2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

herşeyi ço yakışmış.çok tarzdır zaten sıpa.hele pantolona bayıldım.ne güzellik böyle maşallah.
Sevval cooookkk tadlu olmus, saclar super..
şevvalim çok tatlı olmuş üstünde paralansınn güle güle giysin
sevvalin guzelliğine bayıldım cok tatlı olmus cimcimem
şevvalim keloşum çok tatlı saçlarıda ne güzel uzamış ohhh keloş diil artık o, dünya güzeli....
şevval ne tatlı olmuş yaaa.. cicisi pek güzel.. maşallah..
çok tatlı olmuş sıpa..uzamış saçlar daha bi tatlı olmuş..minişim yeni saçları nasıl çıktı var mı fark?
tektek tesekkur edıyoruz kızımlşa.evet keltoş diilizz artıkın.toka takabılıyoruz az da olsa.sevıyoruzz siziiii
Secilcim fark şu hepsı aynı boyda uzamıs oldu.zaten oyuzden kestırmıstık.tepesı dökülmüştü ,arkasında sac vardı.dedım ılerde kestıremem kestırıyımde aynı boy uzasın.ama gürlesme veya kalınlasma olmadı.

zaten Doruga üzüldüğüğm kadar sana acıyorum.o hasretle yaşanırmı dıe.malüm arada aklıma gelıyorsun yadd edıyorum senıkaydirigubbakcemile3
GİZEM benim evim de toplu olmuyor.bunlara bakma sen hem fiyonik hem android bunlar:)
ev toplu olmasıda nedır.benım kı herdaim dagınık oldugundan fark etmıyorum bılezemuszemus

caniim ozlemis demekki
NURDAN ay ne çok özendim sana yaa... öyle bir gece geçirmeyeli çok uzun zaman oldu ve ben çok özledim. Çok iyi etmişsin.

iyi geldi ama baskalarina bagli olmak kotu yoksa ben sanatci bitirince donerdim eve, yani eglendim bitti, zorlamanin anlami yok, ama kuzen ve arkadaslarindaki enerjiye yetisemedim, en son surunuyordum topuklulrarla..ama kocamsiz tadi yok hic biseyin(

Cevaplariniz icin tesekkur ederim hepinize, tecrube onemli tabi simdi herkes bisey soyluyor kafsm davul gibi oldu hele biri banyoda agzindan ufle burnunda ne varsa cikar dedi dusunun artik. Yarin ilk isim buhar makinasiyla serum fizyolojik almak . Tekrardan tesekkurler

iyi etmişsin çıkmışsın dışarı çok güzle..enrji yetişmek bunlar bize uzakmı yani
..kız çocuğu konsunda bende çok endişeliyim ama evde ki temel eğitim önemli baskısız ve kendi özgüveni yerinde bir evlat sanırım gençlik hayatındada sıkıntısız olur..olur dimi kendimi kandırmıyorum herlade...
regl öncesi ondan ondan..

biraz önce uyandı memeyi almadı ben verdim o attı..mafoldumbenakannehir
gecede denesemmi*:ecrin_bebek:

hadi canım..niyeki bu balonmu..bebek bebek deseydin..yada dur önce gel sende deneyeyim nasıl bak bi doğru yapıcammı ..:mymeka:kötükedihüso
ilk seferde beceremezsem bebeğe yazık önce sende uygalayayım iğğğğğğğğğğğğğğ..sempatiksalakcinnikafamçokkarıştıkusura bakma ne acayip bir fikir..-tatlicadiarzu-

canim kusura bakma ama bunu soyleyen kisiye bir yuh demek istiyorum, insallah ayni seyi cocuguna yapmamistir, oyuncak falan mi sandi acaba bebegi?? sen eger oyle bisi olursa saglik ocagina yada kendi doktoruna danis enfeksiyon gibi bi durum yoksada serum fizyolojikle temizle bisi kalmaz, hepimiz yasadik hala yasiyoruz, hele ben hele ben..benim oglumda allerjik astim var ve cok sik bronsiyolit oldu bu kis her on gune bir hastaydi, ust alt solunum yolu..cigerleri icin neresinden uflemem gerekicekti acaba:))

Cok hossunuz hanimlar ya zaten esprilerinize hep cok gulmusumdur, tabiki denemedim 3 gundur tikali burnu onumuzdeki ay antslyays gidicez orda hem gozlerini ( bir gozu digerinden kucuk) hemde cocuk doktoruna gorunecez burdaki dr fazla ilgili degil ( adam cocuk doktoru ama 10 yildir cocugu olmuyormus ne zor bi durum) ah bana neler demedilerki yspsaudim onlari zavallim ne hsle gelirdi, en komigide yuzunu sutle yika beyaz olsun teni demislerdi:) babasi esmer anasi esmer cocuk nasil beyaz tenli olsun ufleme olayini canli canli gordum benden sonra komsumun gelini dogum yapti isaret parmagiyla cocugu damagindan kaldirdilar agzibs uflediler yavrum nasil agliyordu, cikar seninkinide yikayalim dedi yok istemiyorum dedim, sosyetiksiniz siz dedi bsk ruslarda soguk suya atiyor ne guzel oluyor cerkezler baslarini sekillendirir yusyivarlaktir kafalari dedi kadin??

canim kusura bakma ama bunu soyleyen kisiye bir yuh demek istiyorum, insallah ayni seyi cocuguna yapmamistir, oyuncak falan mi sandi acaba bebegi?? ..cigerleri icin neresinden uflemem gerekicekti acaba:))
delikafaduldenalkisalkisalkis

inanamıyorum yazık o çocuğa gaz bombasına dönmesinemi yoksa temiz bedenine pis karbondioksitli hava dolmasınamı hangisine üzülsek..:1no2:hala cehalet adam boyu yani..klava:kötükedihüso

naman nallahımmm...neler neler oluyormuş şu hayatta..sen aklımı koru yarabbii

bırakmısmıydı emziği Yusuf.neyse 2 yasına kadar idare edıver.uyusun yavruk yeterkıı

ıyı guzel eglenmıssın,tabı kocan olsa nası ıyı gelırdı kımbılır
ama ama bende cok korkuyorumm ilerisi için.kız<ımı nasıl sakınacagım bılmıyorum.babası şimdiden planları yapmaya basladı bilee.adam paranoyak olmasa iyiakannehir

wwssss
bu sabah 61 kilo çıktım.gazla beni evrim

rınn rın rınnnnnn.. da,iyi de hoş ta.. bu ne hız yaf :))

Evrim ciğim bu resim senin için :)
Beklerim sizleri de çay içmeye..

ne sahane bır enstantene :)) ben de bunların bugun beyaz altı olanlardan gordum.. gercekten cok hoş bır tasarım.

denizi uyuttum . ütü yaptım. halıları yıkamaya verdim . nur kaçmadı içime merak etmeyin...!!!

:)))) kaydirigubbakcemile3

:)) ıyı yapmıssın yıne de.. ama kafanın kaldırmadıgı su kacılmaz bır gercek gercekten de

naman nallahımmm...neler neler oluyormuş şu hayatta..sen aklımı koru yarabbii

cehalet kadar korkunc bır sey yok bu memlekette..

Son düzenleme:

arkadaşlarım çok güzel cevaplamış sorularını. çok heyecanlı ama tecrübelerimizi aktarmak:)))
ekleme yapıyım hepimiz için; evi sürekli nemli tutmak ve banyo yaptırmak süper geliyor. sıcak su burunu olduğu gibi boşaltıyor. iki gecedir rahat uyuyor deniz.

tekmele ve oyna değil ama oyun halısı aldım. ben memnundum. hala üzerinde altını üstünü değiştirmek gibi şeyler için kullanıyorum.

aynısını bugün yaptım. öğleden sonraki uykusunu yedim ve 8. 30 da uyudu. çünkü gece 11 e kadar artan bir enerjiyle evde koşturmaktan yoruldum günlerdir. artan enerji benim değil denizin. benimki daha çok biten tükenen sürünen..... uykusu gelene kadarda süründürmedim şeker. en sevdiği aktiviteleri yaptım. nazlı ve fatihle buluştuk, stada gittik, saldık kendisini zıpladı hopladı. bilmem iyimi yaptım. birkaç gün daha böyle deniycem.

gecede devam bence. uyusunda uyusun yani.

buda cidden trajikomik. bende banyo dedim ama üfleme tabi. kafasına bolca su dök.

GİZEM benim evim de toplu olmuyor.bunlara bakma sen hem fiyonik hem android bunlar:)
valla o kadar özledim ki evin o düzenli halini.. bi daha ne zaman olacak acaba.. biz evde sığıntı gibiyiz.. heryer hanımın.. aman o mutlu lsun da naapalım, katlanırız di mi? bu arada abiye nevaya bayıldım! hey allahım yaaa neler görücez bakalım daha..

canım arkadaşlar da söylemiş, serum fizyolojik sıktıktan sonra biraz bekle yumuşasın sonra otri bebe denen mucize aletle çek. (eczanede satılıyor, burun aspiratörü, çok başarılı) odasında hava nemlendiricisi çalıştır. düzelir merak etme.ama burnu tıkalı olursa uyuyamaz yazık. tekmele oyna dediğin oyun halısı di mi? biz onu görümcemden almıştık, 2 aylıktan sanırım 5 aylığa kadar baya kullandık. ama tekmele kısmını hiç kullanmadı. üstündeki hayvancıklarla çok ilgilendi bi de aynasıyla. ama yuvarlanmaya başlayınca aldı başını gitti tabii..ben memnundum. ama gerçekten pahalı bişi, eğer birinden bulabiliyorsan daha iyi..uyku konusuna gelince, gündüzleri bir düzen oturtmaya çalış. 2 aylıktı kızım, 2 saatte bir uyutuyordum 45 dk uyuyordu.gece de genelde 1 kere kalkıyordu,6. aydan sonra gece beslenmesini kestik, genelde hiç kalkmaz oldu. ama tabii diş, büyüme atakları, gibi dönemlerde feleğini şaşırtıyorlar insanın.. gündüz ne kadar düzenli uyursa gece de uykusu o kadar düzenli oluyor.uyku uykunun mayası hesabı yani.. bunu oturtmak kolay olmadı ama, ilk başlarda baya zorlandık 2 saatte bir uyutmak için.. ama 1 haftada oturdu, pes etme. ama tabii ki bebekten bebeğe fark var, gazlı bir bebekse daha zor bu uyku olayı...güle güle büyüt bebeğini..

ay evet çekseydik keşke , ama gece sürmüş olmama rağmen bazılarının uçları çıkmıştı benimkinin.. ne gıcık bir durum!!

oohhh sefan olsun... ya dün gece biz de bir gerilim filmi seyrettik. the house on the left diye bi film. evin genç kızı arabayı alıp arkadaşına gittive arkadaşının gazıyla hiç tanımadığı bir oğlanın otel odasında uyuşturucu aldı sonra başına gelenler tabii..... valla seyrettikçe içim daraldı, "kızım ne işin var oralrda otursana annenin dizinin dibinde" filan gibi anane yorumları yaptım cır cır.. oyyyy oyyy.....ama bişey diyim mi, ben gençliğimde çok özgürdüm, bişey için izin alamadığı olmadı ailemden, ama onları üzecek bişey hiç yapmadım.. nerdeysem kimleysem hep bildiler. bunun sebebi, babam bana bir gün demişti ki; "ben sana gerekli eğitimi verdim, beni hiç utandırmayacağından eminim. sana çok güveniyorum" e şimdi bu lafın üzerine bişey yapamıyosun zaten.. umarım biz de başarılı oluruz bu konuda..gerçi şimdi zaman daha bi kötü ama..erkekleri kızlar ayartıyo, terse döndü herşey..

canım benim, çok çok geçmiş olsun.bi dönem bu geçecek, buna inanmak istiyorum, beraber inanalım..ada da bu ara öpüyo da bizi..

olsun ya boşver, uyusun da.. o daha önemli, nasılsa bırakır emziği..

yuha! ve de oha!

ayy gizmmo yaff ev herhalde toplu olacakdı

siz gelmeden bi düzene koyduk dimi.sen bi çat kapı gelde gör..
misafirim gelicek ve gerçekden sevdiğim ve önem verdiğim kişilersiniz.
yoksa benm evimde dagınık.
oyuncakların üsütnden hoplayarak yürümek beni zayıflattı..

amaneey burcum tazem uykusuluk harbi sinirleri yıpratan zıplatan bi dert
gunduz uykusunu 1 e düşürmek işe yarıyor
afik 4 gundur falan sabahları 10 da kalkıyor.
gündüz 1 defa uyuyor gecde sızıyor resmen

şevval çık güzell çık cici
canım cimcimem ya özledm

pardonn ama sadece yokk devee demek istiyorum...

çaçam yarın işe mi başlıyor şimdii

haydi hayırlısı.inşallah kolay alışırlar ruzyle..

iyi geldi ama baskalarina bagli olmak kotu yoksa ben sanatci bitirince donerdim eve, yani eglendim bitti, zorlamanin anlami yok, ama kuzen ve arkadaslarindaki enerjiye yetisemedim, en son surunuyordum topuklulrarla..ama kocamsiz tadi yok hic biseyin(

son cümlene sonuna kadar katılıyorum. Diğerlerine de katılıyorum.

regl öncesi ondan ondan..

Değil mi Derya yaa.. Çok şükür geldi ve rahat hissediyorum biraz daha. Öyle hissettirmeye çalışıyorum kendimi.

10 da uyandı bak. 1.30 - 4.00 arası uyudu (biz de uyuduk) ve daha az önce yattı gece uykusuna. Dün de benzer şekilde geçti, 9 da uyutayım dedim, ı ıh. Günde 2 saatlik bir uyku ile 10 a kadar ayakta? Yormak konusunda da katılıyorum. Her gün mutlaka çıkaıyorum zaten, hava güzelse 2 defa çıkarıyorum. Parka gidip kum oynuyoruz. Kedi - köpek kovalıyoruz. Güzergah bile belirlemiyorum, o nereye isterse oraya gidiyoruz. Bu akşam da hiç kırmadım, evde de onun istediği şeyleri yaptım hep enerjim yettiğince. Dur bakalım.

MİNİŞ sağol canım :) Eksik olma. Görev tamamlandı neyse ki, 1 haftayı geçirmedik :)) (görev değil tabi ki, lafın gelişi öyle dedim, o yorgunluğa rağmen Doruk'un uzun uykusunu değerlendirdik.)

GİZEM sana Onur'la bu akşam aramızda geçen bi diyaloğu aktarmak istiyorum. alışveriş sonrası Doruk'u mucize eseri arabasına oturtmuşuz, Onur hızlı hızlı sürüyor.

Ben : Yaa yavaş sürsene, yorgunum, hızlı yürüyemeyeceğim.
Onur: Doruk mızıklamasın diye hızlı sürüyorum, hazır arabada oturuyor. Sen de sallanma, elinde paket yok, Doruk yok, hızlan biraz.
Ben : Ama regl oldum ben, karnım davul gibi, üstelik yorgunum, üstelik boğazım da pek iyi değil.
Onur: Hmmm, aslında sana şimdi bir Tv karşısı battaniye kürü yapmak lazım!
Ben: senağlama :gitme: ühühühühüh nasılll, ne zamannnn? neden hatırlatıyorsun şimdi bunu? Allaaaaaam çok özledim bu lüksümü...
Onur: Tamam canım, seneye yapabiliriz bence bunu bak.
Ben: Yaparız dimi :) olumunekankayizsmile

İnşallah, geçecek tabi ki, hepsi bir dönem ama yoruyor elbette. size de kolay gelsin.

Ben gene de akşam şansımı deneyeyim dedim, uzandım ama battaniye falan yok, Doruk geldi başıma, kafamdaki tokaları çekiştirmek suretiyle kafama vurdu birkaç kez. Sonra da parmağımı tuttu (bu 'kaçış yok, benimle geleceksin' demek oluyor) banyoya falan gittik, çamaşır mak kapağını falan açıp kapadık. Böyle yani :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…