2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

milkshake

size özelden mesaj attım ama görmediniz sanırım. bi bakıp bana yardımcı olursanız cok sevınırım. teekkür ederim. burda bulup rahatsız ettim sizi kusura bakmayın.

esraaa bacım ben senin bu oğlandan korkmaya başladım vallla okurken burda aboooooooooooooooooo dedim:)))

arkadaşlarr dün yiğitin aşısı vardı götürdük aşımızı olduk rütin konturol etti ebe amaa hızlı kilo alıyormuş geçen ay 4300 bu ay 6600 olmuş ...

birde bıngıldağı hızlı kapanıomuş gözlem altına alalım dedi netten okudum beyin gelisimini etkilomuş mustinin normal kapanmıştı yaff

GPSYESRA benim de yazdıklarını okurken ağzım açık kaldı bak sen akıllı bıdığa prize sokup çalıştırmış makinayı. Gerçekten artık çok zor işimiz. Potansiyel tehlike olarak geziyorlar. uykusuzluk acayip kötü etkiliyor beni de. Arada ben de hatırlıyorum eski hamilelik günlerimi yalnız değilsin. Bitti LALE DEVRİ diyorum kendime, amma rahamışız gerçekten.
Koşturmadan, dökmeden, soğutmadan evde bir bardak çay içmek bile lüks oluyor genellikle...
BU arada adetim gecikti 5-6 gün ve ben acayip panik yaptım ACABA HAMİLE MİYİM diye. Bu ay hap kullanmadım ara verdim. Prezervatif kullandık ama, korunduğu halde hamile kalan çok yakın bir arkadaşım vardı. O yüzden aslında pek güvenmem şapkalara...
Neyse test yaptım değilmişim. Dün de adet oldum zaten çok rahatladım. Hapa devam edeceğim galiba....
Bir taraftan da spiral mi taktırsam diyorum. Onun da yan etkileri ve koruyuculuğu eğer kayarsa falan düşüyormuş. Amaaan çocuk olsun diye 1,5 sene uğraştım şimdi hangimiz neremize neyi takalım karı koca karar veremedik

Son düzenleme:
Nur maşallah senin Yiğit ne güzel büyümüş öyle bir ayda.
Benim bıgıldakla ilgili hiç bilgim yok doktor bize o dönem bir açıklama yapmamıştı bu konuda.
Gönlünü ferah tut, birşey yoktur bence. Gelişimleri çok farklı olabiliyor bebişlerin...

canım kilo konusunda zaten mama vermiyorsun anne sütü alıyor yiğit o yüzden yapacak birşey yok anne sütüyle kilo alınmasını dr. lar normal karşılıyor varsın alsın sağlıklı olsunda...

BINGILDAK konusunda benim bilgimde sınırlı ama selinin de 10. ayda kapanmıştı ebeler bizi epey korkutmuşlardı topiktede paylaşmıştım hatta yusufun sanırım bizden önce kapanmıştı deryayla konuşmuştuk... sonra dediler eğer kafası büyüyorsa sorun yokmuş 15 gün sonra yeniden sağlık ocağına gitmiştik ölçltüler büyüme olmuş... içimiz rahat etmedi dr. urumaz gittik dr. umuz bize kapanması gayet normal bu dönemler erken değil sorun yok rahat ol demişti bana.. ama sanırım yanlışbilgi vermeyim 3. aydan mı 6. aydan mı önce kapanması sorun oluyormuş... uzun lafın kısası ebelerden değilde madem öyel için rahat etsin kendi dr. unuza götür durumu anlat o baksın ebeler bazen gereksit kortutabiliyor....

amanın bende öyle zor bebek sahibi oldum ama şimdi biraz gecikme olsun insan panikliyor :))) korunma konusuna gelince karar verememişsin sanırım bizde bu konuyu dr. umuzla görüşmüştük bana spiralin uygun olmadığını ya şapkayı yada hapı seçmemizi tavsiye etmişti bende hapı tercih ettim çünkü adeterim düzensiz her ay stres olmaktansa hap içerim dedim hem daha düzenli oluyor hapla rahatım yani:))))

yaa aslında ben elledim ava geldimde baya var nette okudum 4 aydan önce kapanması tehlikeliymi anlamam ama bu açıklık 6 ayda anca kapanır çok saolun ardşlar

sAnırm bu gidişe ankaradan dr bulacağız burda hiç ii bir dre yok gökhan ankradan bulsak ii bi dr diodu böle rutin konturole götürmek için

tabiki zaten birden kapanmıyor ki yavaş yavaş kapanıyor birşey yoktur allahın izniyle canım boşuna stres yapma... inşallah içinize sinenh bi dr. bulursunuz.. ama uzakta olması çok zor oluyor aynı şehirde olması ayrı bi rahatlık birde bu yönden düşün bizim dr. da eskişehirde gitmekte sıkıntı yaşıyoruz bazen arıyoruz oda görmeden birşey diyemem diyor off küçük yerde yaşamak her anlamıyla zor ((

allahım bu ne ya cidden şaka gibi inanılır gibi değil pardon yaho gerçekmi???? hiçmi işi gücü yok bunların ya git yat uyu işte ohh ne güzel ekmek elden su gölden keşke hep bizde çocuk kalsaydık:))).... uykudada uslu durmuyor allah kolaylık versin sana esram.. bu gidişle yatarken oda kapısını falan kapatın artık olmazsa çocuk bu allah korusun ya başka şeyler yapsaydı mutfak daha tehlikeli mesela.....

SELİN aşısını olmuş kuzum şimdi uyuyormuş... allahın izniyle bu geceyi sorunsuz geçiririz ateş falan olmaz inşallah....

canım rota hala karşılanmıyor.rota hepatıt a ve su çicegı.ama gerısını devlet ödüyor.bu ödenen aşılardan özel hastanelerdede var dıe bılıyordum.ücretsız vurulması ıcın ama yokmus demekkı
ne dıosun yaa.fişi nasıl frize takmıs.cok yaramaz cok meraklı bu cocuklar.koruma falan alsanya frizlere.Allah korusun ya fiş degıl baska bı metal soksaydı.düşüncesı bıle ürkütücü

maşşalah ne guzel kılo almıs.bıngıldak konusunda bişe yazmıyım ama Yiğit kac aylık olmustu? Yusufunda erken kapandı dıe hatırlıyorum.Derya olsa burda yazardı sana.endişe etme baska bı doktora daha göster olmazsa

bakındım göremedim ne aşısı oldunuzz
?
artistt maşallah sanatsal olmuş:)

ilkede ayda 2 kilo alıyodu sadece anna sütüyle endişelenme bişiy olmuyo sonra kapanıyo iştahları :) bıngıldakda bence normaldir böyle hhööö diye söyleyip insanı panikletiyolar..

az once harika bir haber al dımm
hani kolejden dolandırılmıstık ya hatırlarsınız belki bazılarınız
sirkete yazı gitmis arkadas aradı garantiden yazı var diye ac oku hemen dedim .
itirazım olumlu bulunmus kredi kartıma 5000 t l alacak yatırılmıs
bankayı aradım az evel teyit ettim evet dogru inanamıyorum ya
bankacı arkadaslar bile nakit cekmislerdir tutarı alamazsınız vs demislerdi soktayımm
helal para donup dolasıp sahibine geri gelebiliyormus demekki çok yıprandık uzulduk vs ama parayı kurtardık.

MELTE Ecehanımn resimler çok güzel maşallah uzun boylu bir kız olacak sanım.
ESRAKO çok sevindim gerçekten süper bir haber ilaç gibi gelir şimdi ...

kocaman maşallah yiğit paşaya anne sütü aldığı için korkma ..bakma sen ebelere banada mama verdiğim için yaratıkmışım gibi bakıp saçmalıyorlardı hey allahım ne günlerdi....erken bıngıldak kapanması konusu bizde çok yaşandı hatta korkuttular ama meğer iç bıgıldak diye birşey varmış bizim üst kapalı gibiydi ama iç açıktı bana böyle söylenmişti..daha sonra bir kontrolda bana eltt,ler ..yani normal zamanda kapanmış aslında ..önemli olan baş çevresinde büyüme olması her ay mutlaka ölçtürmelisiniz..

gereçekten harika haber..

SİBEL aşınızı olmuşsunuz geçmiş olsun ateşsiz ağrısız atlatın inşallah..
bizim şubata dediler o ay tartılacak ikisini bir arada yapalım gidip gelme dediler bu aşının 6 ay mühleti varmış..yanlış hatırlamıyorsam..bana yaza kadar vakti var nasılsa denilmişti..

ayy Esraya yazdıgım msjı görünce güle krızıne girdim.priz yazcagım yerde friz yazmısım.hey Allam yaaa

Meltem maşşalah Eceye.poz vermeye basladı sıpalar

Esrakooo zaten o para gerı gelmese şaşardım :)) şaka bı yana cok sevındım.hadı gözünüz aydın.az para degıl hanı...

Sibelcım rahat bı gece gecırırsınız ınsalalah.ates huzursuzluk falan olmaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…