mercimekim sana şukadarını söleyim benim abim aneztesici ve ben kaç yaşındayım bak bana bile genel olma çok ii bişi deil dio istanbulda ii bir hastande görev yapıo gerçekten öle bak bizde hiç etki bırakmadı 2 gün üstüme düştü sonra kendi halinde sana tek diyeceğim şey sakın tadık birileri olmasın bizde gökhanın dayısı filan tutmuştu onu görünce hala aksi davranı ona kızıo filan birde çok kalabalık olmasın yeter bizim çok kalabalıktı şimdi musti kalabalık olunca hiç durmuo ve bu durum benim işime gelio himen eve kaçıoz:))
esrakooo canımm az kaldı 9 gün kaldıı valla bugün gittim dr yee
kötü desem inanırmısın içimdekileri sanaa bi anlatsamm bi rahatlasammm ama kötü hissediyorum bucumm
burcu sorma yaa, geçen ada salonda yerde oynarken ben de yanında halıda oturuyorum. 10 dk resmen içim geçmiş.. allah korusun.. o arada bişey olmadı allahtan.. yanımda oynamışş..ama çok fenaydım..
uykuyla iligi araştırma yaptım ve sonuç uyku bozukluğu..yok diş yok gaz hop kaldır hop yatır en sonunda durmumuz bu..
saclarinin önünü ben kestim..cok uzamisti ve kesinlikle toplattirmiyor sacini..o yüzden böyle daha rahat etti..
5 KASIM CUMA saat 8 gibi gideceğim öğle arası alacak bebeği 2600 olmuş genel yada epidural karar veremediğim için aç gideceğim bu arada sanırım eklerler resim burdan ogün bakabilirsiniz resimine hemen ekliyemiye bilirim çünkü
Özel Yozgat Şifa Hastanesi
günaydın...
NUR 9 gün kaldı inanmıyorum ya bu kadar çabuk mu geçiyor günler yani bizimkiler büyüdü ve 2. bi bebek bile doğuyor rabbim sağlıkla kucağna almayı nasip etsin....
benim sabah sabah tadım kaçık... yine yolda kaza vardı tek araç kaza yapmış sanırım şöför ya uyudu ya kaydı devrilmiş minübüs ve şöför fırlamış plastik diz boyu çizmeler bir yerde adam bir yerde üzerini gatzeteyle örtmüşler görünce çok kötü oldum.... hergün nerdeyse bi kaza görüyorum artık psikiolojim bozulmaya başladı..... yol gidip gelmenin kötü yanıda bu olsa gerek....
öğlen tören var 1 de çelenk koyacağız ve sonra tatil yaşasın.....
yarın ürolog görücek sonra cerrahi ile tekrar görüşücez..hayırlısı bakalım ama Musti gibi yaptırmıycam..Taze ninki aklıma yattı gibi..
çok az kalmıışş..delikafadulden
saclarinin önünü ben kestim..cok uzamisti ve kesinlikle toplattirmiyor sacini..o yüzden böyle daha rahat etti..
şimdi bacım ilk önce yeşil mercimeği az haşladım..sonra sıvıyağ ve tereyağı ile kıyılmış soğanı kavurdum..sonra yıkayıp süzdüğüm bulguru az kavurdum soğanla ve az haşlanmış mercimeği ve haşlanmış nohutu ekledim ve de suyunu tabiki..kısık ateşte pişirdim, demlendirdim..afiyetle yedim sonra....
ben yemekleri artık sabah 6 sularında yapıyorum. annem hep öyle yapardı. mantıklıymış.
mesela şu anda evde etli biber dolması ve zebzeli etli bulgur pilavı var. alakasız ama olsun. varmı var.
eee çozum neymis derya peki ne yapmak gerekiyor habire gece uyanan bebege ??
ay nasıl kestin iki sn durmaz ece bende bir ara dusundum toka tutmamaya basladı istemiyorum aslında kesmek hiç ama boyle takık olursa toka çıkarmaya mecbur kesicem bende
kaydettim sık kullanılanlara bakarız artık 5 kasım gunu ne heyecanlı yaa
sibel sen sehirlerarası yolu kullanıyorsun dim ise giderken o yuzden çok fazal kazalara denk geliyorsun tabi(
Günaydın herkese, inşallah hepiniz iyisinizdir, güne güzel başlamışsınızdır. Ben uykusuzum, başkaca bir sorun yok çok şükür.
Dün Didarla oynarken ona dil gelişimi için yaptırdığım alıştırmalar aklıma geldi. Kendi kendime neden topiğe yazmıyorum dedim. Bu alıştırmaları kekeme ve konuşma bozukluğu olan çocuklarda dil kaslarını ve diyaframı geliştirmek için yaparım.
1. Epey oldu bir flüt aldım. Bir kaç günlük denemeden sonra doğru doğru üflemeye ve ses çıkarmaya başladı. Büyük babası da başka bir düdük almış. Onlara üflemeyi seviyor. Üflemek hem nefes yolunu doğru kulanmasını sağlar hem de h ve ğ gibi sesleri çıkarmasını kolaylaştırır.
2. Dudaklarının üstüne azcık bal, reçel (nadiren nutella) sürüyorum. Diliyle yalıyor. Dilini evirip çevirirken dil kasları gelişir.
3. Lokum gibi yumuşak dokulu şeyler çiğnetmek de dil kaslarını geliştirir. Büyüdükçe diliyle çeneye ve buruna dokunma egzersizi de faydalıdır. Ona dil çıkarıyorum, o da bana çıkarıyor, dilimi sağa sola sallayarak ooo diye ses çıkarıyorum o da yapıyor.
4. Kahkaha attırmak diyaframı harekete geçirir. Bazen gıdıklıyorum. Bazen benim kahkahamı taklit ediyor.
5. Yüzüme kağıt mendil koyuyorum, başımı arkaya eğip hızlıca üflüyorum kağıt mendil havaya uçarken "aaa uçtuuu" diyorum gülerek. Ben birkaç kez yaptıktan sonra onun yüzüne tutuyorum kağıdı, elimle havaya uçuruyorum kendi yapmış gibi yine "aaa uçtuuu" diyorum. Bazen üflemeye çalışıyor, üflemese de oyun olarak hoşuna gidiyor.
6. Bir kaç kez mum yakıp üfledim, o da üflemeye çalıştı. Ama çok sık yaptığım bir egzersiz değil, ateşe de çok yakın olmasını istemiyorum, aniden alevi tutmak için atılabiliyor.
Aklıma gelenler bunlar
Doruk'a 1 kaşık kuru fasulye ver, yavaştan alışsın, diyen içgüdülerimle, buna uyan zihnimi öpeyim. Gece 2'ye kadar karın ağrısından kıvrandı yavrum. Calpol'le uyudu.
2 saat sonra tatile giriyoruz tam 3,5 gün kuzuyla baş başa havada kötü evde dip dibe olacağız cok keyifli.
29 ekim cumhuriyet bayramında geçen seneye kadar içime hep neşe dolar idi ama geçen seneden beri hüzün var. geçen yıl 29 ekimde dedeciğimi kaybettim tam 1 yıl oldu. öyle çok özledim ki onu. sanki cocukluğumda gitti onunla. içim çok buruk Allah huzurla uyutsun nur içinde yatırsın dedeciğimi.
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun, ölümsüz komutanımızın izinden ayırmasın Allah hiçbirimizi. pazartesiye kadar giremem sanırım. hepinizi cok öpüyorum. iyi tatiller, iyi bayramlar..
sana iyi tatiller besinle canim..bugün ayin 29 u mu???
ben yemekleri artık sabah 6 sularında yapıyorum. annem hep öyle yapardı. mantıklıymış.
mesela şu anda evde etli biber dolması ve zebzeli etli bulgur pilavı var. alakasız ama olsun. varmı var.
mercimekim sana şukadarını söleyim benim abim aneztesici ve ben kaç yaşındayım bak bana bile genel olma çok ii bişi deil dio istanbulda ii bir hastande görev yapıo gerçekten öle bak bizde hiç etki bırakmadı 2 gün üstüme düştü sonra kendi halinde sana tek diyeceğim şey sakın tadık birileri olmasın bizde gökhanın dayısı filan tutmuştu onu görünce hala aksi davranı ona kızıo filan birde çok kalabalık olmasın yeter bizim çok kalabalıktı şimdi musti kalabalık olunca hiç durmuo ve bu durum benim işime gelio himen eve kaçıoz:))
Günaydın herkese, inşallah hepiniz iyisinizdir, güne güzel başlamışsınızdır. Ben uykusuzum, başkaca bir sorun yok çok şükür.
Dün Didarla oynarken ona dil gelişimi için yaptırdığım alıştırmalar aklıma geldi. Kendi kendime neden topiğe yazmıyorum dedim. Bu alıştırmaları kekeme ve konuşma bozukluğu olan çocuklarda dil kaslarını ve diyaframı geliştirmek için yaparım.
1. Epey oldu bir flüt aldım. Bir kaç günlük denemeden sonra doğru doğru üflemeye ve ses çıkarmaya başladı. Büyük babası da başka bir düdük almış. Onlara üflemeyi seviyor. Üflemek hem nefes yolunu doğru kulanmasını sağlar hem de h ve ğ gibi sesleri çıkarmasını kolaylaştırır.
2. Dudaklarının üstüne azcık bal, reçel (nadiren nutella) sürüyorum. Diliyle yalıyor. Dilini evirip çevirirken dil kasları gelişir.
3. Lokum gibi yumuşak dokulu şeyler çiğnetmek de dil kaslarını geliştirir. Büyüdükçe diliyle çeneye ve buruna dokunma egzersizi de faydalıdır. Ona dil çıkarıyorum, o da bana çıkarıyor, dilimi sağa sola sallayarak ooo diye ses çıkarıyorum o da yapıyor.
4. Kahkaha attırmak diyaframı harekete geçirir. Bazen gıdıklıyorum. Bazen benim kahkahamı taklit ediyor.
5. Yüzüme kağıt mendil koyuyorum, başımı arkaya eğip hızlıca üflüyorum kağıt mendil havaya uçarken "aaa uçtuuu" diyorum gülerek. Ben birkaç kez yaptıktan sonra onun yüzüne tutuyorum kağıdı, elimle havaya uçuruyorum kendi yapmış gibi yine "aaa uçtuuu" diyorum. Bazen üflemeye çalışıyor, üflemese de oyun olarak hoşuna gidiyor.
6. Bir kaç kez mum yakıp üfledim, o da üflemeye çalıştı. Ama çok sık yaptığım bir egzersiz değil, ateşe de çok yakın olmasını istemiyorum, aniden alevi tutmak için atılabiliyor.
Aklıma gelenler bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?