2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tazem ecede bol su içio ona bitane ufak biberon aldım kendi tutabildigi icine meyve suyu vs sut dısı herseyi koyup veriorum ice ice dolanıo..ii oluyo

fatma resimleri goremiorum canım

buarada sanırımgrip olcam hapsuruk ve bogaz kasıntısı mevcut

Eliff...mürdüm eriğini nasıl attın dolaba?? pazardan aldım bugün ben de yapmak istiyorum bir de sirkeli sarımsaklı sosu nasıl yapıyorsun..hıı nası yapıyosun söle bakiimm??

hoşgeldindiyen tümarkadaşlarıma teşekkür eder sıka sıkaöperimŞeniz
urfayı henüzgörmedim urfadan geçerken uyumusumda siverek küçük sanki 20 yıl önceki küçük şehirlerin hali gibi.küçük dükkanlar,kasaplar maifaturalarfalan.açıkcası gezilecek pek bir yer yok ama benim içim çok ısındı oysaki hiç yaşamadığım görmediğim bir yaşam var burda.2 3 defa çıktık okulu gördüm pazara gittik içimısındı.bunda evimiözlememim etkisi olabilir bide zaten mecburuz doğuyu biliyor ve bekliyorduk huzurluyum çok şükür hemde kayseri de oldugumdandaha çokinşallah hep böyle devam eder.
ELİF tasınma çok zor helede yalnızken seninde yalnız olduğunu biliyorumbir an önce düzeni kurarsıninşallah ben 15 günde ancak yerleştim çocuklar da hareketlendi 1 saatte yapacagın iş 1 gününü alıyor malesef
EVRİM canım adasım domatesleri konserve gibi yapınca buzdolabınakoymaya gerek kalmıyor değil mi bide kışlık neler koydun canım bende el atayım diyorum derslerbaşlamadan bu konuya.şimdilik sadece taze fasulyem hazır

Bugün Doruk'u parka götürecektim. Son zamanlarda olduğu gibi arabasına oturmak istemedi. Mecburen yürüterek götürdüm, kucağımda bile durmadı sıpa! Yürüyemiyor ama elimden tutup koşturuyor :) Yürüyerek gittik, yürüyerek döndük, çok tatlıydı :)

bir de eve geldik, içeri girmek istemedi (hiçbir zaman istemiyor zaten). Hadi bıcı bıcı yapalım, dedim. Banyoya koşturdu beni. Zaten duş kabininin içine oyun oynamaya girmek istiyor. Bugün gündüz izin verdim, oturdu, şampuan şişeleri ile oynadı birkaç dk :) Su kuşu! Bodrum'da da benim bile girmekte zorlandığım suya yürüye yürüye girdi, şap şap vurdu. Komple soktum, hiç "ı ıh" demedi, aynen coştu :) üşür diye 5 dk tuttum çıkardım.

Dün de, hadi suyunu iç, dedim. Baktı yüzüme. Su su diye tekrarladım. ELimi bıraktı, emekledi gitti, biberonunu aldı, içti. Bugün de yoldan sapmaya çalıştığı sıralarda elimle gösterip "oraya gideceğiz" dediğimde doğru yöne yöneldi. Birkaç gündür sözle söylediklerimi daha net anlamaya başladı, çok hoşuma gidiyor bu durum :)

teşekkürler burcu. evet boyum 170. 40 beden pantolonlarımın beli hafiften geniş geliyor gibi seviniyorum :) ev meselesinde beyaz koltuklar benim salon takımım. yani diğer evlerde de vardı ama salonu pek kullanmıyorduk. buranın oturma odasını pek beğenmedik. dar gibi. bi de arka tarafta kalıyor. öyle olunca salonda oturuyoruz yani o yüzden farklı gelmiştir gözüne. fakat beyaz olunca çok zor oluyor..
tam artiss teyzesi sorma :)
allah allah neden göremiyorsun ki bilmiyorum pervin..
Fatmacım büyümüş maşallah Yiğit kuşun..
teşekkürler canım.

tazem kitap tavsiyeleri için teşekkürler. artık sürekli okuyacağım eskisi gibi.

uçurtma avcısını buldum kızılayda bugün.afgan bir yazarın. esrakom tavsiye etmişti.
ama deniz evde kitaplıktan kitap dökmece oyununu kitapçılardada yapmaya bayıldığı için kaçarak uzaklaştık oradan. bir d&r yapmak lazım acele tarafından.

ayrıca nezaketini sürdürmekte kararlısın. salı günü hayırlısıyla ayancığa gitmeyi planlıyoruz.

bende acele gidip domates biber ne varsa buzluğa atmak konserve yapıp saklamak istiyorum. istiyorum.

didom siyah rengi beğenmedim değil aaa neden siyah dedimdi sonrada kir götürür olması avantajlı diye düşündüm. çünkü çabuk yıpranıyor önleri ayakkabıların ve hoş görünmüyor.

bu arada denizin ayakkabılarını aldığımız yere götürdük. altını inceledi ve sol ayak yana basıyor dedi. altlık yapacak birde ayakkabının dışını boyayacak.

burda okudum galiba 3 yaşına kadar içe basmak doğalmış. doğrumu yapıyoruz bilmiyorum.

birde ev ayakkabısı aldım. evde çıplak ya da çorapla dolaştırıyorum ama bi yere gidince filan giydiririm diye düşündüm. birinin evine gidiyoruz meselA yerler taş. şappıdı şappıdı dolaşması hoşuma gitmiyor.

neva uyudumu merak ediyorum.

canım bizim doktor demişti, 1 ara verip öyle çıkacak diye.. ama bizim altta 4 üstte 4 kaldı çıktı kaldı.. azılar baya kabarmış ama dediğine göre.. benim bakmaya totom yemiyor.. :)
elif yaa şu kışlık menemeni nasıl hazırladın canım yaa? yani yazmışsın da pişirip kavanozlarda dondurdun mu yoksa naaptın? bi deyiver hele..

domatesleri kıslık nasıl hazırladınız?
ben 4 e bölüp buzdolabı poşetlerine doldurdum, bir de blendırdan geçirip torbalara doldurdum ve dondurdum.. kaynatmayla filan uğraşamadım valla.. çünkü domatesi baya kaynatmak lazım yoksa çabuk bozuluyor. bi de şeftaliyi dilimleyip dondurayım diyorum.. ada çok seviyor şeftali.. ama çözülünce meyve olarak yiyemez mi acaba? illa komposto filan mı yapmak lazım ki?

yiğit kuşummmm çok tatlı olmuşşş maşallah...
yiğit paşaya benden de kocaman maşallah..büyüdüler..

bugün darıca hayvanat bahçesine gittik.. güzel bir yer.. ama biraz daha bakımlı olabilirdi bence..yine de ankaradakine göre baya iyi.. ada bazı hayvanlara baya heyecan yaptı, bazlıarını hiç tınmadı!!

deniz biberonu aylar önce bıraktığı için suyu bardakla ya da şişeyle içiyor. miktarını bilmiyorum ama . susadınmı diye soruyorum öhhöö öhöö yapıyor. birde yemekle işi bitince yemem diyor ya yalnız mem hecesinde vurgu var.

söylediğim herşeyi anlıyor. denemişsinizdir sanırım. çok çok hayret verici. tazemin anlattığı gibi.
banyoda ilk eylemimiz diş fırçasını almak, suya onsuz giremiyoruz. ördek de bizimle geliyor tabi. ördeğinde dişlerini fırçala diyorum fırçayı ördeğin ağzına götürüyor gibi.

arkana bak ne var diyorum hemen arkasına dönüp bakıyor gibi gibi.

çok eğlenceli.

çok fena oldular taze anlayınca gerçekten daha tatlı oldular daha bir sever oldum ben sıpayı ısırmak istiyorum ısırıyorum diyorum kıkırdıyor annelik gitgide daha yorucu ama daha zevkli bir hal almaya başladı

beni bir sen anladın canım.mesala şu an neva hala uyanık neden çünkü 3 efa uyudu.ensn saat 21'de uyutmasam ağlıyor.işkence edemem ki.demek ki böyle ne yapalım.
Eliff...mürdüm eriğini nasıl attın dolaba?? pazardan aldım bugün ben de yapmak istiyorum bir de sirkeli sarımsaklı sosu nasıl yapıyorsun..hıı nası yapıyosun söle bakiimm??
canım salifoya çekirdelerini çıkarttırp dörde böldürdüm.üzerine şeker serpip attom dondurucuya.çıkarıp hoşaf ya da marmelat yaparım.neva geçen kış yemişti.bağırsaklara iyi geliyor.
hojam işin şakası.neva da durum aynıdır.

cizo bacım sosu şöyle yaptım.domatesi az almışım az oldu.haftaya köy dometeslerinden alıp yapacağım yine.
3 kg domatesi önce kaynar sonra soğuk suya koyup kabuklarını soyuyoruz rondoya atıyoruz.(kabuklu da olsun dersen soymadan atabilirsin.
7-8 diş sarımsağı ince ince doğrayıp yarım su bardağı zeytinyağında sotele.
domatesleri,çeyrek su bardağı sirke ve 1-1.5 yemek kaşığı tuzu ekleyip sos kıvamına gelene kadar kaynat en son defne yaprağı oy içine.sonra sıcak sıcak kavanozlara koy kafanozları ters çevir.lezzet dergisinden almıştım tarifi.tadı güzel oldu.

arkadaşlar berat bilinçli olarak baba bile hala demedi baba deyince bakıyor ama ona baba demiyor babaabaab seklinde bazen ınne seklinde anneye yorduğum ve anlamsız bol bol bağırışları var.1 ay çorumda nerdeyse hiç konuşmadı babasıyoktu ondan mı yoksa ev kalabalktı ondan mı bilemedim.şimdi siz şunu diyor falan deyince acaba bizim konuşmada problemimiz mi var diye düşündüm bizim gibi olan var mı acep.yoksa bireysel farklılık mıdır zamanı gelince olacak olan.çünküdiger davranışları şükürler olsunnormal

dilin ilk aşaması anlama hni biz de dil öğrenirken anlarız da konuşamayız ya.algısı normalse endişelenmek için çok erken.baba diyince biliyormuş baksana.bireysel farklılıklar.ben mesela neva kadar hiçbirinizin bebeğinin hmbıl olduğunu sanmıyorum. 11 aylıkken emeklemeye başladı daha yeni yeni tutunarak yakta duruyor adım atması çok zayıf.ama 9-10 kelime söylüyor.bireysel farklılıklar

saol elifiçim rahatladı valla bizimkide dil gelişimini en geç tamalayanlardanolcak sanırım

bana hemen herkes aaa benim çocuğum 10 aylıkken yürümüştü aaa benim 6 aylık yeğenim var çivi gibi basıyor falan diyor.bugün bu tarz konuşmalarla iki kez muhatap oldum ama hiç takmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…