Nurcum cok gecmıs olsun arkadasım. Rabbım evlatlarına bagıslasın sizi.gozumden kacmıs kusuruma bakma.sende bılıyorsun tlf la cok da saglıklı olmuyor okumak. Sibelım kuzuna ve sana da cok gecmıs olsun.selın daha ıyıymıs sevındım. Bende bı degısıklık yok.bugun antalya sıcak.hafta sonu bı kırıklık atlattım daha ıyıyım. Muhakkak okuyorum gunduzlerı sızı.yazmak bıraz sıkıntılı ama merak edılmıs kayıtsız kalamadım.sonsuz tesekkurler.
yemeklere geçis konusunda ortaya yazayım dedim birkaç arkadas sagolsun yanıt yazmıslar.
mesala sibel pirasa yedi demissin pirasayı nasıl yedii?? cigneyerekmi ? rondodanmı geçirdin nasıl ?
sizler yazıyorsunuz ama miktarlar nedir pilav yedi omlet yedi vs iki lokmamı iki kasıkmı doyurucumu ?
hımmm güzel açıklamışsın ben nehire taneli çorbalarda veriyorum çorba diyince bende püre olarak algılamadım.normal yemekleri çorbaya göre az yiyor nehir çorbayı onbeş tatlı kaşığı yedirebiliyorum ama yemek 3 4 lokma anca yiyor bazen şaşırtıyo seviyo yemeği ama 10 lokmayı geçmez yedikleriyemeklere geçis konusunda ortaya yazayım dedim birkaç arkadas sagolsun yanıt yazmıslar.
çorbayı birakmak derken ben ece 5 aylık oldugundan beri her cesit sebze tahıl vs attıgım karman çorman bir çorba yediriyorum gune gelen arkadaslar bilir çorba dedigime bakmayın bildiginiz pure :) koyu kıvamlı bir koca canak yiyor ece o sayede kilosu boyu iyi gidiyor allaha sukur o çorbayı mutlaka yediriyoruz çunku.
sabah bulamac yiyor ondan sikayetim yok birsuru sey alıyor onun içinde bir o kalsın istioyrum onu degistirmeyi dusunmuyorum
ama artık herbirseyi attıgım çorbayı degil ayrı ayrı her yemegi yesinistiyourm
berke 10 aylıkmı neydi birsuru yemegi yiyordu ogurme kusma huyu yoktu ece oguruyor idye hep erteledim bu konuyu. ve berke tv de cizgi film olunca yerdi ece oyle degil tv ye bakarak yemiyor elindeki birsey ilgisini çekerse yiyor e bu da zorluyor berke gibi olsa on sene evel bu kadar kanal bile yoktu reklam arardık belli kanallar arasında neyse ugrasmak istemedim simdey e kadar içim rahattı vitamin alması konusunda hersey var purede diye ama artık onu vermiyim diyorum buyudu alıssın.
daha evel dolma ezip verdim patates yemegi ezip verdim yarıdan çogunu yedi amab enim porsiyonlar buyuktur :) yani 10-15 kasık rahat yedi sonra kustu yani biraz verip kessem yemis olacak tı ama kusunce ben yine çorba yapmaya devam edeyim dedim rahatıma geldi içim rahat etti
ama simdilerde içimi rahatsız eden konu ne zaman yemek yiycek bu çocuk .. konusu
o yuzden klasik herseyi attıgım pure çorba yerine evde ne yemek varsa vereyim mantıgındayım
mesala sibel pirasa yedi demissin pirasayı nasıl yedii?? cigneyerekmi ? rondodanmı geçirdin nasıl ?
sizler yazıyorsunuz ama miktarlar nedir pilav yedi omlet yedi vs iki lokmamı iki kasıkmı doyurucumu ?
Nurcum cok gecmıs olsun arkadasım. Rabbım evlatlarına bagıslasın sizi.gozumden kacmıs kusuruma bakma.sende bılıyorsun tlf la cok da saglıklı olmuyor okumak. Sibelım kuzuna ve sana da cok gecmıs olsun.selın daha ıyıymıs sevındım. Bende bı degısıklık yok.bugun antalya sıcak.hafta sonu bı kırıklık atlattım daha ıyıyım. Muhakkak okuyorum gunduzlerı sızı.yazmak bıraz sıkıntılı ama merak edılmıs kayıtsız kalamadım.sonsuz tesekkurler.
teşekkürler bilgi için gizemcim. burun tıkanıklığına daha bi dikkat etmek lazım o zaman..bu illetten çok çekmiş biri olarak;
banyoda su kaçması değil de en büyük sebebi burnun tıkalı kalması. hiçbirzaman burun uzun süre tıkalı kalmayacak. direk orta kulak iltihabına yol açıyor. olduktan sonra banyoda su kaçmaması gerek. yoksa banyoda su kaçmasıyla oluşan bişey değil. adanın burnu tıkalı olduğunda kavga kıyamet kolu bacağı tutularak, serum fizyolojik, otri ebbe yapıyorum. umarım hiç yakalanmaz. korkunç bişey çünkü... ama ilginçtir, bi yaştan sonra geçiyor. benim uzuuuuuun yıllar sonra ilk kez hamileliğimde bi hasta olduğumda ağrıdı.
iyi fikir aklımda bulunsun.. geçen sene yiğitte hiç sevmemişti spreyi. bu sene kullanmadım bende.Fotolar her zamanki gibi şahane. Çemkirerek baktım hepsine.
Burun spreyi konusunda Rüzgar da kesinlikle yaptırmıyordu. Ben de şöyle yaptım.
Hiç zorlamadım, zaten kıyameti koparıyordu. Aldım spreyi elime Rüzgar yanımdayken onla hiç ilgilenmeden kendi burnuma sıkıyormuş gibi yaptım, kahkaha attım, spreyle oynadım falan. ay ne güzelmiş bu falan filan diye. Dikkatle izledi beni ama yanaşmadı önce. Bir iki gün üst üste bika kez yaptım böyle. Sonra kendi gelip elimden alıp oynamaya başladı. Birkaç kez oynadı bıraktı. Gel sana da yapayım mı bak ne kadar güzel dedim. Kabul etti. O gün bugün yaptırıyor. Hatta artık abarttı onu görünce ağlıyor burnuma sık diye.. Hatta burnundan geri akanları dudaklarıyla yalaması var çok komik..
çok sevindim ya. iyi gelmesine çok sevindim.günaydın arkadaşlar. malum selin 2 gündür gece öksürükten uyuyamıyordu yavrum helak olmuştu... dün dr. amcamız lordes diye bi şurup vermişti sadece gece yarım ölçek verin demiş neyse akşam içirdik yatmadan öncede binbir zorlukla tonimer baby sıktık ve gece selin öksürmedi gibi birşey tek tük öksürdü... resmen bi mucize yaşadık birinden duysam inanmazdım bi şurubun bi kere hemen içilince etki edeceğini... şükür atlattık...
bol şans canım. ben daha cesaret edemiyorum.malum bebeklerimizin çogu 1,5 yasını tamamladı bende bunun serefine artık ecea ye çorba yapmamaya karar verdim. yeter yani artık dimi hep aynı tat aynı sey. hop hop yutup yiyordu vitaminini alıp iyi gelisiyordu diye kesmedim ama bu aralar kilosu biraz onde gitmeye basladı guzel yiyor istahi eskiye dondu vs artık yemeklere gecis yapalım dedik. ben sizlerin pek çgou gibi omletler labneli makarnalar pilavlar vs hiç vermedim doyurcu olarak vermedim yani oyle aralarda agzına atma seklinde verdik
hala kahvaltıyı bulamaçc yiyor hala oglen sebze çorbası yogurt yiyor aksamda aynı aradam eyva puresi yiyor aksamda kasık maması sut ile cunku sut içmiyor.
bulamac a gittigi kadar devam çogu anne de hem fikir en guzel bulamac yerken peynir yumurta bolca yiyordu diyor herkes içinde ayrıca fistik ezmesi findik rendesi ceviz rendesi vs var
ama çorba ya artık hayir dedik
bugun biraz evel basladılar kiymalı karnıbahar yemegi yiyor ece catalla ezilmis sekilde umardım guzel yer moralim yerine gelir karamsarlıga kapılmaya basladım yemekleri yemeyecekmi diye
berke 10-11 aylıktı baslamıstık gayet guzel yerdi ogurme huyu yoktu kusma da yoktu ama ece gibi. bakalım sans dileyin bana lutfen :)
şimdiden iyi tatiller. daha çoook var gerçi ama.ilk defa bu sene erken rezervasyonun 1. dönemini yakaldık o da sigorta yaptırarak malum eşim özelde çalışyor
11-15 eylül arası 4 gece Marmaris Grand Yazıcı Club Turban
ordan da 1 gece Kaş 1 gece de Fethiye programımız var hayırlısıyla
arabayla yolculuk nasıl olacak bakalım
Fethiye ve Kaş da nerede bulursak yer orada kalacağız
canım biliyorsunuz kıvanç doğduğundan beri maşallah iştahlı bir çocuk.
mesela ben ona pilav vereceksem dolu dolu 4-5 yemek kaşığı pilavı veririm.
üzerinede 1 yemek kaşığı yoğurt koyarım.
omlet 1 yumurtadan yapıyorum bazen labneli bazen domates soslu olarak.
yada haşlanmış 1 yumurta yer.
hem yemek hem pilav vereceksem 2 kaşık yemek 2 kaşık pilav şeklinde ayarlıyorum.
makarnada aynı şekilde.
onun dışında bizim porsiyonlar genelde 4-5 yemek kaşığı şeklinde.
bu 4-5 kaşıkta yaklaşık 1 tabak yemek oluyor nerdeyse.
millet tatile antalya ya gelir bende bursa veya eskişehir düşünüyorum(
tatil yörelerine
günü birlik gidiyoruz veya eğlenceye özel geceye 1 gece yatılı gidiyoruz.(yılbaşı falan gibi)
o yüzden otelde kalmak hiç cazip gelmiyo
en çok istediğim tatil şekli yatla koyları dolaşmak ve önceden ayarlanan yerlerde konaklamak ege sahilleri olabilir mesela ama eşimin midesi bulanıyo yat limanında bile 1 saat geziyi zor ikna ediyorum.sanırım bu istediğim hiç gerçekleşmeyecek.
esra side konundada aklıma takıldı oranın denizi çok kötü sen genelde havuz damı geçirirsin tatilini hani denize girmek istersen pişman olabilirsin o bakımdan söyledim.çok sığ hiç açılamıyosun her yer ince kum o yüzden çok temiz olmuyo deniz
bizde üç gün önce ankarada yaptırdık tatil rezervasyonumuzu. turon9 dan.. baya araştırdık. kuşadasında grand efe otele karar verdik. yiğitle ilk tatilimiz olacak. şimdiden mutlu ve heyecanlıyız :) inşallah beklediğimize değer. 7 gece..
çok özledim sisiiii . kontrole geldim yine ankaradayım . mr çektirmedim henüz ama şikayetimde yok. inşallah temiz çıkarım.
okul inanılmaz yordu tadilat bitmeden yerleşmeye giriştik çok zordu çok.
sonrada üç arkadaşımızı kaybettik ayancıkta. o anlatılamayacak kadar kötüydü tabiki.
yakında dönerim umarımmm..
sevgiyle öperim siz sevgili dostlarımı....
esracım sen durumuna bak, istersen bu pazar planımızı erteleyelim..sonunda bende hasta oldum bu kisi hasta olmadan atlaacagım diye seviniyordum ama kismet olmadı iste.
sanki sirtima karlar yagıyor burnum akıyor sesim gitti arayanlar tanıyamıyor. insallah ece ye geçmez
ben ada 10 aylıktı başlamıştım evde ne varsa vermeye. zaten 5. aydan beridir de hep pütürlü yiyordu sorun yokru sebze pürelerinde ama 3-4 ay kadar evvel ağzındakileri tükürmeye başladı. yiyemediğinden değil, neden bilmiyorum. en sevdiği şeylere bile yapabiliyor. o nedenle döndüm tekrar püreye. hemde pütürsüz ve sulu şekline. çünkü böyle çorba gibi olunca tükürmüyor yutuyor. öğlenleri yoğurt ve bu karışık sebze çorbasını yiyor. sabah kahvaltıyı ada hiç bulamaç yemedi. ayrı ayrı yiyor, ama hergün yumurta yiyen çocuk, temmuzdan beri yemiyor. ben de köfteye çorbaya filan katıyorum. arada meyve, dilim elma, muz, portakal, vs.. tek tek.. akşam da yayla, tarhana, köfte-makarna, veya bulgur pilavı yoğurt filan. yani taneli yemede sorun yok da istemediği şeyi tükürüyor. ben de bu durumu nasıl aşıp normal yemeklere geçicem bilmiyorum. ya biraz da kolayıma geliyor. yoksa her öğün sinir krizi..malum bebeklerimizin çogu 1,5 yasını tamamladı bende bunun serefine artık ecea ye çorba yapmamaya karar verdim. yeter yani artık dimi hep aynı tat aynı sey. hop hop yutup yiyordu vitaminini alıp iyi gelisiyordu diye kesmedim ama bu aralar kilosu biraz onde gitmeye basladı guzel yiyor istahi eskiye dondu vs artık yemeklere gecis yapalım dedik. ben sizlerin pek çgou gibi omletler labneli makarnalar pilavlar vs hiç vermedim doyurcu olarak vermedim yani oyle aralarda agzına atma seklinde verdik
hala kahvaltıyı bulamaçc yiyor hala oglen sebze çorbası yogurt yiyor aksamda aynı aradam eyva puresi yiyor aksamda kasık maması sut ile cunku sut içmiyor.
bulamac a gittigi kadar devam çogu anne de hem fikir en guzel bulamac yerken peynir yumurta bolca yiyordu diyor herkes içinde ayrıca fistik ezmesi findik rendesi ceviz rendesi vs var
ama çorba ya artık hayir dedik
bugun biraz evel basladılar kiymalı karnıbahar yemegi yiyor ece catalla ezilmis sekilde umardım guzel yer moralim yerine gelir karamsarlıga kapılmaya basladım yemekleri yemeyecekmi diye
berke 10-11 aylıktı baslamıstık gayet guzel yerdi ogurme huyu yoktu kusma da yoktu ama ece gibi. bakalım sans dileyin bana lutfen :)
hoşgeldin evine deryacım..merhabalar..dün evime döndüm..ikiçocukla giyinmek hazırlanmak ay ne koşturmacaydı..sorunsuz sıkıntgısız atlatgtık herşey yolunda ve güzledi.resim malesef ne benim nede tubanın kendim hiç çekmemişim inanamıyorum..sadece yusuf paşa ve babasını çekmişim o kargaşada çekmediğimi fark etmedim desem ..çok üzüldüm hele tubam prensesler gibiydi ..halalarımızda var ama resmimiz elime geçer geçmez sizlerle paylaşırım....
inşallah herşey tertemiz çıkar hocam. özledik seni..çok özledim sisiiii . kontrole geldim yine ankaradayım . mr çektirmedim henüz ama şikayetimde yok. inşallah temiz çıkarım.
okul inanılmaz yordu tadilat bitmeden yerleşmeye giriştik çok zordu çok.
sonrada üç arkadaşımızı kaybettik ayancıkta. o anlatılamayacak kadar kötüydü tabiki.
yakında dönerim umarımmm..
sevgiyle öperim siz sevgili dostlarımı....
:))) ben de sana aynısını soracaktım. eceyi getiricen mi diye. sen bırakacaksan ben de babaannesine bırakırım belki. ya aslında bi yandan eceyle kaynaşsınlar istiyorum bi yandan da keyif yapmak :)))gizemcim nabersin
iyilestinmi
pazar gunu kahvaltıya ada yı getiriyorsunuz dimi ? zaten annenlerde dondu bırakacak yerin yoktu sanırım pek yinede bir sorayım dedim ona gore ece yi birakırım anneme yada getiririm
insallah bende tam iyilesmis olurum pazara kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?