2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ben aslinda bilmeden bu rutinleri uygulutyormusum, ornegin;
teo mama aldigi ve kusan bir bebek oldugu icin ben baslangicta iki sonra uc saatte bir mama veriyordum, oyaliyordum ki aciksin, yani her istediginde degil, ve bunu hergun duzenli olarak bir deftere yaziyordum, suan 3-3.5 saatte bir mamasini veriyorum 120 yada 150cc oda bu duzene buraya geldigimizden beri alisti ve 3 saat sonra saati yaklasinca sinyaller veriyor, kayinvalideme bile tembihledim ben evde yokken her mama kac cc vermis hep not ediyor o deftere..

heraksam 8.30-9 banyo saati 1 aydir, picama giyiliyor, oynanaip 5-10dk, 150cc mamasini veriyorum ve 2 haftadir bu duzenle aksam 10.30da uyuyup sabah 6 da kalkiyor, bazen 11.30 uyuyor eger aksamustu uyuduysa, mesela dun gelince ben saat 6-7 arasi uyuttum gece 12.30da ancak uyudu, artik dedigi gibi 5 ten sonra uyutmycam, o zaman cok rahat uyuyor..

yani kisaca aglatma yontemi sdisinda bu rutinleri farkinda olmadan oturtmusuz, mesela banyo saati gelsin ve bioraz gecsin mizmizlaniyor, banyo yapmak istiyor, o saatte soyundugunda keyiften 4 kose anliyor, bici bici yapacagini..

o yuzden birkac gun deniycem bu aglama yontemini, sonucu size bildiririm..
birtek annem geldiginde onunla konusmam gerek kararli olmamiz icin..tibet ben dayanirim eger duzen oturucaksa dedi..
Yazida alinti yapilan psikolog 3-6 ay arasi duygusal etkilenme olusmadigini ama 6. aydan sonra uygulanirsa zorluklar yasanicagini soyluyor,o zaman duygusal etkilenim basliyormus o yuzden suan tam zamani gibi geldi bana..
ama 6 ay evden cikmamak cok sacma gercekten..

haaa hala icim gitmiyor mu evet gidiyor, ikilemdeyim ama dedigim gibi ben bunu simdi yapmazsam kreste hic tanimadigi insanlar daha duygusuz bir sekilde yapicak, hemde duzen oturtmak adina degil..o yuzden annesi olarak ben yapayim gerekli sevkatide ben vereyim diye dusunuyorum..

birde su var teoman uykusu gelse ve uyumak istese de aglayan bi bebek, uyumak ve uyumamak icin mucadele ediyor resmen ayagimda yada kucagimda salladigimda ve eger cok uykusu varsa o kadar yirtinmaya 10dk sonra siziyor..yani her halukarda agliyorsa o zaman bu metodu denemek bisey kaybettirmez diye dusundum..yani direniyor direniyor bana ve uykuya sonra pes edip uyuyor..o zaman eger yol acicaksa benim onu bu sekilde uyutmamda psikolojik baskilanmaya yol acardi..

baktım tutmadı bu şekil evrimin denediğini bende deniyeceğim yat kalk yat kalk belim kopacakkkk

sana katılıyorum nurdan

merhaba kızlar nasılsınız bu aralar çok yoğunum gelenim gidenim bitm,yor maşallah birde yusuf çok huysuz bana kök söktürüyor o yüzden fazla takılamıyorum ...
yakın geçmişe azcuk baktım evrimin yazdığı çok doğru ben en büyük örneğiniz olayım....kızımla doğduğu günden 3.5 yaşına kadar çok stresli ortamda bulunduk ...bu stresli ortam şu anda bana gani gani geri dönüyor geçen yazmıştım psikoloğa götürdük diye işte bu geçmişin halt yemesi .....bebelerinizi ağlatarak uyutmayın zaten uykusu gelince istesenizde oturamaz öyle değilmi.....
mesela Yusuf ııı ııııı yani tam tarif edemedim nenni tarzı bişey söylenmeye başlıyor öylece kucağımda tutuyorum bi müddet ve ya kucağımda yada ayağımda 5 dk da uyuyor eğer gazı filanda olmazsa 1 saat kadar güzel uyuyor ..uykusu yokken sallamaya başlrsam zaten bi yarım saat göz göze bakışıyoruz uyudumuda yarım saat anca uyuyor ....rahat oldumu bazen yatağında oynarkende uyuyabiliyor ..anlatmak istediğim ne kadar çok sevgi okadar güzel bir ruh sağlığı bence....

Konuyu Toplam 3 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 2 Misafir)
norraa

ya ama olmazki boyle(((

yaa neden o kadar küçükken kreşe vermek zorundasın? kıyamam! zorunda msın? ilk 6 ay anne sütü derler, ama o kadar izin kullandırmazlar, gıcık oluyorum. Herkeste para mok sanki, ücretsiz izin alacak!
gittim yıllık iznimi ve arkasından ücretsiz iznimi yazdım geldim.napcaksak eşin iş durumuda muğlak(bu kelime tam bizi anlatıyor şimdi):Saruboceq:

Ben Tr deyim anam ayrı şehirde burda kimsem yok.alternatif araştırıyorum vallafii.

fikir üretirseniz önerilerinizi beklerimyerimseniben

esra ,,ballı sirkeli suyu pastadan öncemi içelim sonramı:uhm:kaydirigubbakcemile3
sonraa tabiki laelaelaelaelae
-Çalışıyorum izleyemedim bilgilendir beni yütfen a.s.
6-12 ay arası göz muaynesine götürebilirsniz bebeklerinizi dedi herhangi bi sorun vs görmesenizde diye ben kesinlikle götürücem mami bebekken göz tembelliği varmış ihmalkarlık yüzünden 4 yaşından beri gözlük takıyor
bence pastaya sut yerine 1 bardak sirke koyalim, zaten seker var bal yerine, ee pastanin ustune 1 bardakda su ictik mi tamamdirkaydirigubbakcemile3

mantıklı :roflol:

Nurdanım güzel dünürüm sonuna kadar arkandayım kuşuma.s.Tabii ki biz her istediğimizde evlatlarımızın yanında olamayacağız ve onları zor durumladan en az hasarla kurtarmak istiyoruz. O yüzden, başkası ağlatacağına ben çocuğumu ağlamamaya alıştırayım bu çok daha iyi olur bence de. Kolaylıklar diliyorum sana

Verem aşısı (bcg) yaptıran arkadaşlar, bu aşı koldan yapılıyormuş ya, bebişlerinizin kolları çok acıdı mı aşı sonrası? Ateş vs oldu mu?
Yarın bizim verem aşımız var da, resmen titriyorum yahu korkudan :kedi:

ayşin...bizde ateş olmadı biz hepsini bir yaptırdık karma hepsi aynı gün yani...2 gün sıkjıntılı idi ama ateş olmadı..hangisi sıkıntı verdi bilmiyorum ama...ha ateş olursada atş düşürücü verirsin sonra ama sanmıyorum..bana aşıya gitmeden ateş düşürücü ver dediler ..vermedim atşi çıkmmaıştı bu seferde vucut soğurdu allah korusun...aşı yerinde de bişi olmadı..aşı olnalrı merak ediyorum bende iltihap gibi bişi oldumu diye

Sabah LÖSEV'den bir görevli vardı bir programda. Lösemili bir çocuğun masrafı 250 bin liraymış ortalama. Onlar topladıkları bağışlarla 5000 lira para yardımı veriyorlarmış. Bunun dışında sosyal faaliyetler yaparak hem ailelere iş imkanı sağlıyor, hem de çocuklara moral desteği sağlıyorlarmış. Kurban kestirip onlardan yararlanıyorlarmış. Daha bir sürü şey söylediler. Bir hastane ve bir köy kurmuşlar. Hastanede her türlü imkan tamamen ücretsiz sağlanıyormuş.

Biz de birer anneyiz. O anneleri en iyi biz anlarız. Onları da hatırlayalım elimizden geldiğince derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…