2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu arada musti tuvalete çiş yapıooo çok mutlu oluyorum bu duruma annem ameliyalıyken hep tvlete götürdü altı çok pişik olmuştu bize geldiğinde de ara ara tutuodu sonra üstüne düştük kendide gönüllüydü şimdi elimden tutup kendi götürüo bezini bağlıyorum tabi tam anlamıyla bırakmadı ama bazen bezine hiç yapmadığı oluyor gece yatmadan tututorum sabah kalınca bezini açıyorum kup kuru hemen tvlte götürüyorum sanırım öğrenecek buhaftadan sonrada emzik emme olayını bitirmeyi düşünüyorum ama nasıl vazgeçireceğim onu bilmiyorum:)

Son düzenleme:

süper bi haber nur.bu bir iki haftada alışır bencede.yiğitinede çok geçmiş olsun.ama emzik olayından ayırmak okadar kolay değilmiş.inşallah siz kolay atlatırsınız

brova MUstiye valla..senin icinde iyi oldu Nur...yavrum abi olunca bir anda büyüyü verdi..

sen nekadar veriosun kadına ne güsel iş yapıo yaa bende yarım gün alıyorum yağmur yadığı için cam sildirmiyorum yarım gün alıyorum yazın tüm gün alıyorum yarım 40 tüm 80 bütün evi temizlio ama öle mutfak dolabı filan silmio silerse gecikiomuş eve bizim bırakmamız gerekiomuş öle dedi gökhanda denk gelmio gelsede götürmez biliorum.. amaa öle ince ayrıntıya inmio bizde duvar filan sildirsem oooo zaten sevmedim bu kadını bana gelmiş beni biri yarım gün alıo ben gelmeden halıları süpürüp topluo dio ee dedim geriye ne kalmışki silip seremiomu dedim cvp veremedi yani benden de öle istio zaten 2 çocukla yapabilsem seni almam ama sinir oldum dün tüm evi temizledim almayayım die:S

Son düzenleme:
süper bi haber nur.bu bir iki haftada alışır bencede.yiğitinede çok geçmiş olsun.ama emzik olayından ayırmak okadar kolay değilmiş.inşallah siz kolay atlatırsınız
gerçekten çok ii oluyor canım yaa ben artık çiş temizlemekten bıktımm:)) akşama kadar döt görüom:)))
brova MUstiye valla..senin icinde iyi oldu Nur...yavrum abi olunca bir anda büyüyü verdi..
valla öle çıtır anne çocuğum örnek olmak istiyo kardeşine:))

geçmiş olsun dilekleriniz çinde tşk ederim arklar..

Gülizz...maşallah cuk oturmuş temizlikçi olayı..aslında hepimize şart haftada 1 bayan..sinirleri harab oluyor insanın..(saralle ile nutellayı üst üste sürüp dene bir de..bi ara takmıştık kavanoz kavanoz yiyorduk)

Elif..geçmiş olsun canım Neva ya..keçiboynuzu pekmezi içir ya da kendisini bulursan kaynatıp suyunu içir..

Pervin..size de geçmiş olsun hırsızlık olayı ile ilgili..mala gelsin diyoruz ama manevi şeyler gidince üzlmeden edemiyoruz.

Esrako..hayırlısı olsun canım bakıcınız..bundan memnun kalacaksın bence..bir amacı var çalışmak zorunda çünkü..

Güli-Esra ve özellikle Özgül ün resimleri harika..maşallah Özgül gerçekten genç kız gibisin..hani tek çocuğun olsa bu kadar şaşırmıycam ama boyun kadar oğlun var..süpersin

ay çokmuş canım..ben 60 veriyorum ayda bir geliyor dip bucak temizliğine..ne iş varsa yapar gık demez..zamanı olsun yeter

maşşaalh Mustiyeee.cabuk kavramıs yavrum.neguzel eger tuvalet egıtımını alıstırabılırsen 2 haftaya cok rahat edersın.ama aynı dönemde emzık bırakmak agır gelırmıkı dıcem ama tuvalet egıtımıyle emzık bırakmamını bı alakası yoktur zaten :)) öpüyorum damadımıı

Rüzgar hiç konuşmuyor sadece ağzında bişeyler geveleyip soru soruyor anlamsız ama..endişenmiyorum..şimdi siz adımı felan söylüyo ya da hemen kapıyor ne söylersen diyorsunuz ya biz de geçerli değil bu durum bi an için bişey mi var oldum ama yoktur herhalde

ay çokmuş canım..ben 60 veriyorum ayda bir geliyor dip bucak temizliğine..ne iş varsa yapar gık demez..zamanı olsun yeter
valla bu ölee gelio k.valideme gelio 3 senedir oda 60 gelio yarım gün 30 ondada ama sanırım almıyacağım sürekli bana durmunu anlatıo şöle kötü durmumuz işte hiç param yok ben yanından çıkıorum ama bana hala anlatıo..
valla minnişim bi görsen hiç düşürmüo ağzından mesela arada saklıyorum bişiler anlatıo emzik varsa sus pus oturuo...damadındaaa senin ellerinde gelinimin nanaklarından öper:)))

bu arada musti şu arada bak demeyi öğrendi amannnnn herşeye anne bak bakıom bişide yok ama akşama kadar deişik bişi görse bakk anne aaaa bak dio:)))

bu arada geçen bizde gökhanın amcasıgil vardı ezeli izliolardı dizinde kim bilmiyorum ama uygunsuz şekilde birbilerini öptülerr musti dudağını büzerek gökhanın amcasının kızına gitti öpmek için hemen herşeyi kapıolar sıpalar:)

Çeçi,lll tabıkı endıselenecek bırsey yoktur.cok normal bazı cocuk cok hareketlı olur,enerjısını konusmaya degılde baska seylere harcar.kımısı cok asırı hareketlı yada yaramaz olmaz ama bıcır bıcır konusur.kımısıde herıkısını aynı anda götürür.daha cok küçükler 2 yasından sonra skölecektır konusmaları...

valla bencede endişelenecek bişi yok bizin üst komşunun ğlu var 2 yaşına gireli 4 5 ay oldu dioki daha yeni yani kelimeleri net konuşuo anlıyoruz dio bende geç konuşmuşum nasıl olduysa:)) aslında çok çenesi düşük biriyimdir:)))canım sıkkın olmadı sürede bol bol konuşurum:))

nur tualet alışkanlıgı süper
zaten benm okudugum tüm makalelerde eger çocuk kendini hazır hissediyorsa(uykudan altı kuru uyanması mesela) başlanabilir deniliyor. çok güzelya. küçük abi şimdiden abi olmanın farkına varmış yavrum ya maşallah

aynen öle gülimmm zaten eğer ağlasa filan götürmezdim ama baktım kendide gönüllü:))

bide şu kıskanma işini atlatsaydık ben mustinin ilk defa uyanıkken tıranaklarını kestim:)) sabah yiğit yüzünü çizmiş onın tırnaklarını keserken bizi izledi sonra elini uzattı hepsini kestim kıskandığındanmı deişik geldiğinden mi bilmem amaa geçen gezmeye gidicem üzerimi giyiniyorum yiğit beşikte musti geziniodu bi baktım elini tutmuş parmaklarını geriye doğru yitio bıraktıramadım elini tuttuo hala gülerek sıkıo zor aldım bi bu konuda zorlanıyorum emzirirken gelio cicikkkk die iki okşuo sonra bi tane vuruo gülerek kaçıo:))

ben kaçar böööyük paşa uyandı şimdi ymek savaşı başlıo bizde:)

Bebekler, zihinsel ve fiziksel gelişimleri için büyük önem taşıyan 0-2 yaş arasında konuşmayı öğreniyor. İlk aylarda genelde mırıldanarak bazı sesler çıkaran ve gülümseyen bebekler, zamanla kısa heceler ve kelimeler söylemeye başlıyor.

Uzmanlar, bu dönemin başlangıcından itibaren, ebeveynlerin bebekleriyle onların anlayıp anlamadıklarına bakmadan sürekli konuşmaları gerektiğini belirtiyor. Bu davranışın, hem ebeveyn hem de bebek için birçok faydası bulunduğuna işaret eden uzmanlar, iki taraf arasındaki bağın bu yolla güçlü bir hale geleceğini vurguluyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Vural, bebeklerin doğumundan sonraki iki yılın konuşma eğitimi için önemli bir dönem olduğunu ifade ediyor. Bebeklerin, ikinci aya doğru ebeveynlerini göz ile takip ettiğini dile getiren Vural, “İlk altı ayda bebekler annesini izler, sesini ayırt eder ve gülümsemeye başlar. Bu dönemde bebeğinizle bol bol konuşun. Mırıldanma ve gülümsemelerine de aynı şekilde karşılık verin.” tavsiyesinde bulunuyor. Vural, 6-12 ay arasındaki bebeklerin de birtakım heceler söyleyerek konuşmaya başladığını kaydederek şunları söylüyor: “Bir yaşına yaklaşıncaya kadar tek ve kısa kelimeleri söyleyebilir. Siz de ona tam kelimelerle karşılık verin. Bir yaşında bebeğiniz konuşmazsa meraklanmayın. Her çocuğun gelişim hızı farklıdır. Bu, normal bir durumdur. Zamanla konuşmayı öğrenecektir.” Anne-babalara bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade eden Vural, bebeklerin ilk iki yılında doğru yönlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Konuşma, sosyal gelişimlerini sağlar
Acıbadem Hastanesi Çocuk ve Genç Psikiyatri Uzmanı Dr. Zerrin Topçu ise, ebeveynlerin bebeklerle konuşmasının her iki taraf için de son derece faydalı olduğunu belirtiyor. Topçu, “Bebeklerle konuşmak onların sosyal gelişimlerine katkı sağlar. Ayrıca dil gelişimini de olumlu etkiler. Ebeveynler için de faydaları vardır. Bebekleri ile ne kadar çok konuşurlarsa o kadar iyi bağ kurabilirler. Böylece bebekler ebeveynlerine daha çok ilgi gösterir.” ifadelerini kullanıyor.
Bebeklerin yanında ‘anlamaz’ diye kötü söz söylemeyin
Çocuk psikolojisi uzmanı Zerrin Topçu, bebeklerin birkaç aylık dahi olsa ebeveynlerindeki gerginliği fark edebildiklerine işaret ediyor. Bu nedenle çocukların yanında kötü kelimeler kullanılmaması gerektiğini kaydeden Topçu, “Bebekler konuşulanları bir yaşından sonra anlamaya başlarlar. Fakat o zamana kadar karşısındaki kişilerin gerginliğini, endişelerini ve kaygılarını hissederler. Bu algılama bir sözle ya da bir dokunmayla olabilir. O yüzden çok küçük olsalar dahi onların yanında uygunsuz sözler konuşulmamalı.” uyarısında bulunuyor.

oo super valla gulizcim. ama patronun da enteresan evine yatılı alacagı kadını senin seciminemi biraktı kendi esi secmek istemezmi ki evli bu arada diye yazdım patronun ama ?

ay serseri yerim ben onu ece de aksam ibonun saatlerinin oldugu kutuyu indirmis yere birer koluna birer tane koca metal kayıslı saatleri takmıs ama dirsegine kadar geçirmis oyle geldi salona olduk gulmekten çıkarınca da kızdı ))

ESRAKO bakıcımı buldu dün den itibaren geçmişe tam bakamadım.. hayırlı olsun inşallah bu sefer istediği gibi biri olur..
evet canım buldum yukarlarda detaylı yazmıstım okumussundur sora belki çok kısa oldu hemen buldum birini internetten

nur super kendini hazır hissediyo demekki ama bende aynı seyi dusundum tuba ile ikisi bir arada agır olmasın hem emzik hem yeni bir donem cisi beze degil tuvalete yapma
ama emzik konusmayı buyuk oranda etkiliyor engelliyor o kesin

yoktur be secilim ne olabilirki sanmıyorum sonuçta her çocuk farklı bunu hep konusuyoruz kimi once yuruyor kimi once konusuyor endise edecek yasda degiller daha çok kuçukler

nurcum ece de oyle bizlere yapıyor bu hareketleri guleerk yapıyor pis pis sapık gibi guluyor hemde acıdı yapma dedikce daha cok patlatıyor gormezden gelmek gerek tabi sen bebek var sakınacaksın
ece ye vurdugu an cici yap ece diyoruz hemen cici yapıp sevmeye geçiyor yapma diyince daha çok vuruyor

birkaç gündür topiğe girip girip çıkıyorum gözlerim çok acıyor gözlüklerimi daha alamadım bu akşam alıcam çok dikkatli bakıp okuyamıyorum yazıları takip etmekte zorluk çekiyorum yarından sonra inşallah her yazıyı okuyup cevap verebileceğim.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…