2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ohh ohh topık şenlenmişş.fotoları faceden görmüştüm hepsı cok guzelll.

Esra cok gecmıs olsun canım.kac kere aramaya yeltendım hep bıse oldu bı arayamadım ama Yahonun atesını 40 dereceye vurdugunu bılmoyodum.kat be kat gecmıs olsun ıkınızede...

Nurrr bencede erteleemen ıyı olmus emzık bırakma olayını.nede olsa bı kardesı var artık emecegı yoksada emmek ısteyecek mutlaka.. ezıyet etme damadıma kızarım heeee

fotolara bayıldım orda olamadıgım ıcın daha bı içerledımmm butun bebekllerı tek tek öpüp koklamayı ne kaadar ısterımmm halbüse...

evrim ve esraaaaaaaaa
noluyo leynn birbirinize aşkı ilanlar falan.
pisler
hani ikinizde beni seviyodunuz.yalancılar.:84:
demek herşey yalandı.
birgençkızın hayalleriylen oynadınızzz.oysa hayallerim vardı size dair.
pehh esraya bak evrim onun ciğeri olmuşmuş.külliyen yalan..hani bendim senin canın ciğerin.

konşmayın benlenn!!!!

esrakonunda dediği gibi tüm gün ağzındaydı vede çevre çok etkiledi beni neden konuşmuo işte ağzından emziği düşüremioki 2 çift laf etsin filan dediler yok diş yapısı bozulur dişleri çıkmaya başladı iice dediler etkilendi konuşmuyacak filan diee ondan bıraktırmak istedim...

sonuç düşündüğüm gibi olamadı musti canı istedikçe emdi akşam çok fazla almadı artık ellemicem kendi bıraksın çevrenın yüzünden oğluşumla bana oldu olan

yorumlarınız için tşkler ii varsınız şuaralar sıkıntıdayım bebişlerden yana deilde kendi içimde garip duygular var dışa vuramadığımm..üzerinede mustinin huysuzluğu eklendi hepten kötüledim maul maulll mü derleryaaa öle geziorum ortalıkta..

nurr bencede erken değilmi emzik bıraktırma işi. kıyamam ya yavruya.
agzını yara oldugu dönemde kendisi emmek istememiştir ama şimdi aklına gelmiştir.
yiğit emmidkçe oda emme hissini istiyordur.
umarım huysuzlugu sadece emzikdendir..

güli bajımm yiğit boş emzik almıo cnım ama musti çok düşkündü şimdi tekrar başladık böle musti mutlu ben mutlu

canım çok sağol.. allah herkese daha iyilerini versin. evlerimizden huzur eksik olmasın en önemlisi..
evet bi dönem ve geçecek, geçecek, geçecek...umuyorum... çocuğumu tanıyamaz oldum. dediğin gibi sürekli mamma diyen çocuk, ağzına lokma koymaz oldu. her yemek saati kabus gibi.. sevilmeye sıkıştırılmaya bayılan çocuk, sevilmek istemediği gibi bi de tepki veriyor. yalnızca sürekli gördüğü ve güvendiği insanlara ses çıkarmıyor..oooff.. off...
evet evet hayırlısı olsun. sonuçta düzenlerini bozacaklar bu yaştan sonra. e istanbul kolay bi şehir de değil.. gerçekten hayırlısı.. hoş, "bizi ankaraya bağlayan hiçbişey yok, aksine gelmemiz için çok sebep var" diyolar ama iyi olur inşallah..

boşver milleti be nur! kimse çekmiyo ki sıkıntısını sen çekiyosun! hem dediğin gibi askere gidene kadar emmeyecek ya bu çocuk.. illa ki bırakır. belki bi süre sonra utanır emmek istemez filan.. du bakalım, daha erken.. hem o zamana yiğit kuzusu da daha bi büyümüş, kendini kurtarmış olur, daha çok üzerine düşebilirsin bu durumun. şimdi hangi birine yeteceksin ki...

buaralar Şevvaldede bı agresıflık var... ıstedıgı olmayınca aglamaya baslıyo.hıc hoslanmadıgım cocuk tipi.ıstedıgını aglayarak yaptıran.ama bende bu bır dönem dıe üstünde durmuyorum fazla..
cogumuzun bebegı aynı anda bu ataga gırdıgıne göre buyumenın sancıları dıyorum....
ve Şevvalde sıgamıyo hıc bıyere,zaten evde bunaldıgından yapıyo muhtemelen mızmızlıgı...
fırsat buldukca cıkarıyorum,arkadaslara falan gıdıyorum,yaşıtları olan tercıhım :))
ama yınede yetmıyo bahar-yaz gıbı olmuyo.

veee evı baya bı ev halıne getırdık sayılır.dunde kalorıferler yanmaya basladı,bzım blogda sorun cıkmadı sanırım bugunden ıtıbaren yanıcak bende evıme gecıcem ınş.annemın yanında nekadar rahat etsemde,evım evım guzel evım :)) ınsan kendı düzenını arıyor... 3 gun daha yarım yarım gıtsek artık yaşanır hale gelıcek sanırım.artık size evımden seslenmek istiyorum...

ufff şu dişler ayrı bir dert zaten evrim çok zor ..
bebeklerin agresiflikleri ayrı bir sıkıntı oldu bu aralar çoğumuza..
umarım tüm sıkıntılar biran önce geçer ...

Son düzenleme:
miniş gözün aydın canım güle güle otur evinde

Son düzenleme:
bu seneki gribe keçi gribi diyorlar ne kadarda hastalıkla özdeşmiş bi isim... her gün insan iyi olacağına bi önceki güne göre daha köüt oluyor çok inatçı bi hastalık.... ben yıllardır böyle hasta olmadım.. selinde dün akşam hiç ilgilenemedim kucağıma gelmek istiyor almadım yavrum dolandı durdu etrafımda bende yattım dinlendim...

geceni bi yarısı bi ağlama selin sanki bir yerinden et kopuyor gibi ağladı eşim birden gitti beşiğine kucağına aldı yattı omzuna eşim yatağa yanımıza yatırmaya çalışıyor yatmayacakmış babasının omzunda öyle dikileceklermiş 1 saat açtı ağzını yumdu gözünü ağlıyor desek gözünden yaş gelmiyor kuru gürültü bağırdı en sonunda yanımızda yattı yatağa enlemesine yatağın bi köşesinde eşim bi köşesinde ben ortaya yayıldı selin hanım aradada tekmeledi beni sabaha kadar tutulmuş belim falan... diştenmi yoksa rüyami gördü yada allah korusun grip falanmı bulaştı ona anladım...

geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşları tek tek öpüyorum.. sağolun..

ESRAM hoşgeldin aramıza dönmene sevindim... ayrıca iyileşmişsin bu daha güzel bi haber darısı başımıza..

EVRİM o 20 lik dişler 2 yaşında çıkıyor diye biliyorum erkenmi çıkıyor acaba kuzynin.

DERYAMM noldu kuzum seni bu denli kızdırdıklarına göre hak etmiş eşin... olsun daha düğüne 7 gün varmış belkide değişir fikrin...yusufada demek sma ya başladın iyi olmuş onun bebekler için kilo aldırdığını duymuştum daha öncelerdende...

RÜZYnin saçlar gitmiş ama yakışmış annesi güle güle uzasın.. bizde kestirdik saçlarını selinin aşağı yukarı aynı boyda rüzgarla daha rahat ediyorlar.. selin geceleir rahatsız oluyordu çok enseleri kaşınıyordu dönerken tepesindeki saçlar gözüne giriyordu...

GİZEM bu aralar hepsi aynılar huyları değişti resmen çözemiyorum şurda birkaç aya düzeleceklerini umuyorum...

aaayy kesın,annem 2 hafta oldu hala iyileşemedı.ama cok şükürkii hiçbirimizede gecmedı.sanada gecmıs olsun Sibelcım
off yınemı diş... ve sızın 16 dısınız cıktımı, bız hala 12 deyız.köpek dıslerımız gelmedı henuz.korkuyla beklıyorum... dişlerini patlatıp eskı huzuruna döner inş Kuzey efendı.

Edadan önce ben cvplıyım zorlu bı sürec senı beklıyo.bızım gece emmelerımız kısmen azaldı.eger gunduz bırakıp gıtmedıysem gece enfazla 1 veya 2 kez uyanıyo.fakat bı kac saatlıgınede olsa bensız kaldıysa aksamına canıma okuyo.hem gece hem aksam durmadan yapısık yasıyo.bızde emmeden uyuyamayanlardanız.ama ben yoksam kayınvalıdem annem ve kızkardesımle uyuyo.sanırım meme bırakma operasyonumuz yardım alarak son bulcak.. sende annenı cagır ve gece uyandıgında falan bı kacgece annen sallasın belkı uyur

günaydınnnnnnnnn:79::80:

yaff sibel ben bu gribe isim takmalara çok gülüyorum yavv.
kaldımı başka hayvan hee öküz gribi olmadık dimi!
Allah Allah yavv

geçmiş olsun.demek keçi gibi inatcı.
sen daha inatçı ol canım iyileş.selinin gece sizinle yatmak istemesi çok tanıdık bi sahne hatta yataga yanlamasına yatması bile hahhaaaaaa aynı beea sıpalar.
yaff çok güzel onlarla uyumak koklamak ama dayak yemiş gibi uyanıyorum. bide o gayet rahat uyudugu için enerji full ama ben yatakdan kalkmayı bırak kolumu kımıldatamıyourum tutulmuş oluyorum..

arkadaşlarım
katkı maddeleri ve saglıklı yaşam adlı seminere katılan bi arkadaşım aldıgı notları anlattıda bana.
bi arar hepsini scan yapmaya çalışırım ama şuan aklımda kalan ve dikkat etmemiz gereken

peçete tualet kagıdı kagıt havlu gibi tüm peçeteleri beyazlatmak için kullanılan bi madde(unuttum şimdi yaff) kansorejen etkisi oldugundan zararlı
ama bu işlemin nasıl yapıldıgı ambalajlarında yazmadıgı için bilemeiyorum hangi firmalar ne kullanıyor.fakat kimya muhendisi hanımın söylediği
PAPİA marka nın beyazlatmak için oksijen kullandıgı ve en saglıklısının bu oldgu.
belki diğer markalarda kullanıyordur oksijen ama bu hanımın arkadası PAPİA da çalıştıgı için o söylemiş
.

ıslak mendilde unibaby yenidogan
bebe bisküvisinde ülker herobaby
kullanmalıyız

nutella gibi hatta 100%dogal sarelle bile tamemn zehirdir sofranızdan kaldırın kesinlikle demiş.
kuru baklagilleri en fazla 3 saatt suda bekletin demiş.ben hep geceden ıslatıyordum 3 saatden fazla olmaması gerekmiş.
bu esnada nesrinden aldıgım tupperware devreye giriyor en fazla 2 saatte şişiyor kurular..

kesinlikle kutu süt değil gunluk süt!kutu sütlerde hiç bi fayda yokmuş zararlı değil ama vitamin falan yokmuş.
hazır yogurtlarda vucudumuza girmesi gereken bakteri yokmuş.
imkan varsa gunluk sütle evde mayalayın demiş.

ben arada yazarım yine ama o anlattıkça ben inanamadım.yiyecekler konusunda evimize kesinlikle girmemesi gerekenler
hazır çorba,bulyon,sosis,salam,tüm asitli içecekler,ve beyaz ekmek.

sabha kahvaltısında kesinlikle çay olmamalı

bebek bezlerıde bu katagorıde maalesef... ben utfak havlusu ve tuvalet kagıdı olarak papia kullanıyorum buna sevındım.ama bezler ve kullandıgımız pedler canımı sıkıyor.bunu cok önceden duymustum şimdi bı gelısme varmı bu konuıda bılmıyorum

kuru baklagıl olayını bende bılıyordum bu yuzden ogun kuru fasulye falan yapıcaksam önce bı tık kaynatıyorum 2 saat beklıyo sonra şişiyo zaten tuppere bıle gerek kalmıyo.fakett şu nutelle işi cok üzdüü benııııı
kutu sut mecbur kaldıgımda alıyorum yoksa teyzemden taze sutumuz gelıyor ama hazır yogurt eve gırmıyo.Hakan asla yemez cunku.fix ailecek ev yogurdu :))

püff hazır gıdaaaa.... abur cubur mutlaka gırıyo engel olamıyorum ama bulyon corba salam sosıs zaten bız yemıyoruz.ekemkde makınada evde yapıyorum hercesıdını.marketten alınan gıbı beyaz olmuyo cunku onların ıcınde beyazlatıcı madde var.okadar barızkı.. benım yaptıgım ev ekmegıde beyaz undan.ama fırın ekmegıyle yan yana getırınce bızımkı esmer ekemk oluyo :))
cayy sadece bır fıncan ıcerım ıcmedende asla kahvaltı edemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…