2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın..
NUR dünden beri seni düşünüyordum..canını sıkma vardır bundada bir hayır..musti paşama ağrısız acısız bir operasyon geçirmesini diliyorum..üzme kendini ...bu opersayondan sonra daha hızlı iyileşir..sende hastanede yanlız kalmazsınız ..

ESRA YAHYA CELİL bey tam bey olmuş maşallah nasılda yakışmış ama gerçekten çokda sıkılmış ..mevlütünüz hayırlı olsun damatlığınıda göstersin rabbim...size ogün için süprizim vardı ama olmadı çok üzüldüm bunda eklemek isterim Esram..Yaptığın muhteşem pastalar tek kelimeylede harikalar ellerine sağlık..

nurcum cok geçmiş olsun, doktor hatası mı varmış? neden uyarmamışlar şöyle şöyle yapın diye hey allahım. canım üzme kendini sorunsuzca hallolsun inşallah. sıkma canını düzelir merak etme.

Annemle birlikte 1 hafta ya da 10 gün kadar bakıcı beraber olacaklar. Zaten durmaz sabah falan uyandığında bakıcıyı görürse kıyamet kopar..

Peki 10 gün yeterli olur mu sizce alışması için??

Biz de bakıcıya başlamadan önce bi 10 gün kadar beraberdik. Büyük ihtimalle yeterli olur canım. Zaten 10 gün sonrasında pat diye seni gülerek uğurlamaya başlamayacak. Sen evden ayrılırken mızıklar, seni çağırır vs. ama bakıcı ile baş başa kalınca oyuna dalar. Didar hala benim evden çıkacağımı anladığı an mızırdanmaya başlıyor. Onun dışında bakıcıyla gayet iyiler. Okuldan geldiğimde onları oynarken buluyorum. Hergün değişik şeyler yapıyorlar, yeni bir şeyler öğreniyor. Bakıcı gideceği zaman kendiliğinden ona sarılıp öpüyor.Ama sabahları ben evden çıkarken 1-2 dk.lık mızıklanma hep var. Siz de alışacaksınız tatlım. Kafana takma, gözünde büyütme, ayrılırken senin zorlandığını hissettiği an çocuk bunu hissediyor ve seni o noktadan yoklamaya başlıyor. Yine de başlangıçta neler yaşayacağını biliyorum. Bunaldıkça bize yaz, bazılarımız o dönemden yeni geçti. Ben bakıcıyla daha rahat ettim. Tamam Allah razı olsun babanneyle büyükbaba da iyi baktılar ama bana yükleri çoktu. Tartışmaları bitmez, hastalıkları bitmez, gün yapar izin al gel der, hasta olur izin al, morali bozuk olur izin al, hamama gider izin al vs... en sonunda müdür uyardı. Bu sene idare ettik ama seneye böyle olmaz, dedi. Bakıcı hem işini iyi biliyor, hem sınırlarının farkında. Haftaya toplantım var, biliyorum ki bakıcı kendini ayarlayacak, bakacak. içim rahat. Önceden karnıma ağrılar girerdi. Geçen yılki çoğu toplantıda rapor almak zorunda kalmıştım. Rapordan sonra iş yerinde yapılan kaprisler de ayrı. Şimdi babanneye anahtar verdik, zaten karşılıklı oturuyoruz, kafasına göre istediği zaman eve anahtarla çat kapı giriyor. Bakıcıyla da anlaştılar çok şükür muhabbet ediyorlar, sıkılınca gidiyor. Böylesi onun da işine geldi. Kimse kendi canından daha iyi bakamaz derler ya, yok öyle bişey tatlım. İçin rahat olsun. Çok iyi bakan bakıcılar da var. İnşallah sizinkiyle de iyi anlaşırsınız kreş çağına kadar o bakar.

O özlem oluyor canım. Eve gidince Didar da beni bırakmıyor. Kapıda görür görmez memeee memee diye tutturuyor. Ellerimi zor yıkıyorum. hemen emme faslı. 1-1,5 saat bırakmıyor. Ondan sonra mutfağa girebiliyorum. Annen de yorulmuştur. Bizim bebişlerin en hareketli zamanı. Hep arkalarından koşacaksın, hep gözün üstünde olacak. Kayınvaliden yakın mıydı, arada gelip yoklasa evde bir görünse.

Duygularımı söylüyorum, o da biliyor ama kendi rahatına o kadar konsantre olmuş durumda ki, rahatını bozacak her tür konuşmayı (ister nazik ol, ister küfür et, ister başını okşayarak söyle fark etmez) evirip çevirip zorbalık yaparak, sindirmeye çalışarak susturmaya uğraşıyor. Kendimi anlatmaya çalışmaktan vaz geçtim, anlamadığını yada umursamadığını gördükçe daha kötü oluyor. Eşin seni üzdüğü için ağlıyor mu, ne güzel Allah nazardan saklasın.. En azından anlatınca anlıyor kocan, benim ki farklı bir tür.

Polis eşi olmak çok zor gerçekten..her yönüyle zor..

Kaynım polis. Gerçekten zor çalışma şartları. Allah hepsine kolaylık versin.

Oy yahoma maşallah Canım benim padişah olmuş, damatlığını da görelim yine heep beraber olalım inşallah. Esraya kaynanayı kaynar kazana atmalı şarkısını söyleyelim

Ben arasıra rastlıyorum. Erkek bebek istiyorsun galiba. Bulursam senin için alacağım.

Benimkiyle seninkinin türü aynı galiba tatlım. Benimki biraz daha ilkel kalmışı bile olabilir. gel hadi içelim biz.

Bencilce değil tabiiki. Bütün yük bizde olunca nefes almak için bi boşluğa ihtiyaç duyuyoruz. İşim olmasa napardım bilmiyorum. Nefes aldığım yer burası.

Canım benim peki anlayınca yerinden kalkıp yardım ediyor mu? Ediyorsa ne ala. Doluyum ki sorma valla.

ece nin yeni mekanı gidip gidip banyodakı deterjan kutularının uzerine oturuyor .))

Ece çok tatlı Esra, daha bi güzelleşmiş büyümüş. Maşallah.

Belmacım hiç konusma arasında bahsetmemıstın sanırım bu özel durumdan.annenin mükafatı cok buyuk olacaktır Rabbim tarafından emınım.cennetlık işte baska bı adı yok.

Evet daha önce hiç konu olmamıştı. Bahsetmememin başka bir nedeni yok. Amin canım, Allah anneme de mükafatını versin inşallah.

amin arkadaşlar güzel dilekleriniz için çok çok sağolun
damatlığını görmek hımmm çokta böyle dileklerim yok turşusunu kuracağım kendilerinin :))

Yaw bu erkek anaları neden böle oluyor. (topikteki tüm erkek anaları üstüne alınabilir tabe özellikle de adının baş harfi efrim olanlar)

Ben Didar doğduğundan beri artık ağlayamadığımı fark ettim. Bir-iki damla, kısa süreli bir kaç gözyaşı... sonrasında yaşlar içimde katılaşıp kalıyor. yalnızlık...Çok ağır, çok kötü bir duygu o. Onu içinde tutma, barındırma. Bak kendimi buraya attım, etrafımda yoksa burada var beni tanıyan, beni dinleyecek bir çift kelam edecek insan. Elbette hepimiz hayat boyu yalnızız ama o en derinde hissedilen içsel yalnızlık duygusu tümör gibi insanın ruhunu bitiren bir şey. Tatlım onu uzun süreli tutma içinde.

Off üst üste geliyor. Allah yardımcınız olsun. Ne diyeceğimi bilemiyorum ama senin için namaz kılıp dua edicem.

Nur ben de okuyunca yazdıklarını çok üzüldüm. Ama Allah beterinden saklasın. Çaresi var çok şükür. Sen kendine iyi bak şu sıralar çok önemli. Gerçi her anı önemli bebeklerin ama, doğum öncesi moral lazım. Ama dikkat et kendine. İlk günler doğumdan sonra annelerin depresyona en yatkın olduğu günler. Eminim anneciğin yalnız bırakmaz seni.

adas ya çok yakısmıs yahoma sunnetlikler ama içinde tabiki pek mutlu degilmis haliyle sıkılmıstır yavrum
su çocugu aylardır goremedim yaa insallah bu bulusmada saglam olacagız hepimiz ve tam takım bir araya geleceğiz oyle gormek istiyrumki bukıvırcık sipayı :)
pasta super sekerler de super harikasın valla

cadır bende gidip alacagım insallah en yakın zamanda bim den bitmeden

nur ya ne diyim bilemedim her iste vardır bir hayır oyle dusun
ptesi olur sezaryan madem sorun olmaz dedi dr çok sıkıstınız am akeske daha evel yaptırsaydınız bu sunnet isini
damla demisti sanırım bir hafta sonra iki kuzunda yanında olacak insallah guzel dusun guzel seyler olsun

kızıma iltifatlara çok tesekkur ederiz teyzeleri saclar harika ama bu sekil çok az kalıyor surekli elleri kafada benim parmakla hayır yapma isaretimi yapa yapa tokalar ıçekiyor gozunun onunde hepsi cingene çocukları gibi geziyor genelde evde
birde ogrendi sacını elinle arkaya ittiriyor birseyler yapıyor çok serseri yaa

bugun yine ofisteyim çok ozledim resimlerine bakıp duruyorum

ece nin yeni mekanı gidip gidip banyodakı deterjan kutularının uzerine oturuyor .))

dun alıntı yapıp yorum yazdıgım halde heder olan karelerden bırıydı.. kocaman olmuş, 3 yasında gıbı gorunuyor masallahh.. cok da guzellesmıs yaf.. masallah cocuguma.

cnm bız senı hep dınlerız;;

nurrr cok gecmıs olsun cnm? Uzulme ıkı canlısın sen.. Duzelır hepsı..

Baby ruya ılgıncmıs cnm..

Evrım testı nıye sordun??

testı sordum.. cunku bana dokunan yıyeceklerın ne oldugunu ogrensem hem daha dinç, hem hortlamayan bır egzama, hem de daha kolay zayıflarım dıye dusunuyorum.

Yaw bu erkek anaları neden böle oluyor. (topikteki tüm erkek anaları üstüne alınabilir tabe özellikle de adının baş harfi efrim olanlar)m.

hayatttttttttttttttaaa vermem oglumu.. beraber dız dıze bır ömur beklıyorum

benım hayalim onun hayatın en guzel yonlerını yasarken gormek.. bu arada ben ıle Ozy karadenızın koylerınden bırınde yaslanmaya devam etmek.. baska da bı beklentım yok acıkcası.. ne kadar canım cıgerım herseyım olsa da Tusi.. o çok ozgur ama bır yanıyla hep gonlumun erısebılecegı kadar uzak olsun ıstıyorum. Nasip olsun ınsallahh..

Çok duygulandım Yaho yu oıyle gorunce.. bakıp bakıp durdum.. bakmaya doyamadım.. nasıp olsun bıze de ınsallahh... annesı padısah gıbı yapmıs oglumu :))

Kuzey ın mınadeks vıtamınını Derya nın da onerıyle Marnıys Junıor olarak degıstırdım.. Fatoşların eczacısı bızım yaslarımızda bır eczacısı var.. 4 yasında bır oglu var.. onunla da konustum.. hem ıstah acıp hem de vıtamınlerını alsın ıstıyorsan sahane bır secım dedı. Kendısı de donusumlu kullanıyormus..

bır kac bılgı daha aktaracagım sızlere.. ozellıklede oksuuruk ıcın bır bıtkısel suurp onerdı..

ama bırazdan.. yazdıgım kagıdı bulamıyorum..

Allah yardımcın olsun.bol bol dua et kabul olur biliyorsun.

feklemedeyim merkez

benim neden otoriteyle sorunum var çözdüm.sabah toplantı yaptı müdür zümre başaknlarıyla.adamın arkasından demediğini bırakmayanlar,odaya girmeden suratsız girenler.birden değiştiler.müdür bileğini incitmiş nasıl alakadar oldular,o konuşurken herşeyi onaylayıp nasıl sırıttılar.şaşırdım kaldım.bense soğuk bir surat ve resmi bir ifadeye büründüğümü farkettim.

en ilginci de annesi beyin ameliyatı olacak ve başka kardeşin yok mu o gitsin diyen arkadaşın o kadar pozifit olmasıydı ben olamam.içim öyle olumsuz duygularla doluyken olamam.

emme manyaklığı bizdede mevcuttur. sabaha kadar, canı sıkıldıkça, arabada yakınlıktan dolayı illaki, kısaca gecesi gündüzü yok.

bu emme olayı benide çok yordu.bi ara karar verip bıraktırayım diyorum ama kıyamıyorum.

evrim inşallah dilediğin kiloya kavuşursu.ben doğum kilolarımı nestle nesfitle verdim.tavsiye ederim.kim denediyse olumlu sonuç aldı.şimdi hamilelik öncesi kilomdayıom
geçmiş olsun nurdan .
ne olacak sonumuz bilemiyorum.sabahlara kadar memeler açık:)))
sanırım çoğumuz eşlerimizle problemliyiz.bende çocukla ilgilenmediği için sürekli dalaşıp duruyorum
aynı özürlü baba bendede mevcut
esra maşşallah yahoya.evrimin dediği gibi padişah gibi olmuş.çok tatlı.pastaların ve kurabiyerinde bir içim su.ellerine sağlık allah kabul etsin mevlütünüzü

esra facetede gördüm fotoları eceye maşşallah diyorum çok tattlı annesi
şeker hamurlu kurabiyelerim yaklaşık 80 tane yaptım hepsi bitti

buda sünnet şekerimiz

ellerine sağlık hepsi muhteşem
nur çok çok geçmiş olsun.allah hayırlısını nasip etsin.sizde kendinizi okutun bence heralde çok göz kalıyor nazar değiyor.
[

off okadar zor durumdayımki analatamam sizlere.canım çok sıkkın.bir yandan çalışmak bir yandan çınar ,annem ve eşim çıldırmak üzereyim.akşam resmen sinir krizi geçircek gibiydim.ben bornovada oturuyorum.oğluma annem bakıyor kendi evinde yani 25 km uzaklıkta ve ben evime 40 km uzaklıkta çalışıyorum.bundan 2 ay öncesine kadar çınarı sabah kaldırıp dolmuşla anneme bırakıp oradan tekrar dolmuşla geriye dönüp servise binip işime geliyordum.çok yorulduğum için hafta içleri annemde kalmaya karar verdim.bu arada annemlerin yakınına taşınmaya karar verdik eşimle.2 aydır ev arıyorum.buluyorum bakıyorum eşime söylüyorum tamam gidip bakıcam diyor bir icaraat yok.dünde yine bi ev buldum.tülin kendi kendine iş yapma ben daha taşınmaya hazır değilim dedi bana.allahım kafayı sıyırmak üzereyim.akşam birbirimize girdik ev yüzünden ve annemde bizdeydi kadında şahit oldu çok sıkıldı.ne yapacağımı şaşırmış durumdayım beyefendi sadece kednini düşünüyor ve sadece onun için dünya kira ödüyoruz.haftanın sadece 2 günü ben evde kalıyorum.şu an hala kavgalıyız.taşınmak istiyorum ama sonuç iyimi yoksa kötümü olacak bilmiyorum.
kusura bakmayın okadar doluyumki bir an bunları sizlere yazmak istedim.gerçekten kendimi çok kötü hissediyorum.hiçbir arkadaşımada bu konulardan bahsetmek istemiyorum.sizlerle paylaşmanın beni biraz rahatlatacağını düşündüm.

çok enteresan.. cocugunun rahatından cok kendını dusunen bır baba..karısı haftada bes gun evde yok.. bundan rahatsız olmayan bır adam.. Allah yardımcın olsun arkadasım.. ne dıyeyım bılemedım.

Oksuruk surubu olarak eczacımızın onerdıgı ve hep kullandıgı surup dere otu ekstresı olan PROSPAN adlı bır surup, kadın cocugunun oksurugu olduugnda bundan kullandıgını, ıkıncı gunu oksuruk yasamadıgını soyluyor, eczacı olmasına ragmen hıc bır sekılde ılac surup kullanmamıs. surubun fıyatı da cok uygun.. 12 lıra.

Ikıncısı Maryns ın PROPOLSAFT adlı surubu, bu surupta hastalık anında kullanılması gereken, sogukalgınlıgı, ust solunum yolları ve kırgınlık ve oksuuruk ıcın olan surubu ımıs.

bızım aldıgımız Marnyss ıse kışın ıkı kür kullanılması gereken surup ımıs.. onu kullanırken sadece o surubu vermemız gerektıgı ayrıca vıtamın takvıyesı yapmamaız gerektıgını soyledı. Boylece bagısıklık sıstemını guclu tutuyormus.

tülincim senin için çınar için sıkıntı yaratan bir durum eşin için geçerli değil. onlar bencil insanlar düşünemiyorlar. ancak sen yap ve uygula arkadaşım o uyum sağlasın. sıkıntın cok acık ve net seni geçtim yavru heder oluyo arada. o yüzden ben tutuyorum de tut gitsin. başlamışım keyfine keyif için gelmişler bu dünyaya, çok gıcık oluyorum ben bu ara şu bencil kocalara.

Evrim teşekkürler bilgiler için not ettim öksürük ve soğuk algınlığı şuruplarını.

bez bebeği sormuştum ya dün, biri özelden mesaj atmış dayanamadım sordum nasıl haberiniz oliii dedim bakalım cevap gelecek mi?

Bu arada belmacım hiç zahmet etme arkadaşım çok teşekkür ederim nazik düşüncen için

bilgiler süper teşekkürler.

zaten düşüncem evi tutmaktan yana.sonuç ne olursa olsun artık.çünkü ben ve çınar çok yıprandık.eve sadece hafta sonları geliyoruz beyefendi çocukla hiç vakit geçirmiyor.aynı senin durum yani.annesi ilede bugün konuşucam.böyle evlilik böyle ayrı bir şekilde aile olunurmu diyeceğim.bu taşınmama olayında birazda eşim onlardan çekiniyor.bu hafta dananın kuyruğu kopar heralde

iyi yapmışssın paylaşmakla bazen yakınındaki bi arkadaaşına anlatmaktansa burda anlatmak daha çok rahatlatıyo insanı..

eerkekler hakikaten çoğu zaman çok bencil oluyorlar söylemeden anlamıyorlar.. biz nekdar detaycı düşünüyorsak onlar o kadar düzler.. serdarla bizde yaşadık çok oldu bizim ama konu anlayışsızlığı benciliiğiydi hepimizin dönem dönem yaşadığı gibi.. oturup detay detay anlatmak gerekiyo sanırım işe yaramadığı zamanlarda oluyo ama en azından düşünüyorlardır diye umud etmek istiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…