2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şimdilik gayet memnunum evrimcim. üç seans bitti işte. dörde gideceğim. bende o başlıktaki yorumlardan dolayı oraya gitmiştim. çok çok azaldı ve inceldi.

Çınar a çok geçmiş olsun. Gece gece büyük korku yaşamışsınız...
Özlem ana kız bayıldım size. Özde de senin gibi uzun boylu olacak ne güzel...Çok yakışmış bandana bence. Yakıyorsunuz vesselam...Nazarlık takın maşallah..Anneciğine ok geçmiş olsun, inşallah önemli bir sıkıntı çıkmaz...
Esrako Ece ne güzel sayıyor ya maşallah, bizimkinde yok böyle numaralar harika....Berke takdir almış ne büyük mutluluk çok sevindim.

Ben de kör topal idare ediyorum. Bugün çok belim ağrıyor Elifi kucakta gezdir banyo yaptır falan daha beter oldu. Arada olup geçiyor başıma bir iş açılmaz umarım.

valizleri hazırladım.önce kar yağışı,sonra Ankara'dan başka bir arkadaşın eşiyle birlikte hiç hesapta yokken BAtman'a bizim gideceğimiz arkadaşa gitmeleri ve son olaak aekadaşın annesinin hastalanıp solunum cihazına bağlanması,arkadaşın trabzona gitmesi.bizim iş yattı resmen.burası çok soğuk kaçmalıyım hemen

Çınar a çok geçmiş olsun. çok korkmuşsunuzdur allah beterinden korusun...

Özlem ana kız yakıyorsunuz maşallah. annenede çok geçmiş olsun...

Esrako Ece resmen sayı sayıyor ya maşallah gelinime. bu arada Berkeyede maşallah takdir almış ne güzel. şimdi ne mutlu olmuşsunuzdur ailece. inş. bizde yavrularımızın okula gidip böyle bizi mutlu edecek hallerini görürüz..

Yiğit kuş ne kadar çok büyümüş annesi maşallah... bu arada sanada geçmiş olsun Fatma..

Son düzenleme:
Herkesleri bir keçi gribi almış gidiyor tüm anne ve bebişlere geçmiş olsun.
bende bu aralar hafif hafif öksürüyorum sanki boğazım gıcıklanıyor gibi.
umarım ilerleme gibi bir durum olmaz. zaten biz virüsü atlatalı şurda ne kadar oldu.
aman aman bizlerden uzak dursun. allah dermansız dert vermesin..

Son düzenleme:
Özlem annenmı hastaydı atlaya atlaya okudum ÖZdeyle senın fotonu görünce yazılara falan bakmadım :)) gecmıs olsun kalple ılgılı galıba.

Evet canım hasta sağol dün doktordan geldi sigara paketini bıraktı burada daha içmemeye kararlı gibi babamda doktor yüzüne acı gerçekleri vurduğundan beri içmiyor

Ben arada foto yüklesemde beni hep böyle motive etseniz :)) Çok sağolun kendimi bir şey sanacağım şimdi
Eki Görüntüle 134740
Eki Görüntüle 134739
bunlar da yiğit kuzumun fotoları. bayadır eklemiyordum. biri uzun saçlı hali. biri de saçları kesildikten sonraki son hali..

Oyy yerim o kuzuyu geçmiş olsun bu arada acil şifalar ...

Yarmagül olacak Özde de teşekkürler:)

Bizim kuzen orada yaşıyor buradan ablası gitti ziyaretine hırkayla kardeşinin montunu sarmalanmış burnun donuyor diyor sokakta dışarı çıkmak yürek istermiş.. Kuzen afium da sunset te çalışıyormuş bir ben gelmedim dönüyor 1 haftaya kadar arkadaşlarıyla ev tutmuştu sarmamış galiba oralar onu okuluda orada okumuştu bıkmış artık :)) Acil şifalar annesinede arkadaşının talihsizlikler ard arda desene

Sağol canım :))

bizde bugün çıkacağız nasipse. iki gibi çıkarız diyoruz ama bakalım. yiğit inşallah yolda çok üzmez. gece nispeten az öksürdü diyebilirim. ilaçlar etkisini göstermeye başladı heralde. hava da yağmurlu. inşallah yolda rahat gideriz. yiğit kuzumun fotolarına yaptığınız yorumlara da teşekkür ederim. tatilde belki giremeyebilirim belli olmaz. tatile çıkan tüm arkadaşlara iyi tatiller dilerim. görüşmek üzere..

fatma hayırlı yolculuklar.sagsalim gidin dönun inşallah.
arabada genelde bi sorun çıkarmıyor bizim veledler ama şimdiden kolay gelsin.sallandıkça uyuyorlar hatta! maşallah adam suratlı olmuş yiğit..bebe ifadeleri yok artık yaff.

elif batman break yapamamış.karman çorman yazmışsın bieyler olmuşda kim kime gitmiş siz kime gidecektiniz kimin annesi hastalanmış kim trabzona gitmiş pek anlamadım ama sonuç olarak afyondasınız yani.

damla hocamı ciddi ciddi merakdayım yaff inşaatt içinde kayboldu gitti.:96:
bu kadar ara vermezdi hiç umarım tatsız bişeyler yoktur.
ama illa selam veriri giderdi.
misafr olarak takılıyorum derdi bişey derdiyani?
belki facede aktif oldugundan siz haberdarsınızdırda ben meraktayım

Özlemcim çok hoşsun , Özdecik te sarı prenses çok tatlı her zamanki gibi. İnşallah yaza fırsat olur da cadde'de mamalarınızın tadına bakarız...

Yiğit kocaman olmuş yahu, epeydir eklemiyordun iyi oldu. Rüzgar' da pek konuşmuyor Fatma üzülme, elbette konuşacaklar napalım. Bir haftadır "pop" diyor top yani. Anne demiyor inat etti herhalde.

Ece'nin videosunu izleyemedim, daha doğrusu açtım ama anlamadım bişey, hoparlör yok burda evde izleyecem bir ara.Abisi ile ne güzel oynuyor ama ya süper.

Çınar çok üzüldüm bebeto, ama sen de kıpır kıpır uyumasan artık. Nasıl annenin üzerinden atladın ya. geçmiş olsun öperim şiş dudağından seni.

Rüzgar epeydir yanıma gelmiyor. Beşiğinde takılıyor artık çok mutluyum.

Uzman psikolog Iraz Toros Suman'dan seminer notları...Seminere katılan bir bayanın kendi notları...Her ikisinden de izin almadan ekliyorum aflarına sığınarak...

Pozitif Disiplin

 Çocuklara kural koymalıyız. Sınırlarını bilmek çocuğu rahatlatır, tam tersi belirsizlik çocukları rahatsız eder. Kurallar çocuğu yaşama hazırlar.

 Çocukların temel motivasyonu onaylanmaktır.

 Çocuk için sonuç değil, süreç önemlidir. Yetişkinlerde ise tam tersi...Çocuğun süreci yaşamasına izin verin, biraz sabırlı olun!

 Kötü çocuk yoktur. İyi ve kötü davranışlar vardır.

 0-3 yaş arası anne-babalık ciddi oyunculuk gerektirir. Çocukların 0-3 yaş arası “ben” krizlerine saygı duymalıyız.

 Çocuğa tek bir mesaj gitmeli. Çocuk ile ilgilenen herkes aynı tavırda olmalıdır (tutarlılık). Bu mesajda net, kısa ve somut bir biçimde iletilmelidir. Bu mesajın doğruluğunu anne-baba belirler. Bilirkişi annedir.

 Kurallar konusunda baba, anneanne, babaanne vb kişilerle tartışılabilir ama çocuğun önünde DEĞİL!!!
Yetişkin dünyası ve sohbetleri ile çocuğun kafasını karıştırma!

 Çocuğa “hayır” dediğinde sonradan “evet” olacaksa, hiç “hayır”deme!

 Çocuğun yanında çocuk hakkında kötü şeyler konuşma!

 Çocuğa gerekli gereksiz “aferin” deme! Çocuk için başarmak yeterli bir ödüldür.

 Her ceza kişiliği alçaltır. Ceza yetişkinin değerlendirmesidir. Çocuğa hiç bir şekilde vurulmaz (dengesiz güç).

 İyi davranışı fark etmek, kötü davranışı yermekten daha önemlidir. Başka bir deyişle, yanlıştan önce doğruyu görün!

 Çocuğa seçenek sunun (örn: dışarı çıkarken kırmızı paltonu mu, mavi kazağını mı giymek istersin?

 İyi düzenlenmiş çevre pozitif disiplin sağlamada etkilidir.

Anne;
 İç sesine güvenmeli (sezen anne vs bilen anne)
 Sabırlı ve esnek olmalı,
 Çocuğun birey olduğunu her zaman hatırlamalı (çocuklarımız bizim malımız değildir),
 Çocuğun hızına saygı duymalı,
 Çocuğu ile konuşurken aynı hizada olmalı ve göz teması kurmalı,
 Çocuğunu ilk seferinde duymalı,
 Çocuğunu izlemeli, gözlemlemeli.

Finkicik başbaşayız:)

Damla hocamın yokluğu konusunda tahminler..

-Müteahhiti öldürmüş hapse girmiş olabilir.
-İnşaattan dolayı gündüzleri nete giremiyor akşamları da Deniz kuzusu girmesine imkan vermiyor olabilir.

2. şık daha mantıklı:) Eminim her şey yolundadır.

ayçaaaaaaa hahhaaaaaaa
senaryo kabiliyetine hayranım vayy vayy vay hapse giemiş olabilierrr. ayy sen çok yaşa:)
pop diyen ruzgarı özledim. bu arada babanne gitti annenne mi geldi benmi kaçırdım yaff

Güli, anneanne geldi 1 hafta oldu. Bakıcı adayı sağlık problemini halletti ama ben kendisini hala aramadım. Baba bakıcıya veremem diye diretiyor. Babaanne de şubatı geçirirseniz Martta son kez 1 ay bakabilirim diyor. Top annemde, bu ay bakarsa 2 ay daha idare etmiş olucaz. Ama kendisi pek yanaşmıyor. Çok gerginim bu yüzden. Napcamı şaşırmış durumdayım. Annemi ikna ederim etmesine de gönüllü olmaması beni üzüyor. Çok seviyor süper ötesi bakıyor ama benim de bir hayatım var , Ankarada çocuğum var ilgilenmem gereken diyor..

Öle işte bizde durumlar...

burayı sevnin aklına şaşarım.Arkadaşımın annesi vefat etmiş.çok ani oldu.o yetişemeyecek cenazeye bile

Eki Görüntüle 134740
Eki Görüntüle 134739
bunlar da yiğit kuzumun fotoları. bayadır eklemiyordum. biri uzun saçlı hali. biri de saçları kesildikten sonraki son hali..
kocaman adam olmuş maşallah
ıyı yolculuklar buarada

oda haklı babada haklı.budurum belırsız denklem oluyor sanırım

Sanki ben çok hevesliyim bakıcıya bırakmaya...Bizim için doğrusu bu ama babaya anlatamıyorum ki Miniş...İdare et et nereye kadar etcez. Şeytan diyor ki çık ayrıl işten...

Son düzenleme:
kızlar nasılsınız ben iyiyim ama elvina rahatsızlanmıştıya 2 hafta oldu ve hala öksürüyor şurubumuzda bıttı yarın troid tedavısı için kan alınacak 2 ayda bır devam ediyo kan aldırmaya dahiliyeyede gidicekler babanesi götürcek babasıyla ben çalışıyorum gidemicem iburamın kullanıyoduk nefes açıcı ventolin bildiğiniz en ii öksürük şurubu hangisi dr. desinlerde onu versın barı ya

bu arada hamileleikde ii gidiyor 2 ci kız gelıyo isim bulamadım hala elvinaya uygun bişey olsun diyorum ama bulamadım bakalım kocişe diyorum 1 dim 3 kız olduk başına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…