guliz
alpellanın nereji ve uyku denklemi hangi dogrultuda..???
Nur arkadaşına ve bebeğine cok üzüldüm canım. benim arkadaşımda 1 ay önce doğum yaptı. cocuk cüce olacakmış tıptaki adını unuttum kolunun üst kısmı ve bacak üst kemiği kısa vücuduna göre. doktorlar anlayamadı hamileyken o kadar üzülüyorum ki sürekli solunumu duruyor cocuğun zor yetiştiriyolar hastaneye. kayınvalidesi çocuk özürlü diye uğramıyormuş bile. üstelik kız başka cocuk istemediği için tüplerini bağlattı. hayat karşımıza neler çıkaracak bilmiyoruz ama sağlık versin gerisi hikaye.
cok uzuldum gecmıs olsun allah hıc kımseyı evladıyla sınamasın :Saruboceq:
Allah kimseyi evladıyla sınamasın kaç yaşında olursak olalım
Arkadaşına Allah sabırlar versin inşallah kocası adam gibi adamdırda eşine ve bebeğine hayatı boyunca sahip çıkar
çok üzüldüm nur, inşallah düzelebilir. allah yardımcısı olsun...
saol arkdaşlar ama drler hiç umut vermemiş bir mucize demiş umarım o mucize gerçekleşirde herşey yoluna girer....nur Allahın dedigi olur canım uzme kendini saglıkla alacaksın evladını kucagına
pukketcimmm bizim musti tam bi tv delisi elimden geldiği kadar izletmiyorum yada çocuk kanalları açıyorumki bakıosa onalra baksın die amaa musti avrupa yakası geniş aile ve türk malını anlıyor gibi oturup izliyor tabi reklamlara bayılıyourzzSiz televizyon konusunda ne yapıyorsunuz? Bizimki normalde izlemiyor ama reklamlar çıkınca kıpırdamıyor bile, pür dikkat izliyor ve fark ediyor hemen reklam geçişlerini.
mutlu olmana sevındım senin için hayırlısı neyse o olsun :1rolleyes:
Meltem çok sevindim, her işte bir hayır vardır diye boşuna dememişler. Mutlu ve huzurlu olursun işinde dilerim.
benım kızımda yururmeye nıyetlı degıl zorlamıyorum bende korkuyor sadece bıkac defa dustu ondan olabılır acelesı yok gec olsun güc olmasın :ecrin_bebek:
mercimeğimm çok sevindim ciddi bişey olmamasına umarım kardiyolgtan da iyi haberlerle dönersin.
elif çok geçmiş olsun nevacığa.
esrako iki tatil iki çocukla valla yürekten kutluyorum seni cesaretine hayranım. biz alışverişe giderken bile iki kere düşünüyoruz :)
ÖZGÜL den haberi olan var mı? daha bitmedi mi tatili acaba
nurdan teo da korunurken olmuştu ya tırstım ben canın hiç normal şeyler çekmiyo baby
gizem süper bilgiler, ada ya maşallah
Nur arkadaşına ve bebeğine cok üzüldüm canım. benim arkadaşımda 1 ay önce doğum yaptı. cocuk cüce olacakmış tıptaki adını unuttum kolunun üst kısmı ve bacak üst kemiği kısa vücuduna göre. doktorlar anlayamadı hamileyken o kadar üzülüyorum ki sürekli solunumu duruyor cocuğun zor yetiştiriyolar hastaneye. kayınvalidesi çocuk özürlü diye uğramıyormuş bile. üstelik kız başka cocuk istemediği için tüplerini bağlattı. hayat karşımıza neler çıkaracak bilmiyoruz ama sağlık versin gerisi hikaye.
aynen öleSağlıklı çocuk en büyük nimet gerçekten, Allah korusun yavrularımızı.
ayyyy evrim ben sana bir foto ekleyeyimde sen benim ayak bileklerimin olduğu yerleri bir gör aman allahım çok kötü oldu acaba benimkidemi egzema???
evrimmmm doğumdan yaklaşık 10 gün sonra bende kaşıntı başladı vücudumun belirli yerlerinde özelliklede bacaklarımda sadece diz bölgesine kadar olan kısımda hatta bu konu hakkında burda konuşmuştuk sanırım ayçada bu konuda şikayetçiydi
doktora gittim o zamanlar bana narkozdan olduğunu bazı kişilerde alerji yapabildiğini zamanla geçeceğini söyledi bir krem verdi ama işe yaramadı hertarafım geçti fakat bu ayak bileklerim kaldı felaket kaşınıyor özelliklede kıvancı ayağımda sallladığım zamanlar kuduruyor oralar nsl sıcak oluyor anlatamam yanıyor ve felaket kaşınıyor tarakla fırçayla falan kaşıyorum kanatıyorum çok berbat oldular tatile gitmeyi düşünüyoruz bayramdan sonra eşim hatta şakayla dediki bu bacaklarlamı gelmeyi düşünüyorsun en kısa zamanda tekrar gidicem doktora sanırım benimkilerde egzema yada mantar
hoşgeldin ve geçmiş olsun diyen herkese teşekkürler.
mantar aşırı sıcaklardan olmuş.neva doğduğun beri ilk kez pişik oldu inek sütünden kaynaklı sonra da mantara dönüştü.asla sabun,şampuan değmeyecekmiş.paylaşayım dedim.
BACAKLARDAKİ İZLER konusuna gelince.benim de sorunum hatta çok ilerlemiş bir sorun diyebilirim benimki epilasyondan sonra oluşan hassasiyet ve benim kaşımamla oluşan izler.bu bacak bölgesi çok hassas oluyor hemen iz oluyor.ben de mucizevi diye tabir edilen bir losyon aldım. 3-4 gün kullandım hem batık kılları yüzeye çıkarmaya hem derinin rengini açmaya başlamıştı ki neva ishal oldu kusmaya başladı.sonra bir okudum emzirenler için güvenliği test edilmemiş.hemen bıraktım.bence çok faydalı olur. ismi Tend Skin
ancak oturabildim totomun üzerine.. yazayım şimdi..
dün doktora gittik, 1. yaş aşılarımızı olduk. şükür ateş filan olmadı. 13.300 kg, 80 cm olmuşuz. 2 ayda 1 kilo almış. kilosuna falan takma gayet iyi gelişiyor, yürüyünce kilo fi,lan kalmicak, gayet sağlıklı bi çocuk önemli olan o dedi doktoru. insanlar beni takıntılı yaptılar çünkü.. ay çok yedirme, ay obez olmuş bu çocuk filan diye.. uyuz oluyorum hepsine, sana sordum ben sanki!!! neyse..
süte başlayabilirsin dedi. keçi sütü de olur inek sütü de, ben çocuklarıma pınarın organik sütünü veriyorum, tadı daha süt gibi dedi. sulandırmaya filan gerek yokmuş. ama maması bitene kadar kullan dedi. annem diyor ki, gündüz süt ver gece yatmadan önce mama, bana mantıklı geldi, mama tok tutuyor çünkü. gece başka beslemiyorum ben 6. aydan beri..
yumurta beyazı, az olmak kaydıyla bal verebilirsin dedi. balık konusunu sordum. derin deniz balıklarını önermiyoruz, kalkan, mezgit gibi dedi. levrek, çipura verebilirsin en iyi yeri kuyruğa yakın kısmıdır dedi. somonu sordum, o da derin deniz balığı dedi ama ne sakın verme dedi ne de kesinlikle ver, derin deniz balığı olduğundan pek önermiyoruz ama arada verebilirsin dedi. somon da en çok omega 3 bulunan ve en kılçıksız balık.. yazlıktayken 2 kere sardalya veriyim dedim aman ne kılçıklı bişeymiş o ya! kendimiz yerken farketmiyo o kadar tabi ama bebeğe yedirmek çok çok zor..
3 yaşına kadar yamuk basabilir normal dedi. öyle basarsa korkma dedi. evde muhakkak çıplak ayak veya çorapla gezsin dedi. ayakkabıyı sadece dışarda hijyen açısından giydir dedi. ayakkabı alınırken altı sert ve boğazı yüksek olanlar iyiymiş. ayağını burkmaması için. başka başkaa....
sivrisineklerden korunmak için hindistan cevizi yağı sürebilirsin, sinek gelmez dedi. gerçi bu yıl geçti ama..
azı dişleri baya kabarmış dedi.. bi de adanın ağzında ön dişlerinin hemen arkasında aft çıkmıştı, ben de yazlıktayken karadut suyu içirmiştim. afta iyi gelirmiş ya.. neyse, neden olur dedim de, herşeyi ağzına alıyor bu dönemde olması normal, karadut suyunu iyi yapmışsın başka şeye gerek yok, kendiliğinden geçer dedi. halbuki ben bi ilaç ismi verir diyodum ama, ilaç vermeyi hiç sevmiyo..
bu kadar sanırım..
çok uzun olmuş pervin okumicak..
herkse ii geceler
bir kaç gündür giremedim amaaa iş yapmadım:))
davetli olduğumuz için akşama kadar yattıorum akşamda gidiodum dinlendim bu ara yarında annemlerdeyiz....
moralim çok bozuk bi arkadşım hamileydi ve bebeği DOWN SENDROMU vardı ve drler bi mucize diyordu belki normal doğum yaparsan düzelir diyordu belinde omur ilik arasında boşlukta varmışş ve geçen hafta sezeryanla doğum yapmış ve bebek belden alt tarafını hissetmiyormuş ameliyat olmuş amaa drler bir mucize iiileşmesi için demiş rabbim ne verirse hayırlısını versinn beni hayırlısıyla kurtarsın rabbim:Saruboceq::Saruboceq:
Elif nihayet geri dönmüşsün :) Geçmiş olsun kuzuma...
Gizem Ada ya maşallah yerim onun tombiş butlarını :)Bize getirdiğin bilgiiler içinde çok teşekkürler...
Nur çok üzüldüm ya allah yardımcısı olsun... Sende sağlıcakla al paşamızı kollarına...
Nurdan bu aralar öyle yemek seçenekleri sunuyorsun ki kaç kilosun sen bakiiiim
Çam fıstığı vereyim desem Evrim şimdi kafama ne fırlatır acaba? delikafadulden
Pervin photoshop demeklmaz: kaydirigubbakcemile3
Dilek Kıvanç a çok geçmiş olsun canım... Seninde bacaklar o kadar fena mı? Bencede doktora yeniden git... Tatile nereye bakiim? :)
aminnn özlemcim kız benden 2 yaş küçük ve ilk bebeği çok büyük bir imtihan.... bende bir huy vardır böle üzücü şeler düşününce kendime de olacakmış gibi olurum yani artık bi müddet ameliyat nasıl geçecek acaba yaşıyacakmıyım ya ölürsem die artık sürekli düşünürüm telde konuşurken annem konuyu kapattı herkes kaderindekini yaşar dedi amaa aklımdan gitmez bi süree
:)) hee bi gidimcik ben bi tivik gogsunu ikye boler atarim dipfrize sonrada birini cikarip onuda usunlamasina ikiye bolup teflonda izgara yaparim,tam bi gidimcik tadimlik olur:))
yok ben un koymuyorum arpa sehriye varya o koyulastiriyor zaten yumurta sarisi yogurt biraz limon suyu, corba suyu kaynarken koyar sehriyeleri atar beraber pisiririm, kesilmez..bi tablette tivik knor:))bu aksam yapmadim cunku uyuyakaldim veletle, makarna ve tivik yaptim..ya bi insanin cani nasil domatesli makarna ister, gunduzden kokusu geldi burnuma sarmisakli domates soslu,feslegenli..2 tabak yedim:))teodan vakit kaldikca..
ya aklima gelmedi degil dunde canim sucuklu kurufasulye cekti yaptim amùa yanina lahana tursusu istedim bulamadim, hemde nasil tursu istedi, bian noluyoruz dedim, yok artik spirallede hamile kalmam dimi, kalmam, yoksa imdaaaatttt deriimm yaa...ben nasil korunucam....
Ben Özde ye hamile kaldığımda ilk aşerdiğim şey turşu oldu :)) Sende bu çekicilik başa bela Nurdan ne yapsan önüne geçemiyorsun
Nur bende bu olayı anlamadım herhangi bir vitamin kullanmıyorum ama balık yağı nutrigen için gittim bugün adam bana 10 çeşit sundu hangisini alıcam bir tane sipariş verdi ama bunun tam adı neydi? Yrdımcı olabilirseniz sevinirim :kedi:
aklımdayken soruyum yarın evrim cvp yazar EVRİİMİMMM siz BURKO İLE GÖRÜŞÜYORMUSUNUZ dier burcuyla yani hiç girmiyorya topikee
1 saat sonra sahura kalkcam cayımı ictim yatıorumyarın iftara misafirim var giremeyebilirim arkadasım erken gelcek kocası iş cıkısı..
evrimim sormustun ya eceyi bıraktıgın akadasın vardı yasemin benim kanka trde bayramdan sonra gelcek ondan baskasınada guvenip bırakamam bidekilde halledicem bakalım
ikinci çocuk konusu olmus ben yazmazsam olmaztabi :)
15 ay bekledim ben ece yi ustune birde laporoskopi ameliyatı oldum tupum tikalı diye vs çok istedik çok bekledik allaha sukur geldi sonunda
ilk aylar pismanlıgım oldu berke 4 ebaslamıstı dersler falan hiç ilgilenemidk kendi kendine geçen yıl okudu ama oaylar harici hep iyiki dogurmusum iki tane super dedim halada oyle
yani arada insan patlamalar yasıyor derya az kaldı sabret bir en fazla iki sene sonra çok rahat olacagız insallah ve kendinle gurur duyacaksın ikinciyi yaptıgın için
son donem hep karsıma tek çocukta kalıp ikinciyi yapmadıgı içinpismanlık duyanlar çıkıyor yada benim dikkatimi cekiyor algıdasecicilik hesabıbilmiyorum yaptıgım için cesaret ettigim içinkendim tebrik ediyorum
hele ece berkeye gore daha uslu ha yeme biberonalma vs konusunda daha kotu yeme demeyimde biberon mama alsasıkıstıgı noktadainsan verir oyok ece de onun harici berkeden daha kolay buda bir sans tabi ama
alıntı yapamıyorum arkadaslar format atıldı pc ye alıntı yaphınrca direk yanıtla çıkıyor anlamadım bende kusura bakmayın tek teky azıyorum bolca okuyup aklımda kalanlarseklinde
secil dr kontrollerinin iyi olmasına sevindim canım
cebini yazmıssın aldım kayıt ettim ama pek mumkun degil hatta hiç degil
hava korkunç sıcak bizde araba yok birsaatlik mesafe ece ilee
yazmıstım okudunmu bilmem transfer bir bucuk saatsurdu alandan onda bile perisan olduk mız mızaglar ece uykusu geldi sıkıldı vs baska zaman insalla arabayla geldigimizde mutlaka gorusmek isterim su an gozum hiçyemyior hava zatne korkunç szıcak deniz dısında biryere gezmek mumkun degil
evrim fitik çok zor bir olay ihmale gelmez sayet agrıların artarsa geçmezse falan mutlaka mr çektirmelisin
iboda çikti ben yeni hamileyken neler çekti allaha sukur su an iyi akupurktur fala yaptırdı duzenli ayda birkez medikal masaja giidiyor korkunç halleri geçti hatta tamaman etkisi kayboldu gibi
sut konusu olmus
bende basladım inek sutune dr basla dedi ama ece biberonla tabiki sutude içmiyor
milupanın 7 tahıllısını zaten su il yapıp veriyordum normali devam sutu yada anne sutu ile yapılması benonu inek sutuyle yapıyroum ogurmedi yedi diye burda lik kez denedik iki gundur sevincten takla atacagım
boylelikle 200 cc aksam kasık mamasında içse diyorum sabahta kahvaltıy sutle eziyorum 100 cc de ordan olsa falan 300 u tamamlarız diye mutlu oluyorum napalım
bal bildircin falan erken iki yasından evel deneme
hertur bitkisile karısımlar falan korkarım bitkisel lafının masum olmadıgını çok iyi bilyorum
evrim agda oncesi spreyle ilgilenmissin yazayım dedim
emla diye birkrem var ilac aneztezik yani eczanelerde satılıyor birçok insan agda yada lazer epilasyondan evel uyguluyor ciddi azaltıyormusben yakında lazere baslayacaım insallah kremedie alıp kullanmayı dusunoyrum genital bolgede ozellikle sonuclarını bizzat deneyip yazarım
ece bir haftadır falan anneanne demeyi ogrnedi biz nasıl tepki verdiysek artık gulup falan surekli burdada anneanene diye kalın bir sesle bagrınoyr sonra alkıs diyor sonra dil hareketleri var yaptıgı sonra yuzunu kapatıp ce eyapma tum meziyetlerini yan sezlongda yatan yada yan masada yemek yiyen insanların tepesine dikilip sirayla yapıyor çok sırnasık bulasık bir kizim var hiç bana çekmemis ) surekli birilerniin pesinde bizden haric herkesle hasır nesir aslanburcu ilgimeraklısı diyorlar çok dogruymus
gizem süper bilgiler, ada ya maşallah
Siz televizyon konusunda ne yapıyorsunuz? Bizimki normalde izlemiyor ama reklamlar çıkınca kıpırdamıyor bile, pür dikkat izliyor ve fark ediyor hemen reklam geçişlerini.
dun gece basımı yastıga koyar koymaz ece cırladı ve saat 4ekadar uykuya gecemedi..sahura kadar uyumadım yani...sonra calpol+sut le uyuttuk sabah 11de uyandık..gecede 12de yatmıstı sıpa zaten..sastım kaldım
meltem iş konusunda hakkında hayırlısı olsun.
biz bizi Yaradanın bizi bizden daha çok sevdiğini unutup endişeleniyoruz farkında olmadan ama
O bizim için en iyisini biliyor şüphesiz.
ben hayatımızı PUZZLE a benzetiyorum.biz resmin tamamını bilmediğimiz için karşımıza gelen her parçada endişeleniyoruz.
ama geçmişe bakınca resmin düzgun olması için o parça aslında şartmış.
sanırım 1 yaş döngüsü uykuda sorun oluşturuyor.
hayırlısı bakalım nasıl bi düzen olacak afikimde..
bugun regly oldum olmamam gerekirken erkenden geldi.
agrım var yatıyorum.afik babannesinde.
saolsun bende accuk yatıyom.
yattıgım yerdende sizinlen çen çen çençen
cülüzzzzzzz
enerji demek istedim yaff yattıgım yerden ne biçim yazmışım..
yukardaki mjıda guya bukete yazmışım ama beketcim yazmışımmafoldumben
Bugün İftara ve Sahura ne pişirsem. Hem kolay, hem lezzetli hem de ekonomik olsa ne güzel olur.
efrim çok güsel benim kayınvalidemde hep der ben yanlız değilim kimse olmasın allah'ım var yeter bana der...KUL: Dedim ki: 'Çok yalnızım.'
ALLAH: Dedi ki: ... فَإِنِّي قَرِيبٌ 'Ben ki sana çok yakınım.' (2/Bakara,186)
şu yaşıma kadar beni ayakta tutan şey bu oldu..
aman ii olmasına sevindim burcum bayadır aklımda hep unutuyorum....pöff.. Rabbim evladımla ve esımle benı sınamasın dıe dıe yasıyorum.. gerısını es gecıyorum... Allah yardımcıları olsun.. cok zor.
zaten işin yoksa otur kendıne ezıyet et.. aman ole kendını rahat bırakma.. ıyı gelmez sana.
sınavlara hazırlanıp kayınvalıdelerle de bır arada yasayınca kendısını gecıcı sure
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?