güli bajımm yiğit boş emzik almıo cnım ama musti çok düşkündü şimdi tekrar başladık böle musti mutlu ben mutlunurr bencede erken değilmi emzik bıraktırma işi. kıyamam ya yavruya.
agzını yara oldugu dönemde kendisi emmek istememiştir ama şimdi aklına gelmiştir.
yiğit emmidkçe oda emme hissini istiyordur.
umarım huysuzlugu sadece emzikdendir..
canım çok sağol.. allah herkese daha iyilerini versin. evlerimizden huzur eksik olmasın en önemlisi..gizmomm mutavazi arkadaşım,
valla hayalimdeki ev 4+1 kocamaaansalon.acıbadem daha ne olsun hee bide kocamaaaaaaaannn banyo:)
haksızlık etme kendine şişko deeelsin sen.
gayet güzelsin. saçların kesildikden sonra dahada güzelleştin:)
ada yı ilk görüşüm olsaydı aaa ne kadar anneci mızmız derdim ama bariz bi değişiklik var. ada şuan bi dönemde oldugu belli.sıkma canını gececk.
belkidesakin çekirdek ailenizi özlemiştir.
bikaç zamandır anane dede ankara derken düzenini özlmeiş bile olabilri. üstüne bizde tuz biber olduk çocuk hepden çıldırdı.
yaff mamaaaaaaaa diyen ada yemek yemedi yaa inanılır gibi değil yani,
gececk sabredinnnnnn
annenler konusunda gerçekden hayırlısı olsun gizemcim.
sizin için nasıl dahah iyi olacaksa öyle sonuçlanır inşallah..
boşver milleti be nur! kimse çekmiyo ki sıkıntısını sen çekiyosun! hem dediğin gibi askere gidene kadar emmeyecek ya bu çocuk.. illa ki bırakır. belki bi süre sonra utanır emmek istemez filan.. du bakalım, daha erken.. hem o zamana yiğit kuzusu da daha bi büyümüş, kendini kurtarmış olur, daha çok üzerine düşebilirsin bu durumun. şimdi hangi birine yeteceksin ki...esrakonunda dediği gibi tüm gün ağzındaydı vede çevre çok etkiledi beni neden konuşmuo işte ağzından emziği düşüremioki 2 çift laf etsin filan dediler yok diş yapısı bozulur dişleri çıkmaya başladı iice dediler etkilendi konuşmuyacak filan diee ondan bıraktırmak istedim...
sonuç düşündüğüm gibi olamadı musti canı istedikçe emdi akşam çok fazla almadı artık ellemicem kendi bıraksın çevrenın yüzünden oğluşumla bana oldu olan
yorumlarınız için tşkler ii varsınız şuaralar sıkıntıdayım bebişlerden yana deilde kendi içimde garip duygular var dışa vuramadığımm..üzerinede mustinin huysuzluğu eklendi hepten kötüledim maul maulll mü derleryaaa öle geziorum ortalıkta..
aaayy kesın,annem 2 hafta oldu hala iyileşemedı.ama cok şükürkii hiçbirimizede gecmedı.sanada gecmıs olsun Sibelcımbu seneki gribe keçi gribi diyorlar ne kadarda hastalıkla özdeşmiş bi isim... her gün insan iyi olacağına bi önceki güne göre daha köüt oluyor çok inatçı bi hastalık.... ben yıllardır böyle hasta olmadım.. selinde dün akşam hiç ilgilenemedim kucağıma gelmek istiyor almadım yavrum dolandı durdu etrafımda bende yattım dinlendim...
geceni bi yarısı bi ağlama selin sanki bir yerinden et kopuyor gibi ağladı eşim birden gitti beşiğine kucağına aldı yattı omzuna eşim yatağa yanımıza yatırmaya çalışıyor yatmayacakmış babasının omzunda öyle dikileceklermiş 1 saat açtı ağzını yumdu gözünü ağlıyor desek gözünden yaş gelmiyor kuru gürültü bağırdı en sonunda yanımızda yattı yatağa enlemesine yatağın bi köşesinde eşim bi köşesinde ben ortaya yayıldı selin hanım aradada tekmeledi beni sabaha kadar tutulmuş belim falan... diştenmi yoksa rüyami gördü yada allah korusun grip falanmı bulaştı ona anladım...
off yınemı diş... ve sızın 16 dısınız cıktımı, bız hala 12 deyız.köpek dıslerımız gelmedı henuz.korkuyla beklıyorum... dişlerini patlatıp eskı huzuruna döner inş Kuzey efendı.Kuzey sanırım 20 lik dişlerini cıkarıyor.. agzının ıcıne baktırmadıgından ıcerıde neler olup bıttıgını bılmıyorum, en son 16 da kalmıstık.. ama acayıp huysuz, acayıp mutsuz,sureklı ellerı - memesi agzında.. durup duurp aglama krızlerıne gırıyor, kucagımdan ınmıyor.. hıc bu kadar tepkı vermemıstı bu cocuk.. umarım duzelır bır an once, hıc alısık degılız Kuzey ın bız bu mutsuz mızmız hallerıne yaa
eda kardeş ben bu gece emzirme işine son vermeye acayip kafayı koydum
senden başkada bu işi yapan yok bu aralar yapan zaten bebekken yaptı yırttı ama artık eşşek kadar oldular ve ben biçare bütün gece sarhoş gibi dolanıyorum ortalıkta
bu işe artık son vermem gerek sonrada gündüz emmeyi keseceğim ama önce geceyi hallettmem gerek
gündüz emmeler beni o kadar zorlamıyor zaten adam her türlü bütün gün üstümde
şimdi öncelikle sorularım olacak onlara bi yantı sana zahmet
1.geceleri nasıl uyutuyordun emerekmi yoksa farklı yöntemlemi
-ben emerek uyutuyorum bu zamana kadar bu hep böyle oldu ayakta falan asla sallanmaz
2. geceleri uyandığından memene yapışmak istemiyormu nasıl zaptediyorsun senmi kalkıyorsun eşinmi yada dönüşümlü falanmı
-yani ben bu çocuğu asla uyutamam gibime geliyor beni görünce zaten çocuk anne değil meme diyor beni sadece iki koca meme gibi görüyor
3.normalde geceleri zırt pırt meme isteyen bi çocukmuydu
-yani ben gece 2 saatte bir kalkarım meme istedğinden işim ne kadar zor onu ölçmeye çalışıyorum
4.bu emzirme işini bıraktırmaya çalışalı yanında yatırdınmı hiç geceleri?
5.çok fazla ağladında ne yapıyorsun yani uykudan falan ayılıyor iyice tekrar nasıl uykuya dalacak
offf içim karardı acaba ben bu işi başarabilcekmiyim
bebek bezlerıde bu katagorıde maalesef... ben utfak havlusu ve tuvalet kagıdı olarak papia kullanıyorum buna sevındım.ama bezler ve kullandıgımız pedler canımı sıkıyor.bunu cok önceden duymustum şimdi bı gelısme varmı bu konuıda bılmıyorumarkadaşlarım
katkı maddeleri ve saglıklı yaşam adlı seminere katılan bi arkadaşım aldıgı notları anlattıda bana.
bi arar hepsini scan yapmaya çalışırım ama şuan aklımda kalan ve dikkat etmemiz gereken
peçete tualet kagıdı kagıt havlu gibi tüm peçeteleri beyazlatmak için kullanılan bi madde(unuttum şimdi yaff) kansorejen etkisi oldugundan zararlı
ama bu işlemin nasıl yapıldıgı ambalajlarında yazmadıgı için bilemeiyorum hangi firmalar ne kullanıyor.fakat kimya muhendisi hanımın söylediği
PAPİA marka nın beyazlatmak için oksijen kullandıgı ve en saglıklısının bu oldgu.
belki diğer markalarda kullanıyordur oksijen ama bu hanımın arkadası PAPİA da çalıştıgı için o söylemiş.
ıslak mendilde unibaby yenidogan
bebe bisküvisinde ülker herobaby
kullanmalıyız
nutella gibi hatta 100%dogal sarelle bile tamemn zehirdir sofranızdan kaldırın kesinlikle demiş.
kuru baklagilleri en fazla 3 saatt suda bekletin demiş.ben hep geceden ıslatıyordum 3 saatden fazla olmaması gerekmiş.
bu esnada nesrinden aldıgım tupperware devreye giriyor en fazla 2 saatte şişiyor kurular..
kesinlikle kutu süt değil gunluk süt!kutu sütlerde hiç bi fayda yokmuş zararlı değil ama vitamin falan yokmuş.
hazır yogurtlarda vucudumuza girmesi gereken bakteri yokmuş.
imkan varsa gunluk sütle evde mayalayın demiş.
püff hazır gıdaaaa.... abur cubur mutlaka gırıyo engel olamıyorumben arada yazarım yine ama o anlattıkça ben inanamadım.yiyecekler konusunda evimize kesinlikle girmemesi gerekenler
hazır çorba,bulyon,sosis,salam,tüm asitli içecekler,ve beyaz ekmek.
sabha kahvaltısında kesinlikle çay olmamalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?