2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

EMZİĞE ALIŞTIRMA HİKAYEM

1 adet kiraz uçlu kauçuk (lateks) emzik alınır. Sıpa uyumak üzereyken meme hizasında tutarak emzik ağza sokulur, ninniler eşliğinde sallanarak uyutulur, saftirik bebiş de meme sanarak emer. Ancak bu emzik anatomik olmadığından ağızdan kolayca çıkar, hemen koşulur, 1 adet de damaklı kauçuk emzik edinilir. Ondan sonra da evdeki önceden alınmış silikon emzikler kullanılır. :ecrin_bebek: Böylece bebiş emziği almış olur. İlk 3-5 gün emzik devamlı verilir ki, sıpa alışsın. Ondan sonra sadece mızıkladığında verirsiniz...

BİBERONA ALIŞTIRMA

Biberonun sadece ucunu verdim önce (dr browns) sonra kendiliğinden hepsini aldı. En başta biberonun hepsini sokrsam öğürüyor.

Konuyu Toplam 2 Kullanıcı okuyor. (2 Kayıtlı kullanıcı ve 0 Misafir)
keops35, tazefasulye+

tazeeeeee,gel biz de yatalım.korku filmi de izlemedim ama korktum bu ıssızlıktan kaydirigubbakcemile3

AH TAZEMM HAYALLERıMı YIKTINNN

geçen aksam msn de emzik maceramı anlatcam sana falan dedim umut dolmustum geçen aklıma gelid arıycaktım senii amaaa ben bu yontemi çokkk denedimm
meme hizasında yalancı memeyi oyle bir tanıyorki benim cadı kızımmm anında ciyaklıyorr hatta birinde uzanıp emzikleri alıp koyarken acıkta olan mememi kaptı susup hemen emmeye basladıydı yani asla yemiyor bizimki yalancı memeyi normal meme hizasında falan versen de etsende yok mumkun degil emse dandik anatomik olmayanınıda emsin razıyım ama yokk asla emmiyorr
kaderimmis artık emziksiz zçocgum var iki yasına geldiklerinde siz zorlancaksınız ben rahat etcem hehee boyle teselliedeyim kendimi:) iki sene çektigimi benbilirim o ayrı:)

sibelcim ya bosa uzulmussun deryadan boyle saldırı gibi agır bir yazı zaten beklemezdim sasırdım manidar lafları anlamakta bu ara zorluk çekiyorum bana birsey dencekse net dand an denirse algılıyorum lakin algılarım epey kapalı bu ara evde bebekle ugrasmaktan baska birsey beynim calısmaz oldu:) haliyle deryanın ne demek istedoginde tam anlamadım hehe :))
neyse bosa uzulmussun uzuldum bunca sıkıntınıniçinde

EVRıMCıM mesajına aynen katılıyorum alıntı yapmıstım ama uctu gitti ATA mızı saygıyla buyukkk ozlemle anıyoruzz

günaydın kızlar fıstıgım halen uyuyor bende bakıp okuyup çıkıyorum bütün gün burçin kucakta olmak istiyor onun için sabahtan yapayım işlerimide gerçi hepsini bitirememde azıcık ucundanda olsa toplanmış olur herkese iyi günler kızlar

ne kadar çok zengin varmış burda. bence bu ağustos annelerine gold üyelik yapalım. beleşe girilmesin. halktan filan okuyan olur isyan çıkar bu krizde

zenginik ama pintiyik veremeyik para mara.

allahda sisin iyiliğinizi versin.

çok geçmiş olsun canım. inşallah müdahale gerekmeden iyileşir.

kıyamam ben sana miniğim. keyfin hep yerinde olsun, yüzün hep gülsün. hastalık senden uzak olsun. geçsin artık, bitsin. iyileş kuzum bizede böyle komiklik yap... bende seni öperim. güzel yanaklarından...

bende şaşırdım sadece anne sütü aldığı için, biz doktorumuzla telefonla iletişim kurduğumuz için, geçen gün yeşil kaka yapınca elme filan vermediniz dimi dedi sert bir tonla bende yok canım ne elması dedim, buda vermeyin demek oluyo sonucunu çıkardığım için sormadım.

günaydin kizlar.gecmisi okuyamiyorum şevvali uyutucam.kontrolümüz var bugün,tekrar kalça ultrasonumuz çekilcek insallah bi problem cikmaz.sag kalcada ufak bi sorun görmüslerdi 1.5ay önce.insallah sorunsuz gecerde rahatlariz

kizimla cumartesi gününden beri gesiyos hergün biyere :)) dünaksamda bi arkadasa gittik oturmaya bi grup arkadas ama kizim durmadi,cok nadir yaptigi aglamalarini yapti.kocisi aradim hemen almaya gel die.babayi gördü sustu,eve geldik gülücükler konusmalar basladi..aksam gezmesini sevmiyo kızım bunu anladim..gecen de gezmeden dönerken kayinvalideme ugramistim ayni pürüzlügü ordada yapmisti.

Merhaba.Benim de kızımın haftaya kalça usg'si var. Nasıl bir işlem bu, uzun sürüyor mu, bebeğe sıkıntı veriyor mu?

inşallah sorunsuz geçer bişiycik çıkmas
:Saruboceq:

Arkadasım, benım sorunum cok cok baska bısı.. ben ıkıncı derecede aort yetmezlıgı hastalıgı olan bı ınsanım.. yanı benım kalp kapakcıgım cok yıpranmıs durumda, bu yuzden de pompalarken kanı vucuda saglıklı bı sekılde pompalayamadıgından sıkıntılarım var.. hatta sole anlatayım, ultrasonda bıle gorunuyor,kapak mısır püskülü gibi olmuş.. senın bebegınle benzer bır durum yok benım durumumun.. ınsallah da benzemesin..

o daha cok bebek.. bunun da ustesınden onların sahane bedenlerı gelecektır.. emın ol.

yavrular, su bebek görme muhabbetı basımda.. tek basıma ıkıye ayrılıcam bı halt yapabıleyım dıye.. bugun aksama kadar yıne yokum.. ya var ya,bırılerının bebegı olsun, ben gormeye falan gıtmıycem,bol bol telefonla arayyaım.. karsımdakı bı duzluge cıksın ole gıdıcemm yaa.. anam imanım gevredı resmen.. ne bebekmıs, gör gör bıtmedi!!!

saol canım sana da çok geçmiş olsun. sıkıntısız geçsin bu güzel günlerin inşallah

canım ben de vermeyeceğim. ESRAKO ile aynı doktora gidiyoruz. acaba ona da tavsiye etti mi meyve suyuna başlamayı? hayır sütümün yetmediğini düşünmüş olsa ki ben biara kafayı takmıştım ceren yeterli beslenmiyor diye ama kilosuna da ormal dedi. acaba neden kimseninki tavsiye etmezken ve heryerde bangır bangır "ilk 6 ay sadece anne sütü" denirken bizimki böle bi marijinallik yaptı? meraktayım.

Merhaba.Benim de kızımın haftaya kalça usg'si var. Nasıl bir işlem bu, uzun sürüyor mu, bebeğe sıkıntı veriyor mu?
çok çok basit bi işlem. altbezini çıkarıyorsun birkaç dakika sürüyor. sonuç ertesi gün çıkıyor ama bakan doktor normal olup olmadığını zaten hemen görüp yorum yapabiliyor. biz sonucu almadık bile. usg sırasında doktor normal olduğunu söyleyince....
hadi ya, bak sen şevvale annesini mahçup etmiş. bizimki de gezmeye gidince çok uslu duruyor ben de bundan dolayı mahçup oluyorum. çünkü herkese "ayyy çok yoruluyorum, kız sürekli lgi istiyor, uyumuyor" filan dediğim için insanlar bunu uslu uslu görünce bana inanmıyorlar ve hatta "ayyy bu çocuğa bakmaya ne var ayol, amma da abartıyorsun" filan diyorlar. çocukların işi gücü annebabayı mahçup etmekmiş zaten... yapar dediğini yapmaz yapmaz dediğini yaparlarmış elin günün içinde...

elimde dokuz eylül üni tıp fakültesinin bi kitapçığı var BEBEK BESLENMESı diye. kuzenim vermişti oku mutlaka diye. ben yeni okumaya başladım ek gıda diyince doktor kulaklar dikildi tabi. kitapçık herşeyi çok güzel anlatmış.ek gıdaya 5.ayda başlanabilir diyor. ilk 4 ay sadece annesütü diyor... şimdi ben doktora "siz ver dediniz ama ben vermeyi uygun görmedim" mi diycem?

allahım bayılcam kokudan dün öğleden beri yapaayan oğlum kakayı omzumdadebelene debelene yapıyo bu ne kokudur yaaakannehir

allahım bayılcam kokudan dün öğleden beri yapaayan oğlum kakayı omzumdadebelene debelene yapıyo bu ne kokudur yaaakannehir

:sinifsinif: gaz masken yok mu?alt değiştirtecek hismetçin yok mu?yoksam benim gibi fakir misin?
yapsınlar da koksun varsın,benimki 2-3 gündür zorlanıyor,ağlıyor kaka yaparken.ilk kez oluyor,çok üzülüyorum.milupa'nın gönderdiği mailde "anne kabızlığa karşı önlem alarak beslenmeli." diyor,ben de bağırsak çalıştırıcı şeyler yemeye başladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…