2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Pervinim.. ugruna savasacak bır aıle kavramı ıle buyumedıgımden sana bır seyler soyleyemeyecegım.. tek bıldıgım evdekı huzur, zengınlık bu dur.

Su bebeklerın kavga etmelerı, kavgaya tutusmaları dayak yeme konuları daha basımıza yenı gelen seyler.. ben de yazdıklarınızdan cok sey ogrendım.. Kuzey sevmeye kalkayım dıye karsısındakı cocukları cok hırpalıyor.. ben de bu konuda cok sıkıntı yasıyorum.. sevmeye calsııyor kendınce ama oldukca sarsıcı.. Allahtan kendınden buyuklerı sevmeye calısıyor da yırtıyoruz ucundan kıyısından.

:)))))) heee dooru valla aynen öyle oldu! ama naapiyim şekerim, kaçan balık büyük oluyo işte!! :))

ahanda budur işte! yirim seni küçük kıvırcık kafa!!!

canım çok geçmiş olsun...

esracım, ankara gayet güzel gidiyo valla..pazartesi dönücem ve büyük ihtimalle bizimkiler de gelicek.. babamın salı günü istanbulda bir görüşmesi çıktı da.. isabet oldu yaniiiiiiii!!!!

Ben o akıllı bıdık yahomu yerim sıpanın akla bak sepeti ters çevirmiş. Basamak yapmış kendine ...
Esra saçlar çok uzamış hakkatende uçlarından biraz kestirsen kuzuda rahat eder sankim. Böyle çok uzamış yaff.
Azıcık ucundan. Heee ne dersin?

Capslock açık form dolduruyordum sil baştan yapamıcam...:)

Aaaaaaaaaaa nasıl yaben baya baya kocamn kocaman yazdım minnak çıkmış heyyt beaaa.:)
şimdi sevdim topiğiiiiiii

ben bu sminer notlarını kopy yapmayıp tek tek elimle yazıyprumki aklımada kazınsın diye
bazı spot cümlelr var,

" çocuklarımız bizim içinde yaşayamacagımız bir zamana gönderdiğimiz mektuplarımızıdr.

"baba disiplini olmayan evlerde çocukların psikolojik gelişimi tam olamıyor"

bebekler aynadakinin kendisi oldugunu 18.ci ayda anlarlar.bebekler kendilerini göremedikleri için ben yokmuyum endişesine kapılır ama annenin göüzündeki ışık bebege varoldugunu hisseettirir.bebekler görmedikleri şeyi yok sayarlar..

olumsuz disiplin davranışları

dayak
kilitleme
küsme
sözle horlama
bagırma beddua
sevgi esirgeme
alay küçümseme.

benzer tavrı berke nin kuçuklugunde yaptıgım çok oldu vurma olarak olmasada tamamen ozur dileme ki berke burnundan kıl aldırmaz bu konuda burnu dusse yere almaz derlerya o hesap bir agır abidir:) ona ozur diletmek vurmaktan beter çok kez yaptım hiç benim çocuum yapmaz modunda olmamısımdır mesela çocuktur herseyi yapabilir.
amabizimkilerni yasları daha bu hareketi yapmak için çok çok kuçuk degilmi
bu tarz olaylar sanırım 3+ yaslardan sonra belki egitmek anlamında olabilir su an sadece aglar vurulan çocuk.

olumsuz disiplin davranışları

dayak
kilitleme
küsme
sözle horlama
bagırma beddua
sevgi esirgeme
alay küçümseme.

off off berkeye birkaçını yapıyorum kusme bagırma gibi allahtan bazen itip kakma
ama bu ara ergenlik oncesi midir nedir nasıl asi en ufak seyde biktım senden yeter artık yeter yeter lafları ediyor ama abartısız en ufak seyde etrafa karsı çok efendi bizlere kok sokturuyor bunları anlattıgım çogu kisi kiskanıyordur içten içe ece yi diyor yasıt cocukları olan ailelerle konustugumda aynııı bzim çocuk diyorlar o zaman hersey normal diyoruz ama b u surecler çok zorlu
berke ile kavgasız bir aksam yasadıysak huzurlu uyuyoruz resmen
birde ece yedi ise
tum yasam sevincimiz onların elinde su anda resmen

adaş sana bir tavsiyem olacak adem güneşin annelik sanatı isimli kitabı mutlaka okumanı önerimim berke ile problemlerini çözeceğine inanıyorum bu kitapla bak abartmıyorum çözeceksin ancak okudukların içine sinmesi gerek benimsemen gerek tabiki herşey bir anda düzelmez ancak yol gösterip ışık tutacağına eminim ve iboda okusun anne ve babaların okuması gereken bir kitap
tüm arkadaşlarada şiddetle tavsiye ederim...

adas sagol alayım okuyayım ub kadar siddetle tavsiyen var madem
ama hhe ibo kitap okuycak bende gorcem ben okur ona anlatırım ancak yarım yamalak dinler :)
o yine kukreyerek konusmaya devam eder

Derya canım tubaya çok geçmiş olsun.
çok şükür ki iki evladında yanında ne mutlu sana
allah kimseyi evlatlarından ayırmasın

Esra yahonun saçlar hakikaten almış başını gitmiş
tam bonus olmuş çok şeker yaaa...
ama bencede biraz ucundan aldırsan toparlattırsan çocuk çok daha rahar eder diye düşünüyorum

Güli yine bize güzel bilgiler vermişsin saol
şu küsme olayını ben çok yapıyorum kıvança
doğru yapmıyorum sanırım
mesela bir yaramazlık peşiinde olduğunda yapıyorum
anneciğim onu yapma bak küserim diyorum devam ederse küsmüş numarası yapıyorum
sonra yapacağı şeyi bırakıyor hemen geliyor bacaklarıma yatıyor

bu arada birde kıvança birşeyler yaptırmak için bazen ona şöyle davranıyordum
mesela kıvanç gel anneyi öp diyorum öpmüyor
bak seni gezmeye götürücem diyorum geliyor öpüyor hemen
baktımki bu hep böyle işte kıvanç burnunu ağzını göster diyorum
ben eğer karşılığında bişey yapacaksam yapıyordu
sanırım buda yanlış bir davranış çocuğa üçkağıtçılığı öğretiyormuşum gibi geliyordu
dedim ben ne yapıyorum böyle
artık yapmıyorum ve çocuk şimdi karşılıksız bişeyler yapmayı öğrendi

Son düzenleme:
gunaydınlarrr

sinirlerim bozuk acım diyetteyim oglen bir saat tepiniyorum ve hala 75,4 um acaba çokmu hizli yuruyorum kas mı yapıyoum vs diye dusunmekten kendimi alamıyorum.
ilk basladım bir haftada pat pat kilolar gdiyordu nolduysa yılbası aksamı yedim diye oldu ne is anlamadım vucutmu sastı ne
uzerinden 10 gun geçti yahu yılbasınınhala kilo vermis degilim.

canım panikleme birden böyle düşünme bende bi aralar spora gitmiştim doğumdan önce ilk başladığım zaman hızlı bi şekilde kilolar gitti birden sonra durdu bende dedim noluyor onca ben spor yapıyorum efor sarfediyorum niye veremioyrum diye hocamla konuşmuştum oda bana vücut ilk spora başladığında suyu ödemi atıyor o yüzden hızlı kilo vermiş gibi görünüyorsun zamanla olacak bu iş demişti bana...

DERYAMM cidden özledik seni yaa tuğbişimiz biran önce iyileşsin gel gari ...

GÜLİMM verdiğin bilgiler çok güzel teşekkürler bakalım daha neler çıkacak senin seminer notlarından ekle böyle arada :))

ESRAKO canım çok güzel yazmışsın teşekkür ederim.. tabiki çocuk bunlar dövecekte dövülecekte ama ne bilim ilk olunca ilk defa böyle bi ortam oluştu garip oldum selinde karşısında savunmasız kalınca üzüldüm:))

EVRİMM diyetisyen yaptın demek çok güzel ya bende burda adam akıllı bi diyetisyen bulsam gidicem de yok yani.. bizim bi tandığımız yaşam koçu sayesinde 30 kilo verdi bende kendime bi yaşamm koçu bulmayı düşünüyorum....

ÇİNGENEM ESRAM bayıldım yahoya nasıl bi saçtır bu böyle ya tam bonus olmuş.. çok çabuk uzuyor saçları daha geçen günkü resimde bu kadar değildi sanki...

GÜLİZ hala yok msn de de yok merak ettim çok inşallah bi sorun yoktur...

SELİN 2 gündür çok huysuz neden bilmiyorum ağlıyor habire gece uyutmakta falan zorluk çekiyoruz ne kucakta duruyor ne yerde habire ağlıyor şaşırdık kaldık.. zorla uyudu gece bu sabahta yine 5 gibi ağlayarak uyandı rüyamı gördü noldu bilmiyorum aldım kucağıma daha kucağımdayken yumdu gözlerini... köpek diqşlerimiz kabardı onlar çok zor çıkıyor diyorlar sanırım onlar geliyor(

bende acayip bi iştah açılması var hött diyemiyorum kendime deli oluyorum varya hamileyken bu kadar canım herşeyi isteyip bu derece yememiştim dün akşam gecenin 11 ine kadar yaprak sarması bile yaptık yanı obez olma yolunda ilerliyorum 4 kilo aldım bu gidişlede hala alıyorum gidişatım çok kötü noluyor bana anlamıyorum((

GÜNAYDIN..
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkürler..Prenses bugünde evde..tam olarak rahatlayamadı yavrum..

GÜLİ bilgiler oldukça aydınlatıcı..PAYALŞIMLARINA DEVAM ..:)))
geçen hafta doktorumda Doğan Cücüleoğlu vardı çocuklarınızın korkularına değil akıllarına hitap edin diyor ..gerçekten çok iyi bilgilerdi..tamamını dinleyemdim.(
MARİ ANKARA da imişsin..bu sefer görüşsek pazartesi döneceğine göre bu hafta içi ayarlayalım ..tuba iyileşsin onu okula gönderip bi buluşma ayarlayayım..

DERYAMM tuğbiş evde demek ohh ne güzel annesinin bakımı altında ondan keyiflisi mutlusu yoktur..

esrakoo
bak senin için yazıyorum

ergenlik döneminde çocuk anneyi yerden yere vurur.arkadaş ortamını 9-10yaşına kadar anne baba istediği şekilde oluşturmalı yoksa çocuk kendi oluşturur. çizginiz dışına çıkabilir.10 yaş altın çagdıranne baba telkinlerine açıkdır.ergenlik fırtınadır ve 10 yaş tamda fırtına öncesi sessizlkdir.sabır ve bilgibirikimi gerekir.
çocugunuzu anlayın size verdiği mjları dogru okuyunki bu dönemi hasarsız atlatın.
gelişim dönemlerini mutlaka bilmelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…