2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

efrim kuzum dün doktora sordum zencefil tarçın karanfil koyabilirsin ama başka otlardan filan koyma dedi. zencefilde aslında çok faydalı öksürüğe, ama bende okudum tarçın ve karanfil olabilir ama zencefil 2 yaşından önce vermeyim. sağolasın.

ayçam ayçam çok zor gerçekten. ama ilk hafta hissettiklerin geçecek tatlım. şimdi diyosundur böyle hissedersem nasıl dayanırım. ilk haftaki kadar yoğun olmuyor çok üzme kendini. bende cok hırpalanmıştım. şimdi akşamları gidiyorum çantamı atıyorum bi kenara isterse mok götürsün uyuyana kadar her anımız beraber kucak kucağa oyun oynuyoruz. sanırım telafi ediliyor. ama sabahları arkandan ağlaması hepp cızlatıyor içini. senden kopmasının imkanı yok canım hissettiğin şeyleri her çalışan anne yaşıyor benden kopar mı unutur mu ama mümkün değil yaşadıkça anlıyo insan. napalım keşke zorunda olmasakta her an yanlarında olabilsek.

miniğim allah korumuş, bende elimi süremem düdüklü tencereye, bir gün kaynatırım ama gene de kullanmam.

nurdanım çok ama çok mutlu oluyorum pozitif yazılarını okuyunca. herşeyin en iyisi seninle olsun. biran önce teo tibette yanında olsun tatlım dualarımız seninle.

evrim cicleriniz hayırlı olsun, trendyolda da adidas indirimi var hevesle açtım ama bebek ayakkabısı yok. bir tane almam lazım acaba indirimli bulabilir miyim diye bakınıyorum. oraya mı gelsem acaba havada güpgüneşli bi izmir havası medeniyet kokusu alsam.

damla zencefil benimde anında keser öksürüğümü balla karıştırıp yerim sık sık. o toz halinde olanı mı kullanılıyormuş bebeklerde yoksa kurutulmuş hali mi?

dün aylık kontrole gittik oğlumla. yıktı geçti ortalığı, kan tahlileri bugün çıkacak. herşey yolunda olduğu sürece bir daha aylık kontrole götürmeyeceğim. serum olayından sonra cok korkar oldu. daha kapıda başladı ağlamaya. su çiçeği aşısı yapıldı. çok şükür onu da atlattık. bize de babasıyla grip aşısı yaptı doktoru. alperen'e dedim bak babana da yapıyorlar, sonra bana geldi sıra aşı yapılırken başladı yine ağlamaya güzünün yaşıyla. babası cok bozuldu onda niye ağlamadı diye :) dedim alperenden kan alınırken sen ağladınmı? ben ağladım çocuk hissediyor. boy alamadık ağladığı için. 10,950 olmuş kilosu geçen ay kilo vermişti bu ay 750 gr almış çok şükür.

Gizem seni algıda seçicilikle suçluyorum :) ben bişe görmedim valla :))
kıcık kadınnn!!!!

sımdı gordum.. her sayfa acıp kapamada degısıyor.. hayret ya.. hakıkatenn cok enteresan!! bu kadar acık ve alenı bır sekılde hem de.
oh be sağolasın evrim! kendimden şüphe etmeye başlamıştım yaf!

denizciğe çok çok geçmiş olsun.. düzelir biran önce umarım...
dün gece hiç uyumadık biz de.. 10 dk da bir kalktı babasının kucağında olmak istedi.. en son onur yatağının başucunda iki sandalyeyi birleştirmiş, ayaklarını uzatmış, kucağında ada... bi ben bi o helak olduk.. 1 haftadır çok bozuldu gece uykuları.. ama patlamaya çalışan 4 azıdan biri çıkmış.. diğer dişlerde hiç sorun yaşamamıştık ama bu azılar fena geliyiii... ben uykusuzluğa neden bu kadar tahammülsüzüm yaa!

aaah ah Esracım ben de hep diyorum dışarda balık yiyelim. Ara sıra değişiklik olsun diye ama nerdeee. Didar büyüsün azcık ben de onunla giderim artık. Şimdi gitmem mümkün değil. Bazen avm ye gidiyoruz. Bir dakka yerinde durduğu yok.

Ben hep fırında balık yapıyorum. Ama mangaldakinin tadı da bi başka olur. Afiyet olsun cokacimcoook

Yusuf paşaya geçmiş olsun, sinüzit olmuş. Kilosuna maşallah, bizim kız da 14 kg oldu. Doktor iri yapılı olcak demişti. Beslenme düzeni de hemen hemen sizinle aynı. Bazen obez olacak diye kokuyordum ama yazdıkların benim içimi de rahatlattı. Allahtan hantal bir kilosu yok. Yaşının irisi sadece. Tubaya kıyamam. Canım benim o da alışacak.

Evrimcim aşınız hayırlı olsun.

özde balım ve afikin fotolarını gördüm maşallah..
zaman ne kadar çabuk geçti.
tipleri her geçen gün daha çok değişiyor

yusuf paşa tam bir ağır abi olmuş maşallah..
kıvançta en son 13kg dı şimdi artık o da 14 e doğru yol almıştır
sağlıklı olsunlar yeter

selin ve deniz kızımıza çoook geçmiş olsun.
havalar dengesiz artı diş problemleri de çocukları rahatsız ediyor

tubaaa ayy canım hayretle okudum.
allah korumuş. verilmiş sadakanız varmış.
allah birdaha yaşatmasın

tusi ve didar cicilerinizi güle güle giyin.
ayrıca evrim bacı sende cicilerini güle güle giy)

ayçam umarım işine alışırsın rüzgar da bu duruma ayak uydurur inş.
çalışan bayanları birkez daha kutlarım

güliz alperenede maşallah
bu ay iyi kg almış
bende kıvançı 6. ayından beri her ay götürmüyorum doktora
hasta oldukça yada 3 ayda bir kontrole götürüyorum
bir sorun olmadıkça her ay götürme taraftarı değiliim

Son düzenleme:
gizemciğim ada kuzuma da geçmiş olsun ah bu dişler
gerçekten yavruları epey zorluyor
kıvançta salı akşamı hiç uyumadı bütün gece ağladı
bütün apt ayağa kalktı noluyor diye
koca sesyle bir böğürüyor ağlıyor ama anlamadık ne olduğunu
komşular bize bişey oldu sanmışlar
çünkü kıvançı ne yaptıysak susturamadık
o gece sabahı sabah ettik
ağrı kesici falan verdim ama kar etmedi
sabaha karşı dalmışız o kadar çok uyumuşuzki öğlen 12 gibi uyandık

ha ne demek ıstıosun yanı?? kılo verdım ınceyım falan mı var bunların altında.. ayıp deıl mı?? sıkımlıyor musun bunu yazarken, ınsan bıraz cekınır yaf

cocugumun cıcılerı hayırlı ossun bu arada :)

rıca ederım hocam..

ya su ayakkabı denen ıllet alınıp gonderılecek bısı olsa alsam da gondersem.. ama deıl ıste.. yoksa ınan hallederdık kargo ıle. her markanın modelının kalıbı bıle degısık.

masallah.. daım olsun hep.

Evrimcim aşınız hayırlı olsun.

saolasın cok zarıfsın..

ö
tusi ve ada cicilerinizi güle güle giyin.
ayrıca evrim bacı sende cicilerini güle güle giy)

tesekkur ederım Deryacım..

ay çok geçmis olsun tuba ya en korktugum seydir ocagı acık unutup dısarı çıkmak birde fasulye gibi birseyi ocakta birakmak buyuk geçmis olsun iyiki yangın çıkmamıs.

ohh gule gule giyin cicilerinizi

ayca cım. bak bir kismimiz daha çok kuçuk bebekken birakıp ise donduk gunduz emse idi ece eminim daha uzun muddet emerdi ama kısmet boyle imis yinede 5 aylıkken ise basladım 10 aya kadar anne sutu aldım kah aksamları kah gunduz sagıdım vs bunca zaman yanıbasındaydın ne buyuk nimet bu biliyormusun
artık buyuduler yakında sana bagımlılıgı bile kalmayacak
eskiden aksam eve gelince ece çıglıklar atardı erman kuzu modeli kasılır kalırdı nasıl sevinirdi simdi tabi yine seviiyor ama daha çok aklı oyunada hemen oyuncakklarına donuyor falan. buyuyorlar artık ise donme zaman ıgeliyor pek çogmuz için donmeyenler içinde. hele ki senin ne kadar guzel bir meslegin var elbette donecektin boyle dusunme lutfen. hayatın gerceği akısı bu. ve sen evde çok sıkılmıstın bir sure sonra bu vicdan azabını birakıp keyifne bakacaksın ve aksam gercekten çok daha kaliteli zaman geçiriliyor
evde oldugum donemde ben ece ile buk adar oynamıyordum belik simdi aksamları ogle tatilinde falan hep onunla oyun oynuyorum evde olunca is guç bir sekil çocuklar kenarda kalıyor onu yapıyim bunu yapıyım seklinde olabiliyorsun. evde oturan arkadaslar yanlıs anlamasın ama kendim evde iken kendimi gozlemledigimde boyle idi.

geçen gun bim deki uyku tulumlarına baktım acayip inceler esofman ustu gibi
alanlar su andaki mevsim için tercih ettiler sanırım kısın bunla hayatta yatırılmaz usur bebekler

nurdancım selam atladım demin alıntı yaparken sana yazmayı

isinden keyif alıyormussun ne mutlu sana en onemli seylerde biri bu . para maas vs bir kenara keyif almak senin için çok sevindim
birde insallah oglusun ve tibet geldimi degmesinler keyfine
bir sene sonra bir bakmıssın ev acmıssın yerlesmissin tibet burda ise baslamıs teo ya annen bakıyor yada krese falan vermissin hersey rayında yolunda insallah bu gunleri anarız o zaman.

ben ise bir gunluk gittim canım daimi deguil birsey kacırmadın yani. )
arada islerim oluyor turkcell yetkilisiyim sirketin hat alma kapatma personelden devir yapma isleri olunca imzaları almaya sozlesmeleri hazırlamaya vs gitmem gerek. hem ortamdan uzaklasmamıs oluyorum arkadaslarımı yoneticilerimi yuz yuze goruyorum keyifli oluyor.
ama bi okaadrda yorucu hergun nasıl gitmis gelmisim bilimoyrum oyle yoruldumki dun git gel ayaklarım bile ki alcak ayakkabı giydim ama babet tabi o bile ayagımı agrıttı alısmısı spor gezmeye

evrim bacııııııııı bizim kafalar karışık.
ben didar yerine ada demişim.
senin alıntında fark ettim
aslında sana laf atacaktım ben derya değilim dileğim diye)
bi baktım bende yanlış yazmışım isimleri
kafa karışık tabi didar cicilerini güle güle giysin diyeceğim yerde ada demişim

Son düzenleme:
esracım insan rahata kolay alışıyor dimi? yıllarca gittin geldin şimdi nasıl yapmışım diyorsun :))

Evrim yok canım olmaz git gel ayakkabı dene dene alamıyoruz. üstü çok etli alperenin ayaklarınında. bu arada erişteler kesildi kurutuluyor havada miss haftaya kuzi midesine afiyetle indirecek inşallah :) tarhanada hazır inş tubişinki bitmeden bizimki yetişir canım

Son düzenleme:

:)) ilahi.. teşekkürler teyzesi. benim kafa da heeç yerinde değil bugün. ehliyet için sabıka kaydı, sağlık raporu cart curt çıkartmam gerek. Nefret ediyorum bu evrak işlerinden. Git, sıra bekle, amaaan. (pek mız mız gördüm kendimi :çok üzgünüm: )

Gülizcim aşılarınız hayırlı olsun. Ben de didarı aşı ve tahliller için doktora götüreceğim. 2 haftadır erteliyorum. yok gribi tam geçsin, yok bugün işlerim var, bilmem ne diye kalıyor. Didar da ortalığı yıkacak, çok ağlayıp hırpalanacak yavrum. Son gittiğimizde muayeneyi bile zor tamamladık. Ama c.tesi götürürüm artık. Daha fazla ertelemenin bir anlamı yok.

tatlım teşekkür ederim sana ve geçmiş olsun diyen herkese....!!!!

zencefil kuru olanı aldım, ıhlamura ekleyip kaynatacaktım ki yaptım ama biz içtik. yetişkinlerin bile günlük 4. gr ı geçmemesi gerekiyormuş. aslında yıllardır beni araba tutar hep derler kullan diye bir kere alıp denemedim. demekki deniz olması gerekiyomuş hayatımdaolumunekankayizsmile

alperene maşallah, inşallah kan sonuçlarıda iyi çıkar. zaten 1 yaşından sonra her ay kontrole gerek yok diyecektir doktorunuz. bize 2 yaşında gelin dedi doktorlarımısss. bende çok uzun o kadar bekleyemem dedim ama...

belma cım götürde cıksın aradan. bende 2 hafta erteledim ama rahatladım çok şükür.

Su çiçeği aşısı ertesi gün huysuzluk yaptı mı? alpella mızır mızırmış bugün de.

kan sonuçlarımız geldi, acık demir düşük, maltoferi kesebilirsin yeterli dedi. dedim 2 aydır vermiyorum zaten. oo çok iyi o zaman dedi. çok şükür kansızlık yokmuş. rahat bir nefes aldım. et her gün bir öğünde tüketilecek mutlaka. balık yağına devam balık yok. bizim doktor balıklara güvenemedi gitti beni de korkak yaptı. levrekleri götürüyoruz hafta sonu biz çocuğum bakıyor öyle :)

kıyamam ben canım ya. nasıl da biliyorlar hastaneyi di mi.. çiçek aşısını nasıl yaptırdın anlatırmısın gülizcim. eczaneden direk alıp mı gittin yoksa doktora mı yazdırdın önce. bir de sağlık ocağında vurdurmadın di mi çocuk doktoru kendi mi vurdu? kilosu iyi maşallah..
geçen gun bim deki uyku tulumlarına baktım acayip inceler esofman ustu gibi
alanlar su andaki mevsim için tercih ettiler sanırım kısın bunla hayatta yatırılmaz usur bebekler
ben şimdiyi düşünerek aldım canım. kış gelince belki daha kalınını alırım. yada üzerine bir de kalın battaniye örterim. şimdi bile bazen ince battaniye de örtüyorum üzerine.
oh iyi maşallah kan sonuçlarınız da iyi çıkmış gözün aydın. ben balık yağı kullanmıyorum yaa kullansam mı ki?

mahcup edıyorsun Cülüz.. saolasın yıne de.

gozunuz aydın sevındım.. cocuguma da tatttırın en azından.. ucundna kıyısından. Balık yagını her gun mu ıcırıyorsun??

balık yağına devam balık yok. bizim doktor balıklara güvenemedi gitti beni de korkak yaptı. levrekleri götürüyoruz hafta sonu biz çocuğum bakıyor öyle :)

Oh ne güzel tertemiz çıkmış sonuçlar, darısı başımıza. Ama bizde demir eksikliği çıkabilir, çünkü duvarları yemeye başladı. Demir ilacı da alıyor halbuse. Balığı ben 8. aydan beri veriyorum. ayda bir- iki kere çorbasını yapıyorum. Genelde levrek, mezgit yada somon alıyorum.

ehem, öhöm, ee, şey :kedi: aslında bu durumdan çok da memun değilim. Rejimsiz, istemsiz zayıflıyorum ve önüne geçemiyorum. Kan şekerim sık sık düştüğünden ve artık yağlar eridiği için kaslardan kilo vermeye başladığımdan güçsüz ve halsiz hissediyorum. Çabuk yoruluyorum, kas ağrılarım oluyor. Sağlıklı zayıflama değil benimkisi. Ama ne hikmetse göbekteki sezeryan yağlarında bir gram erime yok. Simit gibi beni sarıp sarmalamaya devam ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…