2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Pervin.. ozledım senı be kadın.. gel bı kucaklasalım.. habıre aklıma gelıyorsun bugunlerde.

aynen canım bu kız benı mafedıo 1dksı bensız gecmıo ..yuruo ama yurumuo keyfı olursa yuruo olmazsa parmagımla gezıo...yada yurudugunu farkederse hemen yere cokuyo bundan once yurumeye basladıgında dustu kafaustu sımdı 2haftadır bılerek yurumuo bugunlerde yıne cesaretı geldı

demek kı hazır hıssetmıyor kendını daha.. bugunlerde de Tusı de kucak ıstegı basladı..

ece komıdınlere cıkıp ordan yataga cıkıo ordan yere ınıo sonra yıne cıkıo sonra yıne...okulda tırmanıolar bıyerlere akabınde evde uyguluo

tazem hergun etlı corba ıcmesı super masallahh ıstahına hastayın dorugun..

elıfım nevanında dolma borek yemesı super..ece hepsinden tadımlık yer gecer bırer ıssırık ondan ogun olarak vermıorum

fatma bende patatesı yogurduna katıorum az tuzve zeytınyag hatta erısteyıde katıorum osekıl.. sutlu patatesı denesem dıodum oda guzel oluyp demekkı

bıde karnıbaharı besamal sosla yediriorum ıcıne peynırde katıp tavsıye ederım

Burcu annenle böle bi şey yaşaman kötü olmuş.. Bi an okurken acaba kaynanasımıydı dedim başa döndüm ama annenmiş..Eşinden kıskanmış olmalı seni.. Bazen annemde de böle bişeyler seziyorum bende... Eşimin çalışma saatleri çok uzun ve uzakta. Ben böle böle diye anneme anlatıyorum bazen bakıyorum ki hiç aldırış etmiyor.. Çalışsın boşver, burnu sürtsün biraz diyor.. bilmiyorumkismile Yaa sen annemsen oda benim kocam.. Niye böyle diyosun diyemiyorum..
Herşeye açıklama yapmak ta insanı sıkar bi süre sonra.. Boşver bence annenle polemiğe girme... Kendin diyosun ya laf toplayıp sonra kullanıyo diye.. Laf toplayamamış olur böylelikle..

Elif canım Defne'de bi ara böyleydi.. En çok kilo alması gereken dönemde çok az kilo alıyordu... 8-12 ay arası sadece 500 gr aldı toplamda.. Ve o zamanlar kahvaltısını ayrı ayrı yiyordu. Baktım bi süre sonra onu da az yemeye başladı bende bulamaca başladım sempatiksalakcinni Birde Arı sütü bal polen karışımı aldım. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar verdim yaşından sonra.. son bi haftadır unutuyorum vermeyi ( yaşında 9250 gr dı. Çok şükür bu 2 ayda 750 gr alarak benim yüzümde kocaman bi tebessüme sebep oldu canım kızım :lepi:
Geçen gün Derya dan menü istemiştim. Mısır unlu mama vardı.. Gittim mısır unu aldım kuymak yaptım severek yedi. Galiba değişik tatlar istiyorlar. Boyu kilosu iyiyse birde kafası büyüyorsa Neva nın sorun yoktur heralde. Öpüyorum canım seni ve Nevayı.

Heeeyyyt açılın Yolların Sultanı Nurdan geliyoooorr...kaydirigubbakcemile

Cüzdanı çalan da tam zamanını bulmuş heee.Dengesiz şeyler.klava: Geçmiş olsun canım

Burcu Doruk gündüz tek seferde ne kadar uyuyor.. Birde sen nasıl uyumayı başardın. Biz hala gece en az 3-4 kez kalkıyoruz da:kedi:

persembe ucak biletimi aldim oglumu gorucem dort gun butun zamani onunla geciricem, cok heyecanliyim, cabucak gecse..cookk ozledim, yazik babasi cok uzgun gelemedi diye, cok heves etmistik..

CECIL hayirlisi olsun , insallah atlatirsiniz, ben kiyamam kesin 7 yasini bekliycem birde ikinciye gore ayarlicaz iste..o zmaana kadar teknoloci gelisir belki..

Pervin yeni gelen arkadaş varya Mukaddes (iremce) ben ona şaka diye yazmıştım onu. Ciddi bişey yok yani.. Yanlış anlaşılmasın lütfen.. Üzülürüm

Bakınız
Bende yeni katıldım aralarına canım... Ağustos annelerinin şartlarına uyarsan neden olmasın:mymeka:
Şaka bi yana Hoşgeldin iremce.a.s.

yerim onun poposunu ben

olumunekankayizsmile

ece komıdınlere cıkıp ordan yataga cıkıo ordan yere ınıo sonra yıne cıkıo sonra yıne...okulda tırmanıolar bıyerlere akabınde evde uyguluo

cok akıllılar cok..

evrım nere gıttın ben kacıorum

yavrum.. Fatoş tayız.. ondan kopukluklar oluyor..

hadı gozun aydın..

elıfım benım uydurmam ama ıse yarıo ece o sayede toparladı sayılır yınede zayıf ama gobeklı:) yapısı zayıf cocugun

bazı uydurmalarını çaldım haberin olsun..:))..deniycem belki sever benim paşam da..

Evrimcim haklısın ben de çok kararsız kalmıştım ama şimdi karar verdim..eşimin kuzeni var adı Kuzey.:)) şu an 7 yaşında ve kesinlikle istemiyor sünnet olmak,kıyametler kopuyor konu açılınca..yani şimdi en azından bikaç günde iyileşir daha iyi olur diyince dr., biz de olsun şimdi dedik..Rüzgar zaten acayip yapışık bana..bensiz kimsede durmuyor annem de bile..az daha yapışır napıyim artık..

saol canım..senin adına çoook ama çok sevindim..o da seni çok özlemiştir annesi

Secılım, derdım, lokal anestezı yapılırken, cocukları kımsenın tanımadıgı bır suru doktorun hemsırenın ya da anne babanın harıcınde bırılerının onu zorla tutmaya calısması.. bu da cocukta travmaya neden oluyor.. kalkmak ıstıyor, bır yakınını ıstıyor ama kımse musade etmıyor ona.. neredeyse 15 dakıka zorla tutulmaya calsııyor, halıyle bu da cocugun bellegınde cıddı bır travmaya neden oluyor.. ıstemıyorum.. dusundukce annesel ıcgudulerım hayır dıyor bana.. yoksa ben hepınızden once kararlıydım.. genel anestezıden de korkuyorum.. ama lokal seklı asla yaptırmam.. orası kesın. Kıyamam onun kendını guvensız bır ortamda bırakıldıgını hıssetmesıne.

bende oku oku aklımda bitek özlem bide tazem kaldı.

ilaç vermiyorum denize,sadece ateşi 38 dereceyi geçerse calpol dedi. oda olmadı daha çok şükür.

tazemlede annelerimiz benziyor ya, ben konuşmuyorum 1 haftadır off dedim yeter dedim. dinlenmem lazım beynen. babam arıyor annen üzülüyor diye. benimde sınırım var. sende yorulduğun yerde dur bence. tamam de bırak. daha fazlası gerçekten yıpratıyor.... off terlikler banyoya kapatmalar bile aynı ya. yazın çok çarpıştık biz aylarca aynı evde hep beraber. kardeşlerim bunların hiçbirini yaşamadı halada benim yaşadıklarımı yaşamıyorlar. garip dimi. onlar hep dışardalar, sabah uyanıp hımmm bugün nereye gitsek acaba diye ikisi plan yapıyor. bende ise önce işlerimizi bitirelim sonra vaktimiz kalırsa .... gezelim ki kalmazdı zaten. biz neyse büyüdükde önemliş olan nokta yaşadıklarımıızn çocuklarımıza nasıl yansıyacağı. çünkü her tutumda yaşadıklarımızdan izler olacak. bu konuda dikkatli olmak gerek diye düşünüyorum. sadece biz değil hepimiz için geçerli. tabi ne yaşadıysak onu yaşatıcaz diye genel bir kural yok...

Güle güle git Nurdan, çok sevindim, az kaldı büyük buluşmaya.

Offf gerçekten okurken gerildim. Bizim doktor kotrolleri bile olay oluyor, iğne ve kan alma olaylarını hatırlıyor sürekli çünkü. Doktordan çıkıp eczaneye gittik, geçen ayki kontrolde orda beyaz önlüklü kadını görünce başladı gene ağlamaya bana sarıldı sıkı sıkı.
O yüzden sana hak veriyorum bu konuda Evrim.

Son düzenleme:
nurdancım şimdiden gözünaydın canım sağlıkla git gel inşallah.

bende 2,5 yaşına kadar anneannemde büyümüşüm biliyormusun???? annemler amasyada ben ankarada.annem her haftasonu her fırsatta gelirmiş. şimdi bu halimle düşününce durumun annem için ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum.

zorda olsa dayanabiliyorsun çünkü çocuğun orada sağlıklı ve mutlu. gerisi boş.

mandalina

Mandalinanın Yararları, Faydaları
Sonbahar ve kış aylarının sevilen meyvelerindendir.

Zengin bir B ve C vitamini kaynağıdır.

Aynı zamanda yüksek miktarda şeker içerir, serbest asit oranı oldukça düşüktür.

Bir ufak mandalinada bazı büyük portakallardan daha fazla C vitamini vardır.

Mandalinanın ince kabuklarının altında serinletici iştah açıcı ve susamayı gidermek için bol miktarda vitamin ve mineral bulunmakta.

Özellikle kayda değer olan içerdiği yüksek miktarda pro vitamin A, yüz ve cilt için gerekli.

Kabuğundan esans yapılır.

Kanı temizler.

Sinirleri yatıştırır.

Gribe karşı etkili bir ilaçtır...

günaydın, herkese hayırlı sabahlar..

nurdancım araba kullanma konusunda maşallah iyisin :)) bende kullanabilsem ne iyi olcak :)) ama cesaret yok malesef ( izmirede geliyorsun, ne güzel. bende perşembe akşamı kısmetse gidiyorum, çocuklarımıza kavuşacağız :sm_cool:
sünnet konusunda evrime katılıyorum, bende dayanamam o şekilde olmasına, 6-7 yaşına kadar bekleme taraftarıyım.

pervin çok yakışmış saçların, bal kızınla şahanesiniz.

yiğit kuşta cok tatlı çook

çeçil sünnet konusunda bende evrim gibi hemen yapılması taraftarı idim. ilk 6 ay içinde yaptırsa idik keşke. artık lokal anestezi ile cok zor. kan bir serum takıldı koluna alperen'İn ömrümden ömür gitti. çocuğum haftalarca sıçrayarak uyandı. lokali bir kez daha düşün canım, illede yaptıracaksan genel anestezi diyeceğim ama o da içime sinmiyo. sanırım bende bi aksilik çıkmazsa büyümesini bekleyeceğim. 2 yaşına kadar yapılmalı diyen doktorların aksine bir makale paylaşmıştım bir kaç ay önce orda da kesinlikle 2 yaşından önce yapılmamalı diyordu. tabi karar senin canım ama seni içeri almayacaklar yanlız hissedecek çok korkacak.

burcu üzülmüşsün, elif cok güzel açıklamış, belki bu k ez faydalı olur. annen hatasını anlar gerekli açıklamaları yapmışsın sen. doruk ta cok tatlı face ten gördüm paşayı.

elif uzun zamandır kilo almamasına götürdüğün doktor ne diyor. anlattığın kadarı ile sağlıklı da besleniyor nevacık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…