maşallah seline.dün akşam hastayım yatıyorum kanepede uzandım selinde oralarda geziyor dedim annecim bana ekmek verirmisin? gitti hemen açtı mutfak dolabının çekmecesini koca bi parça ekmeği kaptığı gibi koşa koşa bana getirdi çok duygulandım büyüyüp artık iş görmeye başladılar ben hastayken bana bakıp istediğimi getirmesi beni çok mutlu etti.. battaniyeye örttü yatıyorum gelmiş ellerini koydu üstüme eee eee diyor beni sallıyormuş uyutuyor beni:)))
maşallah seline.
tabii artık buyudler biz afiki baya baya çalıştırıyoz evde.toz alır benimle
ütü yapar ev süpürür.hatta sabah kalktıgımızda camlarda bugulanma oluyorya onlarıda siliyor.çünkü camdan dıarıyı seyrettiği için :)
hatta ateşimmi var gel bak diyorum hemen elinn tersini alnıma koyuyor ya.eşşek herif.. lokk diyor sonrada ateşim yokmuş!
eda kardeş ben bu gece emzirme işine son vermeye acayip kafayı koydum
senden başkada bu işi yapan yok bu aralar yapan zaten bebekken yaptı yırttı ama artık eşşek kadar oldular ve ben biçare bütün gece sarhoş gibi dolanıyorum ortalıkta
bu işe artık son vermem gerek sonrada gündüz emmeyi keseceğim ama önce geceyi hallettmem gerek
gündüz emmeler beni o kadar zorlamıyor zaten adam her türlü bütün gün üstümde
şimdi öncelikle sorularım olacak onlara bi yantı sana zahmet
1.geceleri nasıl uyutuyordun emerekmi yoksa farklı yöntemlemi
-ben emerek uyutuyorum bu zamana kadar bu hep böyle oldu ayakta falan asla sallanmaz
2. geceleri uyandığından memene yapışmak istemiyormu nasıl zaptediyorsun senmi kalkıyorsun eşinmi yada dönüşümlü falanmı
-yani ben bu çocuğu asla uyutamam gibime geliyor beni görünce zaten çocuk anne değil meme diyor beni sadece iki koca meme gibi görüyor
3.normalde geceleri zırt pırt meme isteyen bi çocukmuydu
-yani ben gece 2 saatte bir kalkarım meme istedğinden işim ne kadar zor onu ölçmeye çalışıyorum
4.bu emzirme işini bıraktırmaya çalışalı yanında yatırdınmı hiç geceleri?
5.çok fazla ağladında ne yapıyorsun yani uykudan falan ayılıyor iyice tekrar nasıl uykuya dalacak
offf içim karardı acaba ben bu işi başarabilcekmiyim
DİĞER ağustos kuzucukalrınde resimler harika..kafam bi dünya tek tek hatırlayıp yazmadığım için kusura bakmayın..
Bu hafta sonu görümcemin düğünü var ..alışveriş telaş üstüne yusufum yeni yeni toparlanıyor..yorgunum vede kızgın..düğün kırşehirde ama ben gitmeyeceğim herşeyimi tamamlamışken eşimle takı konusunda tartıştık..( ters birşey söylemememe rağmen olayın boyutu rengi değişti.çok kırldım ve gitmeyeceğim.
dün akşam hastayım yatıyorum kanepede uzandım selinde oralarda geziyor dedim annecim bana ekmek verirmisin? gitti hemen açtı mutfak dolabının çekmecesini koca bi parça ekmeği kaptığı gibi koşa koşa bana getirdi çok duygulandım büyüyüp artık iş görmeye başladılar ben hastayken bana bakıp istediğimi getirmesi beni çok mutlu etti.. battaniyeye örttü yatıyorum gelmiş ellerini koydu üstüme eee eee diyor beni sallıyormuş uyutuyor beni:)))
esracım öncelikle kararından sakın vazgeçme bence yahoo çabuk bırakacak.daha önceki denemenden biliyorum ne güzel saçlçamı denemiştin ne korkmuştu.sonra dayanamayıp yıkadın.bu kadar sıkıntısını çektin zaten. beni bırakalı 1 ayı geçti.şimdi çok rahatım.ama bence bıraktırmaya karar verdiğin zaman kesinlikle annende kal yada annen sende kalsın.ben ilk gece biberonuna 9-10 tane bebe bisküvisi koyup sütle verdim. karnı iyice doydu sonra annem le birlikte yan yana yattılar tabi süt kokusunu almadığı için sadece birkaç kere kalkmış mızmızlanmış ayaklarında sallamış annem.uyumuş.sabahı işe gittim zaten gündüğz emzirmiyordum.ertesi günde evime gittim çınarın beni görmemesi gerekiyordu çünkü.o gece benim için zor bir geceydi.ama çınar rahat geçirmiş gece kalkmış ağlamış annem sütle bisküvi vermiş .akşamı ben eve geldiğimde istedi bende taze nane koymuştum sütlerim çekilsin diye onu gösterdim e olmuş dedim.1 hafta kadar yanyana yatmadım sonra ikimizde alıştık.
ıslak mendil burda bir alman mağazası var rossman diye ben ordan ıslak mendili kaşık mamasını bebe bisküvisini alıyorum üzerinde bio yazıyor hepsinin ve direk almanyadan ithal orjinal ürünler..nutella çok nair alınır bizim evde tek tatlıcı benim..hazır gıda asitli içecek hiç alınmaz birtek yoğurt malesef mayalamada istediğimi tutramıyorum..sütümüz günlük şişe sütü..ıslak mendilde unibaby yenidogan
bebe bisküvisinde ülker herobaby
kullanmalıyız
nutella gibi hatta 100%dogal sarelle bile tamemn zehirdir sofranızdan kaldırın kesinlikle demiş.
kuru baklagilleri en fazla 3 saatt suda bekletin demiş.ben hep geceden ıslatıyordum 3 saatden fazla olmaması gerekmiş.
bu esnada nesrinden aldıgım tupperware devreye giriyor en fazla 2 saatte şişiyor kurular..
kesinlikle kutu süt değil gunluk süt!kutu sütlerde hiç bi fayda yokmuş zararlı değil ama vitamin falan yokmuş.
hazır yogurtlarda vucudumuza girmesi gereken bakteri yokmuş.
imkan varsa gunluk sütle evde mayalayın demiş.
arkadaşlarım
katkı maddeleri ve saglıklı yaşam adlı seminere katılan bi arkadaşım aldıgı notları anlattıda bana.
bi arar hepsini scan yapmaya çalışırım ama şuan aklımda kalan ve dikkat etmemiz gereken
peçete tualet kagıdı kagıt havlu gibi tüm peçeteleri beyazlatmak için kullanılan bi madde(unuttum şimdi yaff) kansorejen etkisi oldugundan zararlı
ama bu işlemin nasıl yapıldıgı ambalajlarında yazmadıgı için bilemeiyorum hangi firmalar ne kullanıyor.fakat kimya muhendisi hanımın söylediği
PAPİA marka nın beyazlatmak için oksijen kullandıgı ve en saglıklısının bu oldgu.
belki diğer markalarda kullanıyordur oksijen ama bu hanımın arkadası PAPİA da çalıştıgı için o söylemiş.
Doğru sözü yanlış anladı..ama akşama sorun kalmadı...perşembe yolcuyuz..geçmiş olsun dileklerinde bulunan tüm arkadaşları tek tek öpüyorum.. sağolun..
ESRAM hoşgeldin aramıza dönmene sevindim... ayrıca iyileşmişsin bu daha güzel bi haber darısı başımıza..
EVRİM o 20 lik dişler 2 yaşında çıkıyor diye biliyorum erkenmi çıkıyor acaba kuzynin.
DERYAMM noldu kuzum seni bu denli kızdırdıklarına göre hak etmiş eşin... olsun daha düğüne 7 gün varmış belkide değişir fikrin...yusufada demek sma ya başladın iyi olmuş onun bebekler için kilo aldırdığını duymuştum daha öncelerdende...
RÜZYnin saçlar gitmiş ama yakışmış annesi güle güle uzasın.. bizde kestirdik saçlarını selinin aşağı yukarı aynı boyda rüzgarla daha rahat ediyorlar.. selin geceleir rahatsız oluyordu çok enseleri kaşınıyordu dönerken tepesindeki saçlar gözüne giriyordu...
GİZEM bu aralar hepsi aynılar huyları değişti resmen çözemiyorum şurda birkaç aya düzeleceklerini umuyorum...
evet bizim evede bu keçi gribi girdi..tam geçti derken tekrar atağa geçiyor meret..bu seneki gribe keçi gribi diyorlar ne kadarda hastalıkla özdeşmiş bi isim... her gün insan iyi olacağına bi önceki güne göre daha köüt oluyor çok inatçı bi hastalık.... ben yıllardır böyle hasta olmadım.. selinde dün akşam hiç ilgilenemedim kucağıma gelmek istiyor almadım yavrum dolandı durdu etrafımda bende yattım dinlendim...
geceni bi yarısı bi ağlama selin sanki bir yerinden et kopuyor gibi ağladı eşim birden gitti beşiğine kucağına aldı yattı omzuna eşim yatağa yanımıza yatırmaya çalışıyor yatmayacakmış babasının omzunda öyle dikileceklermiş 1 saat açtı ağzını yumdu gözünü ağlıyor desek gözünden yaş gelmiyor kuru gürültü bağırdı en sonunda yanımızda yattı yatağa enlemesine yatağın bi köşesinde eşim bi köşesinde ben ortaya yayıldı selin hanım aradada tekmeledi beni sabaha kadar tutulmuş belim falan... diştenmi yoksa rüyami gördü yada allah korusun grip falanmı bulaştı ona anladım...
gözün aydın güle güle otur..veee evı baya bı ev halıne getırdık sayılır.dunde kalorıferler yanmaya basladı,bzım blogda sorun cıkmadı sanırım bugunden ıtıbaren yanıcak bende evıme gecıcem ınş.annemın yanında nekadar rahat etsemde,evım evım guzel evım :)) ınsan kendı düzenını arıyor... 3 gun daha yarım yarım gıtsek artık yaşanır hale gelıcek sanırım.artık size evımden seslenmek istiyorum...
dışardakiler anca konuşur..sen kendi bildiğine bak..içinin sıkınıtısı içinde YA BASİT ZİKRİ ÇEKesrakonunda dediği gibi tüm gün ağzındaydı vede çevre çok etkiledi beni neden konuşmuo işte ağzından emziği düşüremioki 2 çift laf etsin filan dediler yok diş yapısı bozulur dişleri çıkmaya başladı iice dediler etkilendi konuşmuyacak filan diee ondan bıraktırmak istedim...
sonuç düşündüğüm gibi olamadı musti canı istedikçe emdi akşam çok fazla almadı artık ellemicem kendi bıraksın çevrenın yüzünden oğluşumla bana oldu olan
yorumlarınız için tşkler ii varsınız şuaralar sıkıntıdayım bebişlerden yana deilde kendi içimde garip duygular var dışa vuramadığımm..üzerinede mustinin huysuzluğu eklendi hepten kötüledim maul maulll mü derleryaaa öle geziorum ortalıkta..
delü burdaki sevgi paylaşım çok farklı kimse biryere gitmesin..senide daha aktif görsek çok mutlu olucez bilesin...deryaaaaa
bak maneviyat duyduuu sesini işi gücü bıraktı geldi kk hatunlarını topladı bi araya
artık daha aktifizzz sankimmm sayfalar ilerlemiş resimler eklenmiş falan
evirm senide özledim bi alo diyemedim..dün sesini duymaya çok ihtiyacım vardı ama arayamdım ..Gizem görmeni isterdim.. video takıldıkca agladı, tekrar gormek ıstedı.. artık kesın kararlıyım,ibı oyun gurubu falan bulmam lazım bu cocuga..
Valla Kuzey her zaman yuzu gülen bı cocuktur, bugun yasadıgım ruhsal bitkinliği sana anlatamam, o kadar kotuyduk.. Ozgur geldi, neyin var, ne oldu dedı.. o kadar yüzüme sinmiş.. resmen bittim.
benim dötüm senin dötünü döver cizmommm
müteşşekler öpsün seni.. yazını irdelesem kac tane yanlısın cıkar.. dötünün dagınıklıgına verıyor affedıyorum senı Rıfkı..
of diş huzursuzluğu bi bitmedi..20 ye 4 kaldı evrim sabır...Kuzey sanırım 20 lik dişlerini cıkarıyor.. agzının ıcıne baktırmadıgından ıcerıde neler olup bıttıgını bılmıyorum, en son 16 da kalmıstık.. ama acayıp huysuz, acayıp mutsuz,sureklı ellerı - memesi agzında.. durup duurp aglama krızlerıne gırıyor, kucagımdan ınmıyor.. hıc bu kadar tepkı vermemıstı bu cocuk.. umarım duzelır bır an once, hıc alısık degılız Kuzey ın bız bu mutsuz mızmız hallerıne yaa
bundan sonra vermeye devam edersin..hadi 60 rakamlara gel artık.ya evet derya hem adet oncesindeyim hem haftasonu atıstırdım yedim yanie pey saskınım :)
gidecek bundan sonra daha hızlı gidecek eminim
bizim dr da 17. ayda vitaminler vermeyin artık gerek yok çok dedi
bende nette vs demir takviyesini 2 ysına kadar verin diye okudum
o yuzden evdeki minadex ler bitene kadar içireceğim bitince yeni almıycak
yani aslında iki gorusde olabilir gibi
geçmiş olsun dileklerini ileten yüreği güzel tüm arkadaşlarıma içtenlikle çok çok teşekkür eder nanaklarından öperim
ama harbiden korkunç bir hafta geçirdik rabbim dermansız dert vermesin çok zormuş çokkk
yahomda 40 derece ateşi görmek ömrümden ömür götürdü kimsenin başına vermesin rabbim
Guzel arkadsım bız zaten her gun dısarı cıkııyoruz.mesele yasıtlarını yada onu oyalayabıoıcek kucuk cocukları sureklı bulamamk.parkta tanıdım ınsanı eve cagıramamkı gelın bızde oynayın dıye.hafta ıcı de ona arkadas lazım.ondan oyun gurubu dusunuyorum. Bulusuruz neden bulusmayalım.mıllette sanacak evrım seda dan kacıor.deli :) ararım senı konusuruz.Alıntılarım yarım kaldı cevaplayamadım
EVRİMMM ah EVRİM ah çocuğun canı sıkkıldı oyun gurubu bulayım diyosun sıkılır tabi
evden dışarı çıkmıyosunki buluşmuyoruzda kaç kere söledim bu cuma arıyorum seni cumartesi veya pazar görüşelim mutlaka olurmu çocuklar için
cumartesi 13.30 da çıkıyorum o yüzden pazar daha uygun benim için ama cumartesi dersende kabulüm
bu arada cumartesi diyetisyene gitceksen her halikurda bizim evin ordan geçiyosun dönüştede uğrayabilirsin
yaw ben espırı yaptım.ne yırmılık dıısı bu yasta :))))20 lik dderken neden bahsediyosunuz kuzum siz ???
o diş yirmi yaşında çıkmıyomu şu insanı geberten çektirmek zorunda olduğun sızım sızım sızlatan diş değilmi
şu an o dişin acısını çekiyorum da
geçmiş olsun dileklerini ileten yüreği güzel tüm arkadaşlarıma içtenlikle çok çok teşekkür eder nanaklarından öperim
ama harbiden korkunç bir hafta geçirdik rabbim dermansız dert vermesin çok zormuş çokkk
yahomda 40 derece ateşi görmek ömrümden ömür götürdü kimsenin başına vermesin rabbim
eda kardeş ben bu gece emzirme işine son vermeye acayip kafayı koydum
senden başkada bu işi yapan yok bu aralar yapan zaten bebekken yaptı yırttı ama artık eşşek kadar oldular ve ben biçare bütün gece sarhoş gibi dolanıyorum ortalıkta
bu işe artık son vermem gerek sonrada gündüz emmeyi keseceğim ama önce geceyi hallettmem gerek
gündüz emmeler beni o kadar zorlamıyor zaten adam her türlü bütün gün üstümde
şimdi öncelikle sorularım olacak onlara bi yantı sana zahmet
1.geceleri nasıl uyutuyordun emerekmi yoksa farklı yöntemlemi
-ben emerek uyutuyorum bu zamana kadar bu hep böyle oldu ayakta falan asla sallanmaz
2. geceleri uyandığından memene yapışmak istemiyormu nasıl zaptediyorsun senmi kalkıyorsun eşinmi yada dönüşümlü falanmı
-yani ben bu çocuğu asla uyutamam gibime geliyor beni görünce zaten çocuk anne değil meme diyor beni sadece iki koca meme gibi görüyor
3.normalde geceleri zırt pırt meme isteyen bi çocukmuydu
-yani ben gece 2 saatte bir kalkarım meme istedğinden işim ne kadar zor onu ölçmeye çalışıyorum
4.bu emzirme işini bıraktırmaya çalışalı yanında yatırdınmı hiç geceleri?
5.çok fazla ağladında ne yapıyorsun yani uykudan falan ayılıyor iyice tekrar nasıl uykuya dalacak
offf içim karardı acaba ben bu işi başarabilcekmiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?