2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba arkadaslar!!!
masallah bütün bebislerimize!!! hepsi birbirinden tatli...ama yahonun o saclari ayri bir karizma yani..o konusmasa ne yazar..masallah cok cin fikirli ve süper zeka bir cocuk olacak eminimki..
Deryam Tubise coookkk gecmis olsun canim...tez zamanda iyilesir insallah...
Pervin bence de cok önemseme..insan ister istemez kendi ailesi ile daha fazla zaman gecirmek istiyor..özelliklede kardesleri ya da kafa dengi arkadaslari felan varsa..yoksa neden gitmek istemeyesinki..bence tadini hic kacirma...bak keyfine..

Esrako masallah eceye...gelisimi cok iyi gidiyor...diyet konusunda da bir anda düsebilir kilon...ama illakide faydasini görmedim diyorsan sana benim yaptigim beslenme programini önerebilirim..ablam ve kardesimde yapiyor suan...türkiyede iki misli pahalli ama ömürboyu uygulayabilecegin bir program..metabolik balance...ben tavsiye ederim...

msjlarınız icin herkese cok tsk ederim..biraz daha yumusadım surat ypmıorum ama mecbur kalmadıkca konusmuorum eceyi uyutuncada uyuyorum etrafında deilim..dun bide beli tutulmus erken geldi uzuldum belinede krem filan surdum ama dedigim gibi davranıorum ..

günaydın,

Alperen'in köpek dişlerinin 2 tanesi uç vermiş, son azıda epey cıktı. bir gün ishal bir gün kusma derken hafta sonu dün bırakamadım kuzumu çünkü elimi bırakmadı hiç 3 gündür. o yüzden gelmedim işe. bugünde ağlayarak bıraktım içim parça parça. merak etmişsiniz evde net olmadığı için giremedim.

keyifsiz günler geçiriyorum hiç tadım yok. geçmişi okudum ama yorum yapacak mecalim yok, içimden iyi dilekler geçti, özellikle esrakom cok teşekkür ederim zeytin bilgisine.

Finki finki ben de seminer notları okuyordum,seni kıskandım yaneee. Tam da bu madde konumuzun üzerine geldi..Notları isteyen olursa mail atabilirim. Ya da Nurturia üye olanlar için link

Harvey Karp Seminer Notları_Ozgeden! - - Nurturia

16- Soru cocuk ların birbirine şiddet uygulaması durumunda ne yapmak gerektiği üzerine idi.

Harvey dedi ki...

sozle değil hareket ile uyarın, mesela vurmaya mı başladı..el çırpıp sert bir sesle "hayır vurmuyoruz" deyin ama sonra başka tarafa bakıni başka bir şeyle ilgileniyormuş gibi yapın.

size bakınca tamam tehlike gecti yineyapabilirim diye düşünecek, teşebbüs eder etmez tekrar el çırpın ve uyarın...bilsin ki ona bakmıyor olduğunuz da da bu hareketi yapmak kabul edilemez.

Ama iş büyüyecek gibiyse ve sizi dinlemiyorsa 1 dakikalık uzaklaştırma yapın, daha da büyük ise bu davranış devam ettikçe uzaklaştırın...

ayin 6 sinda oglusum dogum günü vardi..ama burada tatil oldugu icin arkadaslariyla kutlayamadi..o yüzden pazar günü sinemada kutlayacagiz..ilk defa arkadaslariyla kutlayack yavrum...tam 7 yasinda oldu oglum..benim huysuz,cok bilmis ama bir o kadar da duygusal yavrum...ah Esrako seni cokkk iyi anliyorum..su siralar diyologlarimiz bizimde zor..inan laf atlatmakta cok zorlaniyorum..ama ne yapalim annelik..hep sabir hep sabir...

Ayca ve pinkim bilgiler süper gercektende...yaklasik 2 yasinda bebislerimizde daha cok siddet egilimi olacak...ama bunu dizginlemek zor oluyor..ama mimik ve hareketlerle bunu anlatabiliriz..oglumda bir dönem kendi de vurdu cokta itildi kakildi..ama sonucta hepsi cocuk..anlayisli olup bu aliskanliklarini birakmalari icin ugrasmak en dogrusu..cünkü aynisini bizlerde yasayacagiz..o zaman insan gercekten cok mahcup oluyor..mesela oglum tek cocuk oldugu icin o dönem..baktiki yalniz kalacak arkadasi olmayacak hem oyuncaklarini paylasmayi hem de vurmayi kesti..tabi bu bir anda olmuyor..ama kisa zamanda birakmisti..

bende domates corbasını bu sekilde yaparım domates rendelerim sosu yerine sutle mis oluyo..senin dediin sekilde yapıcam bidahakine canım

tamam canım..elifle takılmam artık hem o calısıo hemde gerek yok

bende iyiki varım dimii

herhalde kardesim benimm

oyyy hepten bob marley olmus benim kusum...yaramaz kusss cok tatlı tipi kes ya..

cok gecmis olsun canım ins atlatır yusufa gecmeden..

Pervinim.. tek bıldıgım evdekı huzur, zengınlık bu dur.
bundan daha onemli ne olabilirki..al iste huzur kactı hevesim gitti

cok gecmis olsun canım..kıyamam size

seneye krese baslamasini planlamistik..ama oglumun kres ögretmeni bahardan baslamasinin daha iyi olacagini söylemis..havalar isininca vermek bence de mantikli olabilir..daha rahat alisir...sizce???

özgülcüm oglunun dogum gunu kutlu olsun mutlu olsun senelerce..:)

kreş konusunda yarım gun olabilir.
tam gün için bence çok uzun dicekdimki senin kız zaten sensiz durabiliyor!
sosyalleşmesi açısından paylaşmayı ögrenmesi açısından iyi olur bencede.
zaten kreş eğitmenleri bu konuda hem bilgili hem tecrubeli

ben de senin gibi düsünüyorum canim..zaten 3 yasinda zorunlu olarak gidecek..nisanda felan yarim gün baslayarak vermek bence de en mantiklisi..simdi bile vede durmuyor..abisini ariyor..ya da gezmek felan istiyor..yaza daha da büyük olacak ve arkadas cevresi olmasi acisindan iyi olacak..bakalim artik..

maşallah herşey yolunda..

.

Sen de çok güzelsin bebişinde, maşallah :)

:

teşekkür ederiz. :)

seminer notlarımı sıçan yapabildim nihayet..
siz pc ye kaydettikden sonra istediğiniz boyutda çıktı alabilirsinz .
birde isteyen olursa cocuk ve din konulu seminer notlarıda var.önyargılı olmadan bi okumanızı tavsiye ederim. güzel bilgiler var.uygulamk size kalmış.

.

Son düzenleme:
ÖZGÜLCÜM oğlunun doğum günü kutlu olsun birlikte nice güzel yaşlara sağlıklı uzunbi ömrü olsun....

GÜLİMM teşekkürler notlar için hemen copy paste yapıcam.... niye ön yarğılı olalım ki sen ekle bence isteyen bakar çıktısını alır istemeyen almaz:))) onlarıda dört gözle bekliyorum ben:))

sibelcim resmin herhangibirne tıkla açılan resme sag tık yap hedef farklı kaydet de.

çocuk ve din zaten ekli
başlıklarına isim verdim
kişilk1 kişilik2 özguven 1 özguven 2 gibi giib.
çocukvedin de var.

birde her resmin sag altında köşede başlık kategorisi var
ben aslında grup gurup yapmıştım ama buraya karışık eklenmiş.
tüm konular 1-2-3-4-5-6diye sayfa numaraları var..

GÜLİMM sagolasın canım ellerine sağlık çıktılarını aldım akşama ilk işim okumak onları çok sağol...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…