Mayalı canım. Eve gidince kitaptan tam tarifini yazarım. Mutlaka denemelisin. Evet yemek yemeyi hatırlattığı doğru. Eşim 4 kilo almış (104 olmuş akannehir) ben daha tartılmadım
Tusi güle güle giysin. Ben senin minili tozluklu resmini istiyom bacım. Mümkünse sadece belden altını çek facebooka profil resmi yapacam. Millet güzel görsün. aklinialirimsmile
saol arkadasım.. ya bacım, valla senın guzellıgın o.. sımartıyorsun.. daa neler :)))
sımarmayı hakedıosun bebeımm sonuna kadar...
vışşş alkışlıyorum seni.ama talihsizliğe üzüldüm ciddenbugun ikinci sururs testimi yaptik, E5 e ciktik:))mecidiye koyden buyukcekmeceye kadar gittik:))bi uctan bi uca:))
sonrada geri geldik levente kadar gittik..iyi gecti baya..
burada tibet bu hafta gelicekti ama cuzdanini caldirdi cuma gunu kimlil kredi kartlkari o yuzden gelemiyor, onlarla ugrasmasi gerek, ne guzel hepberaber olucaktik tatilde(
yok artık.iyi yapmışsınız.torunsever kesildiler.basim cok agriyor bugun iki saattir msnde tibetle konusuyorum..
bugun tibetin anneleri damatlarina babamlari aratmis.. biz teoyu gormek istiyoruz , demis damat ben gelim aliyim teoyu bi iki saate getiririm agorda gorsunler, dedim kesinlikle olmaz, zaten babamda hayir demis,annesi istemiyor demis, dedim ancak tibet geldiginde gorebilirler, guvenemem oyle al git vs..o kadar hakaretten olyadan sonra ne yuzsuzluk ya..
burcu bakıyorum da aynı şeyleriş yiyor.ekstra ceviz,üzüm,hurma yer.çorba yemez işte.Doruk'un kilosu iyi gidiyor maşallah. Düzgün kilo alıyor. Her gün sebze yese de yemese de, kuzu etiyle yapılmış çorbası, bir öğün muhallebi ya da anasından kalırsa sütlacı var. Meyve hastası, aptamil içiyor. böyle :) düzenli olarak pekmez, ceviz vs vermiyorum. Her sabah bir yumurta ve peynir yiyor. Pınar beyaz'a bayıldı. 1-2 tane zeytin yiyor. Ihlamur içiyor. Bal yiyor.
ELİF sağlığı iyiyse takılma böbeeem, sen bizden daha iyi bilirsin bu işleri.
biz de dün kazandibi aldık özsütten.neva bayıldı.avuş içi kadar porsiyonlar zaten yedi benimkini.nben de salihinkini.o da baklava yedi.böyle bir aileyiz işte.ben de yaparım kazan dibi ama zahmetli oluyor.Dün yaptığım sütlacın dibi hafif tutunca, Doruk için üstten üstten alıp dibini sıyırdım, aynı anda kafayı sıyırdım. Biliyorum zararlı, ama o ne müthiş bir şeydi yaaa? Yanmış süt ve şeker ikilisine bayılırım! (bkz. kazandibi)
Onur da diyor, "ohhaaa ne yaptın sen bu sütlaca, ne koydun, bundan hep istiyorum". dedim yaktım :)) İyi, hep yak bundan sonra, manyak olmuş diyor :)
doktorumuz kanthliline bile gerek duymadı.boşuna canını yakmayalım.gayet sağlıklı görünüyor dedi.benim de çok hızlıdır metabolizmam.bana mı çekti ki.sanırım kaşık maması,mama,aptamil daha kalorili ama neva yemez onları.sanırım 5-6 ay yani hiç kilo almaması normal değildir canım. yani az cok almalı sanki. iniş çıkışlar oluyor bizde de zaman zaman. hastayken bir ayda verdiği kiloya üç ayda anca aldı mesela yiğit. yani dört ay önceki kilosuna yeni kavuştu diyebilirim. benim de bazı uydurduklarım var onları söyleyeyim istersen. ben labne peynirini sıcak sütle eziyorum böyle yoğurt ezer gibi. içine ekmek doğrayıp yediriyorum mesela. ya da şu milupanın tahılları var ya onlardan katıyorum yiğit seviyor. patetes haşlamasını süzle eziyorum biraz da tuz. onu da seviyor. kaşık maması bir kez yalnızca yatarken yiyor. onda da çok ayırdı yani çok marka denedim ben. en son aptamilin gece olanı var ya tahıllı yine onda karar kıldım. bulamazsam da bebelac tahıllı gece veriyorum. belki doktorunuz vitamin önerebilir.
neva da öyle iki kere uyumazsa terör estirir.uyursa geç uyur.ne yapalım kader:)ben Yahya dan sonra bu konuda tereddute gırdım, Yahya da zorla tuutlarak sunnet ettırıldıgı ıcın,sonradan cok cıddı bır travma yasadı.Inanılmaz dereceden Esra ya duskun oldu,korkar oldu. Bırılerının onu tutarak sunnet ettırılmesını ıstemıyorum, olacaksa genel anestezı olmalı, dusunuyorum.. kararsızım.
çıkaramadım ben kim ki ??? bilmiyorumkismile
masallahhh.. cok hoş bir cocuk Yıgıtkus..
çok hoşsunuz kaydirigubbakcemile3 güle güle kullanın.
harıka valla Pervınım..
ohhh ohhh.. bıtmıs mesele. Bır koca omur sızın.. uzulme.
bence de cok dogru dusunuyorsun.
masallahhh yaaa masallahh.
bu uyku meselesı bende kangren.. gunde ıkı kere uyumazsa ınanılmaz huysuz bır cocuk oluyor, eger uyursa aksam gec yatıyor..
yoğurtlu patates ben de deneyeceğim.sonuçta yoğurtlu kabak ve semizotu yiyor onu da yer herhalde.ama sütlü pateüates demnemedim.yav bunun topiğ yok mu? orada paylaşsak.birimizin aklına gelmeyen öbürünün gelebilir.kuymak ben de deneyeyim.organik mısır unumuz var evde GDOsuz.tazem hergun etlı corba ıcmesı super masallahh ıstahına hastayın dorugun..
elıfım nevanında dolma borek yemesı super..ece hepsinden tadımlık yer gecer bırer ıssırık ondan ogun olarak vermıorum
fatma bende patatesı yogurduna katıorum az tuzve zeytınyag hatta erısteyıde katıorum osekıl.. sutlu patatesı denesem dıodum oda guzel oluyp demekkı
bıde karnıbaharı besamal sosla yediriorum ıcıne peynırde katıp tavsıye ederım
ben de kuymak deneyeceğim.kilo almamasını da geçtim.yazılanlar beni rahatlattı.sonuçta 10 küsür az bir kilo değil.farklı şeyler denemeliyim bol bol.evde olsam çok zamanım olurduElif canım Defne'de bi ara böyleydi.. En çok kilo alması gereken dönemde çok az kilo alıyordu... 8-12 ay arası sadece 500 gr aldı toplamda.. Ve o zamanlar kahvaltısını ayrı ayrı yiyordu. Baktım bi süre sonra onu da az yemeye başladı bende bulamaca başladım sempatiksalakcinni Birde Arı sütü bal polen karışımı aldım. 2 günde bir 1 çay kaşığı kadar verdim yaşından sonra.. son bi haftadır unutuyorum vermeyi( yaşında 9250 gr dı. Çok şükür bu 2 ayda 750 gr alarak benim yüzümde kocaman bi tebessüme sebep oldu canım kızım :lepi:
Geçen gün Derya dan menü istemiştim. Mısır unlu mama vardı.. Gittim mısır unu aldım kuymak yaptım severek yedi. Galiba değişik tatlar istiyorlar. Boyu kilosu iyiyse birde kafası büyüyorsa Neva nın sorun yoktur heralde. Öpüyorum canım seni ve Nevayı.
en az 3-4 kez kalkıyoruz da:kedi:
sorun yok didiburanın en ünlü çocuk doktoruna götürdümelif uzun zamandır kilo almamasına götürdüğün doktor ne diyor. anlattığın kadarı ile sağlıklı da besleniyor nevacık.
ben çorbanın soğunu yapıyorum.yazın güzel oluyorHadi geçmiş olsun. Bu sürüş testi niye yapılıyor, ehliyetin tc.den değil miydi? Ben kaçırmışım o kısmı.
Pirinç unu, bisküvi ve irmik ilginç, hiç aklıma gelmemişti. Ben de bunları muhallebi gibi yapıp versem yer herhalde. Sütü bardakla içmiyor, anca kaşıkla veriyorum. Pervincim şekere karşı değilim ama hani altenatif olarak çok az bal da karıştırabilirsin [eminim zaten denemişsindir de zevzeklik yapıyorum ben:) ]
Dün ben de ilk defa buğdaylı bir çorba yaptım. Buğday ve nohutu bir gece önceden ıslayıp kaynattım, içine aynı yoğurtlu çorba yapar gibi yoğurt, yumurta sarısı bir kaşık unu karıştırıp döktüm üstünü de kırmızı biber ve naneyle yaktım. Hem lezzetli hem besleyici bir çorba oldu. Tavsiye ederim.
Kayınvalidem de "başlayın wc eğitimine, bir lazımlık al" diyor. yaklaşık 3 haftadır kakasını yapınca ya da altını açmamızı istediğinde kaka diyor. Ama bence wc eğitimi için daha erken. Senin gibi 18 aydan sonra düşünüyorum. Sömetr tatilinde birkaç deneme yapabilirim. Çocuğun kendini daha fazla ifade etmesini bekliyorum. Sadece kaka demesi yeterli değil. Sıkıştığını anlaması ve bunu ifade etmesi gerek. Bazen wc.ye girdiğimde kapıyı açık bırakıyorum, çişim geldi kızım çiş yapıcam diyorum o da bana bakıp gülüyor ciss diye sesimi taklit etmeye çalışıyor. Biraz tuvalet fikrine alışması, oranın ne işe yaradığı anlaması için bunu uygulayacağım sonra yavaş yavaş onu oturtacağım. Önce çiş yapması için değil sadece klozette bir süre oturması için koyacağım (o arada yaparsa yapar). Ama lazımlık alıp almama konusunda kararsızım. Wc üzerine oturtulan aparatlardan alıcam, ona alışsın hiç lazımlığı evde dolaştırmayayım diyorum.
E yuhhh artık yaaa.. Bu nasıl bişeydir..birde cumartesi akşamı arkadaşlarımızı davet ettik geldiler. çocukları alperenden 2 ay küçük. kız bi geldi burnu şapır şapır akıyor. alperen uyumuştu allahtan. hemen her yere soğanlar koydum. düşünüyorum gittikleri gibi camı açık bırakırım alperen uyanana kadar mikrop geçer falan diye. ama nasıl deli oldum. neyse yedik içtik çocukları uyudu. anam gitmiyolar. bizde kaldılar hiç bir sebep yokken. sabahı sabah ettim cocuk sürekli hapşuruyo falan. akşama kadar oturdular pazar günü. ne oyuncak çıkardım ne alpereni yanlarına götürdüm. çok zor bir hafta sonu idi. zorla yolladık evlerine diyebilirim yalanla dolanla. çaktırmadan birbirimizi aradık babam aykutu çağırmış gibi falan yaptık. hangi anne hasta cocuğunu sağlıklı başka cocuğun yanına götürür. kadını cok severdim ama nefret ettim kendisinden. bir daha asla görüşmem. o kadar surat astım imalarda bulundum sadece bizim yüzümüzden hasta olursa cok üzülürüm dedi. ne faydası olacaksa bize üzülmesinin.
bende sıskoyum buara 28 slım fıte gırene kadar sıskoyum..hatta emrah espri yapıo hazır sıskoyken bı bebek daha yerlestırelımmı dıesempatiksalakcinni
ben geldimmmm EVRİMMM biraz önce nasıl kullaklarını çınlattım bi bilsenn:))))
aslında sinirlerim çok bozuldu mustiyi tam 1 bucuk saat salladım uyumadı hadi biraz daha dolan bende çorba yapıyım dedim neyse oyuncaklarına daldı filan arada dier odalara alıp atıodu oyuncakları sonra mızır mızır sesi gelio odaları dolandım yok bizim yatak odasının kapısı kapalı ve kilitlenmiş musti oraya ama musti basmamış kilit düğmesinee ben gökhan gelmediği gecelerde saçmada olsa mustiyi yanıma alıyorum ve yatak odasınında kapısını kitliyorum o arada kilit takılı kalmış mustide kapıyı kapatınca içerde kalmış anahtarda yok allam iice ağlamaya başladı hemen gökhanı aradım kapıcıyı aradı gelip açtılar amaaa gerçekten çok zormuşş yaa sanki asır gibi geçti onların gelmelerii
arkadaşlar neva 5-6 aydır aynı kiloda hatta klo bile verdi.mama,kaşık maması falan yemiyor.kahvalt(yumurta,peynir,reçel,zeytin,ekmek),ara öğün meyve,öğlen yemeği( nadiren bir iki kaşık çorba,börek,pilav,makarna,köfte,),akşam yemeği ( sevdiği birşey varsa ondan ya da eserse bizim yediklerimizden) fena yemiyor bana göre.yatmadan önce süt ve evde yaptığım bisküviler.
aynı durumda olan var mı? varsa doktorunuz ne diyor.bizim ki ayına göre normal.boyu da iyi dedi.ama bu kadar zamandr kil almaması düşüdürüyor beni.belki mama falan yeseydi alırdı.ama ben istemiyorum,çaresiz kaldığımda sütüm çok azaldığında vermiştim almadı asla.
tozlık ne ola ki? ben bir anlasam,bilsem belki ben de şımartırım.cahilliğimi mazur görünüz efem
tozlık ne ola ki? ben bir anlasam,bilsem belki ben de şımartırım.cahilliğimi mazur görünüz efem
belma su grup super olmus elıne saglık toplu çetaklinialirimsmile
yaw taytın ustune gıyılen ayak bılegı bolumunde duran bı zımbırtı.. uzun kalın yun corabın, bilekten ayaksız kısmını düşün.. ha yıne olmadı dersen bı foto koyayım. mazur kim bu arada?
ne ceti.. ne gurubu.. naman nallahım.. nırde bunlar??
ay cok dertlendim ama erken yaşta anne olmayı herkes kaldıramıyor bence. kız 23 yaşında tabi 23 yaşında cok cok iyi anneler var ama kaldıramayan cok genç insanda var. bir ara salona girdim çocuk kaka yapmış ve alt açma kullanmadan halının üstünde cocuğun poposunu temizledi. kamera şakası gibiydi. salon ve mutfak halısını bugün alacaklar yıkamaya gidecek.
6000 sayfayı aşmış topik. :Emeği geçen tüm annelere teşekkürler...
Bu sayfaları kaydetmek lazım, ne olur ne olmaz. Hatıra sonuçta...
ben geldim kötü bi hafta sonu geçirdik....
cum............................llah çok yüksek.... biz gözleine altına falan morluklar gelir diyorduk ama şükür öyle olmadı morluk sadece çarptığı yerdeydi 2 gündür azaldı artık geçti denecek kadar sadece kabuğu kaldı burnunun üstünde...... rabbim daha beterinden korusun ya tepsiye burnu yerine gözü gelseydi ne yapardık allahım korudu.....
SEÇİLİM bilmiyorum inşallah olmama durumu vardır ama kemiğin kaynama durumuna bağlı herşey kendi kendine kaynayacağı için şekli kendisi alacak ortaya ne gibi bi durum çıkacak bilmiyoruz zaten şuan için hemen olmazmış sanırım büyüdükçe burun yapısı geliştikçe ortaya çıkacak.... ne yapalım rabbim beterinden korusun tek sıkıntımız bu olsun herşeyin çaresi var artık rabbim dermansız dert vermesin.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?