2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

evroşcum denizde her istediğine bağırıyor mesela. yazmıştım daha önce. kahvaltı masasında istediğini belirtmek için ıhhh ahh karışımı bağırıyor. istediği oyuncağın verilmesi için onu işaret ederek bağırıyor. herşeye bağırıyor. bazen yemekte su, ekmek, çatal, tuzluk filan gibi isteklerini abartınca bütün yemek bağırtıyla geçiyor.
tabi bunu bu durum için yazmıyorum evroşcum bende bu konudan yana şanslı !!! olunca yeri gelmişken yazmak istedim.

yusuf paşam epey sinirlendi bu bağırtılara mesela. çocuk huzurlu ve sakin ve sessiz evinden sonra alışık olmadığı bağırtılarla karşılaşınca rahatsız oldu haliyle.

varmıdır her istediğini bağırarak anlatmaya çalışan bebek bilmiyorum.

hem bizde evde öyle bağırarak konuşmayız tabi.

bununda bireysel farklılık olma ihtimalini yüksek görüyorum.

bir de evroşum nesnelerin adını söyle bol bol ona.ben vucut parçalarını öğrettim söyleye söyleye.nevanın burnu nerdeymiş burdaymış deyip gösterdim.şimdi burnunu,ayağını,gözünü ve kulağını gösteriyor.sonra annenin burnu nerede demeye başladım mesela.çok eğlenceli oluyor

yürümek ve diş gelişimin bir göstergesi değil demişti bir doktor.

yani yürüyeceği zaman beyin yürü diyecek ve oda yürüyecek.

dişte aynı şekilde eninde sonunda bütün dişleri tamamlanacak. denizin 3 tane dişi var. 4. de yarım.

neva da her istediğini parmakla gösteriyor,,bu bu diyor ya da ıhhh ama ben ne istiyor anlayamyrum o ısrarla parmak uzatıyor.masadaki herşeyi göstererek buluyoruz.

harika bilgiler..

aynen didomm omu bumu diye göstere göstere buluyoruz. tabi insan istediğinin yiyecek olmasını arzu ediyor ya tuzluk peçete kaşık filan olursa küççük bir hayal kırıklığı yaşıyorum o an:))

aynen didomm omu bumu diye göstere göstere buluyoruz. tabi insan istediğinin yiyecek olmasını arzu ediyor ya tuzluk peçete kaşık filan olursa küççük bir hayal kırıklığı yaşıyorum o an:))

bir de babası bir şey için yapma derse ağlıyor ben kolay kolay yapma hayır demem dediğimde de sallanmıyorum zati.sabiha teyze baba otorite figürü olmalı diyor ya salih de seviniyor bu duruma.çok da yumuşak bir insandır ben despot bilinirim ama durum böyle.kız çocuk psikolojisi mi acaba?

eliff yakaladım yine seni dün sahuru bekliyordum bugünde öyle ama mami kalkmadı ben yemeyeceğim birşey diyor bende kendime tost yaptım çayımı içip yatacağım

yiğit kuş kocaman olmuş

bencede her çocuğun gelişimi farklı yahoda babadan başka birşey demiyor ama kaba motorlarıu maşallah o biçim çalışıyor

tazem bizde su durumları acayip yaho günde nerdeyse 2 lt su içiyor adam yerinde durmuyorki ben olsam bende susarım yani

yiğit kuşummmm çok tatlı olmuşşş maşallah...

çok teşekkür ederiz teyzeleri :)

ilk poz kemancııı başımın tacıııı pozu
ikincisi heyyyttt be buraların ağası benim pozu
üçüncüsü ise kocaeli sahilini emekleyerek fethedemez miyim ben pozu :)
oyy masallah yigit kusa..cok buyumus..

bende pipetli biberon aldim nubynin, dun ilk denemede suratindaki ifade ilgincti;, cinku biberon gib dikince gelmiyor, buda duz icmeye alisik degil, eglendik baya:))burda az su iciyor, trde baya iciyordu..

bugün darıca hayvanat bahçesine gittik.. güzel bir yer.. ama biraz daha bakımlı olabilirdi bence..yine de ankaradakine göre baya iyi.. ada bazı hayvanlara baya heyecan yaptı, bazlıarını hiç tınmadı!!
biz gidemedik(

saol elifiçim rahatladı valla bizimkide dil gelişimini en geç tamalayanlardanolcak sanırım

canım rüzgar da pek konuşmuyor..varsa yoksa edee edee gibi bişiler söylüyor..ama gayet güzel anlıyor her dediğimizi..sen de sıkma canını

kaydirigubbakcemile3

eee bizde de var bu durum. Onur'un bir "hayır"ı çok etkili ama benim dötümü yırtmam gerekiyo. Neyse ki hiç tınlamaz değil.

neaahhh? akannehir maşallah!

EVROS Doruk da konuşmuyor. Yani çok güzel saçmalıyor, dıgıldıgıl, hatikutu, ollollollo gibi kalıplarımız var. Anne nerde, baba nerde deyince dönüp bakıyor ama, canı isterse anne baba diyor.

ELİF anlayıp, konuşmama örneğin çok güzelmiş teşekkürler... Ayrıca Neva zehir gibi maşallah. Kaç ay önce saklı nesneyi buluyordu kutulardan, hem de bir yandan TV izleyerek!!! Ben de denedim tabi hemen DOruk'ta bön bön suratıma baktı, kucağıma atladı :)))) Konuşması da iyi gidiyor Neva'nın, maşallah sıpaya, bunları yapsın, 1-2 ay geç yürüsün varsın. Zaten sen de sallamıyorsundur. Doruk doğduğundan beri basıyor ama yürüme konusunda hiç de öyle fark atmış falan değil:) Hala desteksiz yürümüyor. Tembel teneke!

DAMLA yürüme ve dişle ilgili bilgi için çok teşekkürler.

bizde de baba otorite figuru soyleki; hayir dedimi teo soyle bir bakiyor, oda bagiriyor, sonra tibet ciddi baklinca yan yan bakip gormezden geliyor, ama ayni otorite figuru, gobegini acip darbuka caliyor, bizim velette oynuyor, ve babasi yatarken gidip gobegini acip sap sap vurup yine calmasini istiyor, nasil??

eliff yakaladım yine seni dün sahuru bekliyordum bugünde öyle ama mami kalkmadı ben yemeyeceğim birşey diyor bende kendime tost yaptım çayımı içip yatacağım
yaaa hep ben gittikten sonra yazıyorsun.salih de süt içip meyve yiyor.
şu domates tarifi çok güzelmiş elifim copyledim hemen çok teşekkür
rica ederim
var ya bende olmayan matematik zekasının neva da olmasını çok isterdim.doruk genetik açıdan şanslı.inşallah zekasını ullanan zekilerden olurlar.

benimde olaydı ya şöyle bir babam

iftara misafirim var çarşambaya.ara sıcak ne yapsam bilemedim bir fikir istiyorum tarifli

Evrim, erkek çocuklar kızlara göre çok ama çok daha geç konuşuyorlar genelde. Hepsi için geçerli değil elbette ama genelde öyle. Hatta biçok alanda kız bebeklerin gelişimi daha önden gider merak etme. Rüzgar da babababa gibi bişey söylüyor bir de ev telefonunu açıp kulağına götürüp alo diyor o kadar:))

Ama artık hemen herşeyi anlıyorlar çok sevimli oluyorlar hakikaten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…