2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

geçmiş olsun teocuğuma, Allah kavuştursun canım. canında sıkılmış umarım düzelmiştir annenle aranda için rahat dönüyosundur işinin başına.

bizde aldık hocam kurduk salonun ortasına alpella bayıldı girdi içine başladı zıplamaya sonra elini kaldırıp çıtanın birini tuttu ve cıtt diye bir ses. lisanslı ürünü ne kadar dandik yapmışlar haşin oğlumun hevesi kursağında kaldı. kamp çadırı varmış babamda tek kişilik onu kuracaklardı bugün. çok seviyor kapalı yerlere girmeyi bu ara.

iyi akşamlar herese.ben ne bön bir insanım dün bizim de yıldönümümüzdü unuttum yine.salifo unutmamış.utandım.damla hojam,evrim ve benim ynı günmüş sinerji işte:)

nice nice mutlu yıllara, Allah her geçen gününüze yeni yeni güzellikler katsın inşallah.

bu müdür doğma büyüme afyonlu mu elifim? içimden bir sürü küfür ettim kulakları çınlasın yobazın.

off çok üzüldüm deryacım, çok geçmiş olsun.

maaşallah nevacığa..

binlerce kez şükür, içim ezilir benimde engelli bir çocuğu annesiyle görünce. bende sonsuz bir saygı duyarım ve binlerce kez şükrederek utanırım her ah cok yoruldum dediğime.

evrimcim nice uzun güzel senelere..
damla hocam nice mutlu uzun yıllara...

iyi haftalar, güzel bir hafta olsun !!!

belmacım senı oyle ıı anlıorumkı...bılıomusun temel sorun erkeklerın kıskanclıgı...yanı kavga anımızda emrah bana demıstıkı sen eskıden sadece benı dusunurdun sımdı umrunda deılım dıe yanı onlar bebek olsada olmasada eskıyı ıstıolar...cok acımasızca ama yapacak bısey bulamadım ben

ya herseye ragmen ilk iki bolumu biz kesintisiz izledik. surekli salya sumuk izleniyor yuzum gozum sisiyor dizi bitince ama izlemeden yapamıyorum yinede. insana birkez daha hatırlatıyor guneydogudakı acı gerceği orda bambaska bir hayat mucadelesi var .

Taksimde bomba ve 22 yaralı 10'u polis...ne denirki..
eşimi her işe gönderişimde ya diyorum gerisini yazmayayım..
BU VATAN TEKTİR BÖLÜNMEZ..EBEDİ VARLIĞI ASLA BİTMEZ TÜKENMEZ TÜKETİLEMEZ...

deryaa ilk aklıma sen geldin. allahım ne zor bir is polis asker esi olmak. ben yapamazdım herhalde bu sekil elim yuregimde yasayamazdım ( buyuk konusmayayım tabi çok buyuk attım tuttum eskidende hep dediklerime geldim de neyse yani .. cok zor polis ve asker esi olmakk çokk. evladının polis asker olması ise herhalde en berbatı. oglum buyudukce daha farklı hissediyorum zaten çok hassastım bu konularda simdi berke yi dusunerek daha kotu oluyorum...

ayy elif ya nasıl bir insan bu pislik resmen. ne diyim yapabilceck birsey yokmu bir yere sikayet meb e isimsiz sikayet vs yolasan kaale alınmazmı bilemiyorumki prosedurleri bu konuda sendaha iyibilirsin..
sabah servise çocukyetistirme ve ise gelme kaosuu off yllarca yasadım o ayarlamaları yaparken yıprandım yillarcaa .. berke hep en erken binip 1,5 saat serviste midesi bulana bulana gezen olmak zorunda kaldı bizim imkanlarımız sonucu. 5 e geçti bu sene son binip ilk iniyor okul yakın rahata erdi çocuk 5 sene sonra bunun birde yuva bolumu var onu saymadım bile. calısan anne olmak gercekten çokkk zorr
kitap alma imkanı olmayana boyle konusmak d iycek soz bulamıyorum yukarda allah var

belmacım çok ozel degilse anlatmak istersen dinleriz.. umarım simdi daha iyisindirr

buaralar yıne garıp ruyalar gormeye basladım...kedıden bozma bır yılanın bogazını sıkıodum ısaret parmagıma yapısmıstı fıskkk sıktım bogazını..oda ıcınde odalar acılıo sureklı bıde hırsızlar gırmeye calısıodu eve ıcerı bı oglan cocugu atmıslar evde dolanıo cocuk buda nerden geldı dıorum anası babası merak eder eceyı doyurayımda sunuda yedıreyım dıorum..sabaha kadar ece kackez uyandı agladı bılmıorum heruyandıgımda ruya gordum pofffffff...derya ellerınden oper sekerım:)

eceyı yıkadım uyuttum hava soguk kalorıferın dıbınde legenınde yıkadım ..tvye baka baka keyf yaptı sıpa anca uyudu ama heryer heryerde..kalkıyımda toplayım

dun arkadasımın dukkana gıttık cok guzeldı carsambaya acılıs dusunuo bugun yardıma cagırdı ama ecenın banyo gununde dısarı cıkmıorum yarında baska yere davetlıyım bakalım..ama guzel olmus ıns bıseyler kazanır

greyfurt cok fazla tansıyonumu dusürdu benım.. malesef yıyemeyecegım metabolızmam cok yavasladı pervın ya

herese ne olaki????

bu afyonca hocam.. suyundan havasından.. arkadasımısı anlayışla okşuycas artık :)))

ıcınde kaldı senın.. hıssedıyorum.

Biraz kendime geldim. Alıntılara cevap yazabilirim.

Tekrar geçmiş olsun diyeyim canım, c.tesi bizim kız da banyodan sonra giydirme telaşında benden kaçayım derken yanağını kapıya vurdu, morardı. Allah korusun yavrularımızı.

O müdür kaç yıldır o okulda, hani "5 yılda bir müdürler değişiyor, sabret" desem sana teselli olur olmaz mı bilmiyorum. Ben de ona benzer biriyle çalışmıştım, çok zor. Allah yardımcın olsun. Gördüğüm yerde "aman beni görmeden, dikkatini çekmeden gözünün önünden bir sıvışsam" diye kaçacak yer arardım.

Büyük geçmiş olsun. Çok korkutmuş sizi, Allah'tan birşey olmamış. O heyecanın üstüne bir de misafir, tam tuz biber.

Göbeğim, sırtım, memeler sabaha kadar açık. Üşümek, bel ağrıları bir yana böbreklerime birşey olacak diye korkuyorum. Benim haspam da yatakta dikey yatmayı beceremiyor enine uzanıyor. Ayaklar çoğunlukla babanın boynunda, kafa ya benim boynuma sıkıştırılıyor ya da memeye dayanıyor

Off içim daraldı. Çocuk gerçekten de mongolmuymuş?? Benim bir arkadaşıma da aynı teşhis kondu. İngiltere ve türkiyede çok iyi hastanelerde defalarca tetkik yapıldı. Aldırıp aldırmama arasında gidilip gelindi ve kız sonunda "o benim, nolursa olsun bakacağım" dedi. Sonuç: Şimdi 3 yaşında olan sapasağlam, sağlıklı bir kız doğurdu. Arkadaşını yargılamıyorum yanlış anlaşılmasın. Dediğine katılıyorum, çoook zor bir karar.

Engelli anneleri hakkında söylediklerine gelince, onlardan biri de benim annem canım. Ablam %97 engelli. 11 aylık olana dek sağlıklı ve son derece iyi gelişen bir bebekmiş. Sonra bir havale geçiriyor, ateş 42-43 e çıkıyor. Akşam saati, babam işten daha gelmemiş. Ablam ateşten titrerken annem cahillikten üşüyor sanıp battaniyeye sarıyor. Komşular yetişip hastaneye götürmüş ama aşırı ateş menenjite çevirmiş. Şimdi 36 yaşında, yürüyemiyor, konuşamıyor, hareket edemiyor. Hep bebek gibi bakıma muhtaç. Ve annem 72 yaşında diyor ki, "Allahım sen kızıma ömür ver ben onsuz naparım. O benim hayat arkadaşım, can yoldaşım. Ben ölmeden önce onu al yanına." Yani onsuz yapamıyor, arkasında da bırakmak istemiyor.

Amaan içinizi bunalttım bugün be, affedin.

belmaaa bilgiler süper emeğine sağlık
bizde rüzgar gülü üflüyoruz çok eğlenceli oluyor pazardan almıştım favori oyuncağımız oldu birden

Aha, iyi fikir gülüm hiç aklıma gelmemişti. İlk fırsatta rüzgar gülü alacağım.

Allah seni nazarlardan korusun Şu şeker hamuruyla pasta yapımında çok hevesim var, nasıl içim gidiyor anlatamam. Ama daha cesaret edemedim. Elime yüzüme bulaştırır mıyım diyorum.

ha bir de artık geç oldu ama temiz oldu neva yürüyor.ne güzel şey onu izlemek yürürken.

Maşallah Nevaya, yakında koşacak da annesi :)

belmacım çok ozel degilse anlatmak istersen dinleriz.. umarım simdi daha iyisindirr

Aslında epey uzun olacak ama şöyle özetleyeyim. Didarın alt kesici dişi çıkıyor ama azılar da harekete geçmeye başladı sanırım. Hafta sonu ne iştahı ne keyfi yerindeydi. Hep mızmız, hep ağlak, hep aç ama yemeyen, altına çiş yapmış ama değiştirtmeyen.... Pazar öğleden sonra artık benim tahammülümün, toleransımın, sabrımın tükendiği noktada, karşımdaki koltukta uzanmış sinema izleyen, rahat izleyemediği için söylenen, çocuğu susturmakla beni vazifelendirmiş, yardım istediğim anda ben çok yorgunum uğraşıcak halim yok diyen biriyle burun burunayım. Arkası kavga kıyamet işte...

Gerilim filmi gibi Hayrolsun canım.

hahaaaaaaaaaaaaa minnaakk memeyi pompalamak bizdede mevcut sapık gibi yaa. eşşek heriff

Biz de emme teknikleri konusunda aştık. Pompalıyor, avuçlarıyla sıkıp memenin ucuna dudaklarını değdirip hava üflüyor çıkan sese kahkaha atıyor. Başıma oturuyor, poposu boynumda, tersten emiyor.

bir de tv'de bilgisayarda,dışarda gördüğümüz çocuklara hatta kendi fotosuna bebe diyor.sıpa ya..bebeymiş

Son güne gittiğimde Didardan 3 ay küçük bir çocuk vardı. Eğildi çocuğa sarılmaya çalışarak "bebeyiii" dedi. Şok olmuştum. Bir de bebeğim diyor, kendi neyse

Evrim yarın görüşelim..sesini duymaya ihtiyacım var ..dünde böyleydim ama arayamdım..

benim de

lalecede hamıleymıs hadı hayırlısı

Al benden de o kadar. Okuldaki resmi bayram kutlamalarında çocuklar geçit töreni yaparken ya da şiir okurken hep gözlerim dolar, yutkuna yutkuna bi hal olurum. Kendimi zor tutarım. Bando sesi de beni hep ağlamaklı yapar.

belma seni o kadar iyi anlıyorum ki, senin evdekinden bende de var bir tane özürlü baba diyorum ben kendilerine. 10 dk muftaktayım oyala diyorum içeriden gelen ses sadece bu hayır alperen. 10 dk 50 kere söylüyor neredeyse. acıyorum cocuğumun haline. o kadar beceriksiz ki bu konuda ne oyun kurabiliyor ne oyalayabiliyor. o yatacak koltuğunda tv açık olacak alperen uslu uslu oyuncaklarıyla oynayacak böyle bir cocuk istiyor. sonra da utanmadan bu cocuk sana yapışık sen yaptın böyle böyle cocuk mu yetiştirilir diye ahkamlar kesmeye kalkıyor. işimiz cok zor gerçekten.

rüya dedinizde aklıma geldi. ikiz erkek doğurmuşum 1 yaşlarında falanlar öyle tatlılardı ki. ne demek acaba gerçek olmaz dimi :)

ayçacım merak ediyorum alıştın mı? telden mi giriyosun yazmıyosun epeydir bişey. bi anlat hele işini rüzgarımızı bakıcınızı

Ben de kızınca, sen emmoğlusun amca çocuğusun herhalde" diyorum.

Rüyada erkek bebek iyidir diye bilirim. Hayırlı bir iş, ard arda gelecek 2 sevindirici olay, haber yada kısmet olacak sanki.Bu da senin tarafından seninle ilgili bir şey olacak. Rızkınızda bir artış da olabilir, zam vs...

BİCOM 2000 Besin İntolerans'ı Testi hakkında bılgııs olan arkadaslarım var mı??

o neymis yahu ilk kez duyuyorum

Ağlattın beni kadın

belmacım anladım ozet yeterli oldu.
maalesef bazı babalar bu model. çocugun tek annenin sorumlulugunda oldugunu dusunuyorlar. ama ben hala israrla sunu savunuyorum huyuna giderek egitme ihtimalin var. istisnalar kaideyi bozmaz bazıları asla anlamaz ama benim esimde bu kadar degildi tamam içinden gelir çocuklarına duskundur vs ama yardım istemezsen o yapamıyor ben yapayım dersen hiç yol alamazsın. onada sorumluluk vermelisin ne bileyim huyunu suyunu bilmedigim için sunu yap vs d iyemiyorum ama sakın vazgecme egitmekten. yoksa hayatboyu tum isler senin uzerine kalır hepimiz insanız çocuk birtek annenin cabaları ile buyumemeli seninde canın var sende insan evladısın.
çok kızıyorum boyle babalara aynı zamanda inanamıyorum rahat tv izleyemedigi için soylenebilmesine vs.

evrim sana yediklerinden dokunanlar mı var, bu test öyle bişey miydi bir tv programında izlemiştim adını doğru hatırlıyor isem.

geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler.yusuf paşada mor burnuyla ve suratıyla hepinizi öper..

belma beni arasaydın..ben seni dinlerdim..
aynı model bizdede mevcut üzme kendini..
hatta babalar Pervinin dediği gibi kıskançlık+bebeksiz aynı ortamı istiyorlar ama nerde..eski özgürlüğü ve rahatlığı bir çocuğunuz olduğu için artık yakalamak mümkün değil evde artık 3 kişisiniz kişiyiz hatta biz dört aynı ortam ne mümkün..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…