2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun kızlar! Sıpalar büyüse de ellerinden tutup bayrama götürsek! Aslında içim gidiyo, Gündoğdu nasıl şenlikli olur bugün! Hava da açık! Ama dötüm yemiyo tabii...

Nazan, Ece özlemişiz valla...

çok teşekür ederimmm.... ya acıkırsa birden ve süt olmazsa korkuma bugün gem vurup emzirme sonrası pompalayacağım. ellerini her yediğinde aç mı acaba diye göğsümü ağzına sokuyorum. yok tık demior bazen huysuzlanıyor aç mı acaba die gene aynı şeyi yapıorum bu sefer uyku öncesi sersemliği olmuş oluor. ya yetmezsem korkusu kompleks sahibi yaptı galiba beni. burcu senin dediğini uygulayacağım 2-3 güne farkeder inşallah. bir de göğüs illa taş gibi mi olmalı içinde yetçek kadar süt olduğunu anlamak için. yumuşakta olabilir mi

Canım benim göğsüm tamamen pörsümüş olduğunda bile Buse çekince süt geliyor. Hiç korkma. Bebeğin emmesi en önemli uyaran göğüs için. Tabii rahat olmak da önemli. Benim göğüsler öyle bir alıştı ki pompalanmaya, geceden sabaha kadar bir göğüsten emzirmedim mi o göğüs resmen sızlıyor:bbo:
burcu ben bayramda izmirdeyim. aralık 15 e kadar kalacağım. buluşsak yaaaa...

Süper olur:lepi:Bu hatunlara buluşalım dedim ama hiçbiri oralı olmadı:dilcikar:En küçük bebiş benim. Ben cesaret ediyorsam herkes edebilir değil mi:1closedeyes:

Bu arada elini emmesi mutlaka acıktığı anlamına gelmiyor. Buse çoğunlukla uykusu varken emiyor elini. Biz de elini emmesin diye emzik aldık. Uykusu gelince illa emzik istiyor şimdi

GÜLıSTAN canım kitapları hallettim.arı ve uyku kitabım...yarın yollayacağım sana..özelden yazamıyorum açılmıyor...

dün k.validemler geldi 2 aydır tasınamadılar gitti.zaten kkda sorun vardı okumsı ayrı sorun yazması ayrı sorun oldu dğn.
kocişim çok fena hasta oldu bana geçmesin diye sırtı ı dönüp yatsamda yağızın ssesiyle uyandığımda bi bakıyorumki kocişe sarılmış pişpişliyorum yani özetle bende hastalandım tek uğraşım yağıza gçmesini önlemek yuzune doğru solumuyorum emzirirken basımı baska yone ceviriyorum inşallah geçmez.

Geçmiş olsun canım. Maske al medikalden. Ben öyle atlatmıştım. Evde hep maskeyle gezdim. Bol bol da havalandırdım her yeri

Bu arada elini emmesi mutlaka acıktığı anlamına gelmiyor. Buse çoğunlukla uykusu varken emiyor elini. Biz de elini emmesin diye emzik aldık. Uykusu gelince illa emzik istiyor şimdi

bizimkide emzigi uyuyacagi zaman aliyor...yoksa hayatta almaz, hatta uykusu yokken verince uyutucam sanip yaygarayi basiyor..

Allahım deli olıciyim. Sıpam zaten gündüzleri tavşan uykusunda, üst kat komşumuz sırayla evin her odasında gürültü yapıyor. Bir odada bangır bangır müzik, diğer odadan çekiç sesleri, sonra süpürge sesi (Doruk süpürge sesinden rahatsız oluyor) bir türlü susmayan telefonlar... uyanmasın diye sallamaktan helak oldum. hala pijamalarla oturuyorum. Onur da bayramda, birazdan gelecek!

Taze Burcum ve Nurdan a faceten arkdaşlık isteği gönderdim kabul ederseniz sevinirim..Esra m kabul etmiş saolsun

Hepimizin bayramı kutlu olsun arkadaşlar a.s.
Yaa kızım bu aralar benden çok ilgi beklediğinden pek giremiyorum ... Şimdi babası ayağında sallıyor onu deli etmekle meşgul emziksiz uyumuyor emziği atıyor atınca ağlayıp tekrar istiyor babası emziği ağzına vermekten yoruldu... Tam uyududerken durunca gözler faltaşı gibi yine açılıyor.. Eşim birazdan pes eder büyük ihtimalle kaydirigubbakcemile3
Canan canım çok geçmiş olsun Ece ve sana.. Umarım en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz...
Yahyanın ve Nevanın kitap okumasına bayıldım .. opuyorumnanaktan
Esra Yahya kitap karşısında uyumuştu ya ağzına emzik falan veriyormusun?
Ben milli kitabımıza hala sahip olamadım malum bizde fakiriz en başta oturduğumuz yer b.kt.n mafoldumben
Bugün bende erken olmasına rağmen müzikli masal kitaplarına baktım tansaştan 25 ile 45 arasında değişiyor yuh dedim ya !! Sanki dükkanı satın alıyoruz ..?!
Bu bebeği besleme süresi aklımı çok karıştırdı bazılarınız saatle bazılarınız gece boyunca emzirmiyormuş , doktor en fazla 4 saat aç kalabilir dedi.. Bazen 6 yada 7 saat aç kaldığı oluor geceleri saati kurduğum halde kalkamıyorum ve vicdan azabı duyuyorum yanlış mı yapıyorum acaba??
Ayy kendime bazen çok kızıyorum dışarı çıktığımda sevmek isteyenler olunca hayır diyemiyorum eşim kimseye elletme ben bile elimi yıkamadan ellemiyorum kırılırsa kırılsınlar dedi ama ben kimseye ellemeyin sevmeyin diyemiyorum ve bu huyuma sinir oluyorum lmaz:
Hani bu doğumdan sonra kilolar gidecekti hep kandırıyor bu annem beni zayıflama topiğinde gaz verecek kimsede yok herkes verebiliyor galiba bende gram oynama yok şimdide 6 aydan önce veremezsin diyorlar bunalımdayım eşimin yanında yaşlı duruyorum adam tığ gibi yaaa :kedi:

arkadaşlar gündüz ayrı gece ayrı yoğunum muhatbetlerinize nail olamıyorum kusura bakmayın....

hepimizin cumhuriyet bayramı kutlu olsun inşallah evlatlarımıza cumhuriyetlerine sahip çıkan birer cumhuriyet evladı olurlar inşallah....

ARKADAŞLAR.... size bir sorum var selin durmuyor hiç hemen yazıcam sayfa açık kalacak arada bakarım....

SELıN herşeyden KORKUYOR.... nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum sizlerdede oluyormu nasıl geçecek çaresi ne ne olur akıl verin bana... o korkuyor ben onun korkmasından korkuyorum..... normal tek düze seslerden korkmuyor biz konuşurken yada ne bilim tv açıkken uyutmaya çalışıyorum uyuyor ama ani bir ses olursa birden biri öksürürse hapşurursa kahkaha atarsa yada ne bilim bir kapı pencere tava taklarsa selin hemen sıçrıyor aynı şeyler hem uyurken hemde uyanıkken geçerli.... neden böyle oluyor..... sizlerde de böylemi..... uykusundada artık korkmaya başladı artık uykudada sıçrıyor gün geçtikçe düzeleceğine selinde yeni korkular türüyor.... yabancılarda ağlıyor onu anlıyorum ama bu korkuları bana tuhaf geliyor. hadi bebekken 40 içinde korkuyordu anlıyorum ama artık 3,5 aylık olduk bunların olması normalmi nolur akıl verin kafayı yiyeceğim.... o sıçradıkça benim içimden birşeyler kopuyor.... kaç saattir ben salladım uyumuyor şimdide babası sallıyor biraz dalamadı bir türlü sıçrayıp sıçrayıp uyanıyor... kollarını iki yana açıp ellerini titretiyor.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…