2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Belki biliyorsunuz ama kendim için araştırma gereği duydum. Sizi de bilgilendireyim dedim.

Huysuzluk Nöbetleri:
Bu dönemlerde çocuğunuz, istediği birşeyi yapmadığınızda ya da istemediği birşeyi yapmak zorunda kalınca, kimi zaman ise ortada görünür hiçbir sebep yokken huysuzluk ve ağlama nöbetlerine tutulabilir. Bu nöbetler özellikle diğer insanlarla birarada bulunduğunuz mekanlarda sizin için zor ve yıpratıcı olabilir. Örneğin kalabalık bir markette, kasada ödeme için kuyruk beklerken çocuğunuz aniden bir ağlama krizine tutulabilir, kucağınızda hiddetle tepinmeye başlar. Sebep beklemekten sıkılması ya da elindeki kurabiyenin tadnı beğenmemesi olabilir. Bu nöbetlerin oluşma sebepleri tam olarak açıklanamamakla birlikte, kimilerine göre bu bebeklikle çocukluk arasında yaşanması olağan bir geçiş dönemi, kimilerine göre ise küçük çocuklar için çözemedikleri ya da anlayamadıkları durumlar karşısında bir rahatlama, stresi dışa vurma yöntemidir. Bu nöbetlerin çocuk açken, yorgunken ya da aşırı uyarılmış durumdayken daha sık meydana geldiği belirlenmiştir. Ancak sebep her ne olursa olsun, çocuğunuzu büyütürken bu tip huysuzluk nöbetleriyle karşılaşmanız kaçınılmazdır. Bu nöbetlerle daha kolay başa çıkabilmeniz için aşağıdaki yöntemler faydalı olabilir;

. Çocuğunuzun huysuzluk nöbetlerini inceleyip analiz etmeye çalışın. Hangi durumlarda daha sık bu nöbetleri yaşıyor belirleyip onu bu durumlardan uzak tutmaya çalışabilirsiniz.

. Çocuğunuzla ortaklaşa yaptığınız bir aktiviteyi sonlandırırken bunu aniden değil, alıştıra alıştıra yapın. Çocuklar genellikle ani değişikliklerden hoşlanmaz ve bunlara karşı olumsuz tepkiler verirler.

. Eğer çocuğunuzun bir ağlama nöbetine kapılmasıyla sonlanacak bir aktivite ya da oyun içinde olduğunu hissederseniz, bunu bir an önce sonlandırıp çocuğunuzun dikkatini başka bir yöne kaydırın.

. Huysuzluk nöbetleri kalabalık içindeyken daha kötü bir hal alır. Bu sebeple çocuğunuzun huysuzlaşmaya başladığını hissettiğinizde onu sakin ve kalabalıktan uzak bir mekana getirip, rahatlaması ve sakinleşmesi için ona zaman tanıyın.

. Bu nöbetler esnasında soğukkanlı ve sabırlı olun. Sizin de sinirlenip bağırmanız sadece durumu daha da kötüleştirecektir.

Bir tane daha

Sosyal Gelişim:
Bu Yaşta Çocuğunuz Neler yapabilir?
Erişkin davranışlarını taklit eder.
Yabancıların yanında çekingen davranır.
Başka çocukların yanında oynar ( birlikte değil).
Sürekli ona koyduğunuz sınırları test eder.
Giderek sizden bağımsız olmaya başlar.
Gelişimi Nasıl Destekleyebilirsiniz?
Ona sevginizi hissetirin, sık sık sarılın, öpün.
Başka çocuklarla biraraya geleceği ortamlar hazırlayın.
Değişik yerleri keşfetmesine fırsat tanıyın.

Disiplin:
Bu yaştaki çocuk, henüz neden her istediğini yapamayacağını anlamamaktadır. Problemleri en aza indirmek için çevreyi uygun şekilde düzenleyin, ona veremeyeceğiniz kırılıp zarar görecek eşyayı veya kendisinin zarar görmesine neden olacak şeyleri ortadan kaldırın. Evinizi bebek doğmadan önceki halinde tutarsanız, sorun yaşamanız kaçınılmaz olur.
Uygun olmayan birşey yapmakta ısrarcıysa, onu ortamdan uzaklaştırıp dikkatini başka bir şeye çekin.
Kurallar koyun ve bu konuda kararlı olun. Eğer; bir davranışa bazen izin vermez, bazen hoşgörüyle karşılarsanız veya anne baba benzer tutumda olmazsa çocuğun da kafası karışacaktır.
İstenmeyen bir davranışın yerine ne yapabileceğini gösterin.

Öfke Nöbetleri:
Çocuğunuz, artık bağımsız olmak, kendi kararlarını vermek istemektedir. Ancak sorun çözmeyi bilmemekte, hayal kırıklığı veya kısıtlamalarla başedememektedir. Yapmak istediğine engel olduğunuzda ağlayıp bağırarak, kafasını vurarak, kendini yerlere atarak, nefesini tutup katılarak bir öfke nöbeti geçirebilir. Ne kadar can sıkıcı olsa da, bu büyümenin normal bir aşamasıdır. Çocuk özellikle aç, yorgun veya hasta olduğunda öfke nöbetine daha yatkındır.
Bu durumda nasıl davranmalısınız?
Sakin olun, ona kızmayın.
Sevgiyle fakat kararlı yaklaşın.
Ondan beklentinizi dile getirin, uyması gereken kurallar hakkında tutarlı olun.
Eğer, çocuk güvendeyse, yaptığını görmezden gelin, ilgilenmeyin. Eğer kendine veya başkasına zarar verecek durumdaysa, onu başka bir odaya götürün, sakinleşmesini bekleyin.

Son düzenleme:
Birkaç gündür aşırı agresif Doruk. İstemediği bir şey olunca birden vurmaya falan başlıyor, çok şaşırmış durumdayız.

senle aynı fikirdeyim. ada da 15 günlükten itibaren anne sütü yanında mama takviyesi aldı. aptamilin her çeşidini kullandık. pre, 1,2,3 conformil,şimdi junior.. ben de çok araştırdım o dönem. ve emin oldum tamamen güvenli olduğuna. boşuna diğer mamalara göre 2 kat para vermediğimizi düşünüyorum. hem eczaneden hem marketlerden aldık. bence o eczacının elinde sadece o marka varmış o an satmak istemiş işte. ayrıca humananın maması var mı hiç duymamıştım. ayrıca ben bu ara bu eczacıların çok bilmişliklerine sinir olmaya başladım. hani nerdeyse boşverin doktoru moktoru biz daha iyi biliyoruz modundalar...

canımsın... gerçekten çok keyifli bir gündü.. tek eksik gypsyciimdi.. neyse önce sağlık olsun..
gerçekten güliciğiminde dediği gibi ada çoook mızmızdııı... sürekli kucak istedi filan.. yemek yemedi.. canıma okudu kısaca. iyi ki annecim vardı , çok yardımcı oldu sağolsun. bi de bizim evde hiç bu kadar kalabalık, çocuk, gürültü filan görmediği için çok afalladı, oyuncaklarına mı sahip çıksın, annesine mi bilemedi bi türlü, şaştı kaldı. daha önce de dedim ya ankara da kötü bir huy edindi, çok dayak yedi kuzeninden yaşıtlarından filan, şimdi kendisini sevmek isteyene büyük küçük ayırt etmeden vuruyor. bu huydan nasıl vazgeçiririm bilemiyorum ama, dün farkettim ki kızım büyük bir güven sorunu yaşıyor... çok üzüldüm anlayınca. kaşısındakine güvenemiyor, kendisini sevecek mi vuracak mı diye ve baştan vuruyor. çünkü farkettim ki; ben onu kucağıma alıp, karşıdakine "bak ne cici ,cici "filan dersem yanaşıyor. güliyle de öyle oldu esrakoyla da.. hatta sonra bi baktım ki, kendiliğinden esranın kucağına filan gitmiş. daha bu yaştan güven sorunu yaşaması ne acı (
kıvança deli oldum bu sefer! tam bir salon beyefendisi... nasıl sessiz nasıl sakin.. tam boncuk.. maşallah yavruma..
çağan, taammmm bir haylaz! ama nasıl muzur muzur yapıyor, insanın alıp mıncırası öpesi geliyor. dur hop demeye kalmıyor yani! allah nesrine kolaylık versin valla! yazık ya elinde bez bi yeri siliyor, ya topluyor kızcağız arkasından!!!
afik, çok şeker ama canım yaaa! o da çok usluuu, annesinin sözünden hiç çıkmıyor maşallah. çağan afike sardı ama gerçekten!!
eylüüüül! porselen bebek gibi nasıl bir güzellik o ama! o da çok sessiz kuzum benim..
ece ece eceee!! ada ada diye dolanıp durdu yavrum.. ama benim huysuuzzz!! yanaşmadı ki! yanyana bi resim biile çekemedik.. ama bi ara ikisini mutfakta yanlız gördüm, birbirlerine sırıtıp duruyorlardı! :)kıvançı da sıkıştırmışlar araya!
heepsine kocamaaaaan MAŞALLAH!!!

gülinin de dediği gibi arabadaki hal gerçekten görülmeye değedi. çektik resim ama bakmadım daha tam gözüküyor mu. durağın önünde durdum indirmek için, durakta bekleyenler nasıl şaşkın şaşkın baktılar anlatamam. küçük arabadan 5 büyük, 4 bebek indi yaaa!!! ayrıca da aşkolsun güli ya! tabii ki götürücem ne demek! ama keşke 2 seferde götürseydim, eziyet oldu size, çok üzüldüm sonradan, onur da kızdı bana neden öyle yapmadın diye..

canım çok geçmiş olsun...

Birkaç gündür aşırı agresif Doruk. İstemediği bir şey olunca birden vurmaya falan başlıyor, çok şaşırmış durumdayız.
aynen biz de öyleyiz. otururken gelip kucağıma çıkıyor sonra kendi iniyor iner inmez de deli gibi ağlıyor filn... çok fenayız biz de..

Elif hanıma yaptığınız yorumlara çok teşekkürler. Evet pırasa saçlı bir kızım
var. Ve çok aksi kesinlikle toka takmıyor, bir süre sonra istemeyerek kestireceğim
galiba, ipek saçlarını.
Tuğba iyice yerleştin evine artık güle güle otur. Çocukla hakkaten ufo falan kar etmez,
Evrim evet ben de Kuzey in fotosunu soracaktım ki sende de yokmuş. Ama haklısın taşın yerleş
ancak normale döndün.
Büyük Yiğit ve Doruk a çok geçmiş olsun.
Burcu dönem sonları zor ama 15 günlük tatil süper..Ohh çok özeniyorum eşim de tatile girecek çok kıskanıyorum kendisini...
Nehir çok tatlı maşallah pelerinini sevsinler.
Gün yapılmış ama foto ekleyen olmamış bekliyoruz...

geberiyorum arkadaşlar resmen işe ölüm geldi( cuma günü grip gibiydim ogün bol c vitamini takviyesi ve bi avuç hap içince cumartesi günü kendimi iyi hissettim.. kalktım evin camlarını sildim tam sopalığım.. gece tam yattım allahım ağladım ardık resmen bacaklarım öyle bi ağrıyorki sanki kemiklerim kırılıyor.. pazar sabahı ne halde kalktığımı tahmin edersiniz her yanım tutulmuş elim kolum kalkmıyor terlemişim gögsümü üşütmüşüm gögsüm tutuk tutuk bütün gece öksürükten uyuyamadım... şimdi işteyim napıcam bilemiyorum... seline geçmedi şimdilik şükür inşallah geçmez...

birazdan dr.a gidicem.. bronşit falan oldum sanırım gögsüm çok kötü(

mışıll mışıll Şevval
Eki Görüntüle 130388
poz vemeye calıyıorum :))
Eki Görüntüle 130392

ay massallah sevvale ya saclar nasıl uzamıs tuba.
bak tuananın yani melek in eylul hala kel mesela onların ailede irsi imis hep boyleymis bebekler onunda yuzu ayrı bir tatlı o baska sevvalin çok cabuk uzamıs

ruzgarda çok tatlı çok karizma olmus uzun saclı oglanlara bayılıyorum zaten

aaaa ne kadar pratikmiş yeni resim ekleme şekli:)
nasıl yeni resim ekleme sekli yahu ben bilmiyorum
ben hala image shack den yukluyorum

yaa dogru ya sen kendin devlet memurusun zaten biliyorum bir an asker kızı vs sin sandım. onlar en ballı babadan ohh mis gibi bir olay geçiyor :)
benim arkadasımda ogretmen yillardır dereceler geçisler nasıl oluyor bilmiyorum nisandan sonra yesil pasaporta geçiyorlar ailecek bu anı bekliyorlar :)mis valla

ay saclar nasıl dumduzz ne kolaydır bu sacları taramak da yıkamakta onlerini falan kahkulleri yani nasıl kestiniz durdumu kesilirken
çok sirin cidden masum surat

ay nehiri epeydir gormemistik sima si bile degisik geldi daha çok resim koysa herkes keske masallah nehirede

anacım bulasmayan gribal enfeksiyon olurmu hiç dr larda bir alem yahuu
neyse geçmis olsun insalah geçmistir bu mesajı okudugunda
hastalık sonrasıistah acılınca insan nası mutlu oluyor degilmi

sibelcim ya çok geçmis olsun tatlım. valla halini tahmin edebiliyorum ise gittigim donemlerde bende senin gibi surunsem giderdim her kosulda hep ise gittim izin istemiyim vs diye sorun olur diye allah yardımcın olsun ihlamur falan ic bari ofiste

fatmacım sen sormustun sanırım yesil pasaport nasıl alınıyor diye ki sende ogretmensin sizlerede belli bir kidem vs den sonra veriliyor
benim bir iki asker kizi arkadasım var askerlere devlet memurlarına falan ailelerinede veriliyor tabi prosedurlar kurallar yas sınırlamaları vs vardır ailelere verilirken ama sen direk kendin memursun bi arastır prosedurleri

gelelim guneee
çok keyifliydi
en rahat geçirdigim en keyifli gunlerden biriydi
nedenini dusundum de çocuklar ya daha buyudu ondan pek bi kendi halindeydi hepsi aglama krizleri çok az oldu.
onun harici ev buyuktu tıkıs tıkıs olmadık herkes bir yandaydı ses dagıldı tabi boyle olunca basım beynim agrımadı ilk kez gun sonrası. )

çocuklar ayrı ayrı incelemeye aldım ben :) çunku insan farketmiyor kalabalık curcuna zaten herkes kendi çocuguna yedir için altını degis kendin tıkın vs vakit akıp gidiyor
bu sefer akifi mercek altına aldım aynı sekilde guli de ece ye dikkat etmis ki ece hep boyle sirnasık yılısık bulasık idi guli yeni farketti:) insan 6-7 çocua mı baksın hangi arkadasla sohbet etsin dagılıyor çunku kalabalıkla.

cagann ahh cagan bitirim abi yaa nasıl ufacık hali ile kıpır kıpırr nasıl kurnaz haylazz :))
pusuya yatıyor resmen istedigi bir oyuncak baskasının elinde ise arkasandan sesiz sessiz gdiyor elini uzatıp tek hamlede cekip alıyor massallah yaa :) yirtik valla sakin anneden boyle çocuk olmus :) nesrin sakinligi ile benim favorimdir canım ya hamileyken tum hamile butiklerini bana gezdirmisti hiç unutmam sıkılmadan beni beklemisti :) herkes grup gitmisti baska yerlere:)
ama cagan fena valla akifle taktılar birbirlerin o neyi alsa oburu çekiyor ellerinden.

kıvanc zaten aynen boncuk uslu uslu gezindi hiç bir olaya aglama isine girismedi:) yavrum çok uslu çok sakin

ada yaa niye oyle içli içli agladı surekli bilmiyorum sasırdı mı kalabalıga diycem ama bu 3. mu 2. sanırım gune katılısı . annesini her gorunce aglaması dahada depresiyor kucak acarak anneye çok baglanmıs. gizem nasıl birakıp ise gideceksin bakalım insallah annenler in ist a yerlesme isi olurda sende biraz rahat hareket edersin sonrasında.

bu arada balkonunuza bayıldım yesillikler içinde nasıl huzurlu bir yerde ev. otopark sorunu haric diyorum ama .)

ya çıkısta nasıl sıgıstınız arabaya çok merak ediyorum resimleri bekliyorum sabırsızlıkla :))
araba koltugu yokmuydu senin arabada soktun mu nasıl sıgdınız kii

melek in ece de çok sakin kendi aleminde dolastı durdu guzel suratlı o da ya massallah.

makif sarı firtinam annesi ogretmis inek ne içer dut sut den ne yaparız ouyttt diyor yavrum çok sekerdi.

ada yi bir ara koridorda yakaladım gizem gel bakim seni bir seviyim dedim aldım aglamadı tam kaynasıyorduk sen çıkıverdinn yoksa biz iyiydik suratıma bakıp elliyordu falan :)
demek mutfakta karsılıkıl sırıtıyorlardı ece ile he ben kaçırmısım o anı: ))

nurdan ın teosunu videodan izledik ya kuç uk adam olmus tamm ne tatlıydı limon yiyisi ve suratını eksitmesi:)

esram da olaydı tam olcaktı çok keyifli bir gundu.

az sonra resimlerrr

aptamillerde gdo olmasına inanamam pek en iyi anne sutune en yakın mama diye biliyorum ki fiyatları cidden iki katı hos hersey dogru orantılı olmayabiliyor fiyatla ama yinede aklım yatmadı eczacılara guvenim asla yok birde saglık ocagı hemsirelerine:)
malum neler yasattılar kaç kisiye hamileyken.

olsa bile aradaslar verilmis edilmis artık yapacak birsey yok bilmeden neler neler yiyoruz kimbilir dusunmyin takılmayın sakın derim ben

kilom oynadıı inanamıyoum çok mutluyummm

75,4 e çakılmıstı 2 haftadır resmen ne asagı ne yukarı hep aynı çok komikti. ve sinir bozucu
cuma aksam biraz kaçırdım evde yemegi ctesimalum gun vardı çok olmasada borek çorek yedim.
ctesi aksam biraz dısarda kaçırdım .

pazar yani dun iki ogun yedim ama ogunlerden birinde kunefe vardı :) ve sabah 74,8 inanamadım 5 kez falan tartıldım diyebilirim demekki diyeti bozmasam gun vs olmasa 74 falan çıkcaktım alahım çok mutluyum buun azimle disiplinli diyete devam ve yurumeye
6 subat gizem kahvaltıya gidene kadar aykırı birsy agzıma atmıycam :)

elif elifçik çok şekersin sen maşallah
bana küçüklüğümü hatırlattı
yurtdışından gelen bir oyuncak bebeğim vardı fakat saçları gerçek insan saçından yapılmıştı
aynı böyle elifin saçları gibi dümdüz tıpkısının aynısı

ayy canım sorma bende aldım bimdeki kotlardan
fakat senin dediğin gibi önden sıkı arkadan bol oldu
tam oturmadı bir büyüğünü alsam o da çok bol olacaktı biraz kesimi tuhaf geldi bana
neyse bu sene giysin yeter

sonuçların iyi çıkmasına sevindim
inş. diğerlerinde de bir sorun çıkmaz
nehir çok tatlı maşallah
ohhh mis gibi portakalların arasında poz vermiş
bu arada kaşı nasıl oldu nehirin hep sorucam unutuyorum

çok geçmiş olsun canım
umarım çabuk atlatır

çok yoğunsun allah kolaylık versin
doruk paşayada çok geçmiş olsun

çocukların çoğunda sanırım bu dönemlerde değişiklikler agresiflikler oluyor
kıvançta bazen dediği olmayınca eline ne geçerse fırlatıyor
son zamanlarda çok yapmaya başladı umarım geçici bir davranıştır

çok geçmiş olsun canım dikkat et kendine
ama hakikaten sende de suç var
madem bir kırgınlık sezmişsin ne diye iş yapmaya kalkıyorsun
keşke yatıp dinlenseydin umarım çabuk geçer

hadi gözünaydın
maşallah seni her geçen gün daha zayıflamış güzelleşmiş görüyorum
şu boğaz tutmayı bende becerebilsem

Son düzenleme:
günaydınn!!

esrako resim bekliyoruz.meleek senden mail olarak bekliyorum resimleri

esrako.ben afike soruyorum inek ne der?
-möööööö

inekden ne alırız
-üüüüütt

sütden ne yaparız?
-ourrrrrrrtt

aslı böyle yani:))beyfendi sütiçmediği için şimdilik süt sadece yogurt yapmaya yarıyor onun beyninde.hoş gerçi bende içmiyorum süt sanırım ondan da olabilir

çok güzel bir gün geçirdim
tüm arkadaşlarımın söylediği gibi bu seferki günümüz çok daha rahat geçti
tüm bebikler hepsi birbirinden tatlıydı
ev sahipliği için gizem arkadaşıma çok teşekkür ederim
bizi çok iyi karşıladılar
herkes marifetlerini göstermiş döktürmüş mamalar bir harikaydı
tüm arkadaşlarımın eline yüreğine sağlık

gizemciğin adası biraz mızmızlık yaptı
her ev sahibi çocuğunun yaptığı gibi o da oyuncaklarını pek paylaşmak istemedi
biraz yabancılar gibi davrandı
annesi cici cici diye sevince yaklaştı bizlere
ee çocuk şaşırdı tabi bu kadar kalabalığı görünce ne yapsın
bir ara kıvanç ve ada mutfağa gittiler
gizem bir telaşla geldi foto nerde falan diye
noldu dedim kıvanç ve ada duvara yaslanmışlar birbirlerinin yüzüne bakıyorlarmış
çok hoş bir pozmuş ama fot.mak. alıp gidene kadar onlar ordan kaçmışlardı bile

melek kızı eylül çok güzelleşmiş
boyu uzamış sırma gibi olmuş arkadaşlarımın söylediği gibi tam bir porselen bebek
çok usluydu tam bir hanımdı

esranın ecesi o da çok tatlıydı
herkese sokuluyor hiç yabancılamıyor
gel öpeyim seveyim dedim hemen yanıma sokuldu
hele bir şalvarı vardı allahım çok yakışmış çok şirin olmuştu

gülinin afikte usluydu
maşallah cırcır böceği gibi
herşeyi biliyor söylemeye çalışıyor
çağanla sürekli kapışma halindeydiler
çağan onun oyuncağını alıyor o çağandan alıyor falan çok şekerdi

nesrinin çağanı tam bir fırlama
nesrinin işi zor
kız sürekli tetik halde durdu
çağan aman ellemesin aman bir zarar vermesin diye didindi durdu
tabi çağan bu dururmu bir vazo kırdı sanırım kaşla göz arasında
nesrinciğim canım nsl üzüldü elleriyle toplamaya falan çalıştı
ayy bir oynaması var bayıldık ona hepimiz

nurdancığımda geldi
teonun videoları izledik çok büyümüş değişmiş
keşke o da olsa dedik inş. teoyuda görmek kısmet olur

esrayıda yahoyuda sürekli andık
keşke onlarda olsa diye
esra da saolsun aradı sordu bizleri
iyilermiş çok şükür umarım çabuk atlatırlar

gelelim benim oğluma
oğlum çok şükür böyle ortamlarda çok huysuzluklar yapmıyor
herkesin söylediği gibi usluydu sakin davrandı
son anlarda artık uykusu geldiği için mızmızlanmaya başladı o kadarda olsun yani
kıvanç genelde yalnız olduğunda huysuz oluyor demekki çocuğun canı sıkılıyor
ben onunla oynuyorum ama demekki sürekli benimle olunca sıkılıyor
değişiklik istiyor çocuklar böyle ortamlar çocuklara iyi geliyor

sibel çok geçmiş olsun,sende tam yapmışsın yani.
vucutzaten kırgınmış üstüne bide yorgunlukla vucut yenik düşmüş.Allah şifa versin.umarım sadece soguk algınlıgıdır mikrobik değildir inş.

günaydın

gün hatunları ballı ballı anlatmışlar babyleri ama resim bekliyoruz en acilinden.

cuma akşamı aykut mikrop saça saça geldi eve, acayip gripti. ayrı yattık öpmedi kuzuyu hiç ama dün gece ateşlendi bebeğim. şimdi iyi çok şükür umarım antibiyotiklik bişey değildir. bende kurur kuru öksürüyorum.

hasta bebişlere cok geçmiş olsun. alıntı yapmadım yarım aklıma güvenip şimdi bişey hatırlamıyorum.

sedacım sana da geçmiş olsun umarım bişey çıkmaz.

fatma mr sonuçların çıktı mı? sanırım bende de bel fıtığı oluştu gideceğim en kısa zamanda.

sibel hasta hasta niye cam sildin o soğukta be canım?

kendim ettim kendim buldum ne denir... şimdi dr. dan geldim... geniş akıntım çok fazlaymış zaten öksürük var balgam atmam gerekmiş.. faranjit çok kötü olmuş dedi az daha inerse ses tellerine hepten zarar verecek sana 3 gün rapor yazıyorum dedim dr. bey yazmayın boşuna ben rapor kullanamam ozaman kafa izni kullanacaksın bu 3 gün kimseyle konuşma sesini yorma zaten kısık hepten gider, sıcak soğuk içme ve bol bol istirahat bunları yapmazsan olmaz dedi... ama malesef ne kafa izni nede rapor kullanamıyorum işteyim her zamanki gibi... birde yeni iş için sınava gireceğimi biliyorlar o yüzden daha hassasım rapor ve izin işlerinde....bi torba ilaç verdi inşallah çabuk düzelirim.. girip falan değil yani bu gögsüm resmen biber gibi yanıyor tutulmuş hayatımda hiç böyle olmamıştım...

SELİN bu aralar hayır demiyor ama istemediği birşey olunca ıı ııhhh diyor... selin yemek istiyormusun diyorum ı ıhh diyor... canı o an birşey yapmak istemesin sen söyle o ı ııhh diyor....

GÜNCÜ arkadaşlar hadi resim ekleyin görelim merak ettim kuzuları ve sizleri iyice meraklandırmayın bizleri..

oyyy bayıldım kuzuların hepsine,kendi başlarına takılıyor çoğu, artık oyun cocuğu olmaya başladılar iyice. daha rahat zamanlar bekliyor bizi bence eskiye göre. arkadaşlıklar kurmaya başlıyolar ne güzel kocaman oldular.

çok kıskandım bu kez canlı canlı görünce hepinizi orada olmayı cok istedim. nurdan ve nesrin acayip zayıflamış. nesrinin yanındaki kıvırcık saçlı kız kimdi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…