otobusteyim oglsumdan ayrildim(cooookkk tatliydiiii..bi suru sey ogerenmis maymun tam bir maymun olmus, taklitci..ama aksam ufak bir kaza atlattik dudagini koltuga vurdu patlatti, kan oturdu, benimde icime oturdu buz falan, silikonlu silikonlu dolasiyor..
geçmiş olsun teocuğuma, Allah kavuştursun canım. canında sıkılmış umarım düzelmiştir annenle aranda için rahat dönüyosundur işinin başına.
çadır aldım bende, çok ilgilendi, içinde olmak çok hoşuna gitti. ama şimdi içine girip sağa sola devirmeye çalışıyor. tehlike arz etmeye başladı. bugünde biraz ablasıyla oynasın kaldırmayı planlıyorum. ama burda dışarılara gidildiğinde faydalı bir alet. güneş ve rüzgardan korunmak gerektiğinde hoş olacağını düşünmekteyim.
bizde aldık hocam kurduk salonun ortasına alpella bayıldı girdi içine başladı zıplamaya sonra elini kaldırıp çıtanın birini tuttu ve cıtt diye bir ses. lisanslı ürünü ne kadar dandik yapmışlar haşin oğlumun hevesi kursağında kaldı. kamp çadırı varmış babamda tek kişilik onu kuracaklardı bugün. çok seviyor kapalı yerlere girmeyi bu ara.
iyi akşamlar herese.ben ne bön bir insanım dün bizim de yıldönümümüzdü unuttum yine.salifo unutmamış.utandım.damla hojam,evrim ve benim ynı günmüş sinerji işte:)
nice nice mutlu yıllara, Allah her geçen gününüze yeni yeni güzellikler katsın inşallah.
tatil çok güzel olduğu kadar hızlıydı da.yine o okula gideceğim yarın.saatler geri alındıya bizim müdür 7:30 da başaltıyor mesayiyi henüz benim çalışma saatim değişmedi ama ne sürprizleri var acaba.işin kötü tarafı arkadaşların çocukları kreşe gidiyor ve 7:30 da servise biniyorlarmış.yazık günah.bunu söylesen o zaman çalışmayın hoca hanım der.
geçen arkadaşın annesi beyin ameliyatı olacak çok üzgün tabi.izin istedi hem de resmi izin mazaret izni yani.başka kardeşin yok mu dedi,dersler boş geçecekmiş.böyle bir insan işte o kadının acısı kendine yeter.ameliyat masasında kalma tehlikesi var annesinin.çok üzüldüm.
ha bir de 60 tllik bir kitap seçti ingilizce dersi için.bizim okulda maddi durumu kötü bir hayli öğrenci var.herkes alamıyor deyince o zaman anadlu lisesinde kumasın meslek lisesine gitsinler dedi.nefret ediyorum o günden beri.dur diyecek yok mu bu adama yav.kurs açtı devam zorunluluğu koydu.gelmeyen olursa öğretmenlerin yakasına yapışıyor.onun cebine de para giriyor.veliler öyle duyarsız ki.gidip şikayet etsenize.offff offf
gıybetle kafanızı şişirdim kusura kalmayın.böyle insanlar da var bilin istedim
bu müdür doğma büyüme afyonlu mu elifim? içimden bir sürü küfür ettim kulakları çınlasın yobazın.
dün sabah yusuf ablasıyla birlikte sallanan attadan yere düştü ..daha doğrusu ablası benden habersiz beraber binmiş ve durum ilk başta çok kötüydü..ben odada oturyordum birden odadan gelen gümbürtüye koştum yusf yerde yüzü koyun yatıyor kaldırmamla şok yaşaşm bir oldu..çocuğun burum mosmor hemde orta yerden aklıma selincik geldi hemen..kucağım aldım ama nasıl ağlıyor ve anında yüz şişti gözler şişti alt üst duak patlamış ama kanamıd kan topladı..bi anda çocuğn şekl,i değişti babamızda gece görevinden geliyor daha yolda bekleyemdim dayımızı aradık hemen ama babamızıda yoldna alıp geldi yusuf hiç ağlamdığı kadar çok ağaldı çok korktum..acile gitik evin yanında hastane var yüksekten düşme olduğu için tomografisi oan bir hastaneye götürün denildi ordan çıktık yin eyakınımızda bilkentte Atatürk hastanesşne götürdük tam gününde tam adının yerinde bir hastaneye götürdük film çekildi genel bir kontrolden geçildi..şükür bişeyi yok ama yüz göz mor doktor 24 saat takip edeceğiz dedi 2 saatte bir uyandırın dedi uzun uyumasın..ani kusma yada hareketlerinde değişiklik olursa saat kaç olursa olsun getirin dedi...doktora dedimki bu çocuk 1 saatten uzun uyumaz dedim aksi olursa şüphelenirim dedim tamam dedi ..o yetmiyormuş gibi kırşehirden kayınvalide kaynım eltim gelmiş..abimlerdelermiş duyunca birde ona canım sıkıldı hiç misafir ağırlayacak durumda değildim ..şükür dün kimse gelmedi..bugünde bu yogunluk ve sıkıntıyla onları ağırladım
ama gecede sabahı sabah ettik şükür sorunsuz atlattık ..ama hala çocuğum yüzü gözü şiş mor(( ..
off çok üzüldüm deryacım, çok geçmiş olsun.
bugün neva'yı doktora götürdük.çiçek aşısını yaptırdık.iştahsızlığı sordum olabilir dedi.üstelemeyin falan zaten üstelemiyoruz.1 ayda 600 gr almış.çok şaşırdım nasıl oldu bilmiyorum.çook sevindim.herşeyi normal,gelişimi normal dedi.vimin fer verdi iştah açar diye.vimin c varya hani onun folik asitsizi.
bir de çok kaşınıyor neva heryerini yırtıyor.cildindeki kuruluk ve hassasiyetten dedi.banyoda kullanılacak bir jel verdi.deneyeceğiz bakalım.hep de nemlendiririrm vucudunu ama yetmiyor demek ki.
maaşallah nevacığa..
Okulda bir arkadaş hamileydi 38-39 yaşlarında tam olarak bilmiyorum.
Yaş nedeniyle amniyosentez yapılmıştı sonuçta mongol çıkmış ve birkaç ay önce bebeği almışlar.
Gebelik haftası çok ileri oluyor sonuç çıktığında, 20 haftayı geçmiş oluyor sanırım.
Ne kadar zor bir karar, ne kadar zor bir durum. Allah böyle bir seçim yapmak zorunda bırakmasın kimseyi. Hem dini, hem vicdani, hem duygusal bir sürü boyutu var.....
Sonra kendime kızdım. Söylenip duruyorum bazen, işten geldim,çok yorgunum, Elif de beni çok yoruyor, hiç bir şey yetişmiyor vıdı vıdı vıdı.......
Dünyada engelli çocuklarını büyüten, benim çocuğumda yaşadığım gelişimin hiçbirini yaşayamayacak o kadar çok anne var ki. Bir an onların yerinde olsam nelerle mücadele etmek zorunda kalırdım diye düşündüm .......Nerde engelli bir çocuk annesi görsem aynı duygularla sonsuz bir saygı duyuyorum.
Sağlıklı bir çocuk sahibi olduğumuz için Allah'a şükürler olsun,
binlerce kez şükür, içim ezilir benimde engelli bir çocuğu annesiyle görünce. bende sonsuz bir saygı duyarım ve binlerce kez şükrederek utanırım her ah cok yoruldum dediğime.