2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Minik..iyidir balgam çıkarması..inşallah ilerlemez..milli bitki çayımız ıhlamurdan ver bol bol içine de pekmez..yumuşatır boğazını rahatlatır canım..

evet sırf oyuzden sevınıyorum kusmus olmasına.ama kıyamıyorumda öksürürken ögürtü tutuyor ıcı acıyodur yavrumun.
ıhlamur kaynatıcam bırazdan verıcem.pekmez kahvaltıda kaptırdım.ıhlamurla beraberde verebılırsem ne ala

aile hekımıne getırdım Şevvalı azönce.kendı doktorundan randevu bulamadık,2 gun dolu.acıl bıse olursa getırıyoruz ama cokda acıl degıl dıe gıtmedık.
hoş bu doktorun verdıklerını kullanıp kullanmama konusunda kararsızım.antıbıyotık yazmıs bıde peditus sanırrım.ılaclar bı gelsın bakıcam duruma göre arıycam bızım doktoru.he bırde asist.
kadın bılıyor ilaçları temkınlı kullanıyorum,dıyorkı " burnu tıkalı ama damla yazmıyorum,sen sprey kullanıyorsun galıba :))" evet tonımer dedım. bırde pedıtusu nıe yazdıgını sordum,burnu tıkalı klasık soguk algınlıgı belırtılerı ıcın dedı.rahatlatır dedı.bizim doktor hıc yazmamıstı,sormadan kullanmıyım dıyorum
kullanan annelerdende tavsıye beklıyorum ayrıca.pedituss kullanıyormusunuzzz

Sibelcım Şevalde aynı.bıyere gıderız yada bırılerı bıze gelır ılk yarım saat pek bı uslu olur.oturdugu yerde kırıtır falan bişe istiyorsa anniiii anniii der butun şirinliğiyle.fakat sonrası karanlık :))
kurtlu dıtyoruz bız kızıma.Selinde öyle sanırım

tuğbacım cok geçmiş olsun, immuzince başlamadın mı sen daha? çok sık hastalanıyor şevvalcik sanırım, kendi doktorunuza gittiğinizde bağışıklık sistemine baktır bir bakalım.

güli ve esra kadını özgülü göreceklermiş bugün. havada cok güzel iyi gezmeler canlarım.

deniz çitlerini güle oynaya eskitsin.

tam gaz esram çok hızlı kilo verirsin sen bu azimle. bu aralar fıstık gibisin zaten :)

Çok geçmiş olsun. Canım ben de gribi ağır geçirmiyor diye ilaç kullanmadım ama iltihaplanma boğaz ve sağ kulağına sıçradı. Doktora gitmeni tavsiye ederim. Eğer enfeksiyon söz konusuysa ilaçsız geçmiyor. Göğsüne bir baktır bence.

ooo hayırlı olsun koşu bandın. verilen kiloları takip etmekteyiz ona göre.

bazen bende anlatıyorum Hakana ınamıyor.abartma dıo bana.ne abartması koltuk tepelerınde masa üstleınde cekmece ıclerınde,peşinde kosturmaktan helak oluyorum valla

Peditusu kullandım, grip belirtileri özellikle de vücuttaki halsizlik, kırgınlık, ağrı ve ateşi önlüyor.

belmaaaa hani sen teeee aylar hatta yıl once dogum tarihlerimizi almıstın musait anda bakacaktın bize yıldız harita mıydı neydi nolduuu unuttun dimiii

evet canım bilgileri saklıyorum fırsat buldukça bir kaç kişininkini yorumlayıp özelden attım. Ama basit bir yorum için bile 3 saat pc başında kalmam gerek. O yüzden vakit bulamıyorum. Baktıkça yazıp göndereceğim.

gıttım canım ciğerler temız dedı aile hekımı.öksürükten ve genız akıntısından tahrıs olmus bogazları.onun ıcınden gunde tek kullanmalık antıbıyotık yazdı.bıde peditus asist.kendı doktorumuzu arayıp bı fıkır danıscam bende.ne dıyck bakalım

ya sorma bıraz ılaca ara verıyım dedım,bıktı vıtamındı vs ıcmekten.keskede içirseymıstım.aslında sık hastalanmıyo,enson yazın bı kulak enfeksıyonunda cok cekmıstık.gecenkı öksürük tek tükdü ben ıcım rahat etsın dıe getırmıstım bı prospanla gevctı öksürüğümüz.ama buseferkı daha kötü,hem öksürük balgam bırazda ates eklendı.

tuğbacım şevvale çok geçmiş olsun bi kere nehirede vermişti dr kullandım bir iki gün içinde iyileşti
özlemcim başınız saolsun kaç gündür okuyorum yazmaya yeni fırsat buldum

tuğba sen kustu yazmışsınya acaba yoğuttanmı die düşündüm eğer soğuksa yoğurt o dokunmuş olabilir.soğuk yediği içtiği şeylede dokunuyo bazen

Son düzenleme:
tuğba sen kustu yazmışsınya acaba yoğuttanmı die düşündüm eğer soğuksa yoğurt o dokunmuş olabilir.soğuk yediği içtiği şeylede dokunuyo bazen

saol canım
yogurdunu tarhana corbasına kasık ksık ekleyerek yedırdım,bı soguk bı sıcak mıdedını zorlamasın dıe.ama o kusmadan sonra bı kackez balgamlı kustu.neysekı onları cıkardı yoksa bız balgam cıkaramazsak hırıltı yapıyo Şevvale.
alerjık bı durumuzmuz oldugundan sıkıntı oluyo.
ilaçlar 3 une etkı gösterır dedı bakalım.

MİNİKİM aile hekiminiz peditus vermiş.. ben kulanıyorum ne zaman selin hafif nezle yada girip olur gibi olsun ilerlemeden hemen onu içiririm birkaç gün içinde birşeyi kalmaz... bizim dr. umuz onu veriyor özellikle içinde calpolda varmış ağrı kesici özelliğide olduğu için peditusu öneriyor.... bu güne kadar bi sorunla karşılaşmadık şurupla ilgili...

ESRAKO anlayabiliyorum seni bazen öyle birşeyler yapıyorlarki gözüyle gömeyen inanmaz yok artık bunumadamı yapıyor der... ben selinle yanlızken hiçbir iş yapamıyorum çünkü sürekli bi yaramazlık zararın peşinde dağıktığı döktüğü birşey değil ama kendine zarar vereck diye gözümü ayıramıyorum.. işyapıyorken selin yanıma geliyorsa 2 dk. bi eşime seslenirim selini al yada gel bak diye yemek yapamıyorum kimi zaman:)))

BULGUR PİLAVI nasıl yapılıyor arkadaşlar ya hiç yapmadım ömrümde çok severim ama hep hazır yemişimdir.. su ve bulgur olarak ölçüsü nedir nasıl yapılır.. tam kıvamında tutsun istiyorum bazısı sulu oluyor bulgurlar falan sevmiyorum bunun varmıdır bi püf noktası yada ölçüsü kestane kebap acele cevap akşama sizin yerinize yemesi sevap :)))

gecmıs olsun dileklerınız için hepinize tek tek tesekkur edıyorum canlar... geceye göre cok cok ıyı ama antıbıyotıgı suprax vermıs.2 yas altı kullanılmaz yazıyor.ikilemde kaldım.

Sibelcimm ben cok severım bulgur pilavını ama sebzelı yaparım hep.özellıkle bol domateslı bıber sogan ve küpküp cok mınık kesılmıs patates koyarım.sımdı domates yok bayadır yapmadım.sen dedın canım istedı bak şimdi :))
bende pilav türü seylerı hıc ölçülü yapamam.ama kısacık anlatıyım.önce sogan salca(cok fazla koymuyorum) patetes kavrulur.sonra bolca domates eklerdım varsa konserve domatesın oda olur.sonra 2 bardak bulgursa 4 bardak kadar su eklenır heralde ama ben gözkararı koyarım pişmemişse az bıraz daha eklerım.ensonda bolca nane tabı.hee bırde tereyaglı yaparım mutlaka.öyle işte.kısacası cok severım bulgur pilavını yanındada buz gıbı cacıkkk hmmm.yazın süper gıder

sagoll canım benim topigin en fistigi sensinn benim lafımmı olur :))

hemen kilo ticker i yapmaya karar verdim seni takip edelim lafınu stune rdogumdaki kilomu vs yazmıycam ama su an ı yazıp vermek istedigim kiloyla yapayım hemen bir ticker ;

canım ben de bayılırım bulgur pilavına
yapımını soyle yaparım ben sulu gibi severim ama. normal pilavı ben islatmadan yani pirinc pilavını ıslatmadan yaparım yikarım hemen pisiririm pirincleri 1-1,5 iki katı yapmak istersen 2 -3 yani 2 pirinc 3 bardak su ile yaparım
bulguruda ayın sekil yapıyorum sogan kavuruyorsun biber domates tuz yag vs bilinen seyler sonra bulgurları atıyorsun sayet daha kuru kuru olsun dersen suyunu yarım bardak kadar eksik koyabilirsin. anlatabildimmi acebaa

tuslaruım olmadıgı ıcın colk zor yazılıo ondan ece varken yazamıorum yazdırmıo geceleride uyuyunca dinlenıorum ama bugunn dayanamadım dunde mısafırım vardı yemekte..iim umarum herkes iidir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…