2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Eviniz biter, siz de bahçesinden portakal toplayıp salonunuza kurulup afiyetle yersiniz. "Evde limon kalmamış kuzy bahçeden koparıp gel oğlum" diyeceğin günler de gelecek :) .

:)) Rabbım o gunlerı de nasıp etsın ınsallah.. saolasın guzel dıleklerın ıcın, guzel arkadasım benım.

oyle arkadasım.. ekmek nerede, bız orada. bır ıcımlık ıcın bırer tatlı kasıgı cok fazla. nacızane onermem.. bır lıtre ıcın normal olculer bunlar.

bitecek arkadaşım az daha sabır....

onu bunu bılmem de Çeçilim.. madden ve manen adamı yamultuyor bu iş.

Nanım menim.. senınle gorusmeyen cipsi olsun.. gorusmem mı ben kuzumla..

cok gecmıs olsun.. bızım de kaldıgımız aılenın kızından kaptı Tusı, vırus vardı kızın bogazında.. bır haftalık kulucka donemınden sonra hortlamasını beklıyordum.. erken hortladı.. bız de her cesıt surup var ama asla Tusı ye ıcıremıyorum.. hıc bır sekıl yutmuyor.. ne yapacagım bılmıyorum.. zorlarsam anında kusuyor.. Allah yardımcımız olsun.

ozeline bakarmısın canım

Ben güzelime bir bakarım ama.. :)

Minişim geçmiş olsun Şevvalime bizede öyle durumda asist ve peditus vermişti dr. ateş falan olmadığı için antibiyotik kullanma demişti
Esrako ben ölçüleri nereden aldım bilmiyorum o çay için ama uzun zamandır o şekilde yapıyorum etkisi ve tadı güzel bilmem ki nereden duymuştum kekik sanırım iştah açtığı için mi daha azdı bilmem ki! Hadi bakalım kapışalım kilo konusunda :))
Sibel bu cadılar başta kuzu gibi kandırıyorlar arkadaşlarmda diyor neden şikayet ediyorsun diye ama işin içine girdiklerinde anlaşılıyor durum... Kapıdan tam çıkacğız bugün babasının pijamalarını katlıyorum o gidip sürükleyip salona getiriyor 3 defa aynısını yaptı ben evi kontrol edene kadar sinir oluyorum o durumlarda aşağıda araba bekliyor arkasında arabalar bazen annem 3-4 tur atana kadar biz anca iniyoruz :)) Her yer her yerde eve aniden biri gelse korkar :) Ev 1 haftadır toplanmamış gibi duruyor 1 saat içinde... Mutfak dolabından tencereler odasından tek tek tüm oyuncaklar elbise dolabından elbiseler yatak odamızın örtüsü evde çamaşırlığa astığım çamaşırlar ayakkabıları ve ayakkabılarımız mutfak dolabındaki bakliyat v.s. su istiyor veriyorum çaktırmadan yarısını içip yarısını döküp eliyle silmeye çalışıyor :) Özellikle ıslak mendil paketi eline geçmesin ( Koltuk tepelerini hiç saymıyorum :) Bugün tansaşta sakız raflarına tırmanmaya çalışırken yakaladım tüm sakızları yere fırlatmıştı 1 dk yanında durma istersen gittiğimiz alan savaş alanına dönüyor :)

ne verdi antibiyotik diyecektim yazmışsın sonradan..canım dr. bize de suprax vermişti..kilo hesabı yapıp verdi o yüzden 2 yaşından önce kullanabilir dedi.günde tek sefer kullandık biz de..yalnız kullanırken ishal yaptı geçen de yazdım ya..ve fecii şekilde pişik oldu çocuk..ben 4.gününde kestim asiste devam ettim..kullanıcaksan altına bol bol kalın tabaka halinde pişik önleyici sür muhakkak.

ahh ahh ben hergün yapışık geziyorum bugün 2 kez zarar verdi kendine..bir kez fırının kolunu köşesine gözünün altını vurdu hafif morardı..ardından gardolabın içine çamaşırları yerleştiriyorum, çok sever içine girip saklanmayı paat diye bir düştü dudağını patlattı..napıcağımı şaşırıyorum bazen zıvanadan çıkıyorum çok zor evde tek başına bakmak..üstüne üstlük ben de hasta oldum yatıp dinlenmem lazım kimsecikler yok bırakabileceğim..kabur gibi günler yaşıyorum şu ara..allahım yardım etsin..

bulgur pilavını arkadaşlar tarif etmiş ben su ölçüsünü söyliyim canım..1 bardak bulgura 2 bardak sudur..1 e 2 dir yani bulgurun ölçüsü..pirinçten daha çok sever suyu..

pervin aklımdan geçiyordu girdi :) Keyifler yerinde belli gire nedenin yeter ki klavye olsun mutlu huzurlu olunda siz En kısa zamanda bir klavye alın ama böyle olmuyor
Evrimim çok geçmiş olsun bebek burgerime acil şifalar Ev taşıma ne kadar yorucu biliyorum annemin evi bir yerleştiremedik gitti böyle durumlarda tabak çanak çok gereksiz geliyor bir ton tabağı var ya :)) Ayrıca yatakk odası yerleştirmekte elbise ıvır zıvırlar çok zor Yerleştiniz mi tamamen?

Çeçiilim geçmiş olsun geçen cam tabak kırdı dolaptan almış alt gözdeydi hemen kenara çektim topladım temizledim güya... Baktım ağzında bir şey geveliyor cam parçası nasıl buldu ne ara attı ağzına nasıl korktum ya!

amanıınnnn..ay kafayı sıyırcaz biz bu çocuklarla..annelerimiz 3-5 çocuğu birarada nasıl büyütmüşler bilmiyorum..yoksa yeni nesil mi hiperaktif

arkadaşlar birşey sorcam sizin çocuklar da istediği şey yapılmadığı zaman ya da verilmediği zaman kendini yerden yere atıyor mu? ya en nefret ettiğim çocuk tipidir her istediği olsun mız mız,yalandan ağlayan...henüz çok küçük olduğu için her istediğini yapıyorum ama kalıcı olmasından korkuyorum..herşeye de hayır cıs denmez ki

evrimim gecmis olsun cnım umarm kolay atlatur kussada ver sırıngayla agzına zorla tep hersey saglıgı icin..

secilim yeni klavye olsa onuda yolacak ne dayanırki benim yaramaza

Aynen öyle bir tip benimkide bende sinir oluyorum özellikle ben temizlik yaparken elimdeki bezi istemesi o değil bezi verdim diyelim önce yerleri sonra aynı bezle ağzını silmese Bende bşta bir direniyorum yada hiç veremeyecğim birşeyse ilgisini başka bir yöne çekmeye çalışıyorum kucaklayıp başka yere götüryorum yada saklayıp yok diyorum şimdilik anlamıyor ama ilerde sakladığımı anlarsa ayvayı yedim

Pervin benim de mause mu yedi..çok zorlanıyorum mausesuz..adam alalı 1 hafta olmadı daha..bu kaçıncı..gördüğü anda kapıyor..oyuncak laptoplardan aldım yok ilgilenmiyor onla..

SELAMLARR

su saat itibari ile bakıcısız kalmıs durumdayım. banu aksam saat 10 da aradı birkaç gun izin istedi ne kadar yani deyince carsambaya kadar dedi oha diycektimde yutkundum. anneannesi bundaydı onu gonderecekti aydına memlekete yanında dayısı gitcekti isi çıkmıs bilmemne pazar aksamınaymıs bilet sanki amerika ucak bileti one alınamıyor gunu hadi onu geçtim pazar aksam git sabah ilk otobusle don salı ise gel dimi yani yokk
e dedim yarın ne var yarında esyalar gelecek dedi evleniyor yatekrar esyalar geliyormus
bizler koltik kanepe almadıkmı hiç sanki isten izinmi aldık bunun için aksam 7 de gelsin dersin gelir ne olacakkii yada kocasının kendi isi o gelsin dursun adamların basında terbiyesizlikten baska birsey degil. acayip sinirlendim sogukca konustumo anda bir anda demedim nedense gelme hiç ben basımın caresine bakarım diye
arabayıda minik sıyrıklar vs için boyaya verdik uç gun arabasızız diye ayarlandık saat 11 de annemler geldi taksi ile sagolsunlar hemen bakıcı aramaya baslıyorum
bu arada beni saat 10 da aradı yarım saat sonra ben onu tekrar aradım gelme hiç demeye acmadı telefonunu ve de geri bile aramadı. insanlara zaten guvenim hiç yoktu dahada kimseye guvenemem yani anladım iyice kuskucu olacagım

zaten son donem hiç hiç memnun degildim sıtkım sıyrılmıstı deli ediyordu beni dagnıklıgından ayrıca minik minik yalanlarını yakaladım mesela geçen ece ye çorba ya brokoli ve ispanak koy dedim tamam dedi aksam çorbaya baktım turuncu
hiç brokoli ve ispanak konmus çorba yesil olmazmı direk havuc patatesli çorba seklinde turuncuydu yani maydanoz koysam yesil oluyor oysa koydunmu dedim dun unuttunmu dedim koydum dedi e dedim turuncuydu yok koydum dedi e yalannn soyleme diyemedim tabiki ne diyim artık bunun gibi kuçukbaska seylerde var zaten iki lafından biri unuttum .) neyse yazıp basınızı agrıtmayayım bana ondan is çıkmayacaktı belli idi son donem zaten keske barıstıgında kocası ben hemen birini bulup ben onu pat diye çıkarsaydım
yada aradıgı bunu dedigi an hiç glme deseydim geri de aramazsa yarın zaten face e bakıcı ilanı yazacagım ordan gorur artık

evet bugün sevgili özgül hatunu ile buluştuk
ama özgülmüydü yoksa bizi keklemek için ufak bi kızkardeşini mi yollamıştı ilk etapta emin olamadım
şaka gibi yaaa hatun bildiğinnn ufacık tefecik içi dolu turşucukkk minyon güzel zayıf zarif ne ararsan var yani kısacası
hiiiç iki çocuk anası falan demezsin yani
çok güzel ve keyifli bir gündü bize bugününü ayırdığı için ona çook teşekkür ederim şahsım adına

Hesram hani foto ya bekliyordum merakla foto bende hayallerimi yıkma koy 2 fotoda görelim O zaman Özgül ben zayıflayana kadar görüşmeyelim o kadar minnak mı ya?
Esrako geçmiş olsun ya yine bakıcı krizi demek açık açık söylesin ne lafı dolandırıyor o da senin kovmanı bekliyor sanırım

arkadaşlarrrr
bu aile hekimlerini Allaha havale ediyorum öbür dünyada iki elim yakalrında olacak!!!
gebelik dönemindede böyle embesillerdi zaten
malum yaho çok hastaydı falan gitmiştim verdi bana antibiyotik birde üstüne sekrol vede burun spreyi
teşhiste boğaz enfeksiyonydu..
antibiyotik kullandım bi türlü balgam bitmedi boğazlar aynı
sekrol kullandım çocuğum kahroldu öksrümekten ama iyileşme belirtisi yok
burun spreyi kullandım direk kesti tıkanıklığı mucizevi birşey bu dedim resmen....

neyse salı günü kendi doktorumuza gittim bu çocuk 2 haftadır iyileşemedi diye
adam bir baktı dedi esra ne enfeksiyonu bu çocuk bronşit olmuş başlamış bronşit ne kullandın??
şok yaşadım nasıl yani dedim böyle böyle şeyler kullandım diye
antibiyotik tamamen boşyere kullanılmış vede sekrol mahveder çocuğu dedi iyiki derya uyardıda erken bırakmıştım sekrolu

neyse asıl berbat haber burun spreyi otrivine diye bi zıkkım vermişti dedim süper açtı
adam dedi esra onu hemen çöpe at biz asla bu kadar küçük çocuğa bunu vermeyiz kortizon içerir bebek ölümü bile gördük bu sprey yüzünden dedi

orda düşüp bayılacaktım resmen en masumu tonimer baby yada serum fizyoloji dedim diğer hiçbir burun damlaları masum değildir dedi

uzun oldu ama bu konuda dikkat edin arkadaşlar
benim tavsiyem asla aile hekimine gitmeyin şimdi diyeceksinizki hepsi kötü olurmu
evet olur sonuçta adamlar çocuk doktoru değil herkese aynı gözle bakıyorlar maalesef
rutin kontrol dışında yani hastalık durumunda imkanı olanlar mutlaka düzgün bir doktora gitsin...

şimdi ben bu adi herifi ne yapayım şikayet etsem ne olacak hiçbirşey değişmeyecek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…