çok geçmiş olsun derya. iyi gene hemen çıkarmışsın da kusmakla kalmış yani. rabbim korumuş. halı filan çok iş çıkmış ama yusufa bişi olmasın gerisini halledersin sen. keşke eşin biraz daha yardımcı olsaymış..bu sabah sinir krizleri geçirdim..olay şu:
eşime spora ve diyete başalyacağım kilo alıyorum geri dedim bi yarımcı ol sadece 45 dk cık istiyorumdedim tamam dedi bakacağım çocuğa ..neyse ilk adımı bugün atayım dedim hemen leslie sansone 3 mill onunla başlayacağım ..yatak odasına mini tv yi getirdik usb ye spor hareketleride yüklendi ve herşey hazır..hatta ilk 10 dk sınıda yaptım ve yusuf etrafımda geziniyor burya kadar sorun yok bi ara yusuf kayboldu geri geldi sonra karşımda öğürmeye başladı..eşim hiç tınmıyor hemen yan odada tabi ben hemen atladım ağzında mini topacın yarısı az geri gitse soluk borusu kapanacak hemen elim atıp çıkartım önce az kustu tamam dedim..ne tamamı birden fışkırır tarzda bir kusmaya başaldıysa ama nasıl..yatak odaısnda halı battımı tam spor yaptığım yer ..hatta bir çekmece az açıkmış onun içide doldumu..aman nallahım ne spormuş dedim..ben dedim senin neyine dedim..senin sporun sinir stres dedim..aldım elime kova kosla halı başladım halı silmeye daha ..peşinden yusuf değiş sinir krizi geçir felan filan..sinirden bay aksi kocama sardırdım tabi..halı silinince çıkmadı koku hadi banyoya yıkamaya..tamda tubanın okul vakti beslenme hazır değil çocuk hazır değil yusufun uykusu gelmiş mızır mızr..
geçmiş olsun. dün ben de öyleydim. öyle zor geçti ki. tek taraflı ağrıyor bir de benimki. çok zor oluyor.başım ağrıyo çok fena..ilaç aldım bana mısın demedi..(
oyyy kıyamam yahoma. canım yaa. neden oluyor acaba. hiçbir fikrim yok. doktora götürdün mü esracım? dene diyebileceğim bütün yöntemleri de saymışsın.yahoo yahoo yahooo
burun hala tıkalı birde pişik illeti geldi başımıza yine
bu çocuk çok sık pişik oluyor artık bıktım usandım öyle böyle değil ciğer gibi resmen
bakamıyorum bile içim parçalanıyor kıpkırmızı bi göt resmen pöfff
neden oluyor bi çözemedim yediklerindenmi vs sık sık değişitiririm altını
gülinin tavsiyesile birkere bezini değiştireyim dedim dahada azdı tekrar primaya döndüm hemen
hametan mustela nivea pişin onarıcı pudra zeytinyağı açıkta bırakma suda bekletme vssss
hiçbiri geçirmiyor 2-3 gün sürüyor kıvranıyor çocuk poposunu yere koyamıyor
sadece en iyi travacort geliyor oda çok güçlü bebelere göre değil ama kullanmak zorunda kalıyorum
günaydın
buluşma resimleri çok güzel
taşınma derken sosyal hayattan da iyice koptum valla
kızım biraz büyüse meme emmeyi bıraksa da bende azcuk kendime vakit ayırsam
Özlem sen nasılsın Özde nasıl??
dometes mevsimi geçtiği için almıyorum ..fiyatı çokda önemli değil yazın bu durum osla endişlenirdim ama zaten zamanı geçmiiş tabiki fiyatıda artar..tadı tuzu kalmamış bişey onca paraya gerek yok..
deryacım geçmiş olsun yusuf paşaya ve sanada tabi. bizdede durumlar aynı. söylenecek bişey yok. dışarıda kesinlikle daha dikkatli hüseyin ama evde rahat nedense. o yüsden bence evde yapmak iyi fikir diil.
bende bende aerobiğe başlıycam belki. bilmiyorum. ben öyle spor yapamamda heveslendim vede nasıl giderim bilmiyorum. hafta içi üç gün akşam birde cumartesi. gidebildiğim kadar. çokda dert değil valla kalsın kilolarım napiyimm.
dersim vardı sınıfa bir arı girdi öyle böyle değil. sürü halinde. doğal ortamda yaşıyoruz ya.
ara verdik mecburen:)))
yararlı bilgiler için teşekkürler canımÇOCUĞUM GRİP OLDUĞUNDA NE YAPMALIYIM?
- Bol bol sıvı tüketmesi çok önemli! Bu nedenle bu dönemde bolca su, çorba, meyve suyu ya da ıhlamur içirin. Gece yatmadan önce süt içirmeyin. Süt, balgam üretimini arttırdığından yatarken verilmemelidir.
- Çocuğunuzun ateşini her 3-4 saatte bir ölçün. Ateşini düşürmek için parasetamol şurubu verin. Ilık süngerle vücudunu silerek ateşini düşürmeye çalışın. Ağrılar ve ateş için ağrı kesici ve ateş düşürücüler verilir. Ancak unutulmaması gerekir ki, grip olan çocuklara aspirin verildiğinde Reye sendromu denilen ölümcül olabilen bir durum oluşabilir, bu yüzden grip olduğunu düşündüğünüz çocuğunuza aspirin vermekten kaçının.
- Çocuğun evde istirahat etmesi; hastalığı başka çocuklara bulaştırmaması açısından okula veya kreşe gönderilmemesi tavsiye edilir.
- Belirtileri azaltmak için doktor tavsiyesi ile antibiyotik içermeyen soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilir.
- Çocuğunuzu ılık ve nemli bir odada yatırın. Kuru bir odanın havasını soluması çocuğunuzu rahatsız eder. Kaloriferin üzerine ıslak bir havla asmak, buhar makineleri ve soba ya da kaloriferin üzerine ağzı açık bir kapla su koymak ortamın havasını nemlendirecektir.
- Çocuğunuz 1 yaşından büyükse yatmadan önce vicks sürebilirsiniz. Mentol kokulu bir mendili baş ucuna koymanız da nefesini açacaktır.
- Uyurken rahat nefes alabilmesi için başının altına yüksek bir yastık koyabilirsiniz.
- Burnunu sürekli sildiğiniz için burun kenarları tahriş olmuş olabilir. Bu bölgeye nemlendirici bir krem sürün. Burnunu silmek için kağıt mendil kullanın ve bunları hemen atın. Aynı mendili tekrar kullanmayın ve ortalıkta tutmayın. Bu mendiller adeta mikrop yuvasıdır ve hastalığın yayılmasına neden olur.
- Yatmadan önce limon suyuna bal katarak vermeniz boğaz ağrısını hafifletip, solumun yolunu rahatlatır.
- Bol bol ıhlamur limon ve bal karışımı verin.
- Evde sigara içmediğiniz gibi başkasının da sigara içmesine izin vermeyin.
- Burnun açık tutulması ve burna yerleşen virüsleri azaltmak açısından serum fizyolojik tedavisi oldukça önemlidir. Piyasada damlılıklar içerisinde veya serum şişesinde satılan formları vardır. Günde üç-dört kere damlalıkla burun pasajını iyice açacak şekilde, özellikle uyku ve beslenme öncesi uygulanması tavsiye edilir. Serum fizyolojik uygulamasından sonra küçük bebeklerde plastik burun temizleyicilerle, büyük çocuklarda hınkırma ile burnun temizlenmesi de faydalı olur. Burnu çok fazla tıkanıksa doktorunuza danışarak bir burun damlası kullanın. Burun damlalarının 3 günden fazla kullanılmasının sakıncalı olduğunu unutmayın.
- Çocuğunuz sık sık grip oluyor ve akciğerlerin etkilenmesi söz konusuysa, doktorunuza danışarak grip aşısı yaptırın.
- Evde hijyene ve kendi hijyeninize özen gösterin.
- Evinizi ve çocuğunuzun odasını havalandırın. Ve uygun sıcaklıkta olmasına özen gösterin.
Sibel geçmiş olsun cnm gece uyku tulumu giydirsen Selin e ayrı yatakta uyumuyor mu? Yoksa üstünü açıyor diye mi yanınızda? Şu bimde satılanlardan memnunum ben geçen senede almıştım bu senede hangi arkadaştı hatırlamıyorum sağolsunonun sayesinde gittim aldım 2 yaş için el ayakta içine giriyor sıcacık oluyor valla sabah kalkınca üşütecek diye korkuyorum bu defa :bbo:
maşallah özdeye. o ekmeği yesin ben o yiyeyim :) pembiş pembiş pek şeker.
tatmin miktarını çok iyi anlıyorum.bazen diyorum aklıma gelen herşeyden kusacak kadar yesem bıkar mıyım yemekten.Yemek didiniz de akşama menü konusunda tekliflere açığım. Sizin aklınızda ne var? Ama çok kalorili olmasın lütfenlmaz:
Canım çok hamur işi istiyor benim de. Arada yiyorum ama daha kendimi tatmin edecek kadar yiyemedim. Bir bıraksam ipin ucu kaçacak çünkü.
ya yaaaaa.ben de pozitif bir insanımdır ama böyle işte.[
Tiksinme be Elif'im haklısın ama hele şu son yazdıklarından sonra.
Hizmetli, garson, marketteki adam. Daha yazmadığın neler var kimbilir
beni sen anlarsın o zaman deryaELİF benim halam afyonluyla evliydi ve derdiki hep bunlar ayı kusura bakmasın kimse ben halamın ağzından yazıyorum ama haklıymış sanırım..senin yazdıklarını okudukça üzülüyorum keiek buraya çıksaydı tayini bile dedim..iyimi dedim kötümü..ama doğu konusnd asana katılıyorum bizde şark ta çok rahattık insanları çok ilgili alakalıydı..samiiydiler..
bunlar olmasa yaşanmaz zaten de hep hayatın kazığıdır bu.salifonun hep rahat bir hayatı olmuştur,ama hep şanslı olmuştur.oysa beni hep zottirik şeyler bulur.bu "ep" ne olaki??? anlamadım:)))
bide etme şikayet. neva mutlu, salih mutlu,daha ne kadın bi tane müdür hepi topu bide üç beş afyon halkı. dua edelim bakıcı sorunumuz yok. iyi taraflarından bak böbüşüm.
c dedi demek:)))ufaktan çekiliyorum eve. esrako bugün yoğundu galiba. göremedim kendisini.
ben dido siboş pukket burdaydık. finki geldi gitti. derya ce dedi. ösgülünkü sadece c oldu. .(günün yoklaması) bide fatma uğradı.
öğlen pazı kavurması yaptım ilk defa. ne kötü bişeymiş bu pazı. yoğurtla lütfen yedik nazlıyla. deniz yüzüne bile bakmadı. haberiniz olsun dedim yaparsanız.
öyle derler cidden.iki tane memleket bilirim ayuların dolu olduğu
afyon ve kastamonu bilmiyorumkismile
kızımmm haftasonu tel okulda kalmıştı.sibel'e sor istersen.aradım açmadın kaç kereyaff iki tane esmer bomba gördümmm ne kadan zarif ve güzell hatunlar ööle
siboşş saçların çok güzel olmuş ve kilo vermişsin bayağı en son izmir buluşmasındaki fotoya nazaran daha zayıf gördüm senü
ulenn elüff özlemişim hee seniii yay gibi kaşlarını kara gözlerini
bide telini açsan hayırlısı ile umutluyum..
esra ne desem bilemedim.hastasın bir de.Allah yardımcın olsun.ben iyileştim genel olarak
burnum akıyor hala ama kendimi daha iyi hissediyorum
tazem yazdıkların ne kadan tanıdık geliyor ben değil 20 gün değil 3 ay ortalama 10 aydır bu durumdayım
artık isyan bayrağını çektim yani(
men de isteremDeryacım bana o listeyi mail atabilirmisin? Ben geçen kopyala yapmıştım ama olmamış
off derya offf ben olsam kafayı sıyırmıştım.koca falan elimde kalmıştıbu sabah sinir krizleri geçirdim..olay şu:
eşime spora ve diyete başalyacağım kilo alıyorum geri dedim bi yarımcı ol sadece 45 dk cık istiyorumdedim tamam dedi bakacağım çocuğa ..neyse ilk adımı bugün atayım dedim hemen leslie sansone 3 mill onunla başlayacağım ..yatak odasına mini tv yi getirdik usb ye spor hareketleride yüklendi ve herşey hazır..hatta ilk 10 dk sınıda yaptım ve yusuf etrafımda geziniyor burya kadar sorun yok bi ara yusuf kayboldu geri geldi sonra karşımda öğürmeye başladı..eşim hiç tınmıyor hemen yan odada tabi ben hemen atladım ağzında mini topacın yarısı az geri gitse soluk borusu kapanacak hemen elim atıp çıkartım önce az kustu tamam dedim..ne tamamı birden fışkırır tarzda bir kusmaya başaldıysa ama nasıl..yatak odaısnda halı battımı tam spor yaptığım yer ..hatta bir çekmece az açıkmış onun içide doldumu..aman nallahım ne spormuş dedim..ben dedim senin neyine dedim..senin sporun sinir stres dedim..aldım elime kova kosla halı başladım halı silmeye daha ..peşinden yusuf değiş sinir krizi geçir felan filan..sinirden bay aksi kocama sardırdım tabi..halı silinince çıkmadı koku hadi banyoya yıkamaya..tamda tubanın okul vakti beslenme hazır değil çocuk hazır değil yusufun uykusu gelmiş mızır mızr..
ben de gelebilsem süper olar.çıksak gezsek canım Ankaramdagündüz uykusu bizde 1 kere bazen 1 saat bazen 2 saat zar zor uyuyoruz .. 1 yaşaına girince gündüz uykumuz günde bire düştü..akşamda 9 gibi yatmaya hazırlanıyruz 10 gibi uyuyoruz sonra saat başı kalkarak sabahı sabah ediyoruz..
hadi canım ..insanlık nerelrde kalmış diyeceğim ama.....
Ankaraya ne zaman geliyorsun beni görmeyecekmisin yani..:umursamaz:
kuzum benim ..cicinizide güle güle giyin..
foroooooooo tek resim görebilidm yav ama oda yettiya gerçi..çok güzelsiniz ikinizde..
hepimiz biryerdeymişiz yahu..ama buluşalım bi organize gerek bize ..CADIARZU:içelim:
sağol tadlum da kaçırdım ne iş yapıyorsunSelam millet, bugun ebemi optuler, bismillah ogleden 4 saat durmadan toplanti, dedim noliyi daha ilk gun..ve yapmam gereken bir suru seyle geldim eve, sabah tanisma yerlesme vs gecti..
Birazcik anami aglaticaklar onu anlamis bulundum, ama zevkli bi ortam zevkli bi is..
SIBEL_ELIF cok guzel cikmssiniz ve ne kadan birbirinize benziyonuz siz..
DERYA tatlim eger gercek fikrimi nacizane soylersem, tas gibi hatunsun, iki cocuga ragmen, spor diyet germe kendini, yediklerine dikkat et yeter, sinirlerin harab olmasin, iki cocugunun sana ihtiyaci var sonucta..ama yinede sen kendini nasil mutlu hissedersen..cok gecmis olsun buarada..
sen iyi ol daBugun anlaigim kadariylan ben artik gunduz kkya giremiycem hem vaktim olmiycak hemde sirket pilgisayarindan pek mimkin olmiycak.. Aksamlari koklasiriz artik; sissiz olmazzzzz..
sağol böbemElifcik ve Sibelcik çok çikin çıkmışsınız resimlerde...çok ta şişko patato..laelaelaelaelae
yağar o yağmurtlar öyle evrimim burada ondan yağmıyor yağmur yağıyor.Nası bı yagmurt yagıyor anlatamam.. sankı ıtfaıye hortumunu tutuyor.. o kadar dıyeyım.
he şöyle beni telefonu açmayan diye lanse etme:) sen de açmadın.ama mazeretin var affettimnunişim hayırlı olsun ilk iş günün seni arayacaktım bir türlü fırsat yakalayamadım istanbula geldin geleli sesini duyamadım
efrimi aramıştım cebi kapalıydı sonra bana dönmüş ben dönemedim
elifi aradım açmadı sonra bana dönmüş yine ben dönemedim
adaş msj atmış onuda arayacaktım yine arayamadım
daha sayayıımmı mafoldumben
Ne zor şey şu pişik.biz birkere yaşadık mantara döndü çok üzüldüm.bize de kortizonlu vermişti sanırım.iyi geldi adı neydi.evde bakayım biryahoo yahoo yahooo
burun hala tıkalı birde pişik illeti geldi başımıza yine
bu çocuk çok sık pişik oluyor artık bıktım usandım öyle böyle değil ciğer gibi resmen
bakamıyorum bile içim parçalanıyor kıpkırmızı bi göt resmen pöfff
neden oluyor bi çözemedim yediklerindenmi vs sık sık değişitiririm altını
gülinin tavsiyesile birkere bezini değiştireyim dedim dahada azdı tekrar primaya döndüm hemen
hametan mustela nivea pişin onarıcı pudra zeytinyağı açıkta bırakma suda bekletme vssss
hiçbiri geçirmiyor 2-3 gün sürüyor kıvranıyor çocuk poposunu yere koyamıyor
sadece en iyi travacort geliyor oda çok güçlü bebelere göre değil ama kullanmak zorunda kalıyorum
neva da uyumadı.üstüme çıkıp tepindi,yüzümü tırmaladı,saçımı çekti,göbeğimi ısırdı.uyudu uyurken inledi,uyanıp uyanıp çığlık çığlığa ağladı.başıma ilk defa geliyor böyle ağlama.hapşırıyor ve burnu tıkalı.ardaım durum aynı neşesi yerindeymiş.akşam ıhlamur içireceğim,içersegünaydın... mızır mızır bi gece geçirdik.... selin sabaha kadar ağladı tepindi durdu üstünü açıyor diye yanımızda yatırıyoruz bundada pek bi fark yok yorganın üstüne çıkıp yatıyor şekilden şekile giriyor birde ağlıyor sık sık... sabaha karşı habire hapşurdu burnuda tıkalı bi ara aktı hasta olmasa bari... anneme söyledim peditus içir diye bakalım şu dişler mahfetti bizi....
bu sabah aksilikler buldu... telefonun alarmı çaldı kapattım 5 dk. yatayım derken uyumuşum rüya bile gördüm küs olduğum akrabalarımı falan gördüm düğün varmış ona hazırlanmak için kuaföre yetişiyorum saçlarımı yaptıracakmışım üstümde abiye elbise var saçımdada beyaz gelin duvağı vs. karışık bi rüyaydı... 15 dk. bu kadar rüyayı nasıl gördüm anlamıyroum ...sonra birden uyandım hazırlandım ama yetişemedim kaçırdım otobüsü bi sonrakine bindim işe 30 dk. geç kaldım...
kolay gelsin çok erkenmiş saat8,30 mesaisi için 6:55 de servise biniyorum bitik durumdayım resmen her sabah öff pöff diyerek uyanıyorum
gece hala arada kalkıp emziriyorum
bu aralar pek bi sızlanır oldum herşeyden tatil yapmadım bu sene ondan galiba
bize yiyin için diyen damla hojam utanmadan ayrobiğe gideceksin dimek.ben de severdim ayrobiği.burada gitmek istemiyorum,sevmiyorum buraların ayrobikini..ayy ne cinsler vardır orada.gerçi diyetisyen eşliğinde program yapılıyor,termel havuz falan var.deryacım geçmiş olsun yusuf paşaya ve sanada tabi. bizdede durumlar aynı. söylenecek bişey yok. dışarıda kesinlikle daha dikkatli hüseyin ama evde rahat nedense. o yüsden bence evde yapmak iyi fikir diil.
bende bende aerobiğe başlıycam belki. bilmiyorum. ben öyle spor yapamamda heveslendim vede nasıl giderim bilmiyorum. hafta içi üç gün akşam birde cumartesi. gidebildiğim kadar. çokda dert değil valla kalsın kilolarım napiyimm.
çok çok çok tatlı bayıldım pozlara,Bu sabah evde peynir yoktu dün alacaktım unutmuşum. Neyse bu sabah marketinaçılmasını beklerken Özde acıktı bayağı kaydirigubbakcemile3 A101 de bilmem ne kadarlık alışverişe ekmek hediyesi var eve geldik Özde poşetleri karıştırmaya başladı sonunda ekmeğe ulaşmış bir baktım yumulmuş ekmeğe :))
herkese günaydın yine ara verdim sayfalar hemen ilerlemiş sayfalar ben yarın dr ye gideceğimm bakalım küçük kuş nizeman gelecekmişş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?