2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

fatma bişey olmaz ya korkmayın koltukdan inmeyi kendikendine ögreniyorlar.
afik çook zaman önce başladı inip çıkmaya.

Son düzenleme:
Selam hatunlar!

İREM hoşgeldin, hasretlik çok zor, inşallah en kısa zamanda tamamen kavuşursun tosbağana.
ÖZDE'ye geçmiş olsun.
PERVİN şiir gibi gadınsın bebeğim. Maşallah sana da kızına da. Bu arada Ecoş her geçen gün güzelleşiyor. ben de hayran hayran bakıyorum.
GÜLİ naber? öptm seni

neva kaka diyormuş maşallah.

afikde çiş diyor kakasını yapınca eliyle bezine vuruyor. hemen odasına gidip bez alıyor çekmeceden.
18 ayda başalsak biz tuvalet işlerine yavaştan..
valla benim yerimde olsan hep evde çalışmak istersin.görmeye değecek insan olmayınca.ama öğrencilerle aram iyi Allahtan
fatma bişey olmaz ya korkmayın koltukdan inmeyi kendikendine ögreniyorlar.
afik çook zaman önce başladı inip çıkmaya.

neva da çok ağırdır o konularda.dah yeni yeni yürüyor.ama her nasılsa koltuktan inmeyi çok zaman önce öğrendi hatta bizim yataktan bile iniyor

kacgundur gırmeedım.malum temızlık vs. dün ve bugun kendıme izin verdfım gezıyoruz kızımla.bunaldım iş iş iş.
Ama kuzum hasta gıbı.yanı soguk algınlıgı sanırım.burnumuz akıyor arada hapşuruyoruz,geceede burnumuz tıkanıyor halıyle.inş bukadarla atlatır kuzum
ıohlamur veremıyorum içmiyor mandalına sıktım,ıhh begenmıyor.ancak alınde sıka sıka yıyor.ne temız badımız ne temız örtümüz kalmadı.
neyse ben kacıyorum öptğümm

Dün annemle bir kavga, bir kıyamet! oturdum ağladım ağladım... Sebep şu; ben çok geziyormuşum, Doruk'a zaman ayırmıyormuşum. Haftada 2-3 gün spora gitmesem nolurmuş, Onur'la birlikte zaman geçirmemeliymişim (1 yılda 2 defa !) , çocuk bir ilkokula gelsinmiş.

Tabi bilmiyorsunuz, okullar açıldığından beri sadece 1 gün öğleden sonra bir avm ye gittik. Bunun dışında ders bitişi -bazen- yarım saat çay içmeye kalıyorum. Başka da gezmem falan yok. pazara markete gidiyorum. Gittiğin yerden gelmiyosun, dedi. Hangi gittiğim yerden? Nereye gittim ki, dedim. İşte gittiğin yerden, diyor. Anne hangisinden bahsediyorsun? bir yere gittiğim yok ki, dedim. "Üstelik ben 2 saat spora gittim diye çocukla ilişkim sekteye uğrayacaksa hiç çalışmayayım, pazartesileri 8-5 okuldayım, üstelik çok daha ağır şartlarda çalışan anneler ne yapsın? programım bozulmasın diye ekstra ders istemedim, çocukla zaman geçireyim diye, 2 saat sporu, yarım saat çay içmeyi bana neden çok görüyorsun" dedim. "Sen zaten benim kendime zaman ayırmamı istemiyorsun, ama ben oraya gidip 2 saat tepinince müthiş rahatlıyorum, hem fiziken hem ruhen" dedim. Noluyo oraya gidince uykusuzluğun mu geçiyo, diyor bana.

dedim aYNı zamanı temizlik için geçireceğim, desem bakıyorsun, pazara gidiyorum, desem bakıyorsun, spora gidince neden problem oluyor, dedim. Yazın haftada 2 gün 2 saat bakıver, biz Onur'la gidelim dedik, bakmadın, başka gün alıp 3-4 saat bakıyorsun, birlikte zman geçirmemizden neden rahatsız oluyorsun? dedim. Biz de yapmadık, çocuk büyüyünce yaparsınız, diyor :) Dedim biz Onur'la yalnız kalmaktan, 2 kişi bir şeyler yapmaktan keyif alıyoruz. Ne olur ki ayda 1 defa çıksak, bir sinemaya gitsek, bir yemek yesek, çocukla ilgilenmemiş mi oluyoruz, ben üstümü başımı değiştirir değiştirmez Doruk'la kucak kucağayım. 13 kg çocuk, tek kolumda taşıyıp yemek yapıyorum, yeri geliyor, dedim. Eeee, Onur yardım etsin, diyor. Bu sefer onu açıklamak zorunda kalıyorum. O zaten ediyor ama yeri geliyor, böyle olması gerekiyor, diye.

En nefret ettiğim şey de; annelik duygularımı ve yaptıklarımı sürekli açıklamak zorunda kalıyorum. Sanki çocuk onun çocuğu, ben bakıyorum, hata yaparsam paparayı yiyorum. Doruk bir düşse bir hafta dilinden kurtulamıyoruz ki; sayılıdır. Ama kendisi beni terlikle kovalardı, banyoya kapatırdı, yediğim dayağın haddi hesabı yok, söyleyince susup oturuyor.

Sonra da dedi ki; hadi ben Doruk'u gezdireyim, sen eve git sakinleş. Dedim ne gerek var, ben çocuğuma bakarım. Zaten senden 15 günde bir, 2 saat bakmanı istiyorum, onda da 40 dereden su getiriyorsun. Ben yoruluyorum, diyor. Yorulmadığını ya da abarttığını söylemiyorum, ama canın istediği zaman, istediğin kadar bakıyorsun da, ben istediğimde hep bir programın oluyor. Ben de insanım, kendimi iyi hissetmek istiyorum. 2 saat tepinip gelince de sağlam kafayla, daha kaliteli zaman geçiriyorum Doruk'la.

Akşam tatlı almış, geldi, ben çok üzüldüm, çocuğumu ağlattım diye dedi, öptü. Sarıldım ben de, barıştık tabi ama, sadece içimi dökmüş oldum. Hiçbir şeyin değişeceğine inanmıyorum.

kafanızı da öptüm bu arada değil mi? kusura bakmayın, anlatmasam olmazdı.

Bir de şeye sinir oluyorum, laf arasında söylediğim bir şeyi daha sonra kullanıyor bana karşı. "zaten çocuğa şöyle şöyle yapıyormuşsunuz" diyor. Ya değil öyle, bir kere şöyle olmuştu, onu anlatmıştık, genelleme değil, diyorum. Sanki konuşmalarımızdan laf topluyor, sonra da suçlamak için kullanıyor. Sürekli savunma modundayım.

çeçilllllllllll rüzgarda mı sünnet olcak
hey maşalllah topikin minik erkekleri çoğalıyor.

kısmetse haftaya pzt.düşünüyoruz canım..

afik de mi hep evde kalıyor bu durumda..??..sıkılmıyor mu?

geçmiş olsun..mandalinayı aynı şekilde elimizle bi güzel halıya sıkıyoruz ya da üstümüze sonra da posayı koltuğun altına atıyoruz..eşşek benim oğlum..):)

kolay glsin.içmiyorsa ıhlamuru kurabiye,bebe bisküvisi falanla yedirsen
annen onun gibi olmanı,onun gibi yaşamanı,onun yaşadığı zorlukları yaşamanı istiyor.sadece senin de değil sanırım.bitirilmemiş işleri,çözülmemiş sorunları var bir yandan da seviyor seni,kıyamıyor,ona ihtiyacınız olmasından da hoşlanıyor aynıı zamanda ama kendini kıymte bindirmeyi de biliyor.bana öyle geldi.bir süre bu ayarla gider dediğin gibi.bir insanın değişmesi çok zor.yapacak birşey yok.haliyle yıpranıyorsun sen de

savunmasan burcum.salsan.nasıl düşünüyorsan öyle desen.ne yaparsan yap bulacak eleştirecek birşey.öyle bir anneden böyle rahat,olgun bir kişilk çıkması da senin başarın.kendine güvensiz,sümsük,korkak ya da aşırı mükemmeliytçi biri de olabilirdin.

arkadaşlar neva 5-6 aydır aynı kiloda hatta klo bile verdi.mama,kaşık maması falan yemiyor.kahvalt(yumurta,peynir,reçel,zeytin,ekmek),ara öğün meyve,öğlen yemeği( nadiren bir iki kaşık çorba,börek,pilav,makarna,köfte,),akşam yemeği ( sevdiği birşey varsa ondan ya da eserse bizim yediklerimizden) fena yemiyor bana göre.yatmadan önce süt ve evde yaptığım bisküviler.
aynı durumda olan var mı? varsa doktorunuz ne diyor.bizim ki ayına göre normal.boyu da iyi dedi.ama bu kadar zamandr kil almaması düşüdürüyor beni.belki mama falan yeseydi alırdı.ama ben istemiyorum,çaresiz kaldığımda sütüm çok azaldığında vermiştim almadı asla.

Evet evde çalışmanın da bu dezavantajı var. Arada dışarı çıkmaya vakit bulursun umarım.
İyi gelir sana da Afik'e de.

Benimkini geçen ay doktora götürmüştüm 100 gr almışte sadece. Belki daha fazla almıştı ama arada hastalandığı için vermişti. Yani az da olsa aldığı için birşey demedi doktor. Zaten çok rahat bir tip umursamıyor pek kiloyu falan.
Ama videolarda falan Neva maşallah çok iyi durumda gözüküyor.
Her doktorun da basit konularda bile yoruma ayrı, o olayın da hastasıyım yani.
Sen gene annelik içgüdülerine güven bence Elif'im.

Burcu,
O kadar sorunun içinde bir de bunları yaşamak üzücü gerçekten.Eminim annen de iyi niyetlidir ama ifade şekilleri rahatsız edici olabiliyor bazen. Ben de kendimden biliyorum bu tip sorunları.
Kocamızdan kıskanıyor bazen anneler bizi galiba.
İdare edeceğiz artık onları da, ama yaşlandıka daha da hassas oluyorlar.

Bende gitmedim hiç... Git değişiklik olur olmadı para harcar dönersin :))

İşte insan ister istemez patlıyor arada öyle yardımcı olacak birileri yok mu? Özde öğlenleri fena değil ama sabah akşam daha fena :sinifsinif:

Sağol Gülim... Sende cidden eve tıkılıp kaldın gün işi nasıl olacak pazarları mı toplanacaksınız? Devamlı evde olmakta zor önümüz kış aslında pek zorlanmazsınız guclubacismile

Sağol canım...

Off ne kadar zor ya! Elif in dedikleri çok doğru bu aralar ona fazlasıyla katılır oldum... Bakıcıda tuttun söylenmesin diye halbuki... Bizde de vakit geçirelim diye er fırsatta ilgilenmeye hazır bir anne vakit geçirmeye mızmızlanan bir koca ama annenin ki daha moral bozucu olmamlı...

Doktoruna sordun mu cnm? Ama Nevoş fotolarda çok iyi duruyor maşallahı var...

geçmis olsun ozlemcim ozde ye. ama artık atese direncliler bizim dr 38 i geçerse atesdusurucu verin diyor bende bekliyorum geçmezse asla vermiyorum boyle boyle vucut atesle bas etmeyi ogrenecek dr bununla ilgili birsey dedimi ? sık ates dusurucu vermek iyi degil.

kesinlikle simdi yaptır ileriyi bekleme berkede yasından evel olmustu birkaç gune iyilesti hiç sorun yasamamıstık ki bizim ameyat seklinde pipi duzeltme yapılmıstı egrelik vardı yarım sunnet olayı hele norma lsunnet olsa çok daha basit geçerdi ama buyuk kimi gorsem sunnet olmus kok sokturuyorlar aileye

ya ben mothercare den naylon onlukler var onları kulanıyorum ikili satılıyor yemek anında kullanıyorum sadece. yemekten sonrada yıkıyorum yumusak naylon
o kalıp gibi slikon yada plastiklerden almayı cok dusundum ama boynunu tam kapatmıyor aradan akarmısg ibi gliyor birde rahat degilmis gibi chicco ya br bakayım bende

elif harika yorum yapmıs tam kafamdan geçenler gercekten oyle
annen kendi zorluk yasamıs sizinde yasamanızı istiyor kendisi fedakar annelik yaptı herahlde seninde onun ugibi olmanı istiyor sinema vs yi çok goruyor
belki kendiyi babanla zamanında bolca bas basa da kalamadı sizin yakınlıgınızı bu keyfinizi kiskanıyorda olabilir kendi hayatı ile kiyaslayıp
bazı anneler kızlarını kıskanır derler belki oyle birseydir olabiliyor cevremde boyle anne kız iliskileri var çunku, huy degizmez aynen ne bilim insanı yalana zorlar boyle seyler ama ben yalana basvurabilirdim anneme bırkırken ,
kimsenin sinirinin bozulmaması adına

bizim ece ilk kez kilo almadı dogru duzgun son iki ayda dr makarna pilav biraz verni falan dedi
çogu arkadasıma gore gerek yok yani bir ay kilo almadı diye hemen hamura yonelmeye
ama su ara alyor hissediyorum tartıyoruz da sabah kahvaltı bisk sini 6 dan 9 a çıkardık peyrini artırdık vs ogunler az geliyordu sanırım sende kasık maması vs dene istersen aksamları

taze çok teşekkür ederim, kimse evladından ayrı kalmasın gerçekten yaşayan bilir çok zor..
annenide olduğu gibi kabul etmekten başka bir şansın yok. her insan bir olmuyor, eminim senin ve doruk için en iyisini istiyor ama sanırım tarzı senin rahatsız ediyor. kendini bunaltma, bu saatten sonrada değişmeyeceğine göre söylediklerine çok takılmamak en doğrusu..

kızlar kilodan bahsediyorsun ben berkeyi dr.a çok götürmüyorum. :uhm:en son 3 ay önce götürdüm, hani kilosu ve boyuda iyi bana göre ama yanlışmı yapıyorum sizce?

dide neva eğer hareketliyse kilo almaması normaldir. eğer beslenmesi senin içine sinmiyorsa esrakonun dediği gibi kaşık mamalarınıda deneyeblirsin.

canım Allah gonlumuze gore versin nasip kısmet dıyek

tazem ozlemım ve dıger arkadaslar cok tsk ederisss foto yorumunuza

secılım bizde mandalınayı o sekil yıyoruz ama ben artık suyunu sıkıp ıcırıorum yoksa o suyunu heryere ıcırıo:)

seçici oldu benim kızım.herşeyi yemiyor.yoğurdu sarımsaklı yiyor mesela.sarımsaklı yoğurtla sebze yemeklerinin bazılarını yedirebiliyorum.yiyior güzelce.yoğurt işinden bıkarsa başka birşey düşüneceğim.
doktor kilo almalıydı ama boyu 3 cm kadar uzun ortalamadan ( bana göre normal ),kilo da ortalamada dedi.neşesi yerinde,halsiz değil.ben de hep seçici oldum belirli yaşa kadar.ama sevindiğim şey meyveyi,kuru üzümü falan çok seviyor.
eyvallah esracım.neva pilav ve makarnayı değişik biçimlerde tüketiyor.çok da sever.demek ki yakyor diyorum.
dide neva eğer hareketliyse kilo almaması normaldir. eğer beslenmesi senin içine sinmiyorsa esrakonun dediği gibi kaşık mamalarınıda deneyeblirsin.

kaşık maması daha küçükken yerdi.sonra istememye başladı,muhallebiyi de yemez oldu artık.

elıf ben kasık maması vermıorum ama gece uyku sutunu once 1 cay bardagı sute 1kasık pirinc unu ve 1 kasık ırmıkle kaynatıorum ıcınede bıskuvı atıorum kafama gore sonra normal sut ekleyıp ılıtıyıorum blendırden cekıorum sut kıvamında ıcırıorum cok sevıo onerırım ..topikcek sekere karsınız ama ben seker atıorum sutune yoksa ıcmıo bırazda robottan gecırılmıs cevız

mandalina dilimlerini ikiye bölerek veriyorum yiyor.öbür türlü çkarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…