2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

babymom ile evros um da burada ama.. yazılamıyor ki bısı..

Ecemm ıyı olmus Babymm bu arada, cok sevındım annem.. evrosum bana mail adresini ozelden gondersene kuzum..

kızıma hatıra bir klip yaptım onla uğraşıyordum yaprak dökümünü izlemiyorum zaten.bir de yıkadık miniğimi..kimsecikler takılmıyor artık buralara sitenin bozukluğu yüzünden

didem sonunda nevayı bugün gördüm dün ne kadar indirip göremediysem bişi çıktı tıklanmıyodu regular download
maşallah ne tatlı ya,zavallı beratımda çıngırağı ile oynarken böle sesler çıkarıyo henüz başka oyuncak almaya çıkamadımda

EVRıŞŞıııM kuzum üsgünüm ama ben öselden mesaj atmayı bilmiyorum ki sadece okuyabiliyorum :kedi: anlatırsan tabiki gönderirim

Kızlar doğum kontrolü olayını doktoruna soran olmuş muydu? Ne tavsiye ediyorlar?
benim tohtur prezervatif yada spirali önerdi spirali hemen takabiliriz dedi ama ben hala karar veremedim
kızıma hatıra bir klip yaptım onla uğraşıyordum yaprak dökümünü izlemiyorum zaten.bir de yıkadık miniğimi..kimsecikler takılmıyor artık buralara sitenin bozukluğu yüzünden

ooohhh ne güzel nevaya çok güzeel bi anı.bide bilgisayardan 2 sertifikam var (senginmiyim ne) peeehhhhh öselden mesaj bile yazmayı bilmiyorum ki bide hatıra klip :çok üzgünüm:

Son düzenleme:
evroş teşekkür ederiz..özelden mesaj atma boşver.yaz sen buraya biz evrime iletiriz topikçene..berata da yaparım klip..fotoğraflardan oluşan üstüne müzik eklenen bişe yaptım klip dedğim o..sen bana gönder msnden foto istediğin şarkıyı da söyle yapiyim ayıp ettin

bu gün öğleden sonra tatilmiş salifolara erkenden geldi çok sevindirik oldum..hep tatil olsa keşke değil mi?
monoloğa 4 kala ben de gidiyorum buralardan

yorgunum misafirler anca gitti yarında öğlene misafir varr o kadar temzlk yapmıştım ev dandini yine pöfff bende yatayım bari

ARKADAŞLAR LÜTFEN DıKKAT

AŞI SONRASI ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ KULLANMAYIN!

Çocuklarda aşı yapıldıktan sonra etken maddesi parasetamol olan ateş düşürücü ilaçlar verilmesinin aşının etkisini azaltabileceği açıklandı.

Araştırma; grip, difteri, tetanos, hepatit B, çocuk felci ve rotavirüs aşısı yapılan 450 çocuk üzerinde uygulandı. Çocukların yarısına 24 saat içinde 3 doz parasetamol verilirken, diğer yarısına ilaç verilmedi. ılaç verilen çocukların yüzde 42’sinin ateşi 38 derecenin üstüne çıkarken, verilmeyenlerin yüzde 66’sında ateş görüldü. Ancak parasetamol verilen çocuklardaki antikor seviyesinin düşük olduğu tespit edildi. Bunun üzerine araştırmacılar aşı sonrasında önlem olarak ateş düşürücü ilaç verilmesinin sağlıklı olmadığını belirttiler.

ALINTIDIR

selam arkadaşlar
uzun bir aradan sonra topiğe girme fırsatı buldum ama o da sabahın 5 inde oldu....
geçmişi okumama imkan yok. umarım herkes iyidir. hep aklımdasınız ama adam akıllı bir zaman ayıramıyorum nete girmek için. ne zaman girsem yapacak acil işler oluyor (banka işleri, googledan tel no bulma, yok halıcı bulma yok yorgancı bulma falan gibi görevler...) keyif için nete girdiğim yok. hatta tv bile izlemiyorum. günlerdir tv açılmıyordu evde, ik defa bu akşam yaprak dökümünü izledim.
biz iyiyiz. kızım gittikçe daha şirin ve daha kolay oluyor. eee o zaman neden eskisi kadar bile giremiyorum nete diye merak edebilirsiniz... çünkü kızım ben ne zaman nete girsem benden ilgi bekliyor. sanki mahsus yapıyor.ben de artık topiğe girip girip "iciiiik" yapmaktan saatlerce online görünüp de yazamamak hatta okuyamamaktan bıktım. boş vaktim olmuyor değil ama onda ya misafir ağırlıyorum ya da gezmeye çıkıyoruz. ama aklım hep sizde. ben şu "herşeye yetişme" konusunda sınıfta kaldım. sizlere hayranım. herşeyi birarada nasıl da güzel idare ediyorsunuz.
bizim gece uykularımız düzene girdi. artık en geç 10 da uyuyoruz ve uyanma aralıklarımız ortalama 3 saate çıktı. tabi gündüz böle değil. gündüzleri nerdeyse hiç uyumuyor. daha doğrusu kucağımda sızıp duruyor sürekli ama yatağında uyumuyor. dolayısıyla ellerim hep dolu. ha şikayetçi miyim? hayır... dünyanın en tatlı şeyiymiş şu evlat.... doyamıyorum kızıma tüm gün kucağımda olmasına rağmen. artık oyunlar bile oynamaya başladık. eeeee ne de olsa nerdeyse 3 ayımız bitiyor.
sizlere her akşam banyo yaptırmanızı ve banyodan hemen sonra masaj yapıp emzirmenizi tavsiye etmiştim ya belki zaten yapıyordunuz çoğunuz, işte ben bu yöntemle rahata kavuştum arkadaşlar. artık eskisi gibi gaz sancıları olmuyor. gece uykuları bu yolla uzadı sanki.
ayyy şimdi sesi gelmeye başladı. ben kaçıyorum

azcık geçmişi okuyabildim

tırnak batmaları konuşulmuş. ben de olacak gibiydi, çok şaşırmıştım hatta pedikür mü yaptırsam acaba diye düşünmüştüm ama neyse ki batmadı, hafif bi sızlamayla geçiverdi. acı çekenlere geçmiş olsun. demek ki doğum sonrası normal bişi bu...

MISIR SÜT YAPAR TAZE...

emme sıklıkları da konuşulmuş. ceren eskiden çok sık emmek isterdi. ve en az 15 dakika emerdi. şimdi gündüzleri 2 saatte bir 5-10 dak emiyor geceleri de 3-4 saatte bir 10 dak. çok azaldı yani. tabi talep azalınca arz da azalıyor. eskisi kadar süt çıkmıyor sağınca. geçen gün şu ARZ TALEP teorisini denemek için cereni zorla emzirdim 2 saatte bir. uyuyorsa da pompaladım göğüslerimi. talebi zorla da olsa artırdım anlayacağınız. gün sonunda bi baktım sütüm arttı. doğruymuş yani .... ama ne var ki benim ceren eskisi gibi iştahlı değil. ilk iki ay birer kilo almıştı. bu ay 800 gr bile almış olsa bayram edeceğim.

siz kaçıncı göğüs pedi paketindesinz sorması ayıp..?
bunlara başka biçözum buldunuzmu

ben göğüs pedi serüvenime LANSİNOH la başladım ki ESRAKO bence senin deneyip de mennun kaldığın ped lansinoh. ama ben mennum kalmadım. 3-4 saat içinde içindeki jel sütle doluyordu ve iğğğğğrennnnçççç bi koku oluyordu. resmen kendimden tiksinmiştim. hatta istanbul buluşmasına gelenler hatırlarlar. DİDE ydi galiba bana chicconunkini denemem için verdi sağolsun çok memnun kaldım. hiç koku filan olmadı. ama baktım chicco 18 tl önce daha ucuz bi marka deneyeyim belki memnun kalırım, memnun kalmazsam bu kadar parayı o zaman bayılırım dedim ki iyi yapmışım. 4 tl ye fresh and soft mu ne öle bi markanınkini aldım , sanırım daha ucuzu zaten yok. şahsen ben memnun kaldım. çok ucuz olduğu için daha sık değiştirebiliyor insan. bi de zaten eskisi kadar akmıyor göğüslerim (az önce anlattım ya talep azaldı diye) işte ondan da olabilir. ama şimdilik o markayı kullanacağım, tavsiye ederim bulursanız alıp siz de deneyin. çok ucuz ve bence fena değil. en azından evde kullanmak için gayet işe yarıyor.

dişime kanal tedavisi uyglanacak ama Yusuf beye bakacak kimse yok
geçmiş olsun canım.

ayaga alıstırdım uyusunda pc ye gireyim diye:) yoksa fırsatım olmuyo sizinle bulusmaya..aksamlarıda sızıorum. dun kızı annem uyuttu yatırdı ben daha erken uyudum.
ben de denedim BABY. cereni ayağımda sallarken nete girerim çok keyifli olur diyordum. ama benim kız monitörden gözlerini ayırmıyor , sallıyorum sallıyorum uyumuyor. o yüzden maalesef ayağımda salladığım süreyi ne tv izleyerek ne de nete girerek değerlendiremiyorum. renkli bir ekrana bakması için henüz çok erken gibi geliyor. kafasını diğer tarafa çeviriyorum bakmasın monitöre diye ama benimki inatçı. ısrarlı bakıyor ekrana.

birkaç sayfa okuyup birkaç satır yazana kadar sabah oldu. ben de yatayım artık. bugün cereni babasına teslim edeceğim, o yüzden uykusuz kalmayı göze alarak girdim biraz nete.
hepinizi öpüyorum. kendinize iyi bakın.
belki bugün ilerleyen saatlerde işten güçten fırsat bulup yine girerim.
Tekrar görüşene kadar sağlık ve mutlulukla kalın sayın arkdaşlar

saol dide

çok saol canım benim
yorgunum misafirler anca gitti yarında öğlene misafir varr o kadar temzlk yapmıştım ev dandini yine pöfff bende yatayım bari

allah yardımcın olsun
yarında benimkiler gelcek yatılı akannehir

günaydınlarrrr.... cumhuriyet bayramımız kutlu olsun kızlarrrr... hepimizin....

bebişim uyuyor ev dağınık ama ben kaçtım geldim. ayaklarımın altı ağrıyor sabah kalksam bile. her sabah saat 6 buçuk -7 arası bebetomun mıçma çığlıklarınla kalkıoruz.8 e kadar anca boşaltıyor bağırsakları. sonra sütünü içip uyuyor. ben de ev toparlıyordum ki bu sabah vücudum iflas etti. artık dinlenmek istiyorum. eşimin de doğum günü bugün.ona özel bişiler yapmam lazım. tam gününü bulmuşum dimi dinlenmek için zemuszemus

geçmişe şöle bir göz attım aşılar konuşulmuş. bizim 2. ay sonu aşılarımız ateş yapmıştı ve 2 gün süren halsizlik mızmızlanmayla beraber güzel yanları kucakta uyuma isteği ve anne babaya aşırı düşkünlük oldu.gece bile üstümüzde uyudu bebeğim acıdan . burdaki doktor dart oynar gibi vurdu bacağa iğneyi. 1 cm karelik morluk ve acıyan bir bacakla bebeğimin günü zaten mafoldu..şimdi kasım sonu izmirdeyken rota ve pnömökok vurulcak.

nazan ben de sütümün artmasını istiyorum benim de ebbeğin talebi azaldı. geceleri 2 defa filan kalkıp 5 dk fırtlıyor ve sızıyor. sabaha kadar göğüslerim doluyor ( 6-7 saatte) sonra bebiş sabah boşaltıyor bunları. eee gece 4-5 saatte dolmaya alışan göğüs gündüz talebe ayak uyduramıyor.zannedersem . pompayı ne zaman yapıyorsun. ben şimdi bebeğim uyurken içmediği göğsü boşaltmalı mıydım.? diğer göğsü boşallttı uyudu. ama sol göğüs dolu dolu bekliyor. onu da kalkınca içer dedim ama 2 saat daha beklicek dolu dolu. yani boşaltsam göğsümü 2 saatte bir dolmaya alıştırabilir miyim . hehe havuz problemi gibi oldu. süt işini aşmış her şeyi çözmüş güzel bir milkadan bilgi istiyorum. ben çözemedim bu işi. korkuyorum daha doğrusu. doluyu boşaltırsam ve bebeğim kalktığında ya sğt dolmamış olursa. sakla samanı gelir zamanı gibi ama bu sütte işlemiyor dimi. boşaltmam lazım ki gene hemen dolsun.

MİLKA'NI BULDUN LAL'CİĞİMdelikafadulden
O korku bende de vardı bir ara ve gerçekten de o dönemde sütüm ucu ucuna yetiyordu. Sonra "uyardıkça süt gelir" diyen uzmanlara kulak vermeye karar verdim ve çook rahatladım:lepi:Her emzirmeden sonra kalanı mutlaka pompalıyorum. Böyle yapınca bir sonraki emzirmeye sütüm kalmaz mı diyordum ama tam tersi oldu. Gittikçe göğüslerimin dolma süresi kısaldı. Şimdi pompalamadan hemen sonra bile emzirsem sorun olmuyor. Hepinize tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…