yok öyle bir ağlama krizi henüz yaşamadık..yok dediğimiz zaman ısrar etmiyor..ama ilk fırsatta istediği ortada ise hemen kapı veriyor..unutmuyorarkadaşlar birşey sorcam sizin çocuklar da istediği şey yapılmadığı zaman ya da verilmediği zaman kendini yerden yere atıyor mu? ya en nefret ettiğim çocuk tipidir her istediği olsun mız mız,yalandan ağlayan...henüz çok küçük olduğu için her istediğini yapıyorum ama kalıcı olmasından korkuyorum..herşeye de hayır cıs denmez ki
Çeçiilim geçmiş olsun geçen cam tabak kırdı dolaptan almış alt gözdeydi hemen kenara çektim topladım temizledim güya... Baktım ağzında bir şey geveliyor cam parçası nasıl buldu ne ara attı ağzına nasıl korktum ya!
Cam krırğı kazanız geçmiş olsun..yaramazlık aynı desem ..ıslak mendilinden tepelere trımanmaya kadar hepsi aynı..1 sn gözümü ayıramıyorum..Minişim geçmiş olsun Şevvalime bizede öyle durumda asist ve peditus vermişti dr. ateş falan olmadığı için antibiyotik kullanma demişti
Esrako ben ölçüleri nereden aldım bilmiyorum o çay için ama uzun zamandır o şekilde yapıyorum etkisi ve tadı güzel bilmem ki nereden duymuştum kekik sanırım iştah açtığı için mi daha azdı bilmem ki! Hadi bakalım kapışalım kilo konusunda :))
Sibel bu cadılar başta kuzu gibi kandırıyorlar arkadaşlarmda diyor neden şikayet ediyorsun diye ama işin içine girdiklerinde anlaşılıyor durum... Kapıdan tam çıkacğız bugün babasının pijamalarını katlıyorum o gidip sürükleyip salona getiriyor 3 defa aynısını yaptı ben evi kontrol edene kadar sinir oluyorum o durumlarda aşağıda araba bekliyor arkasında arabalar bazen annem 3-4 tur atana kadar biz anca iniyoruz :)) Her yer her yerde eve aniden biri gelse korkar :) Ev 1 haftadır toplanmamış gibi duruyor 1 saat içinde... Mutfak dolabından tencereler odasından tek tek tüm oyuncaklar elbise dolabından elbiseler yatak odamızın örtüsü evde çamaşırlığa astığım çamaşırlar ayakkabıları ve ayakkabılarımız mutfak dolabındaki bakliyat v.s. su istiyor veriyorum çaktırmadan yarısını içip yarısını döküp eliyle silmeye çalışıyor :) Özellikle ıslak mendil paketi eline geçmesin( Koltuk tepelerini hiç saymıyorum :) Bugün tansaşta sakız raflarına tırmanmaya çalışırken yakaladım tüm sakızları yere fırlatmıştı 1 dk yanında durma istersen gittiğimiz alan savaş alanına dönüyor :)
Baktım..ozeline bakarmısın canım
pilavı herkes anlatmış birde ben yazmayayım dimiii...MİNİKİM aile hekiminiz peditus vermiş.. ben kulanıyorum ne zaman selin hafif nezle yada girip olur gibi olsun ilerlemeden hemen onu içiririm birkaç gün içinde birşeyi kalmaz... bizim dr. umuz onu veriyor özellikle içinde calpolda varmış ağrı kesici özelliğide olduğu için peditusu öneriyor.... bu güne kadar bi sorunla karşılaşmadık şurupla ilgili...
ESRAKO anlayabiliyorum seni bazen öyle birşeyler yapıyorlarki gözüyle gömeyen inanmaz yok artık bunumadamı yapıyor der... ben selinle yanlızken hiçbir iş yapamıyorum çünkü sürekli bi yaramazlık zararın peşinde dağıktığı döktüğü birşey değil ama kendine zarar vereck diye gözümü ayıramıyorum.. işyapıyorken selin yanıma geliyorsa 2 dk. bi eşime seslenirim selini al yada gel bak diye yemek yapamıyorum kimi zaman:)))
BULGUR PİLAVI nasıl yapılıyor arkadaşlar ya hiç yapmadım ömrümde çok severim ama hep hazır yemişimdir.. su ve bulgur olarak ölçüsü nedir nasıl yapılır.. tam kıvamında tutsun istiyorum bazısı sulu oluyor bulgurlar falan sevmiyorum bunun varmıdır bi püf noktası yada ölçüsü kestane kebap acele cevap akşama sizin yerinize yemesi sevap :)))
geçmiş olsun..peditus soğuk algınlığı ilacı ağrı kesici ve burun tıkanıklığı öksürük hepsine etkilidir..gıttım canım ciğerler temız dedı aile hekımı.öksürükten ve genız akıntısından tahrıs olmus bogazları.onun ıcınden gunde tek kullanmalık antıbıyotık yazdı.bıde peditus asist.kendı doktorumuzu arayıp bı fıkır danıscam bende.ne dıyck bakalım
aynen çitlere değin uygulama itinayla yapılır..damla hocam afiyet olsun Tavuklar. mideniz bayram etmiştir bunca balıkdan sonra...hehhee
çitleri güle güle kullanın.
ben gizemin o fotoyu gördüğümde afik çokdan emekliyor ve tırmanıyordu o yusden almamıştım. ama görüntü gerçekden şahane dimi!
işinize yaramasına sevindim.
vay arkadaş ne petekmiş nihayet çözüldü:))
esram ciğerim çitler
bildiğin içiçe gecen çitlerin renkli ve plastik hali.:)ama bizim haylazlar onları üstüste koyup merdiven yada basamak olarak kullanırlar ancak!
gülim dün akşam aynen dediğini yaptık bebeğini küvetinde salonun ortasında yıkadık yıkadık kuruladık havluyla masaj yaptık sonrada giydirdik arada suylada oynadık bizde bi güzel ıslandık ama kendi hiç yanaşmadı girmeye.
yazında böyle olmuştu. tesadüfen kuzenimin oğlu bizdeydi ankarada. onu yıkadık annesiyle ve denizde izledi. o çıkar çıkmaz arkasından girdi bi dahada çıkaramadık. günde 5 6 kez yıkanıyordu. ama ayancıkta tekrar hortladı korkusu. en iyisi bencede birini bulup izlemek.
böyle çok kötü.
bu arada gizemin çitleri vardıya onlardan aldım. bayıldık bayıldık. salonun ortasınıda boşalttım oraya açtık. birde denizin odasında çözülemeyen kalorifer peteği sorununuda çözdüm sanırsam. onun önünede iki adet çit koydum. ama salona koyduklarımı çok sevdi. onları katlayıp kapatıyor içine giriyor orda kitap okuyoruz uyuyoruz yalandan.
öğrenciler mangal yapıyor dersi bitridim onları bekliyorum açım.
balık yok ama gülimmmmm tavuk var...!!!!!
yok arada kaynamdı hala duruyor..doktora gidince kaybolmuştu şimdi çok mink ama var..TERYA gelmiş
ay seni hakkaten özler olduk yaa
accuk vakit ayır kendine çok yogunsun belli
nasılsınız paşa napıo paşaaaaa?
bide senin bu bacagında bi şişlik vardı ya hani bakacakdı dohturr?ne oldu yaff
yusufun kolu çıktıydı arada kaynadımı noldu
seni de burcu yu da evrimi de başka unuutuğum var mı? özledik canım
ben herkesi hepinizi çok özledim:)))) birçok arkadaşımız şu aralar topiğe aktif katılamıyor onları özlüyorum artı bizler burda olsakta sayfalar ilerlemiyor eskisi gibi giren arkadaşlarlada sohbet edemiyoruz kısacası ben hepiniz herkesi özledim :))))
amin deryacım teşekkür ederim.ama çok zormuş .Tülin meme bıraktırmada Rabbim kolaylıklar versin..
çok geçmiş olsun şevvaledünaksamdan berı Şevval öksürüyo,busaabah itibarıylede 37.5-38 arası ates gıdıp gelıyor.henuz prospan dısında bişe vermedım
inşallah atesı yükselmez.sanırım üşüttü,aksamda bı dünya kustu.hem balgam cıkardı hem yedıklerını.
oysakı nekadarda sevınmıstım bı kase corba ve bı kase yogurt yedı dıe
neyse inşalah hafıfı atlatırda ilaca gerek kalmaz.püfff bu kıs nasıl gecıcek bakalım
esra bence 3.de turnayı gözünden vuracaksın.hayırlısı olsunSELAMLARR
su saat itibari ile bakıcısız kalmıs durumdayım. banu aksam saat 10 da aradı birkaç gun izin istedi ne kadar yani deyince carsambaya kadar dedi oha diycektimde yutkundum. anneannesi bundaydı onu gonderecekti aydına memlekete yanında dayısı gitcekti isi çıkmıs bilmemne pazar aksamınaymıs bilet sanki amerika ucak bileti one alınamıyor gunu hadi onu geçtim pazar aksam git sabah ilk otobusle don salı ise gel dimi yani yokk
e dedim yarın ne var yarında esyalar gelecek dedi evleniyor yatekrar esyalar geliyormus
bizler koltik kanepe almadıkmı hiç sanki isten izinmi aldık bunun için aksam 7 de gelsin dersin gelir ne olacakkii yada kocasının kendi isi o gelsin dursun adamların basında terbiyesizlikten baska birsey degil. acayip sinirlendim sogukca konustumo anda bir anda demedim nedense gelme hiç ben basımın caresine bakarım diye
arabayıda minik sıyrıklar vs için boyaya verdik uç gun arabasızız diye ayarlandık saat 11 de annemler geldi taksi ile sagolsunlar hemen bakıcı aramaya baslıyorum
bu arada beni saat 10 da aradı yarım saat sonra ben onu tekrar aradım gelme hiç demeye acmadı telefonunu ve de geri bile aramadı. insanlara zaten guvenim hiç yoktu dahada kimseye guvenemem yani anladım iyice kuskucu olacagım
zaten son donem hiç hiç memnun degildim sıtkım sıyrılmıstı deli ediyordu beni dagnıklıgından ayrıca minik minik yalanlarını yakaladım mesela geçen ece ye çorba ya brokoli ve ispanak koy dedim tamam dedi aksam çorbaya baktım turuncu
hiç brokoli ve ispanak konmus çorba yesil olmazmı direk havuc patatesli çorba seklinde turuncuydu yani maydanoz koysam yesil oluyor oysa koydunmu dedim dun unuttunmu dedim koydum dedi e dedim turuncuydu yok koydum dedi e yalannn soyleme diyemedim tabiki ne diyim artık bunun gibi kuçukbaska seylerde var zaten iki lafından biri unuttum .) neyse yazıp basınızı agrıtmayayım bana ondan is çıkmayacaktı belli idi son donem zaten keske barıstıgında kocası ben hemen birini bulup ben onu pat diye çıkarsaydım
yada aradıgı bunu dedigi an hiç glme deseydim geri de aramazsa yarın zaten face e bakıcı ilanı yazacagım ordan gorur artık
arkadaşlarrrr
bu aile hekimlerini Allaha havale ediyorum öbür dünyada iki elim yakalrında olacak!!!
gebelik dönemindede böyle embesillerdi zaten
malum yaho çok hastaydı falan gitmiştim verdi bana antibiyotik birde üstüne sekrol vede burun spreyi
teşhiste boğaz enfeksiyonydu..
antibiyotik kullandım bi türlü balgam bitmedi boğazlar aynı
sekrol kullandım çocuğum kahroldu öksrümekten ama iyileşme belirtisi yok
burun spreyi kullandım direk kesti tıkanıklığı mucizevi birşey bu dedim resmen....
neyse salı günü kendi doktorumuza gittim bu çocuk 2 haftadır iyileşemedi diye
adam bir baktı dedi esra ne enfeksiyonu bu çocuk bronşit olmuş başlamış bronşit ne kullandın??
şok yaşadım nasıl yani dedim böyle böyle şeyler kullandım diye
antibiyotik tamamen boşyere kullanılmış vede sekrol mahveder çocuğu dedi iyiki derya uyardıda erken bırakmıştım sekrolu
neyse asıl berbat haber burun spreyi otrivine diye bi zıkkım vermişti dedim süper açtı
adam dedi esra onu hemen çöpe at biz asla bu kadar küçük çocuğa bunu vermeyiz kortizon içerir bebek ölümü bile gördük bu sprey yüzünden dedi
orda düşüp bayılacaktım resmen en masumu tonimer baby yada serum fizyoloji dedim diğer hiçbir burun damlaları masum değildir dedi
uzun oldu ama bu konuda dikkat edin arkadaşlar
benim tavsiyem asla aile hekimine gitmeyin şimdi diyeceksinizki hepsi kötü olurmu
evet olur sonuçta adamlar çocuk doktoru değil herkese aynı gözle bakıyorlar maalesef
rutin kontrol dışında yani hastalık durumunda imkanı olanlar mutlaka düzgün bir doktora gitsin...
şimdi ben bu adi herifi ne yapayım şikayet etsem ne olacak hiçbirşey değişmeyecek....
:))))))))))guli akvaryuma ozugul sayesinde beles nasıl girdiniz bi anlatıver hele bak zaten sinirlerim bozuk çabuk yaz birde sinirime merak eklenmesin :))
banu face de bakıcı arıyorum ilanımı gorunce mesaj yazmıs. kendince acıklama yapmıs bende kibar ama agır bir dille yanıt yazdım o da yazdı dahada yazmadım hersey ani gelismis ince hesap pesinde degilmis oysa carsamba gelip ben birini bulana kadar çalısacagını soyleyecekmis
e bugunden niye demiyorsun hemen arayayım laf yani yalan inanmıyorum kimseye.
ayın 1 inde gelip maasını ve esyalarını alacak off ne tatsız.
kargo yapayım havala ve de dedim yok dedi kendi bilir.
bu arada kargocu aradı az evel pasaport ları bekliyoruz kargo ile adam bir posta koydu bana adresi yanlıs vermissiniz a blokta arıyorum diye d blok bizim ev. e muhtar kaydı yanlısmıs yeni haberim oldu ama adam beni bir azarlıyor telde ama isin ucunda pasaport var geri gider onla ugrasırız vs adama blogu soyledim kut kapattı yuzume geldi kapıya karar verdim dedim pasaportları alayım agızama geleni sayıcam adam hiç konusmadı imza yerini gosterdi ben imzaladım ve gumm diye kapıyı suratına kapatarak rahatlamaya çalıstım hızımı alamadım simdi sikayet maili yazdım ptt kargoya alahım yarabim ya herseyim ters gitmeye basladı su meshur 21 aralık donem yuzundenmi acaba belma ne dersin
selin bebekliğinden beri suyu çokseviyordu tek kafasını yıkarken ağlıyor ama onun haricinde suyun içinde cıp cıp vurup oynar kafasını ellemesemsaatlerce suda kalırdı... taki ekim ayında afyona gidip1 gün kalmıştık o zaman selinde babaannemizde kalmıştı zaten bebekkende beraber yıkıyorduk selin büyüyünce biz eşimle yıkamaya başladık neyse.. selin kafasını falan kaşımış biz yokken annemde yıkamaya kalkmış görümcemide çağırmış ne olduysa selin yıkmış ortalığı biz telde aradığımızdada söylediler neyse biz geldik sonra selini yıkamaya kalktık leğeninde suyu görünce ta karşıdan atlayan selin suyu görür görmez girmicem diye ortalığı yıktı nasılağlıyor ama ne yapacağımız şaşırdık eşimle ben sonra leğenin içine sevdiği oyuncakları attık eşimle ben suyun içine vurduk onun yaptığı gibi gel kızım hadi cıp cıp yapalım dedik selin bize baktı öyle 10 dk. kadar sonra leğenin yanında duran kovanın içindeki suyu kontrol etti resmen sıcaklığını kontrol etti sonra yine yıkanmak için leğenin içine kendi girdi......
keısnlıkle katılıyorum Esracımmm.hıc bıse anlamıyorlar,bende zaten mecburıyetten ilk kez gıttım.normalde hasta olunca ası dısında gıtmedım hıc.arkadaşlarrrr
bu aile hekimlerini Allaha havale ediyorum öbür dünyada iki elim yakalrında olacak!!!
gebelik dönemindede böyle embesillerdi zaten
malum yaho çok hastaydı falan gitmiştim verdi bana antibiyotik birde üstüne sekrol vede burun spreyi
teşhiste boğaz enfeksiyonydu..
antibiyotik kullandım bi türlü balgam bitmedi boğazlar aynı
sekrol kullandım çocuğum kahroldu öksrümekten ama iyileşme belirtisi yok
burun spreyi kullandım direk kesti tıkanıklığı mucizevi birşey bu dedim resmen....
neyse salı günü kendi doktorumuza gittim bu çocuk 2 haftadır iyileşemedi diye
adam bir baktı dedi esra ne enfeksiyonu bu çocuk bronşit olmuş başlamış bronşit ne kullandın??
şok yaşadım nasıl yani dedim böyle böyle şeyler kullandım diye
antibiyotik tamamen boşyere kullanılmış vede sekrol mahveder çocuğu dedi iyiki derya uyardıda erken bırakmıştım sekrolu
neyse asıl berbat haber burun spreyi otrivine diye bi zıkkım vermişti dedim süper açtı
adam dedi esra onu hemen çöpe at biz asla bu kadar küçük çocuğa bunu vermeyiz kortizon içerir bebek ölümü bile gördük bu sprey yüzünden dedi
orda düşüp bayılacaktım resmen en masumu tonimer baby yada serum fizyoloji dedim diğer hiçbir burun damlaları masum değildir dedi
uzun oldu ama bu konuda dikkat edin arkadaşlar
benim tavsiyem asla aile hekimine gitmeyin şimdi diyeceksinizki hepsi kötü olurmu
evet olur sonuçta adamlar çocuk doktoru değil herkese aynı gözle bakıyorlar maalesef
rutin kontrol dışında yani hastalık durumunda imkanı olanlar mutlaka düzgün bir doktora gitsin...
şimdi ben bu adi herifi ne yapayım şikayet etsem ne olacak hiçbirşey değişmeyecek....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?