2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın, güzel bir hafta olsun...

bizden haberler ile başlayalım. uzun zamandır pedagog ile bir görüşme ayarlamaya calışıyorduk cumartesi haber geldi gittik. alperen konuşma konusunda epey farklı. acaba sorun mu var diye düşündürüyodu bizi. mesela bi yerden zıplıyoruz alperen hiç öğretilmediği halde atladık diyor. başta bize öyle geliyor sandık ama çekmeceyi açıyor mesela kapadım diyor. mesela camdan bakarken saksağan kuşları cok bizim bahçede. aa sakğana bak falan dedik. ertesi gün kuşu görüp saksan dedi. ama normalde cümle falan kuramıyor. iki kelime yan yana kullanıyor sadece. (baba appa, anne mama gibi) böyle olunca bize garip gelmeye başladı. doktora anlattık eşimle. 2 yaşından önce test yapamayız dedi. ama kelimeleri coğul ve tekil kullanmaya calışması iyi bişey merak etmeyin dedi. sevgi taarruzlarına tam gaz devam nasıl davranıyosanız öyle devam edin dedi. mutlu cocuk demek beynin iki kat daha fazla çalışması demek dedi. sakın inatlaşmayın kendine zarar verecekler dışında serbest bırakın karışmayın dedi. evde karıştıracağı alan büyük olsun dedi.

biz öyle endişelendik ki eşimle haftalardır paylaşmak istemedim netleştirmeden. gelişiminde bir gariplik mi var acaba diye. kadın bize güldü millet papağan suyu içiriyor konuşsun diye, siz de neredeyse ağzını bantlayacak duruma gelmiş psikolojiniz dedi.

birde cumartesi akşamı arkadaşlarımızı davet ettik geldiler. çocukları alperenden 2 ay küçük. kız bi geldi burnu şapır şapır akıyor. alperen uyumuştu allahtan. hemen her yere soğanlar koydum. düşünüyorum gittikleri gibi camı açık bırakırım alperen uyanana kadar mikrop geçer falan diye. ama nasıl deli oldum. neyse yedik içtik çocukları uyudu. anam gitmiyolar. bizde kaldılar hiç bir sebep yokken. sabahı sabah ettim cocuk sürekli hapşuruyo falan. akşama kadar oturdular pazar günü. ne oyuncak çıkardım ne alpereni yanlarına götürdüm. çok zor bir hafta sonu idi. zorla yolladık evlerine diyebilirim yalanla dolanla. çaktırmadan birbirimizi aradık babam aykutu çağırmış gibi falan yaptık. hangi anne hasta cocuğunu sağlıklı başka cocuğun yanına götürür. kadını cok severdim ama nefret ettim kendisinden. bir daha asla görüşmem. o kadar surat astım imalarda bulundum sadece bizim yüzümüzden hasta olursa cok üzülürüm dedi. ne faydası olacaksa bize üzülmesinin.

canım sen evde keyfince yasarken ise basladın o yuzden sana ters etki yaptı bir anda kısıtlandın gibi
sen benim gibi ofise gidip gelirken çocgundan ayrı iken eve tıkılsaydın bal badem gelirdi ben hiç sıkılmıyorum aksam haftasonu vs geziyoruz zaten sosyallik desen yıllarca fazla sosyal oldum zaten hiç aramıyorum
ece uyandgında beni gormesi bile beni acayip mutul ediyor
obur çocuum hep benden ayrı buyudu
temizlik gunu bile yada ise gittigim bir gun bile farkı anladım araalarda on onbes dk onal olmak bile is anında acayip bir artı
sakın boyle dusunme sakın isi falan bırakayım deme dedigim gibi evde ozgur rahatken is verildi zor geldi aksini dusun

geçmis olsun ya aksilikler birakmadı pesini tibet in. tatil için uzuldum ama sen yanında olacaksin teo nun en onemlisi o tadını çıkarmaya çalıs hep birlikte olacagınız gunlerde gelecek

ayy sen zaten yollamassında sakın nurdan boyle insanlardan hersey beklenir yarım saat geç getirse omrunden omur gider ve ben herseyin hep kotusunu dusunurm getirmezler falan ne munasebet ogulları gelsin gorurler
çok seviyolardı madem torunlarını hir çıkarmasalardı
katlansalardı hadi diyelim siz kotusunuz alttan alsalardı

guliz anlamadım ben simdi dediginiz kelimeyi çocuk hemen kapıyor tekrar ediyor diye niye siz rahatsız oldunuz iki kere okudum dogru anladım sanırım. saksagan dediniz tekrar lamıs ne var ki bunda ? gayet guzel massallahhh

e pes diyorummmm alenen niy demedin bir kere yatılı kalmak ev sahibi teklif ederse olur nasıl bir rahatlık çok samimi oldugunuz insanlarmı bilmiyorum ama burnu akan çocuk evde yatacak birde offf offf yani nolursa olun ben kovalardım heralde dayanamam bu tabloya

Hadi geçmiş olsun. Bu sürüş testi niye yapılıyor, ehliyetin tc.den değil miydi? Ben kaçırmışım o kısmı.

Pirinç unu, bisküvi ve irmik ilginç, hiç aklıma gelmemişti. Ben de bunları muhallebi gibi yapıp versem yer herhalde. Sütü bardakla içmiyor, anca kaşıkla veriyorum. Pervincim şekere karşı değilim ama hani altenatif olarak çok az bal da karıştırabilirsin [eminim zaten denemişsindir de zevzeklik yapıyorum ben:) ]

Dün ben de ilk defa buğdaylı bir çorba yaptım. Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslayıp kaynattım, içine aynı yoğurtlu çorba yapar gibi yoğurt, yumurta sarısı bir kaşık unu karıştırıp döktüm üstünü de kırmızı biber ve naneyle yaktım. Hem lezzetli hem besleyici bir çorba oldu. Tavsiye ederim.

Of son kısımda gözlerim doldu valla. İyi ki yazmışsın canım, kafamızı öptüğün falan yok. Çocuklar kreş çağına gelene kadar biraz sıkıntı yaşayacağız. Dün eşimle didomu gezdirmeye özdileğe gittik. Sinemanın önünde bir süre kilitlendik, gidebilir miyiz, annemler çocuğa bakar mı, yine ilk yarı bitmeden onlar kapıda biter mi, velhasıl ağzımızın suyu aka aka afişlere bakıp vazgeçtik. Evde internette bir film bulup izleriz dedik. İşlerine gelmedi mi herşey bahane oluyor. Ama bir kreşe başladı mı sen de çok rahatlayacaksın.

18 ayda başalsak biz tuvalet işlerine yavaştan..

Kayınvalidem de "başlayın wc eğitimine, bir lazımlık al" diyor. yaklaşık 3 haftadır kakasını yapınca ya da altını açmamızı istediğinde kaka diyor. Ama bence wc eğitimi için daha erken. Senin gibi 18 aydan sonra düşünüyorum. Sömetr tatilinde birkaç deneme yapabilirim. Çocuğun kendini daha fazla ifade etmesini bekliyorum. Sadece kaka demesi yeterli değil. Sıkıştığını anlaması ve bunu ifade etmesi gerek. Bazen wc.ye girdiğimde kapıyı açık bırakıyorum, çişim geldi kızım çiş yapıcam diyorum o da bana bakıp gülüyor ciss diye sesimi taklit etmeye çalışıyor. Biraz tuvalet fikrine alışması, oranın ne işe yaradığı anlaması için bunu uygulayacağım sonra yavaş yavaş onu oturtacağım. Önce çiş yapması için değil sadece klozette bir süre oturması için koyacağım (o arada yaparsa yapar). Ama lazımlık alıp almama konusunda kararsızım. Wc üzerine oturtulan aparatlardan alıcam, ona alışsın hiç lazımlığı evde dolaştırmayayım diyorum.

Son düzenleme:
esracım hemen kapması sorun değil. mesela atladık, kapadım. yanlız yaptıklarında tekil, birlikte yaptıklarımızda coğul kullanabiliyor kafamızı bu karıştırdı bizim. ay kovamazdın neler ettim çıkmadılar evimden hala gerginim. inşallah kapmamamıştır alperen de.

salondaki masayıda mutfağa kaldırıp mutfaktaki masayı balkona atmaya karar verdim . o boş alana denize masa sandalye alıcam, orası onun olsun. bide salonun girişinde kocaman masa çocuğun alanını daraltıyor . orta sehpayıda attım zaten.

alan deyince güliz aklıma geldi. alperenede maşallah ozaman.

denizde öyle konuşuyor . hiç endişelenmek aklıma gelmedi desem. ama normal olduğunu bi yerlerde okumuşumdur herhalde. hem dahada çok konuşanlar bıdır bıdır sıralayanlar var benim bildiğim afik olabilir mesela. yapılan herşeyi seslendirmek, anlatmak, açıklamak, kitap okumak gibi gibi şeyler etkili diye biliyorum. demekki alperende öyle bir ortamda. gayet güzel:))))

Evrimcim Gülizcim tabiki anlıyorum sizleri..ben de çok da rahat karar veremedim zaten ama genel anestezi düşüncesi ürküttü beni..ili ucu moklu değnek hesabı..tabi ki çok çok rahat değilim şu anda..eşim ve annem girecekler tutacaklar..yabancı birilerine tutturmam dedim zaten...bakalım hayırlısı artık..inşallah zarar görmede atlatırız..

hocam tanıdığın bir aile vardı küçük sandalyelerde akşam yemeği yiyen :) yakın sanırım o günler. alperen bıdır bıdır sıralasa endişelenmezdik aslında bizimkinin durup durup tekil ve coğulu ayırabilmesi kafamızı karıştırdı. ama yersiz bir kaygı imiş anlamış olduk.

çeçil ne zaman gidiyo pipinin yarısı :) hakkınızda hayırlısı inşallah kolayca atlatırsınız

hobbaaa..nasıl kaldılar yaa...çok enteresan..allam durduk yere..

çeçil ne zaman gidiyo pipinin yarısı :) hakkınızda hayırlısı inşallah kolayca atlatırsınız

haftaya pazartesi olcak..

aaa hatun siz dertsiz başınıza dert mi arıyorsunuz? Maşallah ne güzel konuşma çalışmalarına başlamış.alkisalkisalkis yakında iki kelimeli cümlelere de başlar. papağan suyu içireni de ilk defa duydum ama öyle, millet konuşsun diye neler yapıyor.

en sinir olduğum şey, konuşulmadan görüşülmeden yatıya gelinmesi. Bakalım benim evim müsait mi. Hele bir de hasta çocukla. Sen lafını söylemişsin, onlar da kesin anlamışlardır. Yalnız gün boyu Alpereni onlardan nasıl uzak tuttun, hiç yanlarına götürmedim diyorsun ya. Merak ettim. (Bugün de amma ayrıntılara takılıp kalıyorum ha!)

cumartesi lazer epilasyonun ikinci seansına gittim
ben yazmıstımya çok kolay agdanın onda bir acısı vs diye sozlerimi toplayıp geri alıyorum:)
ilk seans diye dusuk doz yapmıslar bunda dozu artırdılar allahım yani yok boyle birsey hos islem bittigi an aletin cildime teması bittigi an birsey yok sızlama vs asla yok ama kıvrana kıvrana durdum yapım anlarında. ama yinede kararlıyım herseye dger de kalan 18 seans beni dusunduryor daha 2 tanesi bitt dayanacagım 14-15 ay sonra hepsinden kurtulmus olacagım bu umutla deger sanırım :) gitmeyi dusunen bana bulusmadada soranlara duyrulur acılı bir islem kolay degil :)

ah belma öyle zordu ki suratım beş karış, hayatımda bu kadar misafirversizliğimi bende görmemiştim yani, tamam samimiyiz ama bu kadar da değil. bana çeyreği yapılsa 5 dk durmazdım. yanlarında dönüşümlü durduk. alperenin odasında ya babası ya ben birlikte oturduk. onlar içeride gayet mutlu idiler zati :) düşündükçe deli oluyorum. en sonunda aykut alpereni alıp parka götürdü çünkü çocuk içerden ses geldikçe gitmek istedi. bir ara kaçtı elimizden kadın ıslak mendil ile burnunu silmiş cocuğun üniteye bırakmış alperende koklamaya bayılır mendili ben yetişene kadar aldı alperen. hasta olmazsa inan cok şaşıracağım. koca gece her yeri temizlemek zorunda kaldım. sonuç gergin bir hafta sonu bitmeyen temizlik inşallah hasta olmaz.

ay cok dertlendim ama erken yaşta anne olmayı herkes kaldıramıyor bence. kız 23 yaşında tabi 23 yaşında cok cok iyi anneler var ama kaldıramayan cok genç insanda var. bir ara salona girdim çocuk kaka yapmış ve alt açma kullanmadan halının üstünde cocuğun poposunu temizledi. kamera şakası gibiydi. salon ve mutfak halısını bugün alacaklar yıkamaya gidecek.

İnşallah kapmamıştır canım. Bir hafta sonra belli olur. Grip virüsü bir hafta kuluçkaya yatıp sonra belirti vermeye başlıyor. 1-2 gün içinde belirtiler başlarsa onlardan değildir, muhtemelen daha önceden kapmıştır. Neyse, sana vesvese vermeyeyim canım, inşallah hastalanmaz.

sibel in cebini bilen bana özelden yazabilir mi lütfen? telim yanımda değil ezberimde yok ulaşmam lazım kendilerine

Güliz yazılarını okudukça mideme kramplar giriyor..inşallah Alpellaya hastalık bulaşmaz tek isteğim o..çok largelarmış..hani az çok tanıdım seni nasıl müsade etti felan dedim ama karşı taraf anlamak istememiş bi türlü..

bi defolun demedik bi o kaldı.

yanı var ya.. tamam ınsan toplum ıcınde yasayan varlık falan fılan.. evını kapısını calan ınsan oldukca daha da mutlu tamam falan fılan ama.. amaaa ayyyyyyyyyyyyyyyy bu ne yaa.. öfff sevme artık demek kı bu tipi.. rahatsızlar.. sen anlattıkca ben yerımden rahatsız oldum. ne karakter var mıllette ya. sız cıkıp gıdeydınız barı evden akannehir

sibel in cebini bilen bana özelden yazabilir mi lütfen? telim yanımda değil ezberimde yok ulaşmam lazım kendilerine

gönderdim kuzu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…