o ıvır zıvırlarla 11 i bulcak buis e biraz daha verseler benim tazminat olcaak bilmiyorumyin ekaramsarım
berkenin okul konusu ortada canım ona sıklıyor iki yerden torpil bulduk istedgimiz devlet okuluna sokalım diye 1 eylul asıl kayıtlar baslıyorondan evel net birsey denemiyor bekliyoruz
dolandırıldmıgız obur okuldan ses 31 inden sonra çıkcak onun endisesni yasıyoruz
is konusu zaten muallakta
dusun dusun keyifli tatil yapabilecekmiyimbilmiyorum kafamı bosaltamıyorum maalesef
Benim de nur topu bir "bakıcı" sorunum var artık. Geçen sene kayınvalide annem dönüşümlü bakıyorlardı. Genelde kayınvalide baktıi kardeşim üniversiteye hazırlandığı için. Bu sene Ağustos da görümcem doğum yaotı tabi kayınvalide orda, çünkü görümcem de çalışıyor. Kardeşim de o kadar tercihin arasından Trakya Tıp fakültesini (Edirne) kazandı . Şimdi annemlerin de Edirne'ye taşınma planları var. Bu sene güya annem bakacaktı ama bu durumda çok zor. Hele Esrako'nun bakıcıyla ilgili yaşadıklarından sonra iyice korkar oldum bu olaydan .Hiç tanıdık falan da yok etrafta ne yapacağım bilmem. Son günlerde bunu çok kafaya takar oldum...
herkese kocaman bir günaydın
iyi haftalar olsun
bebeğim düzeliyor çok şükür sanırım bronşit değil çünkü bize de bulaştı kuru öksürük ve ateş. bize bulaştığına sevindim bronşit olsa bulaşmazdı değil mi?
mini döt oğlum (yeni takma adı bu :) ) geceleri uyumuyor hiç uyumuyor hatta, bütün hafta sonu salla salla ayaklarımı hissetmiyorum artık. uykuya dalamıyor inşallah hasta olduğu için geçici bir durumdur. doktorun bronşit için verdiği bir şurubun yan etkisinde hiperaktivite ve uykusuzluk yazıyodu Allahım nasıl bir enerjidir ilacı 1 hafta içerse ben biteceğim. adam hızını alamayıp 7 m2 lik koridorda en az 10 kez volta attı deli kaçmış gibi içine. gözlerimizle takip edemedik bir süre sonra. çok yorucu idi annem bugün ne yapacak oruçlu oruçlu Allah kuvvet versin.
eşim cuma geldi eşyalarını toplayıp gitti cumartesi iş çıkışı geri döndü :) ne aradım ne sordum kuyruğunu kıstırdı geldi geri açıklama yapmadı konu hakkında konuşmadık hiçbişey olmamış gibi davrandı geçti gitti inşallah ramazan sonuna kadar tekrarlamaz dengesiz tavırlarını.
herkese kocaman bir günaydın
iyi haftalar olsun
bebeğim düzeliyor çok şükür sanırım bronşit değil çünkü bize de bulaştı kuru öksürük ve ateş. bize bulaştığına sevindim bronşit olsa bulaşmazdı değil mi?
mini döt oğlum (yeni takma adı bu :) ) geceleri uyumuyor hiç uyumuyor hatta, bütün hafta sonu salla salla ayaklarımı hissetmiyorum artık. uykuya dalamıyor inşallah hasta olduğu için geçici bir durumdur. doktorun bronşit için verdiği bir şurubun yan etkisinde hiperaktivite ve uykusuzluk yazıyodu Allahım nasıl bir enerjidir ilacı 1 hafta içerse ben biteceğim. adam hızını alamayıp 7 m2 lik koridorda en az 10 kez volta attı deli kaçmış gibi içine. gözlerimizle takip edemedik bir süre sonra. çok yorucu idi annem bugün ne yapacak oruçlu oruçlu Allah kuvvet versin.
eşim cuma geldi eşyalarını toplayıp gitti cumartesi iş çıkışı geri döndü :) ne aradım ne sordum kuyruğunu kıstırdı geldi geri açıklama yapmadı konu hakkında konuşmadık hiçbişey olmamış gibi davrandı geçti gitti inşallah ramazan sonuna kadar tekrarlamaz dengesiz tavırlarını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?