2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın... tadım tuzum yok pek dünde giremedim işlerde yoğun...

SELİN hala aynı burnu bi akıyor bi tıkanıyor bugün eşim öğlen eve gidince aile hekimimize gösterecek bakalım sanırım antibiyotik kullanmadan geçmeyecek pazartesiden beri peditus veriyoruz değişen birşey yok... şükür keyfi yerinde ama geniz akıntısı var arada öksürüyor gibi yapıyor...iştah sıfır zaten azılada geliyor üstüned ehastalık tuz biber oldu.... 4 günde inanılır gibi değil ama 300 gr verdi selin( selin kilo almayan bi bebek 1 ayda 100 gr zor alıyor ben o bir ayda 100 gr aldırmak için birbir takla atıyorum çocuğum 4 günde 300 gr verdi nerdeyse 3 ay geriye gittik... benimde boğzalarım yanmaya başladı bu sabah sanırım bende hasta oluyorum.. bizden haberler böyle... geçmişe falan bakamadım sanırım herkes iyidir.. öpüyorum hepinizi...

Hayır olsun canım... Bende bu gece karışık rüyalar gördüm özellikle Nurdan rüyamın hemen her bölümünde vardın... Buluşan buluşana idi... Benim rüyam güzeldi ama... boshayallersmile

Canım çok geçmiş olsun ikinizede... Yemek konusunda dişleri yüzünden mi iştahsızlık acaba? Hep iştahsız diyorsun ama inş. bir an önce düzelir sağlığı yerinde olsun gerisi boş... :Saruboceq: Sana diyorum ama bende iştah konusunda bu ara delirme noktasındayım hep şu dişler yüzünden katıla katıla ağlıyor daha kaşık görünce başlıyor ağlamaya :a015: Daha sonra toparlanır umudum var boshayallersmile

günaydın,

sibel çok üzüldüm 300 gr mı vermiş selinim. iyileşsin de toparlar annesi bi doktor baksın bugün acaba üst solunumda mı sorun var ki? kıyamam olmazsa ilaca başlarsınız. çok geçmiş olsun..

evrim çakma tibet miş o sonra gerçeğini buldum canım.

pervin rüyanda hayır olsun arkadaşım. bence ikinci de kız olacak arkadaş gibi büyüyecekler.

özlem o doğum kontrol hapını 3 ay kullanmıştım 3 ay sürmüştü o uykudan uyandıran mide bulantılar. inanılmaz keyifsiz iğne o kadar yapmadı bende ama oda acayip sinir yapmıştı. bünyede müsait olunca.

ÖZLEM bilmiyorum artık ben iyice şaşırdım... diş ve hastalık bir araya gelince hepten huysuz ve iştahsız oldu kuzum kolay değil çektikleri bizim bileboğazlarımız şişince su bile içemiyoruz onun derdide çok yani.....hep kucak istiyor akşam eve gidiyorum kucağımdan inmiyor bi kucağımda selin bi elimle iş yapmaya çalışıyorum yere koymaya kalktığmda kendini yerlere atıyor ağlıyor bazen babasına bile gitmek istemiyor..... ah biran önce iyileşsin kuzum benim başka birşey istemiyorum... bu dönemler geçici elbet heşey yoluna girecek iştahsızlık o bu sağlıklı olmaları tek istediğmiz.... sizinde düzene girer inşalah biran önce..

GÜLİZİM sorma be canım çok üzüldüm dün akşam tartıda o gramı görünce....cidden 4 günde 300 gr inanılır gibi değil.... bakalım ne diyeeck dr. aile hekimi çocuk dr. u değil dr. umuz ama sonuçta boğazına bakıp kulağına bakıp sırtını falandinleyince anlar sonuçta oda birşey varmı yokmu ona göre hareket ederiz bizde olmazsa yada verdiği ilacı dr. a sorup öyle kullanırım.... biranönce iyileşsin kuzum artık ilk defa bu kadar uzun sürdü hastalığı ...

Hap mecburi olmasa kullanmayacağım canım ama maalesef hatta alışmam lazım menopoza girene kadar kullanacağım :a015: Düzensiz adetlerimin yüzünden hep

Günaydınn, karma karışık rüyalar gördüm, topiğe bir girdim ki, yalnız değilmişim. Pervin ve deniz rüyanız hayrola canım. Benim de rüyamda deprem oluyor, ev zangır zangır sallanıyor, bir yandan Didarı arıyorum Allahtan onu kucağıma aldım, bir yandan kaynanama sesleniyorum, sonra eşimi görüyorum yanımda. Pencereden dışarısı görünüyor, ev kaymış kaymış deniz kıyısına kadar gelmiş. Ben tusunami olacak çabuk pencereden atlayıp yukarı doğru koşun diye bağırıyorum. Sözde evimiz giriş katındaymış. Didarı kemale verip siz kaçın diyorum. Hep birilerinin canını kurtarma derdindeyim, kendimi umursamıyorum. Ama deniz masmavi pırıl pırıl görünüyordu. İnşallah rüyam iyi çıkar.

Arkdaşlar ıhlamur falan başka bişrylerde söylemişlerdi onları denedin mi cnm? Kendi doktoru uzaktı değil mi? Bakalım aile hekiminin verdiği ilaçlarda belki işe yarar... Şimdi kaç kilo kuzum?

Son düzenleme:
sibelimm denizde aynı durumda , geniz akıntısı var, arada öksürüyor. burnu akıyor, iştah yok.

akşam yoğurtlu çorba yaptım. kendisi yemek için o kadar ısrar etti ve bağırdı ki!!! verdim eline kaşığı yer gök üstüm başım kafam gözüm neresi varsa çorba oldu ağzına iki kaşık çorba girdimi bilmem.

huysuz yani ama doktor ilaç vermedi. bol sıvı, ıhlamur, buhar, yüksek yastık.

gündüzde arabasında uyuttuk nerdeyse oturur pozisyonda, hiç öksürmedi. geriye yatınca geniz akıntısı boğazı rahatsız ediyor ya yükseklik iyi geliyor.

o kadar kilo vermemiştir canım kısacık zamanda. karnı aç tok farkeder, bezi ıslak kuru farkeder eğer bezli tarttıysan tabi, üstündekiler, hepsi etkiler biliyosun.

sıbelcım gecmıs olsun cok uzuldum ece 15gunde 1 kg verdı yazın topluycam dıe anam agladı dusun artık cok ıı anlıorum senı..ıns tez zamanda atlatırsınız

belmacım-ozlemcım hayır olsun canım derya gelırse topluca yorar ruyalarımızı

gulızcım ıns oyle olur saglıkla olsunda mevladan gelen kabulum

bugunde dısarı cıkıcam sıze ıı sohbetler..

Ihlamur Faydaları -Ihlamur Çayının Faydaları
Grip için şifalı bitkiler : Grip ve nezlede vücudun direncini artırır, yakalanma riskini azaltır. Ihlamurun faydası soğuk havalarda doğal bir koruyucu işlev görmesidir. Tek içildiği gibi diğer benzer bitkilerle karışım yapılarak da içilebilir.

Terletici ve ateş düşürücü etkisi vardır.

Bronşit içinde kullanılabilir. Öksürük kesici ve göğüs yumuşatıcıdır.

Cildi güçlendirir parlaklık verir. Cilt lekerini azaltıcı etkisi için ıhlamur kaynatılır soğuktuktan sonra suyu lekelere sürülür.

Şifalı bitkiler damar : Kan dolaşımını düzenleyici ve damar sertliğini önleyici etkisi bir diğer ıhlamur faydası olarak belirtilebilir.

Uyku için şifalı bitkiler : Sinirleri yatıştırıcı ve uykusuzluk sorunu için yardımcı olması ıhlamur yararları arasındadır.

Mide sorunları içinde kullanılabilir. Hazmı kolaylaştırıcıdır.

bence bu ıhlamuru hergün verelim ne kadar faydalı olduğunu yeni öğrendim desem... biliyordumda bu kadarını değil.

ben her gün meyve cayı yapıyorum alperen'e. bağışıklığına da bakıldı tahlillerde çok iyi seviyeye gelmiş. hem immuzinc hem de bu çay etkili oldu bence bağışıklığın güçlenmesine. ıhlamur, ayva yaprağı, elma, birde erik yada kızılcık dönüşümlü ekliyorum. soğuyunca da azıcık limon sıkıyorum. fazla su içmiyor alperen çünkü bu çaydan 250 cc içiyor. 1 tatlı kaşığı da bal ekliyoruz sabah kahvaltısında içiyor. tavsiye ederim.

arkadaşlar hepiniz çok sağolun... ıhlamır veriyoruz zaten havalar soğuduğundan beri hergün. pekmez balda veriyoruz ama hala düzelmedi... geniz akıntısı ne illet birşeymiş... şimdi evi aradım sabah 7 de süt içti biraz şimdi kahvaltısınıda yapmıyormuş zaten hep oyalayarak sokardık ağzına bir iki lokma açmıyormu ağzını kafasını çevirip duruyormuş dedim anneme aç kalmasın içerse süt ver acıyor demek boğazları önceden zorlada olsa yerdi.....

GÜLİZ canım meyve çayı cidden güzel ama bol bol suda içmesi lazım... güli demişti sanırım bitki çayları fazla vücuttan su attığı için suda verilmesi gerekiyor bol bol diye onu söyleyim haberin olsun....

su veriyorum sibelcim de en fazla 250 cc içiyordur günde zorla o da. ihtiyacı mı yok vücudunun anlamadım bende

Deniz kızımıza geçmiş olsun :teselli: Teşekkürler hocam valla çok güzel işte ama Özde de benim gibi öyle bitki çayıymış falan zorlasamda içmiyor :sinifsinif: İşim düşmese zevk için hayatta içmem annem adaçayı hastasıdır ben o adaçayı içerken kakao içerim sonrada oramdan buramdan neden yağlar fışkırıyor derim tabii :çok üzgünüm:

Canım çok güzel tarif çok faydalı olduğu kesin ama deneyelim belki şansa içer...

Az öncebeni dikkatle izleyen kızım eline cımbız almış kaşlarına doğru götürmüş küçük emrah modundaki kaşlarla bana bakıyor kaydirigubbakcemile3 Çok şirin ya az önce yatağımı toplarken baktım örtüyü çekiştiriyor olacak gibi değil ben yapıyorum o bozuyor hadi kızım git tartıl dedim hemen tartıya çıktı çekmeceden çıkarttığı çorapları koydurttum dün bez almış yer siliyordu gelecekte bizi çok güzel günler bekliyor :roflol: :1rolleyes:

günaydınlar
Elif e çok geçmiş olsun Allah korumuş valla
ben de düdüklüden çok korkarım tefal clipso var ama yine de korkuyorum
deniz ve selin e geçmiş olsun
biz Ece ye 5 aylıktan beri hergün ıhlamur veriyoruz
şimdiye kadar sadece 1 kere ciddi anlamda hasta oldu

kaç kilosun belma?

Doğumdan önce 74 tüm. Doğumda 90 na çıktım. Şimdi 64 üm. Boyum 1,73. Evlenmeden önceki kilom :)

Hadi hayırlısıyla doğur bebişini de bize fotolarını gönder. Belki 3-4 yıl sıkıntı yaşayacaksın ama çocuklar kreş çağına geldikten sonra da çok rahatlayacaksın. İki tane yavrunu alıp istediğin yere gidip gezebileceksin. Onlar evde birbirlerini oyalayabilecek. Aman da arkadaşsız kalıyor, oynayamıyor, sıkılıyor derdin olmayacak. Ne güzel, birbirlerine yoldaş olacaklar.

Belma hanım hanım kın kın kınıyorum sisi..((

Mercümeğim seni ham yaparım, ben yemeyi unutmasam iştah gayet yerinde ve açık. Löp löp de götürüyorum. Ama evdeyken yemeyi unutuyorum. Geçen c.tesi gece olmuş midemde yumruk yemişim gibi bir ağrı var. sanki midemi matkapla oyuyorlar. O ara Didarı uyutmaya uğraşıyordum. Allahım nerden çıktı şimdi bu ağrı derkeeen, birden fark ettim ki ben o gün sabah bir dilim ekmekten başka birşey yememişim. Günüm hep şu işi de bitireyim yemek yiyeyim demekle geçmiş. İşin daha kötüsü yaşadığım açlığı bile algılamıyorum, ağrım varmış gibi geliyor. Çok mu iyi sanki bu hıı? Şöyle uzuun uzuun sofrada kalıp tadını çıkara çıkara yemeyi öyle özledim ki.

bizde masanın üstüne çıkma olayını yaşadık hatta üzerindeki saksıyı bi güzel bocalamıştı hatta şok geçirmiştim gördüğümde:))

Evde bir saksı çiçeğim var. Ağaç gibi dalları yanlara sarkan, sivri uzun yapraklı bir çiçek. Üniversiteye giderken ist.dan ç.kaleye taşıdım o çiçeği ben. 13 yıldır ben nereye gitsem o da benle gezdi. Şimdi Didar o çiçeğe dadandı. Toprağını yiyor, avuçlayıp eve saçıyor. Bazen saksıda küçük mantarlar çıkıyor nemden dolayı herhalde. En büyük korkum öyle bir mantarı bulup yutması. Allah korusun mantar zehirlenmesinin tedavisi de yokmuş, hasbel kader kurtuluyorsun. Sanırım çiçeğimi ya başkasına vericem, ya da atıcam

evt olmusken olsun eger olursa bilmıorum oyle kolay hamile kalan bi tipte deilim zaten sıyırıos bari iki melek koklayalım sıyırdıgımıza degsin :))

delikafadulden delikafadulden ben dee ben dee. Aynı fikirdeyim ve bahara inşallah diyorum. hahaa çok hoşuma gitti, gene beraber bir hamilelik geçirelim ne güzel olur.

hamilelık cocuk bakmaktan daha zor gelıo bana

Ben hayatımın eeen güzel, prensesler, kraliçeler gibi olan dönemini hamileliğimde yaşadım. Onun için hayatının hangi dönemini geri istersin deseler tekrar ilk hamileliğimi isterim. Ama ikinci öyle olmayacak. Bir çocukla hamilelik nasıl geçer bilmiyorum. Gözüm korkuyor.

Bu "Fatmagul u kim öpmüş" ü ısleyen var mı aranızda??

Ben (tek gözümle) izliyorum bacım (öbür gözüm didarda oluyor) ama gereksiz ayrıntılarla uzatmaya, kasmaya başladılar.

YUSUF bey 4 köpek dişinide çıkartmış bulunuyor ben üsttekieri biliyordum ama bugün alttakileride gördüm....
pervinim sağol canım..

Hayırlı olsun, bizde 3 var 4. yolda herhalde. Dün 5 kere kaka yaptı. Kesin bir diş daha geliyor.

Merhabalar arkadaşlar 2 gündür giremedim neler olmuş neler...

Çooook geçmiş olsun canım Allah beterinden korumuş valla..

Bu reklamı ilk gördüğümde şaşırıp kalmıştım ne alaka diye.. Hatta Curly'ye şikayet mesajı atacaktım arada kaynadı gitti...

Nur canım tarih belli olmuş çok sevindim... Benim bi arkadaşımında SAT'a göre doğum tarihi 5 Kasım'dı bebek geçen hafta ters dönmüş.. Dr. düzelmezse sezeryana alıcaz demiş.. Bakalım bugün haber gelecek ondan da...
Mustinin başına gelene de üzüldüm ( bu bebeklerin ne yapacağı hiiiç belli olmuyo o yüzden çook ama çok dikkat etmek lazım.. Biz annesi babası olarak üzerlerine titrerken karşımızdakilerden de bu hassasiyeti göstermelerini istemek suç değil..
Mustiyle Defne aynı gün doğumlu sanırım.. 13 Ağustos
YUSUF bey 4 köpek dişinide çıkartmış bulunuyor ben üsttekieri biliyordum ama bugün alttakileride gördüm....
pervinim sağol canım..
Yusuf paşanın dişleri hayırlı olsun.. Biz geriden geliyoruz. Henüz 8.dişimiz yeni çıktı (
Defne'de Selin gibi kolay kilo alan bi bebek değil... En yoğun kilo alması gereken dönemlerde bile 100-150 gr alıyordu.. Bugün Aile hekimimize bi götürmeyi düşünüyorum boy kilo bi bakalım ne durumda.. İnşallah rahatsızlığıda Antibiyotik kullanmadan geçer. Geçmiş olsun

Tavsiye için sağol canım.. ıhlamuru veriyorum ara sıra ama önümüz kış hergün vermeye alışsam ii olacak.. Bu karışımı da yaparsam ohhh..

Bu arada dün Kızılcahamam'a kaplıcaya gittik... Annem, yengem ve yeğenim( 2 yaşında), ben ve kızım... Çok güzeldi.. hayatımda 2.kez gittim ama burası bambaşka bi yer.. Heryerim pamuk gibi oldu bayanssulusmile
Ankara'da olan arkadaşlar ve Ankaraya gelecek olanlar mutlaka ziyaret edin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…