2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Yanlış anlaşılmamama çok sevindim
Bırakmaz inşallah memeyide. Maşallah onada
Çok geçmiş olsun canım inşallah bir an evvel toparlanır Kuzun. Kıyamam.

Bende öyle dua ediyorum hep Allahım bizi yavrularımızla sınamasın.

evrimcim cok ama cok gecmiş olsun ...bisekilde ıhlamuru yutturmaya calıs.. bide gazlanmıs olabilir ecede gecen hafta oyle oldu agladı durdu kustu su gibi.. usutunce ve gazlanınca oluyo . ozelikle kusması usutunce oluyo hemen sıkı sıkı giydir zaten yapıosundur herseyi.. memeyide midesinde gaz oldugu icin reddediyor ben kasıkla bisuru ıhlamur icirdim ozaman eceye tabi hepsini kustu oyle uzulmustumki ama elleri kolları polar battaniyeye sarıp ayakta sallaya sallaya uyuttuk hep oyle oyle gecti.. gazı icinde corekotu kaynatmıstım oda ii gelmisti.. bende aynı senin gibi ayakta oynata hoplata zıplata emzirmistim

nazan cerende virus cıkmamasına cok sevindim ozelliklede sutten gecmemisde buyuk mucize..uzulme bak ne kadar buyuk bi badireyi kolaylılkla atlatıosun..senin o arkadas ne alemde.. oda senin gibi ayaktamı atlatıo

evrim sende kendini sıcak tut sen gazlanırsan usutursen oda olur ben cok gazlanmıstım ben inanıorum acıkcası sutten gaz gectiginede herseye .. yapıyla alakalı.

evrim sende kendini sıcak tut sen gazlanırsan usutursen oda olur ben cok gazlanmıstım ben inanıorum acıkcası sutten gaz gectiginede herseye .. yapıyla alakalı.

Allah razı olsun dostum; ıkı gun once bende de cok gaz vardı,ne yalan soyleyeyım.. ıhlamuru bı sekılde yutturmaya calısayım o zaman.. aynen Ece dekının hallerı mevcut bızdede.. daha dıkkatlı olayım kendı adıma da.. sıcak su torbası bıle koyuyıorum ayaklarına uyurken.. odası hamam gıbı.. cok uyuyor bı de.. bu durumla alakası var mı bılmem ama.. emıyor uyuyoır, az once yıne emdı yıne uyudu.. dune gore bıraz daha ıyı.. bu durum bana ders olsun, altını acık tutmamı sevıyor, oda sıcak bıle olsa, bıraz o mutlu olsun dıye tutuyordum,bundan sonra asla..

İlk günler doktorumuzun da bu fikri destekleyip, bebeğin gazının annenin yedikleri ile alakası yok demesi üzerine, kola da dahil herşeyi yiyip içiyordum ve malesef bebeğimde hemen her gece, araba gezintisi ile ancak son bulan ve saatler süren gaz sancıları oluyordu. Kıvranıyordu,ağlamaktan harab oluyordu kuzum..
Ama artık benim yiyip içtiklerimle onun gazının arasında bağlantı olduğuna kesinlikle inanıyorum, son 3 haftadır kola içmiyorum, daha doğrusu rezene ve sudan başka hiç bir sıvı içmiyorum, gaz yapan yiyecekler de yemiyorum, çikolata ve kahve dahil, ve bebeğimde 3 haftadır sadece emzirme sonrası ya da sütümü biberonla verdikten sonra gaz oluyor ve hemen çıkarıp rahatlıyor. Saatler süren kıvranmaları kalmadı artık.
Yaptığım diyeti bırakıp, bir gün denemek istiyorum bakalım gazı olacak mı diye ama cesaret edemiyorum, bir dakika daha o şekilde kıvranmasına tahammül edemem, kıyamam ona.. Diyete devam..

Kesinlikle işe yarıyor, yani aslında bunun mantığı bebeğin nefesini tutmasını sağlayıp, diyaframı kasmak. Bu şekilde hıçkırık kesiliyor.
Bu arada tabi o bir çay kaşığı suyu bebeğe vermiyoruz, sadece ağzına biraz sürüp yüzünü ekşitmesini bekliyoruz, yüzünü ekşitince tadını limonun ekşi tadını almış oluyor ve bu şekilde hıçkırık kesiliyor kaydirigubbakcemile3

Bizimde 18 'nde AŞIMIZ VAR .

Aşı diyince aklıma geldi.Deva'nın verem aşısı yılan hikayesine döndü..
Şöyle ki ; Deva 20 Ekimde hem karma hem hepatit aşısı (ikisi aynı enjeksiyonda) ve ağızdan da rotavirüs aşısı oldu. Verem aşıları artık serbest çalışan doktorlara verilmiyormuş, sadece hastanelerde yada verem savaş dispanserlerinde yapılıyormuş. Bizim doktorumuz muayanehede olduğu için, bize bir hastanede yada verem savaşta yaptırın dedi.
Bir hafta sonra yaptırın aşıyı dedi. Bir hafta sonra doğum yaptığım Kadıköy Şifayı aradım, buradaki doktor, verem aşısını olabilmesi için, rotavirüs aşısının üzerinden en az 4 hafta geçmeli diyor.
Bizim doktorumuz hayır gerek yok, hemen yaptırabilirsiniz, 3 ayı dolmadan verem aşısı yapılmalı diyor. Bunu Kadıköy Şifadaki doktora söyledim, ben böyle bir sorumluluk alamam dedi. Acıbadem'i aradım, buradaki bir doktor aşı için uygun olabilir dedi, bir başka doktor, bekleyin üzerinden 4 hafta geçsin dedi fisfisfis .
Verem savaş ile görüştüm, doktorunuzdan istek kağıdı getirin yapalım, biz zamanını bilmeyiz, sorumluluk sizin dedi.. lülülülülülü
Ne yapacağımı bilemeden düşünmekteyim henüz.. Bu aşıları kısa aralıklarla yaptıran var mı acep?

Deva'da kendini atıveriyor geriye. Ben dikkat ediyorum ama babasının kucağında iken, mutlaka bel desteği takıyorum beline, çünkü babamız pek dikkatli değil malesef..

Evet her bebeğin gelişimi farklı haklısın, ben biraz acele ediyorum galiba, tutunca titreyen tırtıl, ses çıkaran peluş oyuncaklar falan aldı babam, tek başına oynayınca eğlenceli olmuyor, kızımla beraber oynamak istiyorum bir an önce gamyoncuiremsu kaydirigubbakcemile3

Hey maşallah 8 kilo mu akannehir Deva henüz 5200 kilo ama bana baya tombik geliyor :ecrin_bebek:
Esra geçmiş olsun şimdiden, ameliyatı sağ salim atlatırsın inşallah..

adaşım öncelikle geçmiş olsun inşallah biran önce düzelir kuzeycik
beratta da 3 gündür benzer durum var aşırı derecede gazlı oysaki kat kat giydiriyorum okadar gaz çıkışı var ama hala kıvranıyor huyu değişti başım çatlıyo benimde alt üst oldum bizimde 1 haftadan fazla kaka şeklimiz değişti acaba diyorum ishal miyiz ama 1 haftadan fazlada bu haldeydi o zaman bu sorun yoktu kafayı yiycem yarın dra gitcez bakalım ne olcak
kakasında sizin bi değişiklik var mı
allah acil şifa versin kuzeye ve tün bebeklere
çok zor o hastalanıyo onun hastalığına bizim psikolojimiz bozuluyo

Kıyamam ona, çok geçmiş olsun, inşallah bir an evvel iyileşir Kuzeycik..
Keşke doktoru bir görseydi, kusması nasıl ağzından sızdırıyormu, fışkırtıyor mu? Fışkırtıyorsa bekleme götür doktoruna derim..

Oh oh maşallah Ceren'e
Çok sevindim enfeksiyon çıkmamasına, seninki de geçsin inşallah bir an önce, kucaklaşın anne kız

Evrim çok iyi anlıyorum ben seni, bende yaşadım benzerlerini, kızımla günlerce hastanede yattık, ona yapılan iğneler, takılan serumlar, karnı aç olmasına rağmen emmiyor, ememiyor olması,ağlaması, uykusunda inlemesi..Ömrümden ömrü götürdü.. Ağlaya ağlaya gözlerim davul olmuştu benimde..
Annanem bana, bebekler gül gibidir, bir bakarsın solar, ertesi gün bakarsın açmış, cıvıl cıvıl olmuş, korkma üzülme demişti, haklıymış.. Sende üzülme, sen iyi ol ki o da iyi olsun. İnşallah bir an önce iyileşir kuzucun..

Evrim cok gecmis olsun canim, insallah iyilesir kisa zamanda..

Naazan cok sevindim cerende bisey yokmus cok sukur, sende toparlarsin kisa zamanda..

çok üzüldüm nazancım ya geçmiş olsun. ve evriş. inşallah kuzey hemen düzelir.geçmiş olsun. bebeklerimizi allah hep korusun.. nazan inşallah sen de hemen iyileşip kavuşursun cerene.
esra senin ameliyat ne zamn. geçmişe baktım biraz ama bulamadım tarihi.
eylem sormuş galiba sünneti. biz 19 günlükken yaptırdık sünneti.daha önce yaptırcaktık ama sarılığın geçmesi beklendi.ilk gün 3-4 kez çiş yaparken ağladı. sonra geçti iyileşti hemen.

okuyorum geçmişi okudukça yazıyorum. işe başlayan anneler var. kolay gelsin hepsine. çok zor oluyordur. uyurken özlüyor insan bebişini. allah kolaylık versin hepinize

nazan cerende virus cıkmamasına cok sevindim ozelliklede sutten gecmemisde buyuk mucize..uzulme bak ne kadar buyuk bi badireyi kolaylılkla atlatıosun..senin o arkadas ne alemde.. oda senin gibi ayaktamı atlatıo
arkadaşım astım hastası olduğu için o riskli gruptaydı. bu yüzden de ilaç tedavisi gördü. o bana göre daha ağır geçirdi.ama şimdi o da iyi.

kızlar ben de geliorum kasımda . korkuoum gripten uçaklardan yolculuktan. bebişi nassı korucam bilmiorum maske filan alıcam bebeğe ama nereye kadar koruyabilirim yanımdaki yolvulardan şüphelenerek geçicek yolculuk galiba

bunaldim kizlar cikmazdayim gökhanla 1 haftadir kedi köpek gibiyiz sanirim etrafimizda ayrilik çanlari çalio suan tek zevkim oglumun gözümün icine bakarak gülmesi beni aglarken bile güldürü bu gün aile toplanacak bakalim sonuc ne olacak

LALECE merak ediyorum da ne oldu senin eşinin ailesiyle olan sıkıntıların? aşabildiniz mi? izmirdeyken epey karamsardın

Ay yavrum kiyamam ben ona ya.cok gecmis olsun canim.muhtemelen üşütmüstür karni agriyordur ve gazi vardir.neyseki atesi yokmus,insan aglamalarina hic dayanamiyor dimi ondan beter mahvoluyosun.artik encok ettim dua Allah im bebegime saglik ver onu bütün kötülüklerden koru,ona gelmesin bana gelsin oldu.annelik cok baskaymis......
Oglusun bian önce toparlanip eski kuzy olur insallah.annesi ona nasi bakar kimbilir Oh cok sükür cerende mikrop cikmamis olmasina cok sevindi.hem ceren hanim toplamda iyi kilo almis.2800 gayet iyi yani.zaten en fazla kiloyu 1.ay aliyolar.şevval de ilk ay 1200 2.ay 800gr almisti.buay nekadar bakalim görcez
MERCİMEK canım ben de zaten hep senin durumunu aklıma getirip avunuyorum. inşallah ceren de rüzgar gibi sadık çıkar memeye. inşallah unutmaz benim mememi. sizi düşündükçe biraz avunuyorum
Ay nazan unuturmu hic.kimbilir nasi özledi seni emmeyi.anne kokusu biseye benzermi.nasi oldun bugün daha iyimisin.atesin tamamen düstü galiba dimi

EFTELYA, ben de tam LALECE yi merak etmiştim. meğer sizin cephede asıl gerilim varmış. çok üzüldüm. aşılmayacak bi problem yoktur umarım. ve eminim aile toplantısından ayrılık kararı çıkmaz. hiçbir çiftin ailesi (çok önemli sorun olmadıkça) ayrılığı desteklemez.

noldu canım ya aman öfkeyle kalkma ama kendini üzüp sütündende olma
allahım benimde canım sıkan kaynanatör eger birsey olursa onun yüzünden olur bizde

e hadi o zaman gözünaydın LALcim. senden ırak mutlu olsunlar. eşin de dert etmiyorsa görüşme tabi...
MıNıKçim iyiyim bugün. hem de gayet iyiyim. ama yine de çıkamıyorum odamdan. çıksam da maske ile kısa süreli şöle bi cerene uzaktan göz atıp geliyorum. umarım dediğin gibi olur da unutmaz kuzum mememi. şuan tek derdim o kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…