maşallah hayata. ne şeker olmuş, çok büyümüş.
gizemcim aynı durum bizde de oluyor. hemde epeydir yani. yürümeye başlamadan başladı o durum. kalkıyor ayağa fırlayıp. tutunuyor park yatağının kenarlarından ağlıyor. ben uyanıp yiğit yat yat deyince pat diye atıveriyor kendini. geri dalmaya çalışıyor. ben korkmuştur uyanınca filan diye düşünmüştüm. gözleri kimi zaman açık kimi zaman kapalı oluyor. şu sıralar baya azaldı ama. inş geri dönmez. umarım sizin de biran önce geçer canım.niye yazamıyorum??? çünkü ada 2 haftadır öpüyo bizi sağolsun.. geceleri çok sık uyanmıyo ama yine de eskiye nazaran iyi değil.. ama ilk hafta fenaydı.. ruh gibi gezdik..bu hafta biraz daha iyi.. haa bu arada 2 haftadır yürüyoruz.. sonunda totomuzu kaldırmaya karar verdik..topiğin son yürüyen bebeği ada oldu sanırım! uyku düzeni bozulunca, (gündüz uykularına da çok zor yatıyor ve yarım saat uyuyor) lohusalığımda nefret ettiğim tracy teyzenin kitabını çıkardım tekrardan.. gece ağladığında adayı yatağın korkuluklarından tutmuş ayakta buluyoruz. ama hala uyuyor. şöyle bir dokununca düşüp uyumaya devam ediyor. bi ara baya korktum uyurgezer mi bu çocuk diye. ama kitapta diyor ki, yeni yürümeye başlayan bebekler, gece uykularında kalkıp yatağın trabzanında yürürler. ve nasıl yatacaklarını bilmediklerinden ağlarlar. bilinçleri açık değildir. yuh dedim yani! neyse geçeceğini umut ediyorum. şu an hayatlarında çok zor bir dönem, hem azılari hem yürüme vs..ama o kadar yorgunum ki, benim de sinirlerim iyice zayıfladı. bir kaç kere bağırdım ona. çok üzülüyorum böyle olunca..
ne kadar ya yaklaşmış nur.. allah yardımcın olsun canım. sağlıkla al bebeğini kucağına inş. güzel haberlerini bekliyoruz.5 KASIM CUMA saat 8 gibi gideceğim öğle arası alacak bebeği 2600 olmuş genel yada epidural karar veremediğim için aç gideceğim bu arada sanırım eklerler resim burdan ogün bakabilirsiniz resimine hemen ekliyemiye bilirim çünkü
Özel Yozgat Şifa Hastanesi
çok teşekkürler değerleri bilgileri bizimle de paylaştığın için. çoğunu yapıyorum bende benzer şekilde yani. üflemeyi kendi kendine öğrendi nasılsa. ama düdük ya da benzeri bişi alayım diyorum bende o hiç aklıma gelmemişti.Günaydın herkese, inşallah hepiniz iyisinizdir, güne güzel başlamışsınızdır. Ben uykusuzum, başkaca bir sorun yok çok şükür.
Dün Didarla oynarken ona dil gelişimi için yaptırdığım alıştırmalar aklıma geldi. Kendi kendime neden topiğe yazmıyorum dedim. Bu alıştırmaları kekeme ve konuşma bozukluğu olan çocuklarda dil kaslarını ve diyaframı geliştirmek için yaparım.
1. Epey oldu bir flüt aldım. Bir kaç günlük denemeden sonra doğru doğru üflemeye ve ses çıkarmaya başladı. Büyük babası da başka bir düdük almış. Onlara üflemeyi seviyor. Üflemek hem nefes yolunu doğru kulanmasını sağlar hem de h ve ğ gibi sesleri çıkarmasını kolaylaştırır.
2. Dudaklarının üstüne azcık bal, reçel (nadiren nutella) sürüyorum. Diliyle yalıyor. Dilini evirip çevirirken dil kasları gelişir.
3. Lokum gibi yumuşak dokulu şeyler çiğnetmek de dil kaslarını geliştirir. Büyüdükçe diliyle çeneye ve buruna dokunma egzersizi de faydalıdır. Ona dil çıkarıyorum, o da bana çıkarıyor, dilimi sağa sola sallayarak ooo diye ses çıkarıyorum o da yapıyor.
4. Kahkaha attırmak diyaframı harekete geçirir. Bazen gıdıklıyorum. Bazen benim kahkahamı taklit ediyor.
5. Yüzüme kağıt mendil koyuyorum, başımı arkaya eğip hızlıca üflüyorum kağıt mendil havaya uçarken "aaa uçtuuu" diyorum gülerek. Ben birkaç kez yaptıktan sonra onun yüzüne tutuyorum kağıdı, elimle havaya uçuruyorum kendi yapmış gibi yine "aaa uçtuuu" diyorum. Bazen üflemeye çalışıyor, üflemese de oyun olarak hoşuna gidiyor.
6. Bir kaç kez mum yakıp üfledim, o da üflemeye çalıştı. Ama çok sık yaptığım bir egzersiz değil, ateşe de çok yakın olmasını istemiyorum, aniden alevi tutmak için atılabiliyor.
Aklıma gelenler bunlar
iyi tatiller gülizcim. dedenin kabri cennet olsun. nur içinde yatsın.2 saat sonra tatile giriyoruz tam 3,5 gün kuzuyla baş başa havada kötü evde dip dibe olacağız cok keyifli.
29 ekim cumhuriyet bayramında geçen seneye kadar içime hep neşe dolar idi ama geçen seneden beri hüzün var. geçen yıl 29 ekimde dedeciğimi kaybettim tam 1 yıl oldu. öyle çok özledim ki onu. sanki cocukluğumda gitti onunla. içim çok buruk Allah huzurla uyutsun nur içinde yatırsın dedeciğimi.
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun, ölümsüz komutanımızın izinden ayırmasın Allah hiçbirimizi. pazartesiye kadar giremem sanırım. hepinizi cok öpüyorum. iyi tatiller, iyi bayramlar..
nice üç senelere canım.Dun evlılıgımızın üçüncü senesini de doldurmus olduk.. Tusi ile dopdolu guzel bir yıl daha.. daha ne ısteyeyım hayattan.
aynı durum bizde de var. kimi zaman bırakıyorum hadi biraz dolan diye. hatta bikaç kere erlere de çiş yaptı :)ya kizlar bizim kiz altini hic baglattirmiyor..gecen kakasini heryere sürdü..illaki kici basi acik gezecek..sizde de böyle mi???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?