2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

misafirlerim vardı yeni giitler ben mutfakda makineyi yerleştirmeye çalışırken gözum sizde.accuk okuyayım didim.hoplaya zıplaya okudum ve şaşrıdım ne kadan çok mjolmuş sevindirikde oldum..

afikin azılar kabardı iyice sanırım bu defa geliyorlar ama yavrumda iştah sıfır.iştahsız bebek ne kadar ozrmuş ya!annelere allah kolaylık versin gerçekden içim parçalanıyor.yemedikçe. ama 2 kaşık yese ohh şükür yedi bari diyorum.
uykuduan aglayarak uyanıyor.dişlerden sanırım
elimden bişey gelmiyor bu diş agrısına çözüm ne olaki?derya sen sanki bi ara bişey yazmıştın!diş agrısı için neydiki?
bide burun akıntısı başladı kuzumda. banyo sonrası hortları mümükleri
ayy bide bu aralar bi düşmedir gidiyor
gözumun önunden kayboldugu an düşüyor alnın şişti gecen şimdi sarımsı mor halde.
dün düştü burnundan 2damla mümükle kan geldi.
sanırım en zor dönemdeyiz.
en haşere en yarazm ve en hareketli halleri çünkü kendilerinide tam koruyamıyorlar.

hipp kargomuz bizimde geldi:)

sibelcim magduriyetin kıyısından dönmüşsün hadi gözun aydın!

belma araba kullanmayamı başlıcaksın. tam mjını okumadım ama. kolay gelsin pratik yaptıkça trafiğe çıkdıkça alışırşın. asla ben boş yolda lışayım trafikdede sürerim mantıgında olma.
düz vites daha kolay olur.

esrako afikde yiyor deiklerinden ve evet evet kaksından tüm çıkıyor hatta bezelyeyi ısırmadan yerse mısırı ısırmadan yutarsa. bunların hepsi tane tane kaksında çıkıyor..

deryaa hoş geldin yeniden aramıza dönmen güzel..dimek topiğin çosmaında seninde katkın var. hayy saolsın ya.neydi öyle terkedilmiş köy gibi:)..
geçmiş olsun yavrularına.bencede tubanın bagışıklıgı iyi olursa eve hastalık getirmez dolayısıyla yusuf paşada daha az hasta olar!

pervinim canıım demek Türkiyen geldi. ayy gel sen gelmek istiyorsan gel.eceyi dert etme
tatil değil birr,karışan buyuk hala istanbulda değil ikii.bizim gunede yetiş ...kilo konusunda hamile kalmayı planlıyorsun ya bence zayıf hamile kalman daha iyi.
dikkat et kendine sen ga istedinmi veriyorsun. bence ver.
kilo alma.çunku sen kilo alınca mutlu olmuyosun. durup durup yeme.

minnaaaaaak demek başladın toplanmaya. ayy hadi bakalım kolay gelsin .ama evde ne kadar çok ıvır zıvır varmışmeger dimi. insan toplamay başlayınca anlıyor.
yatak odası ve mutfak en zoru zaten canım halledersin şimdiden onu düşünüp stress olma. bak annen var çok şükür yakınlarında herkes. bi gun biri bi gun diğeri bakar halledersin..canım benim..

ayyesrakooooo demekbakıcının adı HATUn bende diyorum bu kız ondan bahsederkenmi hatun diyor..:)
güldüm kendi kendime..

gizmoo ankaraya gitmişsin:)ee bu defa bi görüşme yaparsınız artık deryayla dimi!görmeden gelme :))agır abi yufuf paşayda bizim yerimize mıncıklaa accuk..
gizmo sen şimdi gelirken anneinide getirisin tek başıma gidemem bahanesiyle iyi olmuş bak:))

burcu 85 lik dedeye çok güldüm ya!ama ya tamam bianlık dalgınlık olabilirde varya çok tehlikeli dönemdeler. bide bak sen bıcırıga nasılda biliyor dafondanda kapı açmasını eşşek ya akla bak maşallh demek zil çalınca koşuyor kurcalıyor. öperim onu benn...

çeçil ya meraketme hepimiz aynı haldeyiz. ama bakış açıcını değiştir. daha rahat olucaksın kesinlikle.
yani benmi çok poliyannayım diyorum ama inanki bakış açını değiştir daha farklı yönlerinden bak. güzelliğini yaşa.
tamam yoruluyoruz canımız burnumuza geliyor açlık yorgunluk ve dahdaha neler neler herbirimizin yaşadıkları.ama onlarında bu dönemde ilgiye sevgiye oynamaya onları anlıyacak ve nazlarını çekecek birsine anneye ihtiyaçları var.!

valla sanırım bu seminer notları beni yumoşla yıkanmış gibi yaptı!
mesela diyorki bebeginizi dinleyin!dinlenilen çocukda kendini ifade etme yetegeni gelişir.
ve diyorki;cocugun her hareketi bir mjdır. yaptıgı yaramazlıkdan utunda eliyle yaptıgı her harekete kadar.
henuz kendilerini ifade etme yetenekleri harektleri oldugu içiyaramazlık yada uygun olmayan bi hareket yaptıgında onu dikkatle dinleyn izleyin sorgulayın mutlaka size bişey demek istiyordur!ilgi çekmek bile olabilir
.

İmmuzinc Şurup çocuğun bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan bir üründür. Ürünün bu etkisi kullanılmaya başlandıktan sonraki 10 gün içerisinde görülmeye başlar ve 1 şişe şurup bittikten sonraki birkaç güne kadar devam eder. İmmuzinc Şurup istenilen ayda kullanılabildiği gibi esas olarak okulların açıldığı ve hastalıkların da başlamaya başladığı eylül ayı itibariyle kullanımı tavsiye edilir.

İmmuzinc Şurup için azami bir kullanım süresi belirtilmemiştir ancak genel olarak İmmuzinc Şurup için kullanım prosedürü şu şekildedir; kişi 1 şişe İmmuzinc Şurup kullanır, 1 şişe şurup bittikten sonra 8 – 10 gün ara verilir; daha sonra ikinci şişe şurup kullanılır. İmmuzinc Şurup genellikle günde 5 ml dozda verilmesi sebebiyle 200 ml’lik 1 şişe şurup 40 gün süresince kullanılabilinmektedir. Dolayısıyla 10 günlük ara ve 2 defa 40 günlük şurup kullanımının bağışıklık sistemi zayıf bir çocuğun sonbahar – kış mevsimini rahat geçirmesi için yeterli olması beklenir.

Marnys ın Propolsaft surubu ıle aynı ıcerıge sahıp bır surup bu.. hep aynı surubu kullanmaktan sa arada degıstırmek adına kullanılabılır. Ama mevsım gecıslerınde yukarıda doktorun da onerısı ıle kür yapabilirim..

Artık cıdden cocukların bu sekıl desteklere ıhtıyacı var.. ozellıkle Kuzey ın gecırdıgı vırus pıslıgınden sonra buna ıyıce kanaat getırdım..

hipp kargomuz bizimde dün gelmiş ama ben ankarada olduğumdan içeriğine bakamadım tabi..

gülicim, yok bu sefer israr etmicem kadıncağıza çünkü dişlerini yaptırıyor, biran önce kurtulsun şu geçici dişlerden.. ama bizim de evlilik yıldönümü planlarımız yatıyor tabi :) olsuuun, kızımızla çıkar bi yemek yer, evimize döneriz di mi ama!!

comely çok çok üzüldüm, ama keşke eve getirmeseydin gerçekten.. neyse.. şimdi daha iyi ya önemli olan o..

perviiin, bendeki gün 22 sinde ama sen daha sonra gelmeyi düşünüyorsun galiba,keşke olsaydın ne güzel olurdu.. şubatta kimdeyiz??

geçenlerde bir arkadaşımın kızının dogumgünüydü. karı koca çocuk doktorları vardı. bu ilaçlar konuşuldu. kesinlikle önermiyoruz dediler. marnys ok. ama bunları kullanmayın çünkü bunlar hakkında uzun süreli araştırmalar henüz yok bu nedenle alleji uzmanları özellikle önermiyorlar dediler. çünkü allerji tamamen bağışıklık yani immün sistemi ile ilgili. bu ilaçların immün sistemine nasıl etki ettiği ve allerjik reaksiyonlara sebebiyet verip vermediği bilinmiyormuş. ben de kendi dokotrumuza sorduğumda kesinlikle önermedi. bu yüzden sanırım.

Ohha! al birini vur ötekine! Bu arada Doruk 1 bütün elmayı tamamen yyor, çekirdekleri de dahil :)

İyice gıcık olmaya başladım ben bu adama! Doruk çok kucakçı diye şikayet ediyoruz ya, dün çocuk Onur'un kucağa gitmek istiyor, bu tutmuş "HAYIR, SENİ KUCAĞIMA ALMAYACAĞIM" diye bağırınıyor. Annemdeydik, annem geldi, aldı Doruk'u, hadi biz oyun oynayalım flan...

Bu akşam da Doruk uyudu, 2 dk oyun oynayayım dedim, Doruk mızırdandı, Onur tabi ki uyuyor! dedim ki; 2 dk alıver çocuğu, oyun bitsin (maks 5-10 dk), alıcam ben. Aman bir söylenmekler, çocuğa bağırınmalar... Kapat gözünü, diyor, battaniyeyi yüzüne atıyor vs. uyuttum tekrar, gittim dedim napıyorsun? Asıl sen napıyorsun, bırakıver oyununu, diyor. 2 dk alsan nolur, uykuya dalma problemin mi var sanki! dedim. Ben çok bencil olmuşum, hep kendimi düşünüyormuşum. Dedim çocuğa da bağırıp durma, ne anlar o? Senin hiç mi sabrın tükenmiyor, o zaman ben sana böyle mi yapıyorum, diyor. Benim sabrım 2 saatte tükeniyor, beyefendi de zaman sınırı yok, anında başlıyor.

Çocuk zaten çoğunlukla bende, akşamları yapışık yaşıyoruz. Gece de öyle, birlikte yatıyoruz. İyi ki öyle! Yoksa napacakmış acaba beyefendi?

Çok sinirlendim. Sanki başkasının çocuğuna bakıyor.

Belmaaa araba kullanmaya calısıyormussun anladıgım kadarıyla :)) bence bıraz pratıkle kıvırırsın hıc korkma.. en kısa zamnda bende ıstıyorum ehlıyet.

Comily
kızına gecmıs olsun.braonsıt mı olmus kıyamam yavruya
Ohha! al birini vur ötekine! Bu arada Doruk 1 bütün elmayı tamamen yyor, çekirdekleri de dahil :)
neden acaba,anasına cekmıs olabılırmıkı neeee.. elma aşkı konusunda
1-2 ay gec yapılsa sorun olurmu..gelirsem yaptırırım gelmezsem martta gelsem ozaman yaptırırım ..burda var ama pnomokok yok
eger yakın zamnda doktoara gıdersem sorarım canım senın için
cok hoşsunuz.sacların yakısmıs atom karıncayada antenler süper gıtmıs...
:)) bende gecen cino aldım,yerlerı sılmek süper oluyo hemde 75 kurus :)) encok mutfakta işimi görüyo,Şevval heryere bıseler sactıgından hopp bı ıslak mendıl işimi görüyorrr
canım özeline bakarmısın biraz geç cvp oldu ama..cnm yeni gördüm..
enkısa zamanda arıycam senı Nur... şu sıra fecıı bi tarfık var evde :))

anaaa hadı gel bıde burdan yakk...
bende bı turlu ne ımmuzıce ne marınys baslayamadımdı.hep bıse cıktı alıp ıcemedım kızım.bunu duycakmıstım demekkı...gercı bızım doktor ımmuzıcı önerıırm demıstı ama oturup detaylıca konusmamıstık acıkcası.saol bılgı ıcın Gizemcım

Son düzenleme:
tam tasınma arıfesınde annem hastalandı.. bzım ev ayakta dıe annemdeyız bı kac gundur.sabah uyandıgında bıraz kırgınlık var uzerımde dedı,bugun gıtmedık evı toplamaya aksam ateslendı 39.2dı, kustu falan hemen acıle gıttık.grıp galıba.fılm cektıler tahlıl falan bıse cıkmadı cok şükür.inş cabucak gecer hastalıgı ilerlemeden.aksı gıbı hem ev toplancak hem bız burda kalıyoruz.Şevvale yada evdekı herhangı bırımıze bulasmadan annem iyi olur ınsaşalalh

allah iyiligini versin kiza hatun diye hitap ediyorum sandın demek :))
gecen gunde ibo enistesine demis sirkettençıkıcam hatun kayınvaldelerde onu alıcam bize getircem vs demis enistemde benden bahsediyor sanmıs yahu dedim ibo hiçbanah atun dedimi tarzı degildir yani hatun hanım falan :) 50 yasında tipler gibi:) oluyor bu karısıklık herks adını ogrenene kadar napalım :)

ya bana kimse demedi ama ben dogal bulmuyorum
bitkisel yazsada oyle deselerde agızdan alınan bir siseden içirilen yapılmıs bir madde bu elma armut portakal degil. o yuzden çok sık hasta olan hassas bunyeli yada yuvaya falan giden çocuklar dısında durduk yere bir kez bile hasta olmasın istegi ile verilmemeli diye dusunuyorum nedense benimde guvenim yok sonuçta eczanede satıla bir ilac. ve yeni yeni çıkıyor bunlar.
berke 4 yasındaydı sanırım b harfi ilebaslayan bu sekil bagısıklık guclendiren ilaca baslamıstık çunku 2 ayda 3 kez mi ne beta olmlustu
siz simdi bilmezsiniz beta bogaza yerlesen ve sıkca olunca kalp kapakcıklarını bozan romatizmaya yol acan bir hastalık.
cahil bilincsiz aileler tarafından onemsenmeyen ama ilerde kalp sorunlarına yol acan aslında çok onemli bir hastalık. neyse berke beta olunca sık sık mecbur bu tarz bir set baslatmıstı dr ki yuvada falan çok hasta olurdu o zamanlar vermedigine gore demek çok mecbur kalmadıkca gerek yok mantıgı guttum bende

ay varya sıkarım girtlagını atlarım ustune heralde ibo bunları yapsa ... kapa gozunu vs diye bagırsa ne anlar yahuu

benim eşimde uyu artık diye bağırıyor Ece ye
bir gün sinirlerim tam zıplayacak sanki bir tek sabah kalkıp işe giden onlar

geçmiş olsun ya

bugün geç bi günaydın oldu sabah sabah işlere daldık devirlerle başladık ama daha bitiremedik beynim yoruldu be:))

geçmişe bakamadım vaktim olursa bakarım inşallah herkesler iyidir..

SELİN hakkında bi sorum var arkadaşlar.. selinin ayakları içi bastığı için normal ayakkabı değilde yarı ortopedik alıyoruz hep evde falan panduf giydiremiyoruz içe bastığı için yumuşak olunca panduf yamultuyor bizde malesef ayakları üşümesin diye o yarı ortapedik ayakkabılarla dolaşıyor tüm gün çocuk evde ayakları terliyor ve dün akşam farkettim baş parmağı ve yanındaki küçük parmağında da su toplaması olmuş mercimek kadar içim gitti ne yapıcağımı bilemedim.. ayakkabı giydirmesem ayaklarını üşütecek çünkü selin ayakkabı olduğu halde nerde soğuk yer var orda durur gider beton üstünde dikilir halı dururken gider beton üstüne yatar bi akıl istiyorum ne yapabilirim((

TAZEM ah bu erkekleri ne yapmalı bilmiyorum ama cidden ya çok rahatlar ... yada çözemedim bende geneled kavgalarımızın sebebi selin yüzünden çıkıyor bizimde..selin birşey yaptığı zaman selin diye bi bağırıyor hop diye hopluyor yavrum ondan sonra ben eşime bağrınıyorum zor çok zor işimiz...

MİNİKİM geçmiş olsun annene inşallah sizlere bulaşmadan atlatır iyileşir biran önce...

GÜLİM sana seminere gerek yok sen oraya gitmedende önce çözmüştün bu işi :)))

PERVİNİM geçen gün işte aşılarla ilgili temmuz annelerinde okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama 18. a aşısı 24. aya kadar yapılabilir diye biri yazmış sağlık ocağından öğrenirim senin için bilgi veririm olmazsa sana...

ASPİRİN sende selocanda çok güzel çıkmışsınız...

GÜLİZİM yeşil zeytinin zararlı olacağını sanmıyorum yani artık herşey o kadar zararlıki mutlaka içinde dışınşda bi katkı maddesi var yeşil zeytininki onların yanında gayet masum kalır şuncacık çocukların bebeklerin mamalarına bile neler var diyesöylenmişti hatırlarsan...

İMMUZİNC çok araştırdım nette ve eczacı bi arkadaşımızın tavsiyesi ve ayrıca topikte de kullananlar olunca başladım şu ana kadar alerjik bi reaksiyon yada başka bi sonu olmadı şükür bi şişe bitmeye yaklaştşı yarıyı geçtik yani bakalım ne olacak.. iştah kosunusu sormuştu biri kimdi hatırlayamadım aman aman bi artış olmadı ama selin önceden hep iştahsızdı şimdi kısmen daha düzeldi 3-4 gün iştahsızsa 1-2 gün daha iyi maşallah... çocuk sağlıklı ve düzenli besleniyorsa günlük gıdalardan yeteri kadar alıyorsa zaten ne vitamin şurublarına nede bağışıklığı güçlendirmeye gerek yok ama yeteri kadar günlük vitaminini almıyorsa vücut dirençsiz düştüğü için mecburen hasta oluyorlar yani ben en azından kendi adımıza vitamine yada bu bağşııklık güçlendirici şuruplara ihtiyacımız var..

çok şükür kıvançın hastalığını atlattık
ne kadar zor bir dönem geçirdik anlatamam
çok şükür şimdilik iyi

Sibel canım seline hani şu altı çarıklı çoraplardan alsan olmazmı acaba
ben panduf giydiriyorum kıvançta sürekli sağ ayağındakini çıkarıyor
ben giydiriyorum o çıkarıyor sonra farkettim ki o ayak biraz içe basıyor
ayakkabının arka kısmı ezilmiş o şekilde bastığı için alışmış sürekli çıkarıyor

MAVİŞ canım onlardan var evde ama onları hepten yamultuyor kayıyor ayağından onlarıda denedim olmuyor yani kenarlarıaki dikiş yerleri iyicene aşağıya nerdeyse tabanın altına doğru kaydırıyor düzgün durmuyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…