2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

yarın ürolog görücek sonra cerrahi ile tekrar görüşücez..hayırlısı bakalım ama Musti gibi yaptırmıycam..Taze ninki aklıma yattı gibi..

esrakooo canımm az kaldı 9 gün kaldıı valla bugün gittim dr yee

çok az kalmıışş..delikafadulden

kötü desem inanırmısın içimdekileri sanaa bi anlatsamm bi rahatlasammm ama kötü hissediyorum bucumm

hadi yaa, şaşırdım. İyi düşün Nurcum yaa, iyi düşün, iyi olsun. güzel şeyler hayal et. olumsuzlukların beynine yerleşmesine izin verme.

burcu sorma yaa, geçen ada salonda yerde oynarken ben de yanında halıda oturuyorum. 10 dk resmen içim geçmiş.. allah korusun.. o arada bişey olmadı allahtan.. yanımda oynamışş..ama çok fenaydım..

amman! Ödüm kopuyor benim de. 2 dk Doruk başka odadayken ses gelmese hemen koşuyorum. Çok önemli önlemleri aldım tabi ki ama, dünyanın bin türlü hali var. allah korusun sıpalarımıız.

günaydın...

NUR 9 gün kaldı inanmıyorum ya bu kadar çabuk mu geçiyor günler yani bizimkiler büyüdü ve 2. bi bebek bile doğuyor rabbim sağlıkla kucağna almayı nasip etsin....

benim sabah sabah tadım kaçık... yine yolda kaza vardı tek araç kaza yapmış sanırım şöför ya uyudu ya kaydı devrilmiş minübüs ve şöför fırlamış plastik diz boyu çizmeler bir yerde adam bir yerde üzerini gatzeteyle örtmüşler görünce çok kötü oldum.... hergün nerdeyse bi kaza görüyorum artık psikiolojim bozulmaya başladı..... yol gidip gelmenin kötü yanıda bu olsa gerek....

öğlen tören var 1 de çelenk koyacağız ve sonra tatil yaşasın.....

Doruk'a 1 kaşık kuru fasulye ver, yavaştan alışsın, diyen içgüdülerimle, buna uyan zihnimi öpeyim. Gece 2'ye kadar karın ağrısından kıvrandı yavrum. Calpol'le uyudu.

uykuyla iligi araştırma yaptım ve sonuç uyku bozukluğu..yok diş yok gaz hop kaldır hop yatır en sonunda durmumuz bu..

eee çozum neymis derya peki ne yapmak gerekiyor habire gece uyanan bebege ??

saclarinin önünü ben kestim..cok uzamisti ve kesinlikle toplattirmiyor sacini..o yüzden böyle daha rahat etti..

ay nasıl kestin iki sn durmaz ece bende bir ara dusundum toka tutmamaya basladı istemiyorum aslında kesmek hiç ama boyle takık olursa toka çıkarmaya mecbur kesicem bende

kaydettim sık kullanılanlara bakarız artık 5 kasım gunu ne heyecanlı yaa

sibel sen sehirlerarası yolu kullanıyorsun dim ise giderken o yuzden çok fazal kazalara denk geliyorsun tabi (

bugun banu yok evini tasıycak bugun sabahtan hemen elk su actırma islemlerini yapacak yarın tasıncak haftasonu yerlestirecek iyi denk geldi cumhuriyet bayramı. yarım gun için annemi çagırmadım ablamda çunku karsıda sisli tarafında kayınvalde geldi içerde simdi ece ile oynuyorlar bir an evel oglen olmasını bekliyorum bende kyınvalde annem gibi degil tek basına bazen yorulyuor bas edemiyor vs çunku.

Günaydın herkese, inşallah hepiniz iyisinizdir, güne güzel başlamışsınızdır. Ben uykusuzum, başkaca bir sorun yok çok şükür.

Dün Didarla oynarken ona dil gelişimi için yaptırdığım alıştırmalar aklıma geldi. Kendi kendime neden topiğe yazmıyorum dedim. Bu alıştırmaları kekeme ve konuşma bozukluğu olan çocuklarda dil kaslarını ve diyaframı geliştirmek için yaparım.

1. Epey oldu bir flüt aldım. Bir kaç günlük denemeden sonra doğru doğru üflemeye ve ses çıkarmaya başladı. Büyük babası da başka bir düdük almış. Onlara üflemeyi seviyor. Üflemek hem nefes yolunu doğru kulanmasını sağlar hem de h ve ğ gibi sesleri çıkarmasını kolaylaştırır.

2. Dudaklarının üstüne azcık bal, reçel (nadiren nutella) sürüyorum. Diliyle yalıyor. Dilini evirip çevirirken dil kasları gelişir.

3. Lokum gibi yumuşak dokulu şeyler çiğnetmek de dil kaslarını geliştirir. Büyüdükçe diliyle çeneye ve buruna dokunma egzersizi de faydalıdır. Ona dil çıkarıyorum, o da bana çıkarıyor, dilimi sağa sola sallayarak ooo diye ses çıkarıyorum o da yapıyor.

4. Kahkaha attırmak diyaframı harekete geçirir. Bazen gıdıklıyorum. Bazen benim kahkahamı taklit ediyor.

5. Yüzüme kağıt mendil koyuyorum, başımı arkaya eğip hızlıca üflüyorum kağıt mendil havaya uçarken "aaa uçtuuu" diyorum gülerek. Ben birkaç kez yaptıktan sonra onun yüzüne tutuyorum kağıdı, elimle havaya uçuruyorum kendi yapmış gibi yine "aaa uçtuuu" diyorum. Bazen üflemeye çalışıyor, üflemese de oyun olarak hoşuna gidiyor.

6. Bir kaç kez mum yakıp üfledim, o da üflemeye çalıştı. Ama çok sık yaptığım bir egzersiz değil, ateşe de çok yakın olmasını istemiyorum, aniden alevi tutmak için atılabiliyor.

Aklıma gelenler bunlar

Son düzenleme:
yarın ürolog görücek sonra cerrahi ile tekrar görüşücez..hayırlısı bakalım ama Musti gibi yaptırmıycam..Taze ninki aklıma yattı gibi..

çok az kalmıışş..delikafadulden

Hadi hayırlısı olsun.

saclarinin önünü ben kestim..cok uzamisti ve kesinlikle toplattirmiyor sacini..o yüzden böyle daha rahat etti..

Çok güzel olmuş. Eline sağlık.

Hımm bunu deneyeceğim.

ben yemekleri artık sabah 6 sularında yapıyorum. annem hep öyle yapardı. mantıklıymış.
mesela şu anda evde etli biber dolması ve zebzeli etli bulgur pilavı var. alakasız ama olsun. varmı var.

Hatun sen kaçta yatıp kaçta kalkıyorsun. Valla bravo sana alkisalkisalkis

evet canım şeirler arası yolu kullandığmız için bu yüzden çok sık oluyor.. bozüyükten bileceğe gitmek için istanbula giden yol kullanıyoruz aktif bi yol olduğu içinde sıkıntılı... allah kazalardan korusun hepimizi...

canım çok güzel bilgiler bunlar çok çok teşekkür ederim... hepsini hemen deneyeceğim.... sağolasın....ellerine sağlık..

belmacım harika şahane ötesi bilgiler süpersin. not ettim eve gidince uygulayacağım hemen

belma bunlarin bazilarini bende oglumda uygulamistim..birde pipetle su veya süt icmesini tavsiye etmisti bana doktor...dudak kaslarini calistiriyormus..a.s

Esra bende durmaz diyordum ama dustan sonra islakken saclari eline ilgisini cekebilecek birsey verdim ve televizyona bakarken düz bir sekilede kesmeye calistim..hic kimildamadi bile..sadece bir kahkül icinde kuaföre gitmek istemedim acikcasi..

2 saat sonra tatile giriyoruz tam 3,5 gün kuzuyla baş başa havada kötü evde dip dibe olacağız cok keyifli.
29 ekim cumhuriyet bayramında geçen seneye kadar içime hep neşe dolar idi ama geçen seneden beri hüzün var. geçen yıl 29 ekimde dedeciğimi kaybettim tam 1 yıl oldu. öyle çok özledim ki onu. sanki cocukluğumda gitti onunla. içim çok buruk Allah huzurla uyutsun nur içinde yatırsın dedeciğimi.

Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun, ölümsüz komutanımızın izinden ayırmasın Allah hiçbirimizi. pazartesiye kadar giremem sanırım. hepinizi cok öpüyorum. iyi tatiller, iyi bayramlar..

Doruk'a 1 kaşık kuru fasulye ver, yavaştan alışsın, diyen içgüdülerimle, buna uyan zihnimi öpeyim. Gece 2'ye kadar karın ağrısından kıvrandı yavrum. Calpol'le uyudu.

deme ya!!! bana da komsum yedir felan diyordu..ben de vermeyeyim o zaman..gerci benimki pek gazli bir cocuk degil ama yinede ugrasamam..:1no2:

sana iyi tatiller besinle canim..bugün ayin 29 u mu???

Belmacım süpersin...hani bazı şeyleri yapıyoruz ama ne işe yaradığını bilmek çok iyi..

ben yemekleri artık sabah 6 sularında yapıyorum. annem hep öyle yapardı. mantıklıymış.

mesela şu anda evde etli biber dolması ve zebzeli etli bulgur pilavı var. alakasız ama olsun. varmı var.

hayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy maşşşşşşaaalllaaah.. sabah 6 ha :)

Ozgulum, cok guzeel olmuss valaa.. damla sakızlı lokum gıbı olmuş Hayat :)

Ama Nur cum.. yıne de sana bu konuda katılmıyorum, yanı tamamen uyutulmaya katılıyorum haklısın da.. bu travma olayı Mustı de şans olmuş..

kahkaha attırma, dudaklarına bısı surme, flüt olayı daha cok yenı, lokum yerıne badem verıyorum, ozellıkle de uflemeyı su an cok guzel yapabılıyor cakmakla üf üf yapmayı ogrettım ona.. hatta dogum gununde mumlarını o sondurmeye calısmıstı.. babannesı ogrettı onu da.

her foku paylasıyorum.. nıyeyse bunları paylasmak hıc aklıma gelmmeıstı :1no2: tesekkur ederım kuzu..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…