2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

tum sozlerıne katılıyorum.. kedi işine de.. oyuncak ısıne de.. aclık ısıne de.. katım katım katıldım sana kuzu.

canım çok geçmiş olsun.. bencede bekleme kararınız doğru olmuş ilerde gerek duyarsanız yaptırırsınız..
kendi mesajımı kotu icerik olarak bildirdim bakalım kaldırılacakmı of ya basima agrı girdiiii nerden ekledimm

guli tum gunahlar benim boynuma desem olurmu acaba off
ben görmedim buluşma fotolarını kaldırılmış demekki..

Evrim açlık değil de benim sorunum aç olmadığım halde yemek yeme isteği.
Buzdolabının dili olsa da, kendisini açıp açıp nasıl ne yesem diye başına geçtiğim kaç sefer olduğunu bir hesaplasa....:icecream:
Hiç de boş dönmem bu buzdolabı ziyaretlerinden.

Yok yok! Annemle tamamen farklı dünyaların insanlarıyız, istesem de onun gibi olamam. Çok beğendiğim ve takdir ettiğim, örnek aldığım bir sürü güzel yanı da var ama, asla böyle olmamalı, dediğim yanları da. Şimdilik değilim, olmam da herhalde. Çok baskıcıdır, ben değilim.

burcu üzülmüşsün, elif cok güzel açıklamış, belki bu k ez faydalı olur. annen hatasını anlar gerekli açıklamaları yapmışsın sen. doruk ta cok tatlı face ten gördüm paşayı

inş bebeğim sağol.

tşk ederim. elbette, seneye bile çok farklı olacak ki; ben son 1 aydır kötü hissediyordum. Yorgun, bıkkın vs. Hoş, olmasam da kendime zaman ayırmak lüks olmamalı.

WC eğitimini nasıl vereceğiz yaa, Doruk da başladı ee falan demeye. Ben de çişe giderken yanıma alıyorum, zaten kapıyı yumrukluyor almazsam. Lazımlıksız mümkün mü? Bir de arada sırada kakasını gösteriyorum, alışsın diye.

Elbette Pervin, hakkını yiyemem. Söylüyorum da zaten. Canımı sıkan; 2 haftada bir, anne 2 saat bakar mısın, diyorum. Sorgusuz "tabii" demiyor. Eğer gerekçem onun için geçerliyse bakıyor, değilse bakmıyor. Nolur ki, her zaman mı bir şey istiyorum? Ben annemden hiçbir şey istemem zaten. Ne yemek, ne başka bir şey. Her işimi kendim görürüm. Lafa gelince de anneannesi sürekli Doruk'la ilgileniyor, oluyor.

Mesela geçen sene bir kere Onur'un okulunda bir toplantı çıktı aniden. Annem de gezmeye gidecekti, onu iptal etmedi, ben okuldan sevk aldım, doktora görüneceğim diye. eve geldim, Doruk'a baktım.

KUZEY'e bayıldım, koca adam yahu! Maşallah!

SİBEL büyük geçmiş olsun, Esra'nın dediklerini bir araştır bakalım.

DAMLA hocam banada 2.5 yasina kadar ananem bakmis aydinda annemler izmirde iki haftada bir gidip gelmisler..kader heralde..

BELMAcim Tibet yeni bir ise basliyor haftaya, diger sirketle hukuki surec devam ediyor artik sendika araciligiyla..

Yeni işi hayırlı olsun canım.

ooo demek İstanbulu senden sorucaz bundan sonra :) maşallah

ben geldim kötü bi hafta sonu geçirdik....

.....

Çok geçmiş olsun canım. Allah beterinden saklasın. Esrako da benzer bir durum yaşamış, kendisi ileride istediği zaman ameliyatını olur. Üzme canını. İçim gitti okurken ama bununla tüm belaları savuşturmuş olun inşallah.

yerde birseye bakıyor sandık ama meger uyumus :))

çok iyi yaa :)) canım benim kıyamam ona.

Tusi den esintiler..

Maşallah Kuzeye. Sarı t-shirtlü olan bir de korkulukların arasından bakarken çekilen çok tatlı.

ne ceti.. ne gurubu.. naman nallahım.. nırde bunlar??

Facebookta grup kur diye bir bölüm vardı ben de listemdeki ağustos annelerini bir araya topliyim dedim. :)

Acele etmeyelim. Bu önemli bir aşama. Aldığı tuvalet eğitimi kişiliğine damgasını vuruyor. Dide de rehber öğretmen ben de, başka var mı grupta bilmiyorum. Ama az-çok bunun eğitimini gördük ve (en azından ben) ilk defa uygulamada yaşayacağım. Onun için yavaş adımlarla ve birbirimizle sürekli iletişim halinde bu dönemi atlatalım. Her gün WC eğitimi konusunda neler yaşadığımızı paylaşalım. Biz burada sadece arkadaş değil, aynı zamanda hepimiz birbirimiz için birer örneğiz. Benim kitaplarda bile görmediğim, okumadığım, hocalarımdan dinlemediğim birşeyi sen spontan bir şekilde keşfedebilirsin mesela. Yada senin farkında olmadan yaptığın ama ileride çocuğuna zarar verecek birşeyi biz fark edip "dur" diyebiliriz. Onun için ben özellikle WC eğitiminde paylaşımlarımızın daha önemli olduğunu düşünüyorum. Başlangıç olarak senin de yaptığın gibi sadece beni wc.de otururken görmesini ve tuvaletin oraya yapıldığını kavramasını hedefledim. Tabii ki anlıyor ama yeterli değil. Kavrayışının artması, kendinde bunu yapacak isteği duyması gerek. + bir de çişini biraz da olsa erteleyebilmesi lazım. Şu anda kakasını yaptığında "kaka" diyor sadece. Eve küçük çocuk geldiğinde ve wc.ye girdiğinde onu görmesine izin vericem hatta buna ortam hazırlayacağım.

Ben nasıl tuvalet alışkanlığı kazandığımı hatırlıyorum. Ben 2 yaşlarındaymışım. Amcamın kızı benden 2 yaş büyük. O sıralar o da 4 yaşlarında falandır. Onu tuvaletini yaparken gördüm ve ben de yapıcam diye tutturdum. Ondan sonra da hep wc.ye yapmışım. Yaşına yakın çocukları wc.de görmek onu cesaretlendirir diyorum. Onun için yardımcımın kızı var 4 yaşlarında o bize gelince benzer oyunlar planlıyorum.:jeyyar: Sömestra doğru olabilir.

Son düzenleme:
tusi şenliğine bayıldım. her fotoğrafta ayrı tatlı bambaşka maşallah...

ecoşada bayıldım özellikle uyuduğu anda . ayrıcaaa berke ve tabiki ada hanım hepsi şeker şeker...!!!!

belmacım sana kesinlikle katılıyorum. biz banyo alışkanlığına da kuzenimin oğlunu banyo yaparken izleyerek geri dönmüştük. şimdilerde banyoda yıkayacak küçük bi canavar arıyorum ama bulamıyorum... ufaktan başlanılmalı 18. aydada hızlanmalıyız ya da duruma göre karar vermeliyiz...

tibet nerde işe başlıyor??? kaçırdımmı?

bide yahoo sünnet oldumu???

kim cevaplamak ,ister sorularımı???

aşağıdada esrako var ama ama o soru sorandı dimi yanlış zamanlama oldu.

zaten kendisi bugünlerde pek komik ve pek tatlı:)))))

o zaman ben gideyim. yarın tüm gün rektörlükte eğitim var. akşama döneceğim. beni merak etmeyin....

Ecede kocaman olmuss maşşalah.benım ilk ilgimi cekenler hep saclar olyuor nedense :)) sacları cok güzell :))

guzelde çok zor olmaya basladı tuba ya toka ları artık surekli çikarıyor ben parmagımı saga sola sallayarak hayır ece ellemek yok diyorum çıkarıyortokayı muzur bakıslarla bana bakıyor ben bakınca parmak havada o isareti yapıyor sırıtarak tum sirinligi ile.)) sası olacak buhuy devam ederse onleri en azından kestirmek zorunda kalacagım

ay sinir oluyorum o caliu ya ve uyusuk uyusuk konusan sinirleri alınmıs annesine. ablamın oglu izliyor her gorustugumuzde kulaklarımdan o annenin caliuu diyisi gitmiyor .)

yok ozlemcim biz gizem ve esi ile iki arada bir derede bulusup ayak ustu tanısmıstık ikea da ordan o resim ama foto yoktu yanımızda cepten çekmistim ancak indirdim pc ye

yahu adam masus yapmıs olmasın nurdan yani saka gibib:) yaptıysada super numara ogs yok geri gel ha :) ee yarın sabahmı ikinci deneme insallah geçersin
bol sans

Tüh kaçırdım fotoları..

Ece yi önlüksüz gördüm deermişim..(kızma Esra.:))))..saçlar uzamış toplanmış çok şeker olmuş..bebeklikten çıkmış artık..
askolsun kızarmıyım sana hiçç. evet suratın tombikligi azalıyor sanırım yuz suzuluyor genc kız olacak insallah secil teyzesi :)
tusiii YERIIM SENI MASALLAH COK TATLISIN

ECOS ne gzel gulmussss, munzur sey..

ESRAKO off gecen ev arkadasiylada konustuk dehset aciyomus oda yaptiriyormus..

yaa evet aynen oyle dehset acıyor yani acıma degil yanma hissi yanıyor
dusunki sıcak bir seyi degdiriyor birisi ve kaçamıyorsun .))
ben acayip çektim WC eğitiminde paylaşımlarımızın daha önemli olduğunu düşünüyorum. [/B]Başlangıç olarak senin de yaptığın gibi sadece beni wc.de otururken görmesini ve tuvaletin oraya yapıldığını kavramasını hedefledim. Tabii ki anlıyor ama yeterli değil. Kavrayışının artması, kendinde bunu yapacak isteği duyması gerek. + bir de çişini biraz da olsa erteleyebilmesi lazım. Şu anda kakasını yaptığında "kaka" diyor sadece. Eve küçük çocuk geldiğinde ve wc.ye girdiğinde onu görmesine izin vericem hatta buna ortam hazırlayacağım.

Ben nasıl tuvalet alışkanlığı kazandığımı hatırlıyorum. Ben 2 yaşlarındaymışım. Amcamın kızı benden 2 yaş büyük. O sıralar o da 4 yaşlarında falandır. Onu tuvaletini yaparken gördüm ve ben de yapıcam diye tutturdum. Ondan sonra da hep wc.ye yapmışım. Yaşına yakın çocukları wc.de görmek onu cesaretlendirir diyorum. Onun için yardımcımın kızı var 4 yaşlarında o bize gelince benzer oyunlar planlıyorum.:jeyyar: Sömestra doğru olabilir.[/QUOTE]

yaa ozaman ece çok cabuk ogrenir cidden bu mantıkla baslanıyorsa ben gun içinde odamdan her çıkıp tuvalete gittigimde ece kuyruk gibi kapıya dayanıp aglamasın diye bekliyorum oda geliyor pesimden ben tuvaletteo bacaklarıma sarılmıs oylece takılıyoruz

içime dert olan bulusma fotoları ve sansurlu resim kaldırılmıs çok sukur
kazen e yazmıstım mesaj numarasını ama ne link vermisim ne topik adı vs stelastan sanırım mesajlarıma girip son yazdıklarıma tektek bakıp sagolusnlar bulmuslar
yada kotu içerik isaretlemesi yapmıstım belkide ordan
su edit i hemen kaldırmaları çok kotu oldu yaa

ece evde bir kaç aydır 11500 kilo idi dr da çıplak olarak 11260 çıktı dr da da dedimki iste 250gr kadar giysi bez farkı demekki

hatırlarsanız 14. ayda kilo almadı diye yazmıstım iki ayda toplam 40 gr almıs diye uzulduk dr makarn apilav vs verin dedi ama onları oyle doyurucu yemedigi için kahvaltıdakı bebe biskuvisini artırdık biraz beyaz peyniri artırdık zaten sut icimiyor ayrıca kalori olur diye biraz cevizi biraz yer fistigini derken kaloriler çokmu oldu anlamadım su an 12500 cıkıyor inanamıyorum nasıl olur defalarca tarttım 3 haftada 1 kilo alınabilirmi ki oyle ise bu da çok kotu . kasımın baslarında randevumuz sabırsızlıkla bekliyorumhiç boyle birsey olan varmı aranızda ? boyle kısa zamanda bu denli kilo alınırmı ? sakıncası olmaz umarım yada tart ıyanlıstır

saatlerdir kirmizi biber haslıyorum fenalık geldi

sizler yaz basından beri yaparken ben yattım karınca ile atesboceigi hikayesi gibi. ) hos sonlarda yakaladım 6 kilo kadar yaptım ama yedik bitti geçerken bir markette 2 tl ye bulunca on kiloya yakın aldım aksamdan beri onlarla ugrasıyorum kendimi pek bir hamarat ev hanımı gordum hayatımda ilk kez buzluk için sebze hazırlıyorum :) içim rahat cok saglıklı besleneceğiz diye . ama uykm geldi çok yoruldumm (

günaydın... hepinizi öpüyoruz geçmiş olsun dilekleriniz ve dualarınız için....arayan geçmiş olsun diyen ve mesaj atan tüm arkadaşlara tekrar tekrar teşekkür ederim....mesajın geldi pervinim çok sağolasın oralardan mesajın gelince ayrı bi mutlu oldum... iyiki varsınız hepiniz.....

geçmişe biraz göz attım nolur nolur tarif istiyorum...... PERVİN şu karnıbahar tarifini birde sütlü patates demişsiniz o nasıl oluyor onların tarifini istiyorum selin için....

PERVİN rüyamda seni gördüm hamileyim diyordun... başka kimler vardı bilmiyorum ama 2 kişinin daha hamile haberini alıyordum hatta bende dedim olmazki böyle bende hamile olmak istiyorum falan diyordum hayırdır inşallah......

bütün buinların cevaplarını bende bilmiyoum çok şey kaçırdım kendi derdimize düşüp bilen biri banada anlatırsa sevinirim.....

defnecim ben anlatamadım sanırım dün. bıdır bıdır konuşmuyor bizimki sadece soru kipi ekliyor tek kelimeye, yada yine tek kelimede tekil ve coğul ayırıyor. yani korkulmayacak gibi değildi aslında. cümleler kuran bi cocuk olsa korkmayacaktık. küçük masa ve sandalyelerin fotosunu eklersin dimi? benimde içime sindi aslında keyifli olur.

esra cım afiyetle yiyin. ben iyi ki kızılcık koymuşum diyorum şimdi her sabah cayına 3 tane atıyorum. keşke daha fazla yapsaymışım.

NEVA NIn abla abla demesine bayıldım. çok tatlı.

Özlem ben videoya çekemiyorum alperen'i gizli çekim yapmak lazım dikkati dağılıp hemen kameraya saldırıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…