2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

3.ay dönümü hepimize hayırlı uğurlu olsun..
Bir de kızım uyusun noolur, öldüm yorgunluktan, 9 dan beri uyumuyor eşşek sıpasıııı

3.ay dönümü hepimize hayırlı uğurlu olsun..
Bir de kızım uyusun noolur, öldüm yorgunluktan, 9 dan beri uyumuyor eşşek sıpasıııı

ayni durumdayiz, uc saattir anam agladu resmen..

kizlar ben karar verdim, annem gelince pztsiden itibaren ferber yontemini deniycem ve kendi odasinda yatiricam, bakalim;;
tibet bende desteklerim dedi, yasayip gorucez..

Konuyu Toplam 2 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
norraa:gitme:
misafir cay icmeye gelsin bari,iki lafin belini kiralim..

Allah yardımcın olsun...

ayni durumdayiz, uc saattir anam agladu resmen..

kizlar ben karar verdim, annem gelince pztsiden itibaren ferber yontemini deniycem ve kendi odasinda yatiricam, bakalim;;
tibet bende desteklerim dedi, yasayip gorucez..

dun ve bugun denedım o yontemı.. su yatag koyup koyup kaldırma yontemıydı dı mı bu.. o pes etmedı ben de etmedım.. o pes etmedı.. ben ettım.. yeterınce aydınlatıcı oldu mu?? :)) sıse can-ı gonulden basarılar..

Konuyu Toplam 2 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
norraa:gitme:
misafir cay icmeye gelsin bari,iki lafin belini kiralim..

malesef yatoıcam yafrum.. su sırkelı karısımlı suyu ıcmek ıcın ayatktayım.. cok yorgunum.. resmen yoruldum yontem deneyecegım dıe..

yok tatlim aglatma yontemini deniycem..

şu ara herkeste cıddı bır el emme sendromu var dı mı.. dehset boyutta yaa bızdee.. parmaklar kıpkırmızı oluyor resmen..

dudakk emme var mı arkadaslar sız de de??

voar voar! (baakkaaaal amcaaaaaa, baaakkal eamcaaaaaaaa :)))))

hayde geçmiş olsun...

geçmiş olsun,batık tırnak acısını bilirim.istersen çok etkili doğal bir ilaç tarif edebilirim.

bana tarif eder misin?

Gecen bı prof konusuyordu.. 0-3 yaş arası cocugunuza verecegınız tek sey huzur olsun dıyor.. cocuklar sınırlenmeyı, kızmayıi, ınat etmeyi,guvensız hıssetmeyı hep bu yaslarda ogrenırlermıs.. bunu onlara ogretmeyın dıyor.. onlar ne ısterse yapma yasları ımıs.. ıstedıklerı yapın ınatlaşmayın dıyor.. makul sekılde ve davranıslar ıcın konusuyor kadın bunu tabıkı kı de.. dusundukce hak verıyorum.. ınat etmeyı ogrenmezse, ılerıde de bana bu sekılde karsılık vermez..

Hatta bı kadın baglaındı telefona; dedı bebeklıgınden berı sımarık bı cocuk olmasın dıye domınant davrandım, su an 3 yasında, cok ınatcı,cok hırcın, sureklı mutsuz, uyurken bıle tedırgın bır cocuk yarattıım dıyor.. kadın cok pısman oldugunu soyluyordu.. kulagıma cok cıddı küpe oldu bu durum..

Az once yöntemı denerken de Kuzey yatagında hıc aglamadı.. o bana baktı, ben ona.. ınatlasmadım onunla.. baktım 1 saat bırbırımıze bakıstık, gülüştük.. pes ettım sonunda.. onun ıstedıgı sekılde uyuttuk.. ozellıkle de yetıskınlık zamanında; huzurlu, etrafıyla barısık, kendıne guvenen bır bırey olması ıcın, cocugunuza alıskanlık kazandıracagım dıye ezıyet etmeyın dedı prof..

Yontem uygulayacak arkadaslarım için paylaşmak ıstedım bu ızledıklerımı; hele o aglatma yontemıne ıllet oluyorum, yok 5 dk cık odadan, 3 dk aglasın.. cocuk aglaya aglaya ıcıne kapanmayı ve guvensız kaldıgı ıcın korkudan susmayı ogrenırmıs.. uyumayı degıl.. bu da ılerıkı yaslarda cok cıddı ruhsal problemler yaratırmıs.. hayatı boyunca bu cocuk boyle yasayacak degıl.. o yuzden ben rahat edecegım dıye,( ki bazen cok ama cok zor oluyor aksamları onunla ugrasmak) o nu uzmek ıstemıyorum kendımce, kendı kararım, kendı dusuncem.

Son düzenleme:
kaynanam ve görümcem gitti.

Doğum zamanı misafir gibi davranan, eve gelip kocaman organlarını yayan o insanlar gitmiş, 2 melek gelmiş adeta. 10 gün kaldılar ama en ufak bir rahatsızlık hissetmedim. Her şeyi çok sahiplendiler, annemi aratmadılar sağ olsunlar. Resmen şok oldum. Giderken kaynanam "daha camları silecektim, sarma yapacaktım ama olmadı kızım, kusura bakma" dedi. Anne dedim, olur mu?! Ben teşekkür ettim yaptıkları için. Doruk'la ilgili her türlü kararda bana danışmadan 1 adım bile atmadılar, her kararıma noktasına kadar uydular. Evin işini kendi evleriymiş gibi yaptılar.

10 yıldır tanırım bu insanları, ilk defa bu kadar candan olduklarını görüyorum.

sen yazarken ben yazıyormusum.. nacızane deneme derım Nurdan.. yıne de en dogrusunu sen bılırsın.

bizimki istedigini yapsakda agliyor, bari bosa gitmesin aglamasi didim.. babynin verdigi linki okuyunca ikna oldum gibi, oradada alti aydan once uygulanirsa duygusal zarari yok deniyor..

Ne güzel demiş prof, ve sen ne güzel düşünmüşsün canım arkadaşım...

AĞLATMA YÖNTEMİNİ DENEYEBİLİRDİM; eğer Doruk uyumayan bir çocuk olsaydı, uyumak - uyutmak bizim için gerçekten büyük problem olsaydı, çok yoğun çalışıyor olsaydım, dklar bile benim için önemli olsaydı deneyebilirdim. Ama akşamları yarım saat - 1 saatimi Doruk'u uyutmaya ayırabilirm. Çok da problem değil...

GYPSY resmen nazar değdirmişsin yahoo ya! oku üfle bişiler yap, normale dönsün sıpan!

ayni seyi bende bizimkinde yasadim, gecen seneki kadin gitmis melek gelmis, her aksam iki uc cesit yemek hazirliyo ben gelmeden daha bi suru yardim sagolsun.. bebiklerin gucu:))

tirnaklari kokten sokuyorsunkaydirigubbakcemile3

ıyyhhh! :sinifsinif: ne korkunç! o kadar dikkat ediyorum keserken ama yokı olacak illa!

BALLI SİRKELİ SU KONUSUNDA;

Önce balı koyup sonra sirke ve suyu eklerseniz daha kolay karışıyor.
aç karnına içmek şart mı?

yani benim yerimde olsamiydinCADIARZUoff kafam cok karisik(

birde denemeyi istememin en onemli sebebi ocakta krese verince gunduz uykusunda kimse benim gibi kolunda ayaginda sallamiycak, yataga atip aglata aglata uyutucaklar, en azindan kucukken alissin, yoksa dayanamam..en cok dusundugum konuda bu, ona orda nasil davranicaklar..

yaa neden o kadar küçükken kreşe vermek zorundasın? kıyamam! zorunda msın? ilk 6 ay anne sütü derler, ama o kadar izin kullandırmazlar, gıcık oluyorum. Herkeste para mok sanki, ücretsiz izin alacak!

"çok zordayım" diyorsan, "dene" derim. Ama taraftar değilim.

bende aglamasina taraftar degilim, bu yontemede sicak bakmiyordum ama taki, o linkteki psikologtan alinti yapilmis bi yaziyi okuyana kadar.birde dedigim gibi ocaga kadar kendi kendine uyumayi ogrenmeli ben yada annem bakarken yoksa kreste cok aglatirlar, cunku cok aglayan bi bebek..hatta bazen kendi aramizda bunu ikinci gun kresten atarlar geyigi yapiyoruz..

yaa neden o kadar küçükken kreşe vermek zorundasın? kıyamam! zorunda msın? ilk 6 ay anne sütü derler, ama o kadar izin kullandırmazlar, gıcık oluyorum. Herkeste para mok sanki, ücretsiz izin alacak!

inan calismama gibi bi durumum olsa alti ay daha kalip kendim bakicam(trde olmadigim icin ilk defa bu kadar kahroluyorum anneme birakabilirdim en azindan bi iki yasina kadar(
ama (inci ayinda mecburen vericez krese kimse yok bakicak, yavrum sabah 8den aksam 6ya kadar kres koselerinde kalicak(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…