Yanlış anlaşılmamama çok sevindimHATIRA canım saın canını sıkma bebeğinle ilgili bilgi verdin diye. burda hepimiz bu tür bilgileri birbirimizle paylaşıyoruz. ve tabiki tutup da kendi bebeğimizin durumunu bir diğerininkiyle değil ideal ölçülerle karşılaştırıyoruz. hatta o iş bize kalmıyor , doktorumuz söylüyor normal olup olmadığını. ben kendi adıma yazayım; anne sütünün bu kadar çok kilo aldırabilmiş olmasına şaşırdım ve maşallah demek istedim. espri yapayım dedim DOPİNGli diye. kötü bişey demedim yani canım, tabi ki paylaşalım boy ve kilo bilgilerini. .. mesela şimdi ceren de babası ve babannesi ile doktorda. gelsinler ben de yazarım ilo ve boyunu. tabi ki bebeklerin gelişimleri arasında muhakkak fark olacaktır. önemli olan normal sınırlar dahilinde olmaları. ben başka bişey istemem.
BABYcim neden karalar bağlayasın ki gayet fit bi kızın var işte...
Çok geçmiş olsun canım inşallah bir an evvel toparlanır Kuzun. Kıyamam.Kuzey 4 gundur hasta.. mıdesını usuttugunu dusunuyorus.. canım cok sıkkın, dogdugundan berıdır bu cocuk bu kadar aglamamıstı, çok uzgunum. Cok cıddı sancı yapıyor karnına gaz, cıkarabılırse ne ala.. aglamayan cocuk aglamayı ogrendı. Drumuzla telefon doktorculugu yaparak bısıler yapmaya calsıtık, dun gece dayanamadım 9 eylul acıle gıttık, apar topar da gerı geldım, cocuk acılınde doktor demez mı hastlara; dısarıda bekleyın; domuz gırıbı vakası var, anında dısarı attık kendımızı eve geldık hemen, 5 dk kalmamısızdır herhalde ıcerıde, herkes yıkandı temızlendı yıne de..
Kusmayan cocuk ıkı gundur kustu.. keyfı yok, uyusa uyuyamıyor, habıre sıcak tutuyoruz, kucagımda uyuyor, ne olur atlatsak sunu artık.. bugun bıraz daha ıyı gıbı.. aksama doktoruna goturecektım, eger kendını bıraz daha ıyı hıssederse goturmeyecegım acıkcası.. dunden dolayı cok tırstım.
Bende öyle dua ediyorum hep Allahım bizi yavrularımızla sınamasın.geçmiş olsun EVRİŞ. hani bi laf vardır ya "onun ayağına taş değmesin, ona gelecek her melanet beni bulsun" diye... ne kadar içten bir lafmış. ben de sürekli dua ediyorum "allahım ne olur bana istediğin ağrıyı sancıyı ver yavrumun rahatı bozulmasın, onu her türlü mikroptan koru" diye.
evrimcim cok ama cok gecmiş olsun ...bisekilde ıhlamuru yutturmaya calıs.. bide gazlanmıs olabilir ecede gecen hafta oyle oldu agladı durdu kustu su gibi.. usutunce ve gazlanınca oluyo . ozelikle kusması usutunce oluyo hemen sıkı sıkı giydir zaten yapıosundur herseyi.. memeyide midesinde gaz oldugu icin reddediyor ben kasıkla bisuru ıhlamur icirdim ozaman eceye tabi hepsini kustu oyle uzulmustumki ama elleri kolları polar battaniyeye sarıp ayakta sallaya sallaya uyuttuk hep oyle oyle gecti.. gazı icinde corekotu kaynatmıstım oda ii gelmisti.. bende aynı senin gibi ayakta oynata hoplata zıplata emzirmistim
evrim sende kendini sıcak tut sen gazlanırsan usutursen oda olur ben cok gazlanmıstım ben inanıorum acıkcası sutten gaz gectiginede herseye .. yapıyla alakalı.
valla yemekler konusunda şöyle açıklık getireyim çok şükür emdikden sonra gazını çok rahatçıkartıyor ama eger gaz yapıcı bişeyler yersem çok zorlanıyor yavrum.mesela sadece 2 yudumiçtiğim kola sonucu oglum kıvrımkıvrımm oldu o yuzdendikkat etmek gerek.malum biz sizden 1 ay küçüğüz. daha yeni 2 aylık oldukk
hıçkırık için bir çaykaşığı suyun içie bir damla limon ama bunu çok sık yapmayn ...
biz eşimle bebek ilk oldugu gunler uzman tv de ayşe öner in bebek bakımıyla ilgili tüm videolarını izlemiştik orda öyle söylemişti..
Bizimde 18 'nde AŞIMIZ VAR .
çağan artık kendini geriye atıyor kucağımdayken daha erken değilmi ? sizlerde durum nasıl
en azından tek elle iş yapıyordum artık onuda yapamıyorum
anakucağını koltuga koyuyorum tekmeleriyle koltuga kayıyor yanında olmasam yeredüşecek Allah korusunçok dikkat etmek lazım
Evet her bebeğin gelişimi farklı haklısın, ben biraz acele ediyorum galiba, tutunca titreyen tırtıl, ses çıkaran peluş oyuncaklar falan aldı babam, tek başına oynayınca eğlenceli olmuyor, kızımla beraber oynamak istiyorum bir an önce gamyoncuiremsu kaydirigubbakcemile3dönenceye uzanıp tutması için bence daha erken.Neva da bakınıp konuşuyor dönencedeki hayvanlara hatta kavga ediyor sanırsam.önüne tuttuğum çıngırağa çok acemice hamleler yapıyor ancak tutamıyor.çıngırağa ise dah yeni yeni tepki gösteriyor.her babek birbirinden her açıdan farklı Ayşinciğim tıpkı bizim gibi.Bazı arkadaşların bebekleri çıngırağa 1 aydır tepki gösteriyor mesela dediğim gibi neve daha yeni yeni ilgileniyor çıngırakla.oysa 2 aylıkken kitapların yazıları ve resimlerine bayılıyor.sese daha çok tepki gösteren bebekler işitsel öğrenecekler belki okul hayatlarında resime ilgi gösterenler de görsel.
8 kilo olan bebekleri yadırgamadım benim bir arkadasımın oglu var ece den 20 gun buyuk 8 kiloboy 64 cm,
safra kesesi ameliyatıolcam hamile ikende basıma is acmıstı geçen gece yine agrı tuttu korkunçtu persembe gunu ondan kurtulcam insallah
Kuzey 4 gundur hasta.. mıdesını usuttugunu dusunuyorus.. canım cok sıkkın, dogdugundan berıdır bu cocuk bu kadar aglamamıstı, çok uzgunum. Cok cıddı sancı yapıyor karnına gaz, cıkarabılırse ne ala.. aglamayan cocuk aglamayı ogrendı. Drumuzla telefon doktorculugu yaparak bısıler yapmaya calsıtık, dun gece dayanamadım 9 eylul acıle gıttık, apar topar da gerı geldım, cocuk acılınde doktor demez mı hastlara; dısarıda bekleyın; domuz gırıbı vakası var, anında dısarı attık kendımızı eve geldık hemen, 5 dk kalmamısızdır herhalde ıcerıde, herkes yıkandı temızlendı yıne de..
Kusmayan cocuk ıkı gundur kustu.. keyfı yok, uyusa uyuyamıyor, habıre sıcak tutuyoruz, kucagımda uyuyor, ne olur atlatsak sunu artık.. bugun bıraz daha ıyı gıbı.. aksama doktoruna goturecektım, eger kendını bıraz daha ıyı hıssederse goturmeyecegım acıkcası.. dunden dolayı cok tırstım.
topık duzelmıs.. hayırlı ugurlu olsun.
Kuzey 4 gundur hasta.. mıdesını usuttugunu dusunuyorus.. canım cok sıkkın, dogdugundan berıdır bu cocuk bu kadar aglamamıstı, çok uzgunum. Cok cıddı sancı yapıyor karnına gaz, cıkarabılırse ne ala.. aglamayan cocuk aglamayı ogrendı. Drumuzla telefon doktorculugu yaparak bısıler yapmaya calsıtık, dun gece dayanamadım 9 eylul acıle gıttık, apar topar da gerı geldım, cocuk acılınde doktor demez mı hastlara; dısarıda bekleyın; domuz gırıbı vakası var, anında dısarı attık kendımızı eve geldık hemen, 5 dk kalmamısızdır herhalde ıcerıde, herkes yıkandı temızlendı yıne de..
şimdi geldiler doktordan. allaha şükür cerende enfeksiyon çıkmamış. sağlığı yerindeymiş. parmağından kan almışlar, iyi ki görmedim. ben dayanamıyorum bakmaya, şimdi parmağındaki bantı görünce bile ağladım. tutamıyorum gözyaşlarımı. uyuyor cimcimem şuan.
boyu 61cm kilosu da 5680 gr mış. ilk iki aya göre daha az büyümüş. belliydi ama , emme süresi çok azalmıştı. zorla da emzirilmiyor ki anacım bu sıpalar. aman neyse sağlığı yerinde olsun da.....
Kanal tedavısı goren dısım ısrarla hala agrıyor.. Ozgur, Antalya da sehayatte.. bunaldım, daraldım, habıre diş sızlar bı yandan.. bı yandan cocugumun hali.. bakın size ilk kezz belkı de sıkıntı, stres,üzüntü, bunalım dolu yazılar yazıyorum..
arkadaşım astım hastası olduğu için o riskli gruptaydı. bu yüzden de ilaç tedavisi gördü. o bana göre daha ağır geçirdi.ama şimdi o da iyi.nazan cerende virus cıkmamasına cok sevindim ozelliklede sutten gecmemisde buyuk mucize..uzulme bak ne kadar buyuk bi badireyi kolaylılkla atlatıosun..senin o arkadas ne alemde.. oda senin gibi ayaktamı atlatıo
LALECE merak ediyorum da ne oldu senin eşinin ailesiyle olan sıkıntıların? aşabildiniz mi? izmirdeyken epey karamsardın[/QUOTEartık görüşmüyoruz hiç. ben rahatım eşim rahat. eşim haftada 1 2 haftada bir arıyor ya da aranıyor. ben çok rahatladım hayatımdan çıktıkları için. cuma günü bizim şehre geliyor annesi ama bizde kalmayacak. eşim konuştu. yani şimdilik huzur buldum diyebilirim. ama olanları aklınız hayalinmiz almaz. yoksa kimseye annen bizde kalmayacak dediğinizde karşı taraf tamam canım demez.kim olursa olsun bu hayatta herkes haddini bilecek . adaletsizliğe katlanamıyorum.
Ay yavrum kiyamam ben ona ya.cok gecmis olsun canim.muhtemelen üşütmüstür karni agriyordur ve gazi vardir.neyseki atesi yokmus,insan aglamalarina hic dayanamiyor dimi ondan beter mahvoluyosun.artik encok ettim dua Allah im bebegime saglik ver onu bütün kötülüklerden koru,ona gelmesin bana gelsin oldu.annelik cok baskaymis......Kuzey 4 gundur hasta.. mıdesını usuttugunu dusunuyorus.. canım cok sıkkın, dogdugundan berıdır bu cocuk bu kadar aglamamıstı, çok uzgunum. Cok cıddı sancı yapıyor karnına gaz, cıkarabılırse ne ala.. aglamayan cocuk aglamayı ogrendı. Drumuzla telefon doktorculugu yaparak bısıler yapmaya calsıtık, dun gece dayanamadım 9 eylul acıle gıttık, apar topar da gerı geldım, cocuk acılınde doktor demez mı hastlara; dısarıda bekleyın; domuz gırıbı vakası var, anında dısarı attık kendımızı eve geldık hemen, 5 dk kalmamısızdır herhalde ıcerıde, herkes yıkandı temızlendı yıne de..
Oh cok sükür cerende mikrop cikmamis olmasina cok sevindi.hem ceren hanim toplamda iyi kilo almis.2800 gayet iyi yani.zaten en fazla kiloyu 1.ay aliyolar.şevval de ilk ay 1200 2.ay 800gr almisti.buay nekadar bakalim görcezşimdi geldiler doktordan. allaha şükür cerende enfeksiyon çıkmamış. sağlığı yerindeymiş. parmağından kan almışlar, iyi ki görmedim. ben dayanamıyorum bakmaya, şimdi parmağındaki bantı görünce bile ağladım. tutamıyorum gözyaşlarımı. uyuyor cimcimem şuan.
boyu 61cm kilosu da 5680 gr mış. ilk iki aya göre daha az büyümüş. belliydi ama , emme süresi çok azalmıştı. zorla da emzirilmiyor ki anacım bu sıpalar. aman neyse sağlığı yerinde olsun da.....
Ay nazan unuturmu hic.kimbilir nasi özledi seni emmeyi.anne kokusu biseye benzermi.nasi oldun bugün daha iyimisin.atesin tamamen düstü galiba dimiMERCİMEK canım ben de zaten hep senin durumunu aklıma getirip avunuyorum. inşallah ceren de rüzgar gibi sadık çıkar memeye. inşallah unutmaz benim mememi. sizi düşündükçe biraz avunuyorum
bunaldim kizlar cikmazdayim gökhanla 1 haftadir kedi köpek gibiyiz sanirim etrafimizda ayrilik çanlari çalio suan tek zevkim oglumun gözümün icine bakarak gülmesi beni aglarken bile güldürü bu gün aile toplanacak bakalim sonuc ne olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?