2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

demin misafirin biri bendim ama diğeri kim hala burda
huuuu kimsin kardeş?**
esra hani gidiyodun ya

bende eve süte giderken çok sevdiğim bir şarkı başlayınca aldım başımı gittim ankaraya doğru ne iyi geldi allahım ne kadar çok olmuş yapmayalı şarkı bitti bende döndüm tabi yoluma ...

3. ayın sonunda artık doyduklarını biliyorlar ya bende farkediyorum. artık daha sakiniz.
kaşık biberon aldım bu arada. onu denedik dün, iyi geldi. kaşıktan farklı olarak ara verip her kaşıkta boşluk olmuyor. yine ağzından birazcık dökülüyor ama daha rahat.

esrakom allah yardımcın olsun perşembe sabahı aklımdasın, sağlıkla kurtulasın. berke de iyileşmiştir umarım...

Cnm benim cadıdan fırsat bulduğum zamanlarda girmeye çalışıyorum bende özlüyorumm opuyorumnanaktan okuyorum alıntı yapıyorum tam yazacağım derken bir çığlık hooop ben tekrar özde hanımın yanına eşim ne zaman susturamazsa bu acıkmış deyip kucağıma bırakıyor..
Aslında atladığım bir sürü şey oluyor arada bir saksı çalışıyor işte :kedi:
Umarım senin folyo çıkarma işlemin başarıyla sonuçlanmıştır. kaydirigubbakcemile3

kızlar size bişi sormak istiyorum....kayınvalideniz bebeğinizi sürekli olarak ''annesi'' (sanki kendisi annesiymiş manasında) diyerek sevse bu durumdan rahatsız olur musunuz??

annesinin kuzusu filan die seviodu kıl oluyodum ama baktım annemde oyle sevio kıl olmayı bıraktım :)

esrako ceok sevinidim ecenin hallerine..ins senin ameliyat donemlerinde fazla yormaz annenle babasını belkide hissediodur ondan duzeliodur.
agda olayına sevindim ben daglar kadınıyım nadastayım bacaklarımda batıklar olmus dogumdan sonra makine yaptım ondan simdi hepsi aynı uzasın die bekliorum burda komple yaptırıp gitcem bakuye..

ya artık eminim gelinler dogurunca kaynanalara geliolar.. cunku hem sizden hem kendimden hemen hemen aynı seyler yasadık..bizim annemlerin apt 2 komsu var ikisininde gelini yeni dogum yaptı ikiside şişik gelinlere..tamamen kıskanclık ve annelerinin gelinlerin yanında olmasından kaynaklanıo durum.

kızlar. midem bulanıor.kasıklarım ve 2 kasığımın ortasıağrıyor. noluyor. regli mi olcam acaba.başka bişi deildir dimi daha sadece 2 kere oldu ondan . regli zamanları geldi mi. olcak mıyız artık

kızlar size bişi sormak istiyorum....kayınvalideniz bebeğinizi sürekli olarak ''annesi'' (sanki kendisi annesiymiş manasında) diyerek sevse bu durumdan rahatsız olur musunuz??

Evet kayınvalidem bu şekilde sevse kıyametleri koparırım herhalde. Ama şu var ki, kendi annem Deva ilk doğduğu günler onu ' ha annem, tamam annem, efendim annecim ' falan diye sevmekle kalmayıp, bana ' ablası bezini ver, yelek giydir ablası' falan demeye başlamıştı. Anne ben onun annesiyim ablası değilim dememle kendine geldi . Artık gerçekten anneannesiymiş gibi davranıyor :roflol:
Yine de çok seviyorum annemi :ecrin_bebek:

kızlar. midem bulanıor.kasıklarım ve 2 kasığımın ortasıağrıyor. noluyor. regli mi olcam acaba.başka bişi deildir dimi daha sadece 2 kere oldu ondan . regli zamanları geldi mi. olcak mıyız artık

ben daha regli olmadım bir kaç defa lekelenmem oldu okadar

zaten annem alttan almasaydı kıyamet kopardı evde..

bu da güzelmiş .kaydirigubbakcemile3

Esracim cok sevindim bu duruma.bak ecemiz nekadarda akilliymis.annesi hastanedexken beni düsünmesin die memede baya uzaklasmis enazindan memede uyumaktan vazgecmis

Selamlar,
Herkes eşiyle benzer şeyleri yaşıyor inan.
Biz hamile kalıyoruz, kilo, hormon, ruh hali tüm vucüt sistemimiz alt üst oluyor. Onlar da hiç bir şey değişmiyor. Ohhh bir de çocuk sahibi oluyorlar.
Lohusalık döneminde ise insan duvaro toslamış gibi oluyor.
Hamilelikten çok daha zormuş. Ben şimdi anlıyorum ne kadar şaşkın geçirdiğimi o dönemi.Benim eşim de son derece rahatına düşkündür ve beni çok anlayamadı o dönemde. Ama tepkilerde de dikkatli olmak gerekiyor, evliliğimiz açısından. Her aklıma geleni söylüyordum bebek ilk doğduğunda, şimdi daha dikkatliyim.

değildir canım büyük ihtimal daha önce adet görmedin dimi belki ilk defa göreceksen ondanda olabilir....yada üşütmüşte olabilirsin..... ayaklarını sıcak tut kasık ağrıların ondan olabilir..... mide bulantında stres kaynaklı olabilir yani psikolojik....

ben ilk adetimi 52. günde gördüm dün 3. adetimi oldum ama benimde 3-4 gün gecikmeyle geldi olabiliyor bu tarz şeyler doğumdan sonra.....doğumdan önce benim adetlerim çok sürmezdi 3-4 günde biterdi günde anca 2-3 pet dolacak kadar gelirdi en fazla ama doğumdan sonra sık sık değiştiyorum çok fazla geliyor hatta ilk iki gün yatak yorgan batıyor daha önce hiç başıma gelmemişti doğumdan sonra herşey değişiyor..... bakalım dün ilk defa d. k. hapına başladım ne olacak.....

Evros hele ben nasil unutkan oldum, bazen bos bos bakiyorum ya, dalginim..hormonlar ve yorgunluk..

Unutkanlık da lohusalık sonrası oluyormuş bildiğim kadarıyla norraa..
Bu dönem yaşadığımız ağrı ve sıkıntıları unutmamızı da sağlamak için bir savunma mekanizması olarak açıkladı bir doktor arkadaşım. Ne kadar çok sıkıntı, stress ve ağrı olursa o kadar çok unutkanlık olur dedi. Bilemiyorum, belki de haklıdır. Çünkü bende de zaman zaman kayış kopuyor. Mesela, Bulaşık makinasını boşaltmışım ve o anı hatırlamıyorum. Fırını söndürüm zannerdiyorum, sonuç yanmış börekler gibi.....

canım çok güzel ifade etmişsin logusalık dönemini hakikaten insan duvara çarpmış gibi oluyor.... hamilelikten kat kat daha zor..... o 40 gün çok zor geldi bana allahım kafayı sıyırcaktım gelen giden her kafadan ses çıkar zaten selin emmez zorla silikonla emzirmeye çalıştım 1 hafta kadar sonra süt sağarım çıkmaz kayınpederim bile aaa bu kadarmı süt çıktı der sanki varda ben azıcık çıkartıyorum....selin sarılık oldu hastanelere git kan ver, selin tıkandı 2 kere ölüyor sandım ben öldüm öldüm dirildim kolidorda çığlık attım öldü diye..... kızımı besleyemedim korkudan zaten emziremiyordum birde tıkanır korkusuyla mamasını bile ben yediremedim 40 gün vs.....cinnet geçirecektim....evet şimdi bende düşünüyorum bazen şaşkın ve boş zaman geçirmişim.....

Çok geçmiş olsun, kolay şeyler yaşamamışsın. Ama üstesinden gelmişsin çok şükür. Herkes bebeğin üstüne o kadar düşüyor ki, anneyi çok ihmal ediyorlar. Bizde de aynısı oldu. Aslında önce annenin psikolojine dikkat etmesi gerekir etraftakilerin haberleri yok. Hadi erkekler anlamıyor, anne ve kayınvalide de bebeği görünce unutuyor herşeyi. Yıllar geçince üzerinden böyle oluyor demek ki. O yüzden artık bebeği olan birini görünce çok duygulanıyorum. Neler yaşadı kim bilir, ne fırtınalar kotu da içinde, kimseye söyleyemedi diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…