evde çalışmak iyi güzel özellikle soguk havda sıcacık evde oglumla yemegm hazır çamaşır ütü herşey yolunda
ama sıkıcı tek yönu hep evdeyim
hani dışarda çalışsam işe gidip gelmek için bile bi dışarı çıkardım başka insanlar görürdüm sosyal bag anlamındafalan filan..
şimdi hep evdeyim
full yani
sıkıldık bi markete gidelim bile yok
işin kötüsü ben gezentiliğe alışmıştım
bugun ikinci sururs testimi yaptik, E5 e ciktik:))mecidiye koyden buyukcekmeceye kadar gittik:))bi uctan bi uca:))
sonrada geri geldik levente kadar gittik..iyi gecti baya..
burada tibet bu hafta gelicekti ama cuzdanini caldirdi cuma gunu kimlil kredi kartlkari o yuzden gelemiyor, onlarla ugrasmasi gerek, ne guzel hepberaber olucaktik tatilde(
basim cok agriyor bugun iki saattir msnde tibetle konusuyorum..
bugun tibetin anneleri damatlarina babamlari aratmis.. biz teoyu gormek istiyoruz , demis damat ben gelim aliyim teoyu bi iki saate getiririm agorda gorsunler, dedim kesinlikle olmaz, zaten babamda hayir demis,annesi istemiyor demis, dedim ancak tibet geldiginde gorebilirler, guvenemem oyle al git vs..o kadar hakaretten olyadan sonra ne yuzsuzluk ya..
günaydın, güzel bir hafta olsun...
bizden haberler ile başlayalım. uzun zamandır pedagog ile bir görüşme ayarlamaya calışıyorduk cumartesi haber geldi gittik. alperen konuşma konusunda epey farklı. acaba sorun mu var diye düşündürüyodu bizi. mesela bi yerden zıplıyoruz alperen hiç öğretilmediği halde atladık diyor. başta bize öyle geliyor sandık ama çekmeceyi açıyor mesela kapadım diyor. mesela camdan bakarken saksağan kuşları cok bizim bahçede. aa sakğana bak falan dedik. ertesi gün kuşu görüp saksan dedi. ama normalde cümle falan kuramıyor. iki kelime yan yana kullanıyor sadece. (baba appa, anne mama gibi) böyle olunca bize garip gelmeye başladı. doktora anlattık eşimle. 2 yaşından önce test yapamayız dedi. ama kelimeleri coğul ve tekil kullanmaya calışması iyi bişey merak etmeyin dedi. sevgi taarruzlarına tam gaz devam nasıl davranıyosanız öyle devam edin dedi. mutlu cocuk demek beynin iki kat daha fazla çalışması demek dedi. sakın inatlaşmayın kendine zarar verecekler dışında serbest bırakın karışmayın dedi. evde karıştıracağı alan büyük olsun dedi.
biz öyle endişelendik ki eşimle haftalardır paylaşmak istemedim netleştirmeden. gelişiminde bir gariplik mi var acaba diye. kadın bize güldü millet papağan suyu içiriyor konuşsun diye, siz de neredeyse ağzını bantlayacak duruma gelmiş psikolojiniz dedi.
birde cumartesi akşamı arkadaşlarımızı davet ettik geldiler. çocukları alperenden 2 ay küçük. kız bi geldi burnu şapır şapır akıyor. alperen uyumuştu allahtan. hemen her yere soğanlar koydum. düşünüyorum gittikleri gibi camı açık bırakırım alperen uyanana kadar mikrop geçer falan diye. ama nasıl deli oldum. neyse yedik içtik çocukları uyudu. anam gitmiyolar. bizde kaldılar hiç bir sebep yokken. sabahı sabah ettim cocuk sürekli hapşuruyo falan. akşama kadar oturdular pazar günü. ne oyuncak çıkardım ne alpereni yanlarına götürdüm. çok zor bir hafta sonu idi. zorla yolladık evlerine diyebilirim yalanla dolanla. çaktırmadan birbirimizi aradık babam aykutu çağırmış gibi falan yaptık. hangi anne hasta cocuğunu sağlıklı başka cocuğun yanına götürür. kadını cok severdim ama nefret ettim kendisinden. bir daha asla görüşmem. o kadar surat astım imalarda bulundum sadece bizim yüzümüzden hasta olursa cok üzülürüm dedi. ne faydası olacaksa bize üzülmesinin.
bugun ikinci sururs testimi yaptik, E5 e ciktik:))mecidiye koyden buyukcekmeceye kadar gittik:))bi uctan bi uca:))
sonrada geri geldik levente kadar gittik..iyi gecti baya..
burada tibet bu hafta gelicekti ama cuzdanini caldirdi cuma gunu kimlil kredi kartlkari o yuzden gelemiyor, onlarla ugrasmasi gerek, ne guzel hepberaber olucaktik tatilde(
elıf ben kasık maması vermıorum ama gece uyku sutunu once 1 cay bardagı sute 1kasık pirinc unu ve 1 kasık ırmıkle kaynatıorum ıcınede bıskuvı atıorum kafama gore sonra normal sut ekleyıp ılıtıyıorum blendırden cekıorum sut kıvamında ıcırıorum cok sevıo onerırım ..topikcek sekere karsınız ama ben seker atıorum sutune yoksa ıcmıo bırazda robottan gecırılmıs cevız
Dün annemle bir kavga, bir kıyamet! oturdum ağladım ağladım... Sebep şu; ben çok geziyormuşum, Doruk'a zaman ayırmıyormuşum. Haftada 2-3 gün spora gitmesem nolurmuş, Onur'la birlikte zaman geçirmemeliymişim (1 yılda 2 defa !) , çocuk bir ilkokula gelsinmiş. .........................................
kafanızı da öptüm bu arada değil mi? kusura bakmayın, anlatmasam olmazdı.
18 ayda başalsak biz tuvalet işlerine yavaştan..
Secılım, derdım, lokal anestezı yapılırken, cocukları kımsenın tanımadıgı bır suru doktorun hemsırenın ya da anne babanın harıcınde bırılerının onu zorla tutmaya calısması.. bu da cocukta travmaya neden oluyor.. kalkmak ıstıyor, bır yakınını ıstıyor ama kımse musade etmıyor ona.. neredeyse 15 dakıka zorla tutulmaya calsııyor, halıyle bu da cocugun bellegınde cıddı bır travmaya neden oluyor.. ıstemıyorum.. dusundukce annesel ıcgudulerım hayır dıyor bana.. yoksa ben hepınızden once kararlıydım.. genel anestezıden de korkuyorum.. ama lokal seklı asla yaptırmam.. orası kesın. Kıyamam onun kendını guvensız bır ortamda bırakıldıgını hıssetmesıne.
salondaki masayıda mutfağa kaldırıp mutfaktaki masayı balkona atmaya karar verdim . o boş alana denize masa sandalye alıcam, orası onun olsun. bide salonun girişinde kocaman masa çocuğun alanını daraltıyor . orta sehpayıda attım zaten.
alan deyince güliz aklıma geldi. alperenede maşallah ozaman.
denizde öyle konuşuyor . hiç endişelenmek aklıma gelmedi desem. ama normal olduğunu bi yerlerde okumuşumdur herhalde. hem dahada çok konuşanlar bıdır bıdır sıralayanlar var benim bildiğim afik olabilir mesela. yapılan herşeyi seslendirmek, anlatmak, açıklamak, kitap okumak gibi gibi şeyler etkili diye biliyorum. demekki alperende öyle bir ortamda. gayet güzel:))))
birde cumartesi akşamı arkadaşlarımızı davet ettik geldiler. çocukları alperenden 2 ay küçük. kız bi geldi burnu şapır şapır akıyor. alperen uyumuştu allahtan. hemen her yere soğanlar koydum. düşünüyorum gittikleri gibi camı açık bırakırım alperen uyanana kadar mikrop geçer falan diye. ama nasıl deli oldum. neyse yedik içtik çocukları uyudu. anam gitmiyolar. bizde kaldılar hiç bir sebep yokken. sabahı sabah ettim cocuk sürekli hapşuruyo falan. akşama kadar oturdular pazar günü. ne oyuncak çıkardım ne alpereni yanlarına götürdüm. çok zor bir hafta sonu idi. zorla yolladık evlerine diyebilirim yalanla dolanla. çaktırmadan birbirimizi aradık babam aykutu çağırmış gibi falan yaptık. hangi anne hasta cocuğunu sağlıklı başka cocuğun yanına götürür. kadını cok severdim ama nefret ettim kendisinden. bir daha asla görüşmem. o kadar surat astım imalarda bulundum sadece bizim yüzümüzden hasta olursa cok üzülürüm dedi. ne faydası olacaksa bize üzülmesinin.
çeçil ne zaman gidiyo pipinin yarısı :) hakkınızda hayırlısı inşallah kolayca atlatırsınız
bizden haberler ile başlayalım. uzun zamandır pedagog ile bir görüşme ayarlamaya calışıyorduk cumartesi haber geldi gittik. alperen konuşma konusunda epey farklı. acaba sorun mu var diye düşündürüyodu bizi. mesela bi yerden zıplıyoruz alperen hiç öğretilmediği halde atladık diyor. başta bize öyle geliyor sandık ama çekmeceyi açıyor mesela kapadım diyor. mesela camdan bakarken saksağan kuşları cok bizim bahçede. aa sakğana bak falan dedik. ertesi gün kuşu görüp saksan dedi. ama normalde cümle falan kuramıyor. iki kelime yan yana kullanıyor sadece. (baba appa, anne mama gibi) böyle olunca bize garip gelmeye başladı. doktora anlattık eşimle. 2 yaşından önce test yapamayız dedi. ama kelimeleri coğul ve tekil kullanmaya calışması iyi bişey merak etmeyin dedi. sevgi taarruzlarına tam gaz devam nasıl davranıyosanız öyle devam edin dedi. mutlu cocuk demek beynin iki kat daha fazla çalışması demek dedi. sakın inatlaşmayın kendine zarar verecekler dışında serbest bırakın karışmayın dedi. evde karıştıracağı alan büyük olsun dedi.
biz öyle endişelendik ki eşimle haftalardır paylaşmak istemedim netleştirmeden. gelişiminde bir gariplik mi var acaba diye. kadın bize güldü millet papağan suyu içiriyor konuşsun diye, siz de neredeyse ağzını bantlayacak duruma gelmiş psikolojiniz dedi.
esracım hemen kapması sorun değil. mesela atladık, kapadım. yanlız yaptıklarında tekil, birlikte yaptıklarımızda coğul kullanabiliyor kafamızı bu karıştırdı bizim. ay kovamazdın neler ettim çıkmadılar evimden hala gerginim. inşallah kapmamamıştır alperen de.
Güliz yazılarını okudukça mideme kramplar giriyor..inşallah Alpellaya hastalık bulaşmaz tek isteğim o..çok largelarmış..hani az çok tanıdım seni nasıl müsade etti felan dedim ama karşı taraf anlamak istememiş bi türlü..
ah belma öyle zordu ki suratım beş karış, hayatımda bu kadar misafirversizliğimi bende görmemiştim yani, tamam samimiyiz ama bu kadar da değil. bana çeyreği yapılsa 5 dk durmazdım. yanlarında dönüşümlü durduk. alperenin odasında ya babası ya ben birlikte oturduk. onlar içeride gayet mutlu idiler zati :) düşündükçe deli oluyorum. en sonunda aykut alpereni alıp parka götürdü çünkü çocuk içerden ses geldikçe gitmek istedi. bir ara kaçtı elimizden kadın ıslak mendil ile burnunu silmiş cocuğun üniteye bırakmış alperende koklamaya bayılır mendili ben yetişene kadar aldı alperen. hasta olmazsa inan cok şaşıracağım. koca gece her yeri temizlemek zorunda kaldım. sonuç gergin bir hafta sonu bitmeyen temizlik inşallah hasta olmaz.
ay cok dertlendim ama erken yaşta anne olmayı herkes kaldıramıyor bence. kız 23 yaşında tabi 23 yaşında cok cok iyi anneler var ama kaldıramayan cok genç insanda var. bir ara salona girdim çocuk kaka yapmış ve alt açma kullanmadan halının üstünde cocuğun poposunu temizledi. kamera şakası gibiydi. salon ve mutfak halısını bugün alacaklar yıkamaya gidecek.
sibel in cebini bilen bana özelden yazabilir mi lütfen? telim yanımda değil ezberimde yok ulaşmam lazım kendilerine
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?