2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

meltem fotoyu iki dk once gordum silmissin :) yahu niye siliyorsun eskiden eklerdin resimlerini silmezdin çok merak ettim niyee??

aynı msj ı tekrarlamışım çıkmadı die
meltemm fotolara bayıldım ya çok tatlı olmuş ece saçlarda harika ne kadar düzenli daha önceden kestirmişmiydiniz??
finkyy afikede maşşallah çok tatlı olmuş

Son düzenleme:
Selamlar herkese,
Okudum okudum ama yarım hatta çeyrek aklım kaldığından unuttuklarım olursa şimdiden özür dilerim.
NUR kaza atlatmışsın çok geçmiş olsun. Okurken yüreği çarpıyor hakkaten insanın iki çocukla Allah korumuş.
PERVİN geliyormuşsun Türkiye ye çok sevindim. Hayırlı yolculuklar.

YİĞİT,YAHO, AFİK, ECE hepsi dünya tatlısı maşallah.
ESRAKO aman hasta olmazsın inşallah. Bol sıvı vitamin etkili oluyor ilk dönemde.
Yemek olayı iştah düzgünse bence problem olmaz. Gayet güzel beslenir inşallah Ece kuzusu.
SİBEL çok geçmiş olsun. Selin in daha iyi olmasına çok sevindim.

Elif in köpek dişleri çıkıyor ve geçen haftadan beri portakal suyu ve çubuk kraker dışında birşey ne yiyor ne içiyor. Süt, çorba, sebze yemekler yok Allah ım yediremiyoruz, aynen tükürüyor dışarıya, deli olacağım.
İnanın takıntı haline geldi. Elim falan titriyor Elif e birşeyler hazırlarken, zaten bıraktım anneme şu günlerde yemesiyle ilgileniyor. Allah ım çocuklara sağlık sıhhat ve iştah versin.

Ben de üzüldüm Defne'nin ölümüne onun da bir çocuğu vardı. Allah rahmet eylesin.
Ölüm bazen çok uzak geliyor insana ama öyle yakın ki aslında.

buket percin tşk ederim canlarım..

pervin ii olmuş bu gezi sizin için baya sıkıntılıydın umarım ii geçer..

bende haziranın ya 20 ya 25 yola cıkıp istanbula geleceğiz ama önce silivriye gideceğiz sanırım abimin bebişini görmeye sonra istanbula geleceğim göztepeyeeee banada gün ayarlayınnnnn:84::84::84::84:

esrakooo esracım geçmiş olsun canımm

bu arada efrim gadını nirelerdee

güliii sarı afikeee maşşşşaaalllhhh kuzumaa..

meltem gozluksuz gayet hos olmussun rahat kullanabiliyorsan lensle devam edersin heralde artık rahatlık aynı zamanda heralde gozluge gore kullananlar oyle diyorlar

evet alıştım gibi zaten tek gözümde lens var solda sağ gözüm 0.25 olduğu için ona lens takmıyorum
emzirme döneminde lazer olmuyormuş emzirme bitsin lazer yaptıracağım gözüme

rahat rahat geçebilirsiniz yemeğe biz geçtik mesela
ıspanak portakallı kereviz yemeği
sulu köfte pilav tavuk budu falan güzel yiyor ece
aa bir de patates oturtma kıymalı falan besleyici de oluyor

meltem fotoyu iki dk once gordum silmissin :) yahu niye siliyorsun eskiden eklerdin resimlerini silmezdin çok merak ettim niyee??

yeni tanıdığım insanlar var o resimde dolayısıyla belki rahatsız olurlar ayrıca eşim bazen kıskançlık yapabiliyor onun için sildim

afik çok değişiyor ya

ece nin sadece saçının önünü kestik o kadar onu da annem kesti

öğle tatilinde lcw ye gittim
tulum aldım 10 lira
pantalon aldım 15 lira
duyurulur arkadaşlar
çok indirim var

ilk defa bu sene erken rezervasyonun 1. dönemini yakaldık o da sigorta yaptırarak malum eşim özelde çalışyor

11-15 eylül arası 4 gece Marmaris Grand Yazıcı Club Turban
ordan da 1 gece Kaş 1 gece de Fethiye programımız var hayırlısıyla
arabayla yolculuk nasıl olacak bakalım
Fethiye ve Kaş da nerede bulursak yer orada kalacağız

NUR çok geçmiş olsun canım kaza atlatmışsınız.
birde yavrucuklarda hastaymış galiba onlara çok geçmiş olsun.

GÜLİİİ sarı fırtına yine yakıyor ortalığı maşallah!!

PUKKET elif demek diş çıkarıyor off çok zorlanıyor galiba anlattığına göre.
yazık kıyamam kuzuma.
umarım biran önce biter sıkıntısıda yemek yemeside düzelir.

ESRAKO canım sanada çok geçmiş olsun.
havalar çok dengesiz bir güneş var bir kar var anlamadık gitti.
şöyle adam akıllı lapa lapa kar yağsada mikroplar belki temizlenir biraz.

ESRA yaho herzamanki gibi munzur munzur sırıtmış fotolarda.
çok tatlı yaaaa resmen gülerek poz veriyor.
ayrıca ana oğul sevginize hayran kaldım.

MELTEM ece herzamanki gibi şeker maşallah!
birde eline lolipop almış.lolipoptamı yiyor bu kız.
ben henüz vermiyorum.
aslında pek lolipop tarzı yani şeker gibi şeyler yemesini istemiyorum.

Son düzenleme:
esracım normal yemeklere geçmişsiniz
sen daha iyi bilirsin 2.çocuk nede olsa ama bence birden kesme çorbayı
ben de bi kere o şekil denedim ama nehir yemedi hiç birşey
şimdi şu şekilde yapıyoruz
öğlen çorba akşam yemek yemek yemesse yatmadan bir saat önce falan çorba veriyorum ama aman yemedi ben çorbasını getiriyim onu yesin demiorum yemesse aç kalıyo ama aç yatıramaya gayret ediyorum.
öğlen çorbalarıda genelde sebze çorbası şeklinde değil çokk çeşitli
yoğurt çorbası
mercimek çorbası
et suyuna çorba
tavuk
şehriye
tarhana ne çorbası yapıyosak veriyoruz
veya hergün sebze çorbası yapıyosanda
bi gün karnıbahar bi gün brokoli bigün pırasa falan koyabilirsin böylece bütün vitaminleri almış olur

PERVİN canım geliyormuşsun.
hadi gözünaydın.değişiklik olur biraz size.
ama günde olmayacakmışsın galiba üzüldüm.

Meltem rezervasyon yaptırmışsınız hayırlı olsun.
bu sene bol bol gezeceğiz diyorsun yani.

ESRAKO eceyi normal yemek yedirmeye başlayacağım demişsin.
iyi güzelde şurayı anlamadım.çorba vermeyeceğim falan demişsin.
yani nsl?? sen püre şeklinde çorba veriyordun sanırım.
bundanmı bahsediyorsun yoksa tamamen çorba vermemektenmi.
mesela ben sabah kahvaltı veriyorum hepsini tane tane veriyorum bulamaç şeklinde değil.
haşlanmış yumurtayı peyniri zeytini minik minik koyuyorum tabağa.
kendisi yemeye çalışıyor alıyor atıyor ağzına öyle daha kolay alışır yani bulamaç tarzından vazgeçmesi daha kolay olur. mesela ince 1 dilim ekmeğin üzerine labne sürüyorum onuda miniik minik kesiyorum.kendi eliyle alıp yemesi daha çok hoşuna gidiyor.biz katı tarzı yemeklere geçerken bu yöntem çok etkili olmuştu.
gündüzde çorba veriyorum bazen yemek veriyorum evde ne varsa.
sende o şekilde dene püre tarzından vazgeçmesi daha kolay olur. onun şimdi direk katı yemekler yemeye alışması zor olabilir. mesela yediği yemeklere biraz yoğurt ilave edip çatalla hafif ezipte verebilirsiniz.buda hoşuna gidebilir.
gerçi sen bizden daha tecrübelisin.
tabi iştahsız çocuk ne yaparsan yap yemiyor o ayrı ama bu şekilde belki işine yarar.

Son düzenleme:
alıntılarım gitti ya ne güzel yazmıştım yeniden yazmaya çalışayım(((

NURRR kuzuların nasıl iyi oldularmı ilaçlar fayda etmiştir belki biraz... allah kolaylık versin sana biz bi çocukla helak olduk sende iki tane inşallah biran önce iyileşirsin...

GÜLİ sarı fırtına ne kadar güzel olmuş ya maşallah ona ne güel oynuyor oyuncaklarıyla... gün resimlerindede genelde oyuncaklarla oynuyordu.... çok can yakacak bunlar saçlar uzamış büyüdükçe dahada güzel yakışıklı oluyorlar...

ESRAKO artık bende eskisi gibi çorba yapmaya uğraşmıyorum hasta olduğumdan beri önceden eti kaynatıp geçirir her güne özel çorba falan yapardım ama artık eskisi kadar önem vermiyorum... dediğin gibi 1,5 yaşına geldiler az çok alışmaları lazım yavaştan bi şekilde... akşam mesela evde tarhana çorbasıyla pırasa yemeği vardı biraz çorba biraz pırasa yemeği yedirdim genelde onun yiyeceği şeyelr varsa yediği kadar yiyor.... zaten selin çok fazla yiyen bi çocuk olmadığı için fazla sıkıntı yaşamıyorum iki kaşık yese doyuyor.. günlük beslenme şeklimiz bu şekilde..

sabah uyandığında süt içer
öğleye doğru yumurta ( kalvaltıda sadece yumurta yiyor başka birşey yemez)
sonra içerse yine süt içer
akşama evde ne varsa yada çorba
eğer geç yediyse gece yatarken süt içmez erken yediyse gece süt içer
öğün aralarında meyve suyu ve ıhlamur falan içer
günlük beslenme şeklimiz böyle..

EVRİMM dün bi ara sanki altta ismini gördüm okuyup çıkmış olabilir...

ELİF VE BURCU 15 tatildeler onlar niye girmiyorlar ösledik...

DERYA düğüne gitmişti bugün yarın döner sanırım inşallah sorunsuz bi şekilde geçmiştir düğünleri...

aaa goztepeyemii super bana çok yakın
ancak 20-25i haftası tatilde olacagız sayet bir haftadan fazal kalacak isen mutlaka bir ara seni gormek isterim
gunlerimiz bitmis olacak hazirana malum yaz donemi zaten herkes bir yana dagılır ama toplasabilenlerle bulusruz belki

aa bende grand yazıcı turbana çok baktım ama kararsız kaldık bayram donemi için bakmıstım ben. ve yapmadık birsey hala daha bayram için olmazsa bayramdan bir hatfa evel izin kullanıp ramazan oldgu içini uucuz oluyor oteller oyle gideriz diyoruz. bayram uçuk çunku erken rezervasyonu bile kiç ogu otel fiyat bile vermiyor henuz
ama rastgel gitmek nasıl olur bilmiyorum ben berke bu yasa geldi cesaret edemdeim rastgele çıkıp yollara gitmeye saglamcıyımdır :)

yemeklere geçis konusunda ortaya yazayım dedim birkaç arkadas sagolsun yanıt yazmıslar.

çorbayı birakmak derken ben ece 5 aylık oldugundan beri her cesit sebze tahıl vs attıgım karman çorman bir çorba yediriyorum gune gelen arkadaslar bilir çorba dedigime bakmayın bildiginiz pure :) koyu kıvamlı bir koca canak yiyor ece o sayede kilosu boyu iyi gidiyor allaha sukur o çorbayı mutlaka yediriyoruz çunku.
sabah bulamac yiyor ondan sikayetim yok birsuru sey alıyor onun içinde bir o kalsın istioyrum onu degistirmeyi dusunmuyorum

ama artık herbirseyi attıgım çorbayı degil ayrı ayrı her yemegi yesinistiyourm
berke 10 aylıkmı neydi birsuru yemegi yiyordu ogurme kusma huyu yoktu ece oguruyor idye hep erteledim bu konuyu. ve berke tv de cizgi film olunca yerdi ece oyle degil tv ye bakarak yemiyor elindeki birsey ilgisini çekerse yiyor e bu da zorluyor berke gibi olsa on sene evel bu kadar kanal bile yoktu reklam arardık belli kanallar arasında neyse ugrasmak istemedim simdey e kadar içim rahattı vitamin alması konusunda hersey var purede diye ama artık onu vermiyim diyorum buyudu alıssın.

daha evel dolma ezip verdim patates yemegi ezip verdim yarıdan çogunu yedi amab enim porsiyonlar buyuktur :) yani 10-15 kasık rahat yedi sonra kustu yani biraz verip kessem yemis olacak tı ama kusunce ben yine çorba yapmaya devam edeyim dedim rahatıma geldi içim rahat etti
ama simdilerde içimi rahatsız eden konu ne zaman yemek yiycek bu çocuk .. konusu

o yuzden klasik herseyi attıgım pure çorba yerine evde ne yemek varsa vereyim mantıgındayım

mesala sibel pirasa yedi demissin pirasayı nasıl yedii?? cigneyerekmi ? rondodanmı geçirdin nasıl ?

sizler yazıyorsunuz ama miktarlar nedir pilav yedi omlet yedi vs iki lokmamı iki kasıkmı doyurucumu ?

bu arada yukarda yazdıım 10-15 kasık yedi lafımdaki kasik buyuk yemek kasıgı kahvaltıyı bile yemek kasıgı ile veriyorum ben agzı genis ece nin allahtan rahat yiyor

ESRAKOM selin zaten iştahsız bunuda belirttim bütün bebiklere göre çok az yer nerde selin yemek kaşığıyla 15 kaşık birşey yiyecek imkansız... bizim porsiyonlarımız çok az ve ufak bunu bile yese seviniyoruz bazen yemedi vakitler bu 1 kaşık yemesini bile arıyoruz....

mesela pırasayı akşam havuçlu pirinçli yapmıştım pırasaları falan epey küçük doğramıştım zaten.. rondadan geçirmedim sadece çatalla biraz ezdirdim havuçlarını ufalttım yedi maşallah... ha ne kadar yedi sorusuna gelince 3 yemek kaşığı yemiştir en fazla göz kararı koymuştum çünkü...

Nurcum cok gecmıs olsun arkadasım. Rabbım evlatlarına bagıslasın sizi.gozumden kacmıs kusuruma bakma.sende bılıyorsun tlf la cok da saglıklı olmuyor okumak. Sibelım kuzuna ve sana da cok gecmıs olsun.selın daha ıyıymıs sevındım. Bende bı degısıklık yok.bugun antalya sıcak.hafta sonu bı kırıklık atlattım daha ıyıyım. Muhakkak okuyorum gunduzlerı sızı.yazmak bıraz sıkıntılı ama merak edılmıs kayıtsız kalamadım.sonsuz tesekkurler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…