2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ece kucaktan ayaga transfer oldu annem ve babam sayesinde.. uykusu gelince ayakta sallanmak istio iimi kotumu hala cozemedim

cok mutlu olmalısın pervin bizimki gibi memede uyusa naparsın senden baska kimseuyutamaz ama herkesin ayagı var her gittigin yerdede ayak seninle benimde annemle kayınvalde baslarda aman ayaagaalıstır dedi ben yapmadım simdide buyudu aklı eriyr inatlasıyor istemiyor kıyamet kopuyor ayaga koydugmda

güllü ben verdim siparişi canım küçükçekmecelere gidemem gelince söylerim nası bişi oldunu

aaa hayrettt sennn bir yere gidemem diyorsun inanmammm ))))

LAHANA GAZ YAPARMI?????

bu da sorulurmu hemde nasıll

pazardan lahana aldırdım hem dolma için hemde kapuska için?ama tereddütteyim gaz olarmiki????**

50 defa uyuttum, 50 defa uyandı. gazı var galiba. zincoyu 2 ye indirmemeliyim, bunu anladım. 2. defa oluyor. bir daha uyudu şimdi. inşallah rahatça uyur bu sefer...

8 kilo olan bebekleri yadırgamadım benim bir arkadasımın oglu var ece den 20 gun buyuk 8 kilo boy 64 cm,
bizim ece ise aynı gun konustugumuzda yani 20 gun kadar once konusmustuk bu konuyu 5,5 kl 61 cm idi. bizim boy uzun kilo az arkadasında kilosuna gore boyu az dı oglunun mesela tamamen genetik donemsel vs bunlar yani bu ara boyle alır çok gider alır basını kilosu sonra duraganlasır dengelenir hiçbiri abes degil onamli olan anne sutu ile olsunyapay sey yoksa korkulcak birsey yok obez vs olmaz

bizimde yarnı var dr kontrolumuz 6200 vs olmussa çok mutlu olcam ideal almıs olcak umarım olmustur o kadar bu arasanki az emiyor yani soyle yine çok emiyor tablo hatırladıgnıız gibi istanbullu hatunlar:) ama yalancı emmeye geçiyor ve bunuelif sorana kadar akıl edip bakmamıstım hep sap sap emip yuttugunu sanıyordum
deneyim falan hak getire yine diyorum unutmusum oburunun ustunden on sene geçmis:)
ben hep emiyor sanıyordum oysa ilk bes ondk sutu çekecek emme hareketi yapıyor sonra yalancı meme seklinde emip kendini rahatlatıyor serseri kizim haliyle çok meme emmedigini aslında anladım bu ara yani sutuçok içmedigini bakalım kilosu ne çıkacak

nesrincim
safra kesesi ameliyatıolcam hamile ikende basıma is acmıstı geçen gece yine agrı tuttu korkunçtu persembe gunu ondan kurtulcam insallah

allah allah bu gecekimseler yokyine siteymi girilmiyor ben hemen girdim ama belli olmuyor bu kk nın isi

dide YOKun kurlusu 6 kasım deilmi? benmi yanlıs biliorum yoksa

esrako canım simdiden cok gecmiş olsun ins ameliyat cok ii gececek. ececik icin cozum buldunuzmu?

kilo boy genetik bence kimse kimseyle kıyaslamasın. benim kızım mesela 10gun once 6kg 62cmdi ama ondan tombul ve uzun olan yasıtları var.hiçte kıyaslamıorum karalarda baglamıyoorm

ece donence ve muzikli oyuncaklara bayılıo aktive halısı alıcam sanırım muzigi sevio burda donenceyle bir oyuncak getirdi teyzesi onlara baka baka takılıo yakamdan dustu sayılır:)elleriyle gayri ihtiyari vuruyo ama neva gibi, bilincli deil yani

tazem ecede gazlanıo hala vede uykusunda cırtı gelince aglayarak uyanıo 2 gundur dogru durust uyku yok.bende şüyüd cayını bırakmıstım yine iciorum

ne yersem yiyeyim su icmedikce sut yapmıor bende..suya saldırdım yine..bide sozde emrah gelene kadar bakacaktım kendime ama daha beter saldım baba evinin rahatlıgında...

kilo boy genetik bence kimse kimseyle kıyaslamasın. benim kızım mesela 10gun once 6kg 62cmdi ama ondan tombul ve uzun olan yasıtları var.hiçte kıyaslamıorum karalarda baglamıyoorm

HATIRA canım saın canını sıkma bebeğinle ilgili bilgi verdin diye. burda hepimiz bu tür bilgileri birbirimizle paylaşıyoruz. ve tabiki tutup da kendi bebeğimizin durumunu bir diğerininkiyle değil ideal ölçülerle karşılaştırıyoruz. hatta o iş bize kalmıyor , doktorumuz söylüyor normal olup olmadığını. ben kendi adıma yazayım; anne sütünün bu kadar çok kilo aldırabilmiş olmasına şaşırdım ve maşallah demek istedim. espri yapayım dedim DOPıNGli diye. kötü bişey demedim yani canım, tabi ki paylaşalım boy ve kilo bilgilerini. .. mesela şimdi ceren de babası ve babannesi ile doktorda. gelsinler ben de yazarım ilo ve boyunu. tabi ki bebeklerin gelişimleri arasında muhakkak fark olacaktır. önemli olan normal sınırlar dahilinde olmaları. ben başka bişey istemem.
BABYcim neden karalar bağlayasın ki gayet fit bi kızın var işte...

günlerdir emzirmiyorum kızımı. hep sağıp biberonla veriyoruz. 3 daha böle.... inşallah unutmaz ya da soğumaz emmekten....

kızlar yauw ben şu CALGON reklamlarına acayip uyuz oluyorum. neden bu reklamlardaki kadınlar hep ustaya bağırarak dövecekmiş gibi konuşuyorlar, sanki makineyi usta bozmuş gibi?

Kuzey 4 gundur hasta.. mıdesını usuttugunu dusunuyorus.. canım cok sıkkın, dogdugundan berıdır bu cocuk bu kadar aglamamıstı, çok uzgunum. Cok cıddı sancı yapıyor karnına gaz, cıkarabılırse ne ala.. aglamayan cocuk aglamayı ogrendı. Drumuzla telefon doktorculugu yaparak bısıler yapmaya calsıtık, dun gece dayanamadım 9 eylul acıle gıttık, apar topar da gerı geldım, cocuk acılınde doktor demez mı hastlara; dısarıda bekleyın; domuz gırıbı vakası var, anında dısarı attık kendımızı eve geldık hemen, 5 dk kalmamısızdır herhalde ıcerıde, herkes yıkandı temızlendı yıne de..

Kusmayan cocuk ıkı gundur kustu.. keyfı yok, uyusa uyuyamıyor, habıre sıcak tutuyoruz, kucagımda uyuyor, ne olur atlatsak sunu artık.. bugun bıraz daha ıyı gıbı.. aksama doktoruna goturecektım, eger kendını bıraz daha ıyı hıssederse goturmeyecegım acıkcası.. dunden dolayı cok tırstım.

topık duzelmıs.. hayırlı ugurlu olsun.

şimdi geldiler doktordan. allaha şükür cerende enfeksiyon çıkmamış. sağlığı yerindeymiş. parmağından kan almışlar, iyi ki görmedim. ben dayanamıyorum bakmaya, şimdi parmağındaki bantı görünce bile ağladım. tutamıyorum gözyaşlarımı. uyuyor cimcimem şuan.
boyu 61cm kilosu da 5680 gr mış. ilk iki aya göre daha az büyümüş. belliydi ama , emme süresi çok azalmıştı. zorla da emzirilmiyor ki anacım bu sıpalar. aman neyse sağlığı yerinde olsun da.....

Kanal tedavısı goren dısım ısrarla hala agrıyor.. Ozgur, Antalya da sehayatte.. bunaldım, daraldım, habıre diş sızlar bı yandan.. bı yandan cocugumun hali.. bakın size ilk kezz belkı de sıkıntı, stres,üzüntü, bunalım dolu yazılar yazıyorum..

geçmiş olsun EVRıŞ. hani bi laf vardır ya "onun ayağına taş değmesin, ona gelecek her melanet beni bulsun" diye... ne kadar içten bir lafmış. ben de sürekli dua ediyorum "allahım ne olur bana istediğin ağrıyı sancıyı ver yavrumun rahatı bozulmasın, onu her türlü mikroptan koru" diye. belki senin haberin yoktur; ben de domuz gribinden yatıyorum ve yavruma bulaşacak diye aklımı oynatacağım korkudan. arada bir uzaktan bakmak dışında görmüyorum bebeğimi, dokunamıyorum. yeter ki o iyi olsun

evrim çok geçmiş olsun ya..elma yağı sürüyomusun...masajıda yapıyomusun..kakasında değişliklik varmı..herzamnınkkinin dışında..sıcak tut yinede ...inş rahatlar kuzu ya...eylülde öle kıvarnıyo çok aykların ı kendine çekyiorum elma yapğıyla masaj yapğıyorum rahatlıyo

günlerdir emzirmiyorum kızımı. hep sağıp biberonla veriyoruz. 3 daha böle.... inşallah unutmaz ya da soğumaz emmekten....

soğumaz annesi..bak benimki unutmadı, unutmuyolar sıkma canını.

kızlar yauw ben şu CALGON reklamlarına acayip uyuz oluyorum. neden bu reklamlardaki kadınlar hep ustaya bağırarak dövecekmiş gibi konuşuyorlar, sanki makineyi usta bozmuş gibi?

kaydirigubbakcemile3

Evrimcim sana da Kuzy de çok geçmiş olsun..havalar bi garip bu ara çok korlkuyorum oğlumu üşütücem diye.bi de domuz gribi çıktı başımıza, allah hepimizi , evlatlarımızı korusun

MERCıMEK canım ben de zaten hep senin durumunu aklıma getirip avunuyorum. inşallah ceren de rüzgar gibi sadık çıkar memeye. inşallah unutmaz benim mememi. sizi düşündükçe biraz avunuyorum

Çok cok gecmıs olsun.. sukur ucuz atlatmıssınız, aynen dedıgın gııb, benım de klasık duam oldu, bana olsun ona olmasın.. bıze de bısı oldu mu bak onlar perısan oluyor bu seferde.. ıkı ucu moklu degnek.. ben de aglamasına dayanamazken, bunu da ogrenmıs oldum su 3 gundur... ınsan nelere alısıyor ıste. Buna da sukur dıyecegım.

Bı takla atmadıgım kaldı desem sana..

Evrimcim sana da Kuzy de çok geçmiş olsun..havalar bi garip bu ara çok korlkuyorum oğlumu üşütücem diye.bi de domuz gribi çıktı başımıza, allah hepimizi , evlatlarımızı korusun

1-2 kaşık nane limon, ıhlamur versen Evrim..muhtemelen yapmışsındır gerçi sen

Saolasın arkadasım.. Allah razı olsun, ıhlamur ıcmedı, sevmedi, bende rezenesıne kattım, bı ıkı yudum da olsa yutturdum.

gaz ialçlarını denediniz mi EVRİŞ? ateş filan yok di mi?

Zınco ıcıyordu, Dr un ıstegıyle Nurse e basladık.. atesı yok cok sukur.. tek tesellım o zaten.

Bana en cok koyan da 3 gundur emmeyı reddetmesı, cork cork emen cocuk emmek ıstemıyor,memeyi agzına verdım mı basıyor yaygarayı, babasının kucagında ayakta dık durarak bıle emzırdım yıne de, alması ıcın tekrar memeyı yapmadıgım kalmadı, nası beslenır bu cocuk dıye sıyıracaktım az kalsın, sımdı yıne bınbır nazla emıyor yıne.. buna da sukur dıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…