bende tirnak keserken minik kus sarkisini soyluyorum zaten o sarki bizim kurtaricimiz ve kusun girip cikmadigi yer kalmadi:))
kaydirigubbakcemile3
bızımde şarkımız bir küçücük kelebek
ama buaralar yenı bır ninni buldum bunu dınleyınce susuyor bazen ama bazen
pazara gidelim
bir eylül alalım
pazara gidip bir eylül alıp ne yapalım
başımızı derdemi koyalım
son cumle bana ait degıl anneme ait ogün cok yormustu bizi
kaydirigubbakcemile3
ya ben kıymayı da eti de pişirip öyle buz kalıplarına koyuyorum sonra yemeğinin içine atıyorum 1 veya 2 tane.. yanlış mı yapıyorum yaaa.. sormayı da unuttum doktora..
aminnn özlemcim kız benden 2 yaş küçük ve ilk bebeği çok büyük bir imtihan.... bende bir huy vardır böle üzücü şeler düşününce kendime de olacakmış gibi olurum yani artık bi müddet ameliyat nasıl geçecek acaba yaşıyacakmıyım ya ölürsem die artık sürekli düşünürüm telde konuşurken annem konuyu kapattı herkes kaderindekini yaşar dedi amaa aklımdan gitmez bi süree
ya aklima gelmedi degil dunde canim sucuklu kurufasulye cekti yaptim amùa yanina lahana tursusu istedim bulamadim, hemde nasil tursu istedi, bian noluyoruz dedim, yok artik spirallede hamile kalmam dimi, kalmam, yoksa imdaaaatttt deriimm yaa...ben nasil korunucam....
deryaa
bana kum demeee nefret ediyorum kumdan artık
berke evin sitenin parkından her aksam kaç yuz gr kumla geliyor ayakkabısında bilmiyorum her aksam bir tartısma çıkıyor bagrısma soylenme vs hep ayakkabınıçıkar asagıda sokakta sirkele gel diyoruz bir gunyapmadı hep unutuyor kapıdaçıkarıyor neyontemler denedik hemen kapalı terlik veriyoruz yokdolanıyor etrafta yada iste kapıya legen koyduk su ile yikadık ayaını yine olmadıbacaklarından sortundan heryerinden dokuluyor ceplerinden çıkıyor her yer çıtır çıtır kum ece yerleri yalıyoreliylealıp yiyor falan bizim ayaklarımızda pislik diz boyuyani vurmakla inan çok kotubirsey yapmıssın diyemiyorum içimden geçen bu ya allah biliyor
herseyi biliyorlar yasları buyuk biraz daha ozenyani vurmayı onaylamak mumkun degil ama o sinir anını oyle iyianlıyorumkii bende berkeye arada vuruyorum insan uzuluyorsonra ama sinirlerimi oylee ama oyle zorluyorkii hiçbirsey umrunda degil erkek çocuk dahada pasaklı dagınık yorgunuz artık onun arkasını toplamaktan
cebine boncuklar topluyor sokaklardan onları getiriyor gecen gun makinadan çıktı girpi biryerine bozacak yada yere duscekece direk yiyecek yani yuz kere dedikk oyle yipratıyorki sinirlerimizi bizimde buyuduklerinde ayrı zorlar dimi
evrim o izlerden bende cok olmustu hamilyken...simdide var antalyada sinekler yedi ama hic dokunmadım yaralara..zamanla gececek dieumuorum..sadece umuorum..ozaman cok arastırdım care bulamamıstım..bronzlasınca daha az gorunuolar..hatta elifin ekledigi resimler var ecenin dogumgunu resimleri orda bile belli bacaklarımda..photoshopla koy dedim yapmamıs
evrimmmm doğumdan yaklaşık 10 gün sonra bende kaşıntı başladı vücudumun belirli yerlerinde özelliklede bacaklarımda sadece diz bölgesine kadar olan kısımda hatta bu konu hakkında burda konuşmuştuk sanırım ayçada bu konuda şikayetçiydi
doktora gittim o zamanlar bana narkozdan olduğunu bazı kişilerde alerji yapabildiğini zamanla geçeceğini söyledi bir krem verdi ama işe yaramadı hertarafım geçti fakat bu ayak bileklerim kaldı felaket kaşınıyor özelliklede kıvancı ayağımda sallladığım zamanlar kuduruyor oralar nsl sıcak oluyor anlatamam yanıyor ve felaket kaşınıyor tarakla fırçayla falan kaşıyorum kanatıyorum çok berbat oldular tatile gitmeyi düşünüyoruz bayramdan sonra eşim hatta şakayla dediki bu bacaklarlamı gelmeyi düşünüyorsun en kısa zamanda tekrar gidicem doktora sanırım benimkilerde egzema yada mantar
ancak oturabildim totomun üzerine.. yazayım şimdi..
dün doktora gittik, 1. yaş aşılarımızı olduk. şükür ateş filan olmadı. 13.300 kg, 80 cm olmuşuz. 2 ayda 1 kilo almış. kilosuna falan takma gayet iyi gelişiyor, yürüyünce kilo fi,lan kalmicak, gayet sağlıklı bi çocuk önemli olan o dedi doktoru. insanlar beni takıntılı yaptılar çünkü.. ay çok yedirme, ay obez olmuş bu çocuk filan diye.. uyuz oluyorum hepsine, sana sordum ben sanki!!! neyse..
süte başlayabilirsin dedi. keçi sütü de olur inek sütü de, ben çocuklarıma pınarın organik sütünü veriyorum, tadı daha süt gibi dedi. sulandırmaya filan gerek yokmuş. ama maması bitene kadar kullan dedi. annem diyor ki, gündüz süt ver gece yatmadan önce mama, bana mantıklı geldi, mama tok tutuyor çünkü. gece başka beslemiyorum ben 6. aydan beri..
yumurta beyazı, az olmak kaydıyla bal verebilirsin dedi. balık konusunu sordum. derin deniz balıklarını önermiyoruz, kalkan, mezgit gibi dedi. levrek, çipura verebilirsin en iyi yeri kuyruğa yakın kısmıdır dedi. somonu sordum, o da derin deniz balığı dedi ama ne sakın verme dedi ne de kesinlikle ver, derin deniz balığı olduğundan pek önermiyoruz ama arada verebilirsin dedi. somon da en çok omega 3 bulunan ve en kılçıksız balık.. yazlıktayken 2 kere sardalya veriyim dedim aman ne kılçıklı bişeymiş o ya! kendimiz yerken farketmiyo o kadar tabi ama bebeğe yedirmek çok çok zor..
3 yaşına kadar yamuk basabilir normal dedi. öyle basarsa korkma dedi. evde muhakkak çıplak ayak veya çorapla gezsin dedi. ayakkabıyı sadece dışarda hijyen açısından giydir dedi. ayakkabı alınırken altı sert ve boğazı yüksek olanlar iyiymiş. ayağını burkmaması için. başka başkaa....
sivrisineklerden korunmak için hindistan cevizi yağı sürebilirsin, sinek gelmez dedi. gerçi bu yıl geçti ama..
azı dişleri baya kabarmış dedi.. bi de adanın ağzında ön dişlerinin hemen arkasında aft çıkmıştı, ben de yazlıktayken karadut suyu içirmiştim. afta iyi gelirmiş ya.. neyse, neden olur dedim de, herşeyi ağzına alıyor bu dönemde olması normal, karadut suyunu iyi yapmışsın başka şeye gerek yok, kendiliğinden geçer dedi. halbuki ben bi ilaç ismi verir diyodum ama, ilaç vermeyi hiç sevmiyo..
bu kadar sanırım..
herkse ii geceler
bir kaç gündür giremedim amaaa iş yapmadım:))
davetli olduğumuz için akşama kadar yattıorum akşamda gidiodum dinlendim bu ara yarında annemlerdeyiz....
moralim çok bozuk bi arkadşım hamileydi ve bebeği DOWN SENDROMU vardı ve drler bi mucize diyordu belki normal doğum yaparsan düzelir diyordu belinde omur ilik arasında boşlukta varmışş ve geçen hafta sezeryanla doğum yapmış ve bebek belden alt tarafını hissetmiyormuş ameliyat olmuş amaa drler bir mucize iiileşmesi için demiş rabbim ne verirse hayırlısını versinn beni hayırlısıyla kurtarsın rabbim:Saruboceq::Saruboceq:
cok gecmis olsun uzuldum nur..
58 e indim ozlem buraya geldigimden beri..Teoman sagolsun,siz bebeklerin istahsiz yemek yememsinden sikayetcisiniz ya bende teomanin bana yemek sofrasinda yemek yedirmemesinden, cunku ac veya tok fark etmez sofra kurulunca o yiycek surekli, bense ona yedirmekten yiyemiyorum bisey sonrada canim istemiyor ve bu bi zaman sonra iskence oluyor cunku her sofra kuruldugunda ayni sey(turkiyedeykende annem bisey yiyemiyordu, yada donusumlu yiyorduk..
ya aklima gelmedi degil dunde canim sucuklu kurufasulye cekti yaptim amùa yanina lahana tursusu istedim bulamadim, hemde nasil tursu istedi, bian noluyoruz dedim, yok artik spirallede hamile kalmam dimi, kalmam, yoksa imdaaaatttt deriimm yaa...ben nasil korunucam....
meltem hep is dısında biryerde iken tatillistesi diyorsun anacım bana sirkete iken soyleyceksinki hemenyollayacagım unutuyorum kafa kalmadiki
pervin valla bebekle antalya zor tabi ama yinede guzel ibirtek ilk gun dedik naptık bizçok zor olacak evde otursak daha iyiydi falan simdilik daha iyiyiz ece hanım uyumaya direnyior gun içinde ama biz yemek yerken harala gurele gurultulu restoranda bir bakıyoruz pusette otururken uyumus falan yatırma pozisyonu alınca puseti direk tepisiyor aglıyor ama oturdugu yerde emzigi veriyoruz hiç onla konusmuyoruz bir bakıyoruz uyumus kendiistedgi zaman uyuycak yani anlasıldı
ece bir haftadır falan anneanne demeyi ogrnedi biz nasıl tepki verdiysek artık gulup falan surekli burdada anneanene diye kalın bir sesle bagrınoyr sonra alkıs diyor sonra dil hareketleri var yaptıgı sonra yuzunu kapatıp ce eyapma tum meziyetlerini yan sezlongda yatan yada yan masada yemek yiyen insanların tepesine dikilip sirayla yapıyor çok sırnasık bulasık bir kizim var hiç bana çekmemis ) surekli birilerniin pesinde bizden haric herkesle hasır nesir aslanburcu ilgimeraklısı diyorlar çok dogruymus
neyse kurtarmışece tum gunhavuzu yalıyor elini sokup sonra agzına sokuyor suları içmek istiyor kafasnı egiyor yalaktan su içer gibi :)) enfeksiyon kapmadan gidersek ne ala
iki gnudur kabuz olduyaphamadı kakasını sonunda busabah bagıra cagırayaptı yavrum
koca otelde zeytinyagı istiyoruz habire aycicek yagı geliyor fenalıkgeldi
altı ustu zeytinyagı ama yok yani girip mutfaga knedim bakasım geldi garsonların coguaval avalbakıyor gercekzeytinyagı diyorumm
neyse aycicek olanıda isgordu sanırımyaptı sonunda
kabızlıkne zor seymis yaa
tatil baymaya basladı desem
nankorluk etmis olurmuyum bilmiyorumama
shergun aynı sey monotonbir hayat ye iç yat kalk ece yi yedir uyut havuza gir denize gir vs vs evimi ozledim istanbulu ozledim iiyiki 6 zgece glemisiz daha uzun yapmamısız rezervasyon
yaa unutuyordum yazmayı en keyifli ann aksamları mini disko :)
ece once korkuyor indiryoruz yere bacaklarımıza sarılıyorsahnede
sonra kıyı kıyı yanasmaya baslıyor çok komik videosunu face e eklermi donunce
sonra direk grubun içine girmeye çalısıyorki bu tehlikeli oluyor irili ufaklı çocuklar tepisip duruyor el kol hareketleri ile falan eceyi zorla ayırıyoruz sahnede kendince dans hareketleri yapıyor alkıslıyro kendi ietrafında donuyor falan
kız çocukları bambaskaymıs yaa berke nin umru olmazdı çocuk diskosu falan :) agır abi :)
birde mama sandalyesinde otururken kasık verdik birde bardak var kasıkla birseyler alıp bardaga koyar gibi yapıyor yemek karıstırır gbi kasıgı mama sand de donduruyor falan taklitmi yapıyor gorduklerini bilmiyorum
kız olusunu birkez dahahisediyoruz bu hareketlerde mest oluyoruz iboyla
çıplak ayak olayını ogrenmem iyi oldu ben ısrarla cevremdekılere cıplak ayakla yurumeyı ogrenmesının daha saglıklı oldugunu soledıkce herkes karsı cıkıyordu bundan sonra kim ne derse cokta tınn :lepi:ancak oturabildim totomun üzerine.. yazayım şimdi..
dün doktora gittik, 1. yaş aşılarımızı olduk. şükür ateş filan olmadı. 13.300 kg, 80 cm olmuşuz. 2 ayda 1 kilo almış. kilosuna falan takma gayet iyi gelişiyor, yürüyünce kilo fi,lan kalmicak, gayet sağlıklı bi çocuk önemli olan o dedi doktoru. insanlar beni takıntılı yaptılar çünkü.. ay çok yedirme, ay obez olmuş bu çocuk filan diye.. uyuz oluyorum hepsine, sana sordum ben sanki!!! neyse..
süte başlayabilirsin dedi. keçi sütü de olur inek sütü de, ben çocuklarıma pınarın organik sütünü veriyorum, tadı daha süt gibi dedi. sulandırmaya filan gerek yokmuş. ama maması bitene kadar kullan dedi. annem diyor ki, gündüz süt ver gece yatmadan önce mama, bana mantıklı geldi, mama tok tutuyor çünkü. gece başka beslemiyorum ben 6. aydan beri..
yumurta beyazı, az olmak kaydıyla bal verebilirsin dedi. balık konusunu sordum. derin deniz balıklarını önermiyoruz, kalkan, mezgit gibi dedi. levrek, çipura verebilirsin en iyi yeri kuyruğa yakın kısmıdır dedi. somonu sordum, o da derin deniz balığı dedi ama ne sakın verme dedi ne de kesinlikle ver, derin deniz balığı olduğundan pek önermiyoruz ama arada verebilirsin dedi. somon da en çok omega 3 bulunan ve en kılçıksız balık.. yazlıktayken 2 kere sardalya veriyim dedim aman ne kılçıklı bişeymiş o ya! kendimiz yerken farketmiyo o kadar tabi ama bebeğe yedirmek çok çok zor..
3 yaşına kadar yamuk basabilir normal dedi. öyle basarsa korkma dedi. evde muhakkak çıplak ayak veya çorapla gezsin dedi. ayakkabıyı sadece dışarda hijyen açısından giydir dedi. ayakkabı alınırken altı sert ve boğazı yüksek olanlar iyiymiş. ayağını burkmaması için. başka başkaa....
sivrisineklerden korunmak için hindistan cevizi yağı sürebilirsin, sinek gelmez dedi. gerçi bu yıl geçti ama..
azı dişleri baya kabarmış dedi.. bi de adanın ağzında ön dişlerinin hemen arkasında aft çıkmıştı, ben de yazlıktayken karadut suyu içirmiştim. afta iyi gelirmiş ya.. neyse, neden olur dedim de, herşeyi ağzına alıyor bu dönemde olması normal, karadut suyunu iyi yapmışsın başka şeye gerek yok, kendiliğinden geçer dedi. halbuki ben bi ilaç ismi verir diyodum ama, ilaç vermeyi hiç sevmiyo..
bu kadar sanırım..
herkse ii geceler
bir kaç gündür giremedim amaaa iş yapmadım:))
davetli olduğumuz için akşama kadar yattıorum akşamda gidiodum dinlendim bu ara yarında annemlerdeyiz....
moralim çok bozuk bi arkadşım hamileydi ve bebeği DOWN SENDROMU vardı ve drler bi mucize diyordu belki normal doğum yaparsan düzelir diyordu belinde omur ilik arasında boşlukta varmışş ve geçen hafta sezeryanla doğum yapmış ve bebek belden alt tarafını hissetmiyormuş ameliyat olmuş amaa drler bir mucize iiileşmesi için demiş rabbim ne verirse hayırlısını versinn beni hayırlısıyla kurtarsın rabbim:Saruboceq::Saruboceq:
canım makarna ıstedı ya oyle bır anlatmısın kı nurdan oglene yapsam iyi olacakdelikafadulden:)) hee bi gidimcik ben bi tivik gogsunu ikye boler atarim dipfrize sonrada birini cikarip onuda usunlamasina ikiye bolup teflonda izgara yaparim,tam bi gidimcik tadimlik olur:))
yok ben un koymuyorum arpa sehriye varya o koyulastiriyor zaten yumurta sarisi yogurt biraz limon suyu, corba suyu kaynarken koyar sehriyeleri atar beraber pisiririm, kesilmez..bi tablette tivik knor:))bu aksam yapmadim cunku uyuyakaldim veletle, makarna ve tivik yaptim..ya bi insanin cani nasil domatesli makarna ister, gunduzden kokusu geldi burnuma sarmisakli domates soslu,feslegenli..2 tabak yedim:))teodan vakit kaldikca..
hosbuldum kaydirigubbakcemile5aslicim selam hosgeldin
adını epeydir goruyordum tanıstık ne iyi oldu
ben ece nin tirnaklarını uyurkenkesiyorum elde ayakta haftada bir kesiyormu cumartes gunduz uykusunda falan
simdilik bu sekil bazen kimildanıyorbazne çok kesiyorum iki saniye aglamaklı oluyoruykuya devam ediyor çok sukur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?