ece kucaktan ayaga transfer oldu annem ve babam sayesinde.. uykusu gelince ayakta sallanmak istio iimi kotumu hala cozemedim
ece kucaktan ayaga transfer oldu annem ve babam sayesinde.. uykusu gelince ayakta sallanmak istio iimi kotumu hala cozemedim
günaydınlarrrr.... cumhuriyet bayramımız kutlu olsun kızlarrrr... hepimizin....
bebişim uyuyor ev dağınık ama ben kaçtım geldim. ayaklarımın altı ağrıyor sabah kalksam bile. her sabah saat 6 buçuk -7 arası bebetomun mıçma çığlıklarınla kalkıoruz.8 e kadar anca boşaltıyor bağırsakları. sonra sütünü içip uyuyor. ben de ev toparlıyordum ki bu sabah vücudum iflas etti. artık dinlenmek istiyorum. eşimin de doğum günü bugün.ona özel bişiler yapmam lazım. tam gününü bulmuşum dimi dinlenmek için zemuszemus
geçmişe şöle bir göz attım aşılar konuşulmuş. bizim 2. ay sonu aşılarımız ateş yapmıştı ve 2 gün süren halsizlik mızmızlanmayla beraber güzel yanları kucakta uyuma isteği ve anne babaya aşırı düşkünlük oldu.gece bile üstümüzde uyudu bebeğim acıdan . burdaki doktor dart oynar gibi vurdu bacağa iğneyi. 1 cm karelik morluk ve acıyan bir bacakla bebeğimin günü zaten mafoldu..şimdi kasım sonu izmirdeyken rota ve pnömökok vurulcak.
nazan ben de sütümün artmasını istiyorum benim de ebbeğin talebi azaldı. geceleri 2 defa filan kalkıp 5 dk fırtlıyor ve sızıyor. sabaha kadar göğüslerim doluyor ( 6-7 saatte) sonra bebiş sabah boşaltıyor bunları. eee gece 4-5 saatte dolmaya alışan göğüs gündüz talebe ayak uyduramıyor.zannedersem . pompayı ne zaman yapıyorsun. ben şimdi bebeğim uyurken içmediği göğsü boşaltmalı mıydım.? diğer göğsü boşallttı uyudu. ama sol göğüs dolu dolu bekliyor. onu da kalkınca içer dedim ama 2 saat daha beklicek dolu dolu. yani boşaltsam göğsümü 2 saatte bir dolmaya alıştırabilir miyim . hehe havuz problemi gibi oldu. süt işini aşmış her şeyi çözmüş güzel bir milkadan bilgi istiyorum. ben çözemedim bu işi. korkuyorum daha doğrusu. doluyu boşaltırsam ve bebeğim kalktığında ya sğt dolmamış olursa. sakla samanı gelir zamanı gibi ama bu sütte işlemiyor dimi. boşaltmam lazım ki gene hemen dolsun.
MİLKA'NI BULDUN LAL'CİĞİMdelikafadulden
O korku bende de vardı bir ara ve gerçekten de o dönemde sütüm ucu ucuna yetiyordu. Sonra "uyardıkça süt gelir" diyen uzmanlara kulak vermeye karar verdim ve çook rahatladım:lepi:Her emzirmeden sonra kalanı mutlaka pompalıyorum. Böyle yapınca bir sonraki emzirmeye sütüm kalmaz mı diyordum ama tam tersi oldu. Gittikçe göğüslerimin dolma süresi kısaldı. Şimdi pompalamadan hemen sonra bile emzirsem sorun olmuyor. Hepinize tavsiye ederim
çok komik, çok güldüm.bizimkide emzigi uyuyacagi zaman aliyor...yoksa hayatta almaz, hatta uykusu yokken verince uyutucam sanip yaygarayi basiyor..
SELİN herşeyden KORKUYOR.... nasıl çözüm bulacağım bilmiyorum sizlerdede oluyormu nasıl geçecek çaresi ne ne olur akıl verin bana... o korkuyor ben onun korkmasından korkuyorum..... normal tek düze seslerden korkmuyor biz konuşurken yada ne bilim tv açıkken uyutmaya çalışıyorum uyuyor ama ani bir ses olursa birden biri öksürürse hapşurursa kahkaha atarsa yada ne bilim bir kapı pencere tava taklarsa selin hemen sıçrıyor aynı şeyler hem uyurken hemde uyanıkken geçerli.... neden böyle oluyor..... sizlerde de böylemi..... uykusundada artık korkmaya başladı artık uykudada sıçrıyor gün geçtikçe düzeleceğine selinde yeni korkular türüyor.... yabancılarda ağlıyor onu anlıyorum ama bu korkuları bana tuhaf geliyor. hadi bebekken 40 içinde korkuyordu anlıyorum ama artık 3,5 aylık olduk bunların olması normalmi nolur akıl verin kafayı yiyeceğim.... o sıçradıkça benim içimden birşeyler kopuyor.... kaç saattir ben salladım uyumuyor şimdide babası sallıyor biraz dalamadı bir türlü sıçrayıp sıçrayıp uyanıyor... kollarını iki yana açıp ellerini titretiyor.....
tam 13 saatlik uykusuzluktan sonra nihayet velet kollarımda uyuyor..yani öyle umuyorum...
primanın 4 numara uyu oyna beziyle diğeri arasında ne fark var arkadaşlar??? ben 4'e geçtim bugün.. ama uyu oyna bezleri çoook daha ucuz neden?
ve şu tırnak batma bende de oldu.. hatta şu an sağ baş ayak parmağım şiş..sizi okuyunca rahatladım..ilk kez başıma geliyor ve hamilelik sonrası oluşabileceği aklıma gelmemişti..ne ilginç..
daha önce de yazmıştım anlatmıştım ARZ TALEP dengesini. bebek ne kadar süt talep ederse beyin o kadar üretiyor. ama bu talep ille de bebek emişi olmak zorunda değil. pompayla da sağlayabilirsin. 2 saatte bir sütünü sağ canım. tabi önce bebeğini emzir, kalanı sağ. diyelim ki bebeğin 4-5 saat uyudu. sen de boş durma o arada sağ sütünü dolapta hazırda sütün olsun.herkese merhaba; sizleri hamileleğimin başından beri takip ediyorum. kızım 6 ağustosta doğdu. sizlerden hamileliğim boyunca gerçekten çok şey öğrendim.geçen gün yine sizi okuken göğüs pedlerinden söz etmişsiniz. maaşallah sütünüz çok demekki.birini emzirirken diğerinin taş gibi olup aktığını yazmışsınız. ne kadar güzel. benim hiç o kadar sütüm olmadı ve şuan bebeğimi mama destekli doyuruyorum.o kadar üzülüyorum ki. göğsümün dolduğunu sadece bir kere hissetim, ondada bebeğim 15 saat emmedi .kızım emmek istiyor ama sütüm yoktu( şimdide mamaya alıştı, olan azıcık sütüde emmek istemiyor. zorla emzirıyorum çünkü o emmedikçe sütüm iyice azalıyor. sütünüzü artırmak için özel bişey yapıyor musunuz? kızımdan fırsat buldukça sizlere yazmak istiyorum. çünkü buradaki paylaşımlar gerçekten çok güzel. :))
geçmiş olsun canım. çok zor olmalı.kızlar biz iyiyiz ama ece ptesidpmadıen beri yine kaka yapmadı dr gliserinli fitil verdi koyduk ama tın suan gelen giden bisey yok. esasen canım sıkılıo bu duruma birden bire neden boyle oldu anlamadım daha oncesinde cok az problem oluyıdyu
yok yok minikçim benim bu gripten ölmeye niyetim yok. ölenler risk grubunda olanlar. kalp ya da solunum rahatsızlığı olanlar, ya da çocuklar için tehlikeliymiş.Allah im bu domuz gribi nerden geldi ya.hergün birilerini kaybediyoruz.hergecen gün daha fazla insana bulasiyor.insallah daha fazla kimseyi kaybetmeden kurtuluruz ülkecek.
Ay nazan o nasi laf Allah korusun tabiki bise olmiycak sana.ben onu taa gecengün haberlerde görünce yazmistim.senin grip oldugunu dün ögrendik.bilsem öle yazarmiyim hic.hem cok şükür atlatmissin sen.LALcim cevap verecektim tam ama baktım BURKO zaten benim yazacaklarımı aynen yazmış. sütünü sağmaktan korkma. ha diyelim ki sağdığın göğsün yeniden süt dolmadan bebek uyandı emmek istedi ve süt gelmedi (oldu ya) ne diye korkuyorsun ki sağdığın sütü dökmüyorsun ya, onu içirirsin. korkmadan sağ canım, sağdıkça çoğalıyor süt.
yok yok minikçim benim bu gripten ölmeye niyetim yok. ölenler risk grubunda olanlar. kalp ya da solunum rahatsızlığı olanlar, ya da çocuklar için tehlikeliymiş.
şimdi en uucuz tekmele oyna hangi sitede arkadaslar benim kafam karıstı , herkes biyerlerden almıs
Tiny Love Tekmele Ve Oyna Jimnastik Halısı ::: bebek arabası, park yatak, oto koltuğu, bebek, beşik, tüm bebek araç ve gereçleri amanın 135,50 olmuş ben 125,50 ye aldım geldi halı renkleri çok güzel umarım Kemal Çağanda beğenir akşam görücez.şimdi en uucuz tekmele oyna hangi sitede arkadaslar benim kafam karıstı , herkes biyerlerden almıs
LAHANA GAZ YAPARMI?????
pazardan lahana aldırdım hem dolma için hemde kapuska için?ama tereddütteyim gaz olarmiki????**
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?