2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyiym kuzum, isler iyi, yorucu ama guzel, sikayetim yok cok sukur..tibetle biraz limoniyiz gecer umarim..

bu limonilik fazla uzun surmedı mı?? ondan sormustum.. akbabalar kapıda beklerken sündürme derim nacızane..

hangi insan evladi dunyanin yemeginin ustune gecenin bi vakti cikar ggider usenmeden cikolatali baklava ve sobiyet alir??bikac bardak cayla yidim hepsini:)))

ya mutlu oluyorsan yap.. afıyet bal seker olsun. mutlu olmak zor zanaat artık.

afiyet bal şeker olsun.. reglm yaklaşıyor deli gibi tatlı istiyorum ama, tutuyorum kendimi inatla.. nereye kadar dayanabilicem bakalım..

ben de bugun sütlaç yedım.. Fatoş un debelene debelene bıtmeyen ısrarı ıle.. ustune bol tarcın.. ıyı gıdıyorum.. neredeyse cogu kez sofradan ac kalkıyorum.. neler yaptıgını yazarsan cok sevınırım.. yanlıs gıden bır seyler varsa duzeltırım.. ogrenmenın sonu yok.

Canan Tan ın Pıraye sını bıtırdım gecen gun.. cok sevdım, cok etkısınde kaldım. Okumayanlara sıddetle tavsıye ederım.

canan tan'ın bütün kitapları muhteşem.. hepsini bi solukta okuyup bitirmiştim.. çok yalın ve akıcı bir dili var..

canan tan'ın bütün kitapları muhteşem.. hepsini bi solukta okuyup bitirmiştim.. çok yalın ve akıcı bir dili var..

ilk kez şans verdim.. çok defa gormustum ama tereddut etmıstım.. resmen bayıldım.. kendını bıldı bılelı yazan bır ınsan ıcın beklenılır bır doygunluk verdı.

ya valla evrimcim, şimdi benim diyet programım bitti aslında. korumaya geçtik. ama hedefi tutturamadım.. 3 kilo var daha. o nedenle koruma ama hala diyetteyim kilo vermek için. çok dikkat etmeye çalışıyorum. bişey yerken 2 kere düşünüyorum. diyetisyen bana sadece şunu söylüyor. ' bu 5 ayda ne öğrendin, evde pişen normal yemeklerle diyet yapılabileceğini-kızartma filan diil tabii ki normal tencere yemekleri ve ızgaralar-, dışarda yemek yerken de diyete devam edilebileceğini, bunun diyet değil sağlıklı beslenme alışkanlığı olduğunu, bütün bunların yanında tek önemli şeyin PORSİYON olduğunu.. ' haa bi de fiziksel aktivite var ama ben yapamıyorum onu maalesef. o nedenle hedef tutmadı zaten. porsiyon da ne işte, et tavuk balıkda 2 yumurta büyüklüğü, pilav makarnada 2 yemek kaşığı, veya bunların yerine 1 dilim ekmek veya 1 kase çorba, sebze yemeğinde 4 yemek kaşığı.. meyve sınırlı tabii ki, günde 2 kere 1orta boy/ 2 küçük boy/10 tane den birini.. kuru meyve ise 4 adet. kaçamağın haftada 1 gün ve sadece 1 öğün olması gerektiği. bu kaçamak yapılacaksa (mesela brunch veya dolu bir tabak makarna, mantı, kızartma balık, pizza,vs..) 1 ana ve 1 ara öğünün kaldırılması gerektiği. işte böyle, temeli bu. tatlı isteğine gelince, mutfağa girmemeye çalışıyorum. hoş girsem de tatlı olarak yiyebileceğim sadece meyve var evde, almıyorum başka şey, alırsam yerim çünkü.

oldukça katı imiş.. ama cıddı manada vermek ıcın gereklı anladıgım kadarı ıle.. sanırım hıc tatlı hakkın yok.. asagı yukarı sana yakınım.. ama bu kadar sıkı degıl.. 4 yemek kasıgı sebze yerıne..7-8 yemek kasıgı yıyorumdur kesın.

bu limonilik fazla uzun surmedı mı?? ondan sormustum.. akbabalar kapıda beklerken sündürme derim nacızane..

ya mutlu oluyorsan yap.. afıyet bal seker olsun. mutlu olmak zor zanaat artık.
.
KEYIFSIZIM BUARALAR BI SOGUKLUK VAR AMA HAYIRLISI BAKALIM(
ya asil vicdan azabi duydum yiyince ama ne buyuk luks gece tatli isteyince bulabilmek..

sen decok iyi verdin, ada biraz buyusun sporlada kalani halledersin..

Merhaba Arkadaşlar,

Upuzun bir aradan sizleri burada bıraktığım yerde tekarr bulunca inanın çok duygulandım meğer ne çok özlemişim sizleri

Beni hatırlamamış olabilirsiniz malum doğumdan sonra hiç giremedim başlarda biraz takip edebildim ama sonra onu da yapamadım...

Ama sizi tekrar gördüm ya (okudum ya mı demem lazım ki) sanki çok eskii arkadaşlarımı görmüş gibi hissettim. Az değil upuzun bir 9 ay geçirdik umutlarla endişelerle mutlulukla hüzünle beraber.

Artık elimden geldiğince yine aranızda olmaya çalışacağım Belki uzun uzun yorumlar yazamam ama en azından sizi okumaya devam edeceğim

Umarım bizi (kızımla beni) aranıza tekrar kabul edersiniz

Öpüyorum evlatlarınızı ve sizi

Son düzenleme:
Gizze hoşgeldin tekrar, hatırladım seni. Eşin askere gitmişti sanırım hamileyken. Kızın çok tatlı olmuş maşallah!

Biri tatlı mı dedi? Evde 3 çeşit tatlı var şu anda. Kabak tatlısı, sütlaç ve etimek tatlısı. Kabak tatlısı 10 numero oldu. Ben de sabitledim kiloyu çok şükür, arad bir 60 ı görüp frene basıyorum. 59 - 60 arası takılıyorum

çok gurur verici olmalı..o günleri hepimiz görürüz inşallah..tebrik ederim Tuba yı..maşallah..

Gizze hoşgeldin canım..ne iyi ettin..maşallah kuzucuğuna..resmini eklersen çok sevinirim..

bugün evde temizlik vardı..halılar serildi..ev ayağa kalktı resmen..şimdi misler gibi kokuyor..hep böyle temiz kalsa keşke..
Rüzgar efendi temizliğe gelen ablanın peşinde dolandı durdu..deterjanlı suyla oynamaya çalıştı..kadın cıss hayır dedikçe kadına ıh ıh diyerek eliyle vurdu durdu..çok komikti kuzum benim..:))

bizdede farklı değil. yöntem farklıda olsa diş huzursuzluğu aynı etkiyi yapıyor. bizde sabaha kadar memedeyiz. dalamıyor işte. uykusuzlukdanda sinir stres oluyoruz beraberce. inşallah uzun sürmez. :18:

hoşgeldin gizze, bende hatırlıyorum seni. neler yaptın, kızından bahsetsene

off allah yardımcınız olsun çok zorr çokk.
bizimde ece hasta benim bogazım acıyordu biraz onun burnu akmaya basladı aynı bu sekildeyiz gece surekli uyanık dun gece5 de kalktı gezinmek istiyordu karanlıkta biraktık gezindi tum evi:))

oazartesi günü ankaraya gidicem adayla. onur da bayrama gelecek. ilk defa uçağa binecek kuzu.. korkmaz umarım. ve yine umarım ki tek başıma başa çıkabilirim.. bebekle uçağa binenler öneriniz var mı?

yiyecek birseyler en iyi oyalayan sey bizde eceyle ucaga bindigimizde daha disleri pek yoktu o yuzden bu alternatifden yararlanamadık çok zordu bir saat dakika saydık resmen yan koltuktakiler bu çocugn emzigi falan yokmu dedi emmiyordu o zamanlar :)
ama geç bin arkadaslarında dedigi gibi erkenden binme çok sıkılıyorlar

aynen bizdede ben sabırsızım hemen soylenmeye baslıyorum ibo devralıyor zaten ben normalde hiç kalkmıyorum her gece kaç kere ise hep o kalkıyor sabah olunca diyorum ece bu gece kalkmadı ne guzel yaa sen oyle san diyor :)) diyorum benide durt kaldır yazık sana yani hep sen olmaz ben memnunum halimden diyor ama uzuluyorum
altı aylıkken bile kesintisiz uyurdu bu ara sapıttı neyse buyuyoruz gececekk gececekk

hosgeldin gizze
adını hatırlayamıyorum kusura bakma
nickini çok iyi hatırlıyorum ama . gelgit ve gizze sizleri karıstırırdım gelgit de pek girmiyor zaten ikinciyi dogurdu çunku.
sen kendini biraz hatırlatırsan iyi olur benm gibi hatırlamayanlar için

secil evde temizlik varken ruzugar la ne yapıyorsunuz camlar falan acılıyor nasıl koruyorsun ??
ben temizlik gunleri banu ve ece yi annemlere goturuoyrum sabahtan evde mumkun degil tum kovalara elini sokar çunku merak ettim sen nasıl basarıyorsun ?

unnado da AN2 eğitici bardaklar var arkadaşlar, bu markayı ben hiç duymadım iyi midir acaba? suluk almak istiyorum kuzuya bilen varsa yazarsa cok sevinirim.

esracım bizde temizliğe kadın geldiğinde alpellayla evde oluyoruz. kadının ayağının altında dolaşmıyoruz pek. onun temizlediği odanın dışında duruyoruz çok sorun olmuyor.

gizze hoşgeldin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…