2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

dun calgel surdum eceye elimde kalanıda kendime surdum resmen damagı uyusturuo ondan rahatlıo cocuklar...

sibel ins anlarda pek sanmıorum.erkekler ailelerine mahcup olmamak icin herzaman eslerini kırıo bu bi gercek..benim babamda aynı kayınbabamda kocamda...vur tepesine kadınlardan istiolar

ben eceye zarar veren cocuklara bagırıorum valla ister anası olsun ister 7 sulalesi..yazık cocuk yok yere tokat yemis

"Benimle evlendin benim aileme tabisin" yaklaşımı canımı sıktı, yazıp da içini daha fazla bunaltmak istemem. Ama ailenle hasret giderme hakkını sonuna kadar savunuyorum canım

benimde yediremedigim o..ben o tarz bi kadın deilim kaynana gelini deilim..severim sayarım elimden gelen hizmeti yaparım ama icimden geldigi kadar..oyle kolkola gunlere gidecek tip deilim..zaten onlarında hic tarzı deildir sibelle guli gordu hesra gordu ama benimkinden nerden gelio o anlayıs bilmem..cok kırıldım o ayrı

ben eceye zarar veren cocuklara bagırıorum valla ister anası olsun ister 7 sulalesi..yazık cocuk yok yere tokat yemis

ah canım bende bağırdım yapma etme desemde yok yani ortamdaki herkes çekişti dinlemiyor 3-5 aydır görmedim çok arsız olmuş...

ESRAKO sevindim birşey çıkmamış gözün aydın ama insan elinde olmadan acabamı derken kendi kendini yıpratıyor...

ayy pervin ya.eşini en iyi sen tanırsın ona nasıl muamele edecegini en iyi sen bilirsin ama
emraha vurgulaman gereken buyuklerin gönlünü hoş tutacagındır.
onun annesi babası eger kırılacaksa tabi fazla kalırım gibi cümleler kur.
yada kendi kız kardeşini örnek ver
ama sen böyle yazdıkça abimle yengem aklıma geliyor. onlarda her tatil öncesi küs gelip küs giderler. senin annen benim annem mevzusu yüzünden.
ama şuda bi gerçekki erkeklerin değil anne babanın hissettikleri öenmli.
ortayolu bulmak lazım 2 tarafında gönlünü hoş tutmak lazım.heleki torun oldukdan sonra çok hassaslaşıyorlar.
seninde ortayol buldugunu emraha anlatman lazım açıkca.
ne fazla ne eksik.
çünkü bizim gelin 20 gunluk tatilde elinden gelse 3 gun bizde kalıp gidecek ama annem babamda buna çok içerliyorlar.
çok buyuk beklentilerle evlendirdiler abimi. tek gelin diye çok aşırı sevgi gösterdiler hertürlü fedakarlıkda bulundular ama yengem bundan şımardı ve şimdi kimsenin sevgisi kalmadı.
mesela babam hep derki gelip benm evimde 1 hafta suratını asıp oturacaksa hiç gelmesin der.
ve gerçekdende öyle. senin kayınvalidende mutsuz 10 gun geçirecegine 1 hafta mutlu şen şakrak vakit geçirmen tabikide daha iyi.
bunu vurgula emraha.
onlarda kalmak sadece ye iç yat aynı evde nefes al olmamalı.
bişeyler paylaşıldgı zaman 2 tarafda zevk alır...

esrako
gözun aydınn.içindeki endişelerin temiz çıkmış olması süpper.
insan ister istemez tedirgin oluyor.
bu aralar bende afikin pipisine takdım mesela;
diğer bebeklerinkine göre çok minik gibi duruyorda. sadece pipi kısmı değilde torbalarda sankim küçük gibi diğer bebiklere göre.
bunu doktora göstermem gerek .hep aklıma takılıyor

ayrıca ceren in 2 kelime kullanması normal çok şaşılacak bişey değil.
cülizin alpellası 3 kelime kon usuyor ya unuttunmmu.afikde baba gitti.bebi yok gibi laflar ediyor. hatta ciddi ciddi demeye başladı 2 gundur.
aydın konusurken lafın arasından bi kaptı kelimeyi
ciddi ciddi diyor şimdi aklına geldikçe..
aile görüşmek çok güzel dimi.
bizdecuma akşamı nesrinlerdeydik.yedik içtik saolsun zahmet etmiş bissürü şey hazırlamış.eşlerinde anlaşabiliyor olması çok buyuk avantaj bence.
gypsy esramın eşiylende bi kaynaştılarmı temamdır!

evrimyeşil gözlü upuzun kızıl saçlı idealist diyetisyen ne dedi sana.
soonuçlar ne? ne ye ne iç dedi?bi anlatıver hele:))

gecen gun eceye cok guzel corba yaptım yemedi:)tvde gormustum ..patates havuc domates sutte pisirip kasar rendeliosun..tarifte kabakla kozlenmis biberde vardı..ama sevecek bebekler olabilir

guli aydın seni bi bayram goturmesin yada yazın annenlere gondermesin ne hissedersin...bende hep sizin gelini dusunuorum ama annesi babası seninkilerle aynı sehirde bizde oyle deil..ben hep uzagım ..vede baskı hissettikce ii seyler yapacagım varsada yapmıorum..simdi gitsem aklım hep ailemde kalacak yalanmı soyliim rol yapamam oda bunu bilio kızdıgı ise bu zaten ..oyle balım ben 2 ayda onlarda kalsam doymazlar eceye..benim mutlulugumu kimse onemsemio ama bakarsan ben mutlu olayım nefes alayım die gidiorum

pervin
nesrin bi domates çorbası yapmış sütle
çok lezzetliydi.
afikde bayıldı :)üstüne kaşar rendesi ekleyincede mühteşem oliii:)

yagda azcık un ve bi diş sarmısak rendesini kavur.üzerine domates sosu ve salça ekle.accık kavurunca 2 bardak süt ve aldıgı kadar su ekle pişir. ben azcık şehriye ekledim daha tok tutsun diye ve haşlanmış tavuk parçaları attım

esracım maşallah eceye! herşey de çok tem,z çıkmış ne güzel gözün aydın. aslında yaptırmak gerekiyor gerçekten bu taramayı.

canm işteanlatmak istediğim bu
sen onarda mutsuz öyle asık suratla oturup köskös tv izliyeceksen ne anlamı var bunu anlat emraha.
seni anlama zolurmuyum ben.
tabikide anne baba her zamn daha farklı .
ama kayınvalidenlerdende anlayış olması lazım bu konuda.
mesela bizde annem abimler geldikden sonra ertesi gun adi kızım anne gidin ooda bi görsün sizi der.
dengelemek lazım diyorum ya.
kayınvalidenlerin seni anlamsı için elifin evlenmesi şart sanırım
elif da uzakda olursa senin hissettiklerini anlıyabilirler ancak!
emrahla inatlaşarak yada gergin konuşarak değilde.
yumuşak bi dille dugularını anlatsan.
ayy ne biliyim ya
bu erkeklerle genleriiz farklı bambaşka düşünceleri var onlar asla bizim gibi düşünümezler.o yuzden açık açık ama iğneleyici ve asla suçlayıcı bi dille değil
-işte anne şöylede böylede gibi laflar yerine annanesi dedsi teyzeleride özlüyoalr eceyi bende özlüyorum annemleri onlarla paylaştıklarımı senin annele yada elifle paylaşamam gibi bişeyler söyle.
ne bilim işt bunun gibi şeyler. eşini en iyi sen tanırsın.

pervincim;
kırılmakta çok çok haklısın.. ailenden uzakta olmayı çok iyi bilirim ki sen bi de yurt dışındasın. sonuçta onlara gitmicem demiyosun ki.. 1 hafta ist 2 hafta adapazarı sonra yine ist di mi? e zaten eşit durum. ama bence annenlere biraz fazla öncelik vermen çok çok anlaşılabilir bir durum. ama benim 6 yıllık evlilikten sonra gördüğüm bildiğim şudur ki; bir erkekle asla inatlaşmıcaksın... suyuna gidip ama yine istediğini yapacaksın. ama tatlı tatlı.. yavaş yavaş, inatlaşınca iş daha zora biniyor. bi de arada gerginlik oluyor. e ozaman da ne anladım ben o tatilden? eşler arasında en büyük sorunlardan biridir hep senin ailen benim ailem. önce ekonomi, sonra bu.. sakin sakin anlat tam olarak ne istediğini eminim anlayacaktır. biliyorum çok kırıldı yüreğin ama...tatsızlıktan iyidir değil mi?

pervinnn

ama gel sen tamammı.mutlaka gel
bak ilk geldiğin hafta değilde son gidecegin hafta istanbul buluşmaları yapalım.gunduzlerin doluolunca gecde sıkılmazsın.bi gün bende bi gun esrada buluşuruk.
ama sadec sen gel elifle değil.bi gunde AVM yaparız ozaman elifde gelir.

Son düzenleme:

evet işte bu.
inatlaşmamk. suyuna gidip istediğini yapmak.
ne güzel demişsin.:)

mutfakda bisüürü işim var daha çorba yapmadım afike.
ama pervin için burdayım keşke tlfda konuşabilsek
senin şimdi sıkıldıgını kırgınlıgını anlıyorum ama ..

sibel üzüldüm seline canım yaa! ama inan bana böyle ola ola survivor olmayı öğreniyorlar. yarın öbür gün o da kendinden küçük bi çocuğa vurabilir ve sen engel olamayabilirsin. çocuklarda bir dönem bu maalesef. ben de gördükçe çok üzülüyorum ama yapacak bişey yok gibi. yarın öbür gün okula kreşe gidecekler, itilip kakılacaklar da itip kakacaklar da.. hayat böyle bişey ve öğrenmek zorundalar. ada da gördüğü her çocuğu sarılıp öpmek istiyor. ama çocuklar çok acımasız çok!!! hepsi öyle olacak inan bana. dün akşam mesela görümcemler geldi bize. onun da oğlu 2 yaş 2 aylık. ve hiçbişey paylaşmıyor. ada sürekli öpmek sarılmak için peşinden gidiyor, oyuncaklarını veriyor filan habire dayak yedi , itildi, düştü. elbette görümcem de ben de müdahale ettik ama saniyelik işte. çok da karışmamak lazım aslında belki. kendilerijni korumayı öğrenmek zorundalar. gecenin sonunda adanın elindeki oyuncağı çekerek almaya kalktı oğlan. ada bi patlattı, döndü gitti tırıs tırıs.. 2 saatte öğrendi hayatı maalesef.. keşke böyle olmasa , sevgi verdiğinde hep sevgi görse ama diil işte. her zaman yanlarında olamayacağız maalesef...

bana da gelin güliciiiiiimmmmmmmm!!!!! :)))) bak her günün doldu bile pervin!!

sibel afikde kendini savunamıyor itmeyi kakmayı elinden oyuncak almayı bilmez.
gittiğimiz her yerde çocuk varsa afiki itelerse falan afik başlar aglamay.
tamam onlar bizim canımız kıyamıyoruz .ama karşı tarafdaki çocukda o ailenin canı ciğeri.
o yuzden annelerle beraber bak sen ona böyle vurdun canı acıdı.
oda sana vursun seninde canın acıycak diye konuşmak lazım bence.
tabi bu benm görüşüm yine bi seminer notundan aklımda kalan ..
karşısındaki çocugun ne hissettiğini ögrenmesi için bu yapılmalı.
onlar henuz empati gücü gelişmemiş bebik oldukları için!!!
ve ben vuran çocuga afikin canı yandıgını aynısını ona yaptırrak anlatmaya çalışıyorum.
büyücekler bi şekilde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…