2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dersim vardı sınıfa bir arı girdi öyle böyle değil. sürü halinde. doğal ortamda yaşıyoruz ya.

ara verdik mecburen:)))

çok geçmiş olsun derya. iyi gene hemen çıkarmışsın da kusmakla kalmış yani. rabbim korumuş. halı filan çok iş çıkmış ama yusufa bişi olmasın gerisini halledersin sen. keşke eşin biraz daha yardımcı olsaymış..
başım ağrıyo çok fena..ilaç aldım bana mısın demedi..(
geçmiş olsun. dün ben de öyleydim. öyle zor geçti ki. tek taraflı ağrıyor bir de benimki. çok zor oluyor.
oyyy kıyamam yahoma. canım yaa. neden oluyor acaba. hiçbir fikrim yok. doktora götürdün mü esracım? dene diyebileceğim bütün yöntemleri de saymışsın.

hesracım ya kullandığı ilaçlar yapıyordur ama çok acır sür travacortu. ağır olupda ne olacak içinde kortizon var diye biliyorum. defneme annesi hergün ağızdan bilmem kaç doz kortizon veriyor bu bronşit için, KAÇ GÜN OLDU. DAHADA DOKTOR BU NEKİ sürekli alan çocuklar var demiş.

ÇOCUĞUM GRİP OLDUĞUNDA NE YAPMALIYIM?
- Bol bol sıvı tüketmesi çok önemli! Bu nedenle bu dönemde bolca su, çorba, meyve suyu ya da ıhlamur içirin. Gece yatmadan önce süt içirmeyin. Süt, balgam üretimini arttırdığından yatarken verilmemelidir.
- Çocuğunuzun ateşini her 3-4 saatte bir ölçün. Ateşini düşürmek için parasetamol şurubu verin. Ilık süngerle vücudunu silerek ateşini düşürmeye çalışın. Ağrılar ve ateş için ağrı kesici ve ateş düşürücüler verilir. Ancak unutulmaması gerekir ki, grip olan çocuklara aspirin verildiğinde Reye sendromu denilen ölümcül olabilen bir durum oluşabilir, bu yüzden grip olduğunu düşündüğünüz çocuğunuza aspirin vermekten kaçının.
- Çocuğun evde istirahat etmesi; hastalığı başka çocuklara bulaştırmaması açısından okula veya kreşe gönderilmemesi tavsiye edilir.
- Belirtileri azaltmak için doktor tavsiyesi ile antibiyotik içermeyen soğuk algınlığı ilaçları kullanılabilir.
- Çocuğunuzu ılık ve nemli bir odada yatırın. Kuru bir odanın havasını soluması çocuğunuzu rahatsız eder. Kaloriferin üzerine ıslak bir havla asmak, buhar makineleri ve soba ya da kaloriferin üzerine ağzı açık bir kapla su koymak ortamın havasını nemlendirecektir.
- Çocuğunuz 1 yaşından büyükse yatmadan önce vicks sürebilirsiniz. Mentol kokulu bir mendili baş ucuna koymanız da nefesini açacaktır.
- Uyurken rahat nefes alabilmesi için başının altına yüksek bir yastık koyabilirsiniz.
- Burnunu sürekli sildiğiniz için burun kenarları tahriş olmuş olabilir. Bu bölgeye nemlendirici bir krem sürün. Burnunu silmek için kağıt mendil kullanın ve bunları hemen atın. Aynı mendili tekrar kullanmayın ve ortalıkta tutmayın. Bu mendiller adeta mikrop yuvasıdır ve hastalığın yayılmasına neden olur.
- Yatmadan önce limon suyuna bal katarak vermeniz boğaz ağrısını hafifletip, solumun yolunu rahatlatır.
- Bol bol ıhlamur limon ve bal karışımı verin.
- Evde sigara içmediğiniz gibi başkasının da sigara içmesine izin vermeyin.
- Burnun açık tutulması ve burna yerleşen virüsleri azaltmak açısından serum fizyolojik tedavisi oldukça önemlidir. Piyasada damlılıklar içerisinde veya serum şişesinde satılan formları vardır. Günde üç-dört kere damlalıkla burun pasajını iyice açacak şekilde, özellikle uyku ve beslenme öncesi uygulanması tavsiye edilir. Serum fizyolojik uygulamasından sonra küçük bebeklerde plastik burun temizleyicilerle, büyük çocuklarda hınkırma ile burnun temizlenmesi de faydalı olur. Burnu çok fazla tıkanıksa doktorunuza danışarak bir burun damlası kullanın. Burun damlalarının 3 günden fazla kullanılmasının sakıncalı olduğunu unutmayın.
- Çocuğunuz sık sık grip oluyor ve akciğerlerin etkilenmesi söz konusuysa, doktorunuza danışarak grip aşısı yaptırın.
- Evde hijyene ve kendi hijyeninize özen gösterin.
- Evinizi ve çocuğunuzun odasını havalandırın. Ve uygun sıcaklıkta olmasına özen gösterin.

ÇOCUKLAR GRİBİ KENDİ KENDİNE YENEBİLİYOR!
Doktorlar, grip tedavisinde çocuklara antibiyotik ve aspirin verilmesini önermiyor: Çocuklar gribi kendi kendine yenebilir. Aileler hemen antibiyotiğe sarılmasın. Çünkü gereksiz antibiyotik vücuttaki doğal bağışıklığı baskılar! Grip ve soğuk algınlığı hastalıklarında özellikle ülkemizde başvurulan ve başta bağışıklık sistemi olmak üzere birçok fiziksel zararı olan antibiyotikler virüsler üzerinde etkili değildir. Grip sürecinde başka bir bakteriyel enfeksiyon yaşanmadığı sürece antibiyotik kullanılmamalıdır. Gereksiz antibiyotik kullanımı toplumdaki antibiyotik direncini arttırarak birçok hastalığın daha ağır geçirilmesine neden olabilir. Bazı durumlarda gripli hastalarda sonradan ikincil bakteriyel enfeksiyonlar gelişebilir. Bu durumlarda antibiyotikler ancak doktor tavsiyesiyle kullanılabilir.

ÇOCUKLARDA GRİP AŞISI İLE İLGİLİ SORULARIN CEVAPLARI
Çocuklara grip aşısı yapılabilir mi?: Grip aşısı sanılanın aksine gribe karşı son derece koruyucudur ve zararı yoktur. Gripten korunmanın en etkin yolu aşılanmadır. 6 aylıktan büyük ve yumurta alerjisi olmayan çocuklara yapılabilir.
Aşı ne zaman yapılmalı?: Aşı için en iyi zaman Ekim ve Kasım aylarıdır.
Aşı gribe neden olur mu?: Aşı, gribe neden olmaz fakat aşıdan sonra birkaç gün hafif ateş, halsizlik ve boğaz ağrısı hissedilebilir.
Grip aşısının yan etkileri var mıdır?: Grip aşısı, olanların yüzde 1’den azında ateş, kas ağrısı ve halsizlik görülür. Bu yan etkiler daha önce aşılanmamış ve grip enfeksiyonu geçirmemiş olanlarda daha fazladır. Grip aşısı inaktif bir aşıdır, hastalığa yol açmaz.

Biz iyiyiz sağol sizi sormalı?

Liste zaten kuş kadar domtes salatalıkta elenirse ne yapacağım ben? kafamçokkarıştı
İsyanlarda midem, beynim kaydirigubbakcemile3

Damlam zaten aktif bir hayatın var ayrıca kilolu görünmüyorsun fotolarda ama :uhm: Spor insana daha çok enerji veriyor mutluluk hormonu salgılıyormuş ya iyi geliyor.. Birde ben tek başına spor yaptığımda evde yada tek yürüyüş gibi en fazla 1 ay sonra bırakırım... Ama grup halinde daha zevkli birde para verince gitmek zorunda hissediyorum kendimi kaydirigubbakcemile3
dersim vardı sınıfa bir arı girdi öyle böyle değil. sürü halinde. doğal ortamda yaşıyoruz ya.

ara verdik mecburen:)))

Amanın börtü böcekten korkarım eyvahedigeldismile Korkmadığım hayvan yok ya neeeyse
Esra yahoma kıyamam cidden o manzara çok kötü kırmızı görünce insanın içi parçalanıyor... Bizimki hametanla geçmişti sık sık duş aldırıp kurulayıp onu sürüp gün içinde sürekli havalandırarak geçmişti ama sen hepsini denemişsin :1no2:

Sibel geçmiş olsun cnm gece uyku tulumu giydirsen Selin e ayrı yatakta uyumuyor mu? Yoksa üstünü açıyor diye mi yanınızda? Şu bimde satılanlardan memnunum ben geçen senede almıştım bu senede hangi arkadaştı hatırlamıyorum sağolsunonun sayesinde gittim aldım 2 yaş için el ayakta içine giriyor sıcacık oluyor valla sabah kalkınca üşütecek diye korkuyorum bu defa :bbo:

yararlı bilgiler için teşekkürler canım

bende memnunum uyku tulumundan. içim rahat yatıyorum artık. hatta dün çok güzellerini gördüm. ben alırken yoktu bunlar. bi tane daha mı alsam dedim. sonra vazgeçtim. ihtiyaç duyarsam alırım diye.

Bu sabah evde peynir yoktu dün alacaktım unutmuşum. Neyse bu sabah marketinaçılmasını beklerken Özde acıktı bayağı kaydirigubbakcemile3 A101 de bilmem ne kadarlık alışverişe ekmek hediyesi var eve geldik Özde poşetleri karıştırmaya başladı sonunda ekmeğe ulaşmış bir baktım yumulmuş ekmeğe :))

maşallah özdeye. o ekmeği yesin ben o yiyeyim :) pembiş pembiş pek şeker.

herkese günaydın yine ara verdim sayfalar hemen ilerlemiş sayfalar ben yarın dr ye gideceğimm bakalım küçük kuş nizeman gelecekmişş..

bulusma fotosunu göriyim die gıordım.cok güzelsınızzz Elif ve Sibelll.sıcacıkk bkıyorsunuz.inşalah yolumuz bıgun aynı yere düşerdee bende tarınırım siziiii

sarı Afikide cok karızma cıkmas yannıs.agır abı modu gördum sankı.kızdırdınmızmı uleynn cocugumuu

Son düzenleme:
bende şimdi buluşma fotoları gördüm hepiniz ayrı ayrı güselsinizz.........

bide SEVVALİ gelinimi gördüm nasılda güsel olmuş aynı kananasına benzio bu cadı yaa

tatmin miktarını çok iyi anlıyorum.bazen diyorum aklıma gelen herşeyden kusacak kadar yesem bıkar mıyım yemekten.
[

Tiksinme be Elif'im haklısın ama hele şu son yazdıklarından sonra.
Hizmetli, garson, marketteki adam. Daha yazmadığın neler var kimbilir
ya yaaaaa.ben de pozitif bir insanımdır ama böyle işte.
beni sen anlarsın o zaman derya
bunlar olmasa yaşanmaz zaten de hep hayatın kazığıdır bu.salifonun hep rahat bir hayatı olmuştur,ama hep şanslı olmuştur.oysa beni hep zottirik şeyler bulur.
c dedi demek:)))
iki tane memleket bilirim ayuların dolu olduğu
afyon ve kastamonu bilmiyorumkismile
öyle derler cidden.
kızımmm haftasonu tel okulda kalmıştı.sibel'e sor istersen.aradım açmadın kaç kere
esra ne desem bilemedim.hastasın bir de.Allah yardımcın olsun.
Deryacım bana o listeyi mail atabilirmisin? Ben geçen kopyala yapmıştım ama olmamış
men de isterem
off derya offf ben olsam kafayı sıyırmıştım.koca falan elimde kalmıştı

ben de gelebilsem süper olar.çıksak gezsek canım Ankaramda
sağol tadlum da kaçırdım ne iş yapıyorsun
Bugun anlaigim kadariylan ben artik gunduz kkya giremiycem hem vaktim olmiycak hemde sirket pilgisayarindan pek mimkin olmiycak.. Aksamlari koklasiriz artik; sissiz olmazzzzz..
sen iyi ol da
Elifcik ve Sibelcik çok çikin çıkmışsınız resimlerde...çok ta şişko patato..laelaelaelaelae
sağol böbem
Nası bı yagmurt yagıyor anlatamam.. sankı ıtfaıye hortumunu tutuyor.. o kadar dıyeyım.
yağar o yağmurtlar öyle evrimim burada ondan yağmıyor yağmur yağıyor.
he şöyle beni telefonu açmayan diye lanse etme:) sen de açmadın.ama mazeretin var affettim
Ne zor şey şu pişik.biz birkere yaşadık mantara döndü çok üzüldüm.bize de kortizonlu vermişti sanırım.iyi geldi adı neydi.evde bakayım bir
neva da uyumadı.üstüme çıkıp tepindi,yüzümü tırmaladı,saçımı çekti,göbeğimi ısırdı.uyudu uyurken inledi,uyanıp uyanıp çığlık çığlığa ağladı.başıma ilk defa geliyor böyle ağlama.hapşırıyor ve burnu tıkalı.ardaım durum aynı neşesi yerindeymiş.akşam ıhlamur içireceğim,içerse
8,30 mesaisi için 6:55 de servise biniyorum bitik durumdayım resmen her sabah öff pöff diyerek uyanıyorum
gece hala arada kalkıp emziriyorum
bu aralar pek bi sızlanır oldum herşeyden tatil yapmadım bu sene ondan galiba
kolay gelsin çok erkenmiş saat
bize yiyin için diyen damla hojam utanmadan ayrobiğe gideceksin dimek.ben de severdim ayrobiği.burada gitmek istemiyorum,sevmiyorum buraların ayrobikini..ayy ne cinsler vardır orada.gerçi diyetisyen eşliğinde program yapılıyor,termel havuz falan var.
çok çok çok tatlı bayıldım pozlara,
herkese günaydın yine ara verdim sayfalar hemen ilerlemiş sayfalar ben yarın dr ye gideceğimm bakalım küçük kuş nizeman gelecekmişş..

hadi hayırlısı.sağlıkla gelsin

özdeyi göemek için ugraşıyorum ama olmadı..
denemeye devam..

birde cülüz verdiğin bilgilerde vicks den bahsetmiş.
demek 1 yaşından sonra kullanılırmıymışki??bi araştırayım bebekken yasakdı ya..

Alıntının tillahını yaptım.
furcuu ben de regly oldum böbem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…