2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gizmo tamam gelirik sanada gelrik hatta o hafta full izinli olayım sevgili patronumdan:)

ESRAKO onca saat sayfada kaldım dr. notları hakkında yazdıklarını görmemişim yuhh yani bana 4 göz oldum hala göremiyorum :))) cidden çok güzel bilgiler teşekkür ederim ecenin gelişimide çok güzel maşallah ona.. bende tuvalet eğitimini havalar düzelince düşünüyorum yavaştan başlamayı büyük ihtimal nisan mayıs gibi olur bizimde... diğer bilgiler içinde ayrıyetten çok sağol:)))

GÜLİ - GİZEM sağolun yorumlarınız için şuan gerçekten çok masum bizimkiler itmeyi kakmayı vurmayı kıskançlığı bilmioyorlar bu güne kadar böyle birşey gördükleri yok ama seneye neler yapacağız bilemiyorum... GÜLİ dediğin çok mantıklı çocuklara aynı duyguları hissettirerek öğretmek göstermek doğru ama bunu her anne idrak edemez malesef o akşam bende aynı şekilde seline sende it deseydim yada sende vur deseydim bunu ne derece hoş karşılarlardı bilemiyorum:))) ama bu ilk olduğu için bende nasıl davranacağımı bilemedim bundan sonra böyle bi ortamda bendedaha etkili olacağım...

ADACIĞA bak sen ya demek vurdu tırıs tırıs gitti yerim ben onun o totosunu çok çabuk kapmış bu işi :)))

SELİNE de şimdi soruyoruz abla sana nasıl vurdu diyoruz yanaklarına vuruyor bizde ona kızıcaz hıı yapıcaz diyorum işaret parmağını sallıyor hııı yapıyor gidiyor kapıya doğru aklınca ona gidelim hııı yapalım demek istiyor....

AİDAM sende çok sağol bilgin için artık cumaden beri falan ayakkabı hiç giydirmiyorum çorapla falan idare edeceğiz artık şurda kışın bitmesine ne kaldı dimi(((

GÜLİZ nerdeki merak ettim hiç girmedi bugün topiğe....

Merhabalar,
ESRAKO maşallah Ece ye çok güzel boy kilosu. Verdiğin bilgiler için teşekkürler.
PERVİN çok can sıkıcı gerçekten,Tabi herkesin eşi farklı ama biz birbirimize ters gittikçe de çözümden uzaklaşıyoruz iyice geriliyoruz bu tip durumlarda. Sabit fikirlidir benim eşim malesef.
Sen kendi çözümünü en iyi kendin bilirsin.
Bu durumlarda çocuklar hemen hissediyor yalnız, huzursuzluk sensörleri çok kuvvetli çok şaşırıyorum bazen...
Çorba tarifleri için teşekkürler GÜLİ hemen denemek istiyorum.
SİBEL, üzüldüm gerçekten ben de belli bir noktaya kadar müdahale etmiyorum ama bazen gerekiyor gerçeken...

gerçekten öyel olumsukluklar çok çabuk yayılıyor herkesi etkiliyor...

müdahale ettim ama anlamıyorki çocuk koca akşam müdahale etmeden duramazdım ama ne yapmadan anladı ne etmeden yok yani ha duvara söylemişsin ha ona :))

ESRAKO sevindim birşey çıkmamış gözün aydın ama insan elinde olmadan acabamı derken kendi kendini yıpratıyor...

sagol canım benim

ay nebili ben unutmusum anacım 1,5 yasında iki kelime oluyormuydu yada bizim berke erken konusmadı ondanmı bana garip erken geldi ece de daha oyle bir hareket yo k tek kelime her dedigimiz soylemeye çalısıyor bazıları net bazıları tınıları uyuyor sadece .

ailecek gorusmek guzel tabi keyifli oluyor
biz yemege gitmedik caya gittik ama bir suru borekler yapmıs nazanların bakıcı hanımları bense yarım paket eti formumu goturmustum nazanın saskın bakısları a rasında hiç birsey yemeyip krakerimi yedim :)) eve gelince kendimle gurur duydum tabi ama boreklerin kokuları hala burnumda diyebilirim.)

esracım maşallah eceye! herşey de çok tem,z çıkmış ne güzel gözün aydın. aslında yaptırmak gerekiyor gerçekten bu taramayı.

sagol canım naber nasıl gidiyor ankara
ne zaman donuyorsunn

kesinlikle her harfine katılıyorum

valla dikkatimide çektiydi sibelcim allah allah dedim onca yazdım dr un dediklerinle ilgili birsey dmedi sibel dedim herzaman ilgini çekerdi çunku :) aynı dakikalarda mesaj yazınca bir uste bakmayı akıl etmiyor insan pes pese çıkıyor mesajlar çunku

sibelcim magdur falan degil selin yapma kendi kendine dramatize etme. bak gizemde yazmıs çocuk bunlar
oyle bir yazmıssın ki obur çocuga karsı acayip ofkelendigini hissettim ama gun gelecek selin kendinden kuçuk çocuklara vurdugu yada anlayıs sefkat gostermedigi için sen utancından yerin dibine geçeceksin. bu isler gercekten sırayla insan kuçuk çocugu varken kızıyor anne olarak haklısın hislerinde ama unutmaki karsındakide çok minik henuz.

ablamlarla bu sorunu sıkca yasarız tabi vurma etme vs degil ablamın oglu 4 yasında mesela berke 10 bize gelirler yegenim kaan oldukca haylaz sımarık bir çocuk abuk sabuk istelkleri olur berke izin vermez herseyini karıstırır dagıtır doker sacar berke odadan çıkardı diye kaanı olay eder ablamlar. e o buyuk abi ama boyle yapmaması geerk. iyide dioyrum o da çocukk seninki 4 yasında olabilir bizimki 24 degilki berke de 10 yasında adı ustunde halen çocuk. hemen olugunluk bekleniyor insan sahip oldugu çocugundan biraz buyugu olunca olgunluk bekliyor oysa hepsi çocuk.
ablama defalarca anlatmaya çalıstım anladı gibi gorunsede hissediyorum aslında halen bozuluyor berkenin terslenmlerine berke de bir birey aynı zamanda istemedginde kaanla oynamaz oynamak zorunda dgil ben de baska biride zorlayamyız oyna diye sadece rica edebiliriz ben boyle bakıyorum olaya mesela.

çocuklarda vicdan duygusu yokmus ya hep duyarım çok dogru. onlar anlayamıyor tabi surekli anlatmak gerek ama bir yere kadar. sakın bir daha çocuklu insanlarla gorusmeyeceğim vsdiye dusunme olurmu oyle sey. bole boyle alısacak hayatı ogrenecek selin.

Evrim tusi tulumunu güle güle giysin
bende almak istiyorum fakat kafama göre şöyle düzgün bişey bulamadım birtürlü
kıvanç sürekli üstü açık yatıyor
ne kadar sık uyanıp üstünü örtsemde benim arkamdan tekrar açıyor

Esrako çok güzel bilgiler getirdin bize saol
ecede de bir problem çıkmamasına sevindim

Sibel canım bende esrakoya katılıyorum çok güzel açıklamış
onlar çocuk bu sürekli böyle
benimde esrako gibi çevremde çok örnek var
ama tabi insan ister istemez kızıyor koruma isteği oluyor yavrusunu

Pervin seni anlıyorum
sen haklısın tabiki ailenden uzak yaşamak çok zor
fakat bunu gülinin dediği gibi daha olumlu yollardan çözmen çok daha güzel olur
erkeklerin herzaman tatlı dille suyuna gitmek gerekiyor
suyuna git fakat sen çaktırmadan yine bildiğini oku
çünkü zıtlaşmak çok daha büyük sorunlara yol açar

Son düzenleme:
slmlar
ferfinim klasik sorunlar devam ediyor emrah yine emrahlığını yapmış herkes ne güzel yorumlar yapmış
sende tmm de ananlarda 3 hafta kalıcam de köprüden geçene kadar ayıya dayı de misali
sonra istanbula gel bir hafta kal sonrada hoop adapazarına git sonuçta adapazarı için önceden biletmi ayırıyosun sankim kayınvalidene dersin bir haftada annemlerde kalıp gelirim diye gidersin iki hafta kalırsın uydurursun bişeyler yok ece hastalandı yada ben hasta oldum gelemiyorum falan fişman diye geçiştirirsin kendi bildiğini okursun sonuç olarak
bunlara böyle lazım maalesef günüfr ona göre ayarlarık özledim seni bebişim

sibelll yerim senide mağdur kızınıda
ya güldüm kızma mağdur yazmışsın ya bi hoş oldum ne bileyim
benim oğlum varya bu tusi canavarının elinde ne mağdur olmuştu 2 gün oğluşumun gözyaşı durmadı
oğluma hep bağırdı külhnbeyli gibi
o zaman bağırdı şimdi olsa pataklar herhal
iyi oldu antalyalara gittiği oğluşum çok korkuyodu zati ondan
bak gizem ne güzel anlatmış ada herkese sarılmak istiyormuş falan filan sor bakalım gizeme yahoşum adaya hep yapıştı sarılmak istedi ama adacık oğluşumu istemedi hep itekledi eee etme bulma dünyası
tabii bunlar latife sadece bu dönemlerde geçecek onlarda yeri gelecek pataklayacaklar mağdur olma durumu yok yani ortada sen rahat ol bebem

adaşşş
sonuçlar güzel çııkmış çok sevindim ayrıcana doktor notların içinde çok tenk yu
iki kelimelerı konuşuyor artık bu veletler her ne kadar yaho tek kelime dahi konuşmasada ben şaşırmıyorum bu durumlara artık benim oğlumun sağolsun vücut dili son derece başarılı her haltı yiyor konuşmasına bile gerek kalmıyor

adam beni sabahtan beri wcye sürüklüyor
önce wcnin önüne geliyoruz ışığı gösteriyor ıhhıhh diye ışığı yakıyoruz
sonra giriyoruz kollarını sıvıyor kucağıma tırmanıyor lavaboda suyla oynamaya çalışıyor
artık bin kere aynı şeyi yapmaktan bana gına geliyor artık yeter diyorum ve birdaha dediklerini yapmıyorum geçiyorum salona tv izlemeye yanıma geliyor bi yalvarmalar yok gelemem anneciğim kusura bakma diyorum tip tip suratıma bakıp gidiyor
sonra bir su sesi duyuyorum bilin bakalım nereden geliyor

uzun lafın kısası konuşmuyor olmak bizi etkilemiyor her türlü işimizi görüyoruz
gelmezsen gelme der gibi beni ipleyen yok
kabus gibi günler yaşıyorum desem??arızaya bağladım bu aralar..

ayy esra ben bu bonus kafayı yerim ama yaaa serseri yolunu bulmus kendi sana ihtiyacı yok artık bakarmısın :)) çok tatlı saclar yaa
sen bu sacları topluyormusun nasıl yapıyorsun onune gozune gelmiyormu
ne zaman kestircen onuda merak ettim hos insan kıyamaz bu saclara ama simasi nasıl olurkesince erkek trası merak ediyorum:)

herkese toplanırız dedik bi topiğe gelemiyoruz..(
Tuba dündne beri ateşlendi..gece yanımda yatırdım biri sağımd abiri solumda sabah kadar sırayla kalktılar..zorlandımmı hayır...şükür ettim ikiside yanımda diye..:))
şu anda ablamız iyi bugün okula gitmedi..

yaf adaş gözünün önüne gelmiyor ama tam bonus oldu yaa bi acayip kabarıyor falan
nasıl kestiricem kıyamam bilmiyorum kışın ellememde yaza bakıcaz artık

ESRAKO eceye maşallah..tahlil sonucununda iyi çıkmış.Doktorun bilgileride iyi geldi saol.bende bu aydan itibaren vitamini kesmeyi ve hasta ve de iştahsız oldunc ara verymeye karar vermiştim.hoş bizim doktro 1 yaşındna sonra gerek yok demişti ama..:))
Tuvalet eğitimi of of erkek bebekelrede biraz daha geç uygulanması daha iyi diye düşünüyorum..
PERVİN eşinle boşuna zıtlaşma senin istediğin olur hem onu hem kendini üzme..gelmek istiyorsan çık gel..
aşırı bunaldığın için ayrıntıya takılma..
KIVANÇ bey iyileşmiş..resimlerde yakıyor..
CİPSİ ESRAM sessiz yusufta aynı durumda ben kapıyı kitledim malesef ..defalarca aynı hareketi yapamam..
SİBEL yav ne mağduru böyle böyle büyüyecek tuba hep dayak yedi malesef ağlak zırlak..ne ypatımsa öğretemedim..şimdi tam bir cadıdır kendileri..
AMA bu konuyla ilgili bir arkadaşım hiç. unutmam oğlu tubaya vurunca oda kendi çocuğunu tutup tubaya çağırır oğluna vurdurturdu..oğluda çok siniriliydi çocuk öfkeden kıpkırmızı olurdu ama annesi derdi bak onund acanı böyle yanıyor yapma birdaha gerçektne işe yaradı ..hatta onun o hareketi tubaya cesaret vermişti karşılık vermeyi öğrenmişti...:))o öyle yapınca çok şaşırmıştım..çünkü herkes kendi çocuğunu çekip savunurdu ne yapalım oda çocuk diye ..senin yaşadığın durumu ben kalabalıkta ok yaşamıştım..YUSUF tam tersi pat küt giriyor

alışırsın herhalde ama sever misin bilmem.ben sevemedim

alısmak sevmekten daha zor gelıyor.. :))

ecenin porsiyonlar yarımdanda asagı dustu dis cıkarıo meyve suyuda icmio iice vitaminsiz kalıo suprvit versemmi

bızde de Tusı 32 ye tamamlamaya calıısıyor dıslerı sanırsam.. yıne ıstah gıttıgne gore..

evrimyeşil gözlü upuzun kızıl saçlı idealist diyetisyen ne dedi sana.
soonuçlar ne? ne ye ne iç dedi?bi anlatıver hele:))

yarın testlerımı yaptırmaya gıdecegım.. Ozy nın ıslerı yogundu.. bu hafta bulusacagız fıstıkla, ne var ne yok sıçan yaparım merak etme.

çok gecmıs olsun tatlım..

yaf adaş gözünün önüne gelmiyor ama tam bonus oldu yaa bi acayip kabarıyor falan
nasıl kestiricem kıyamam bilmiyorum kışın ellememde yaza bakıcaz artık

sacları ne kadar uzamıs yaaa.. :)) cok hosumuza gıttı... yirim ben bu börülceyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…