2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aman gozunuz aydın burcu yaa kat kat bez baglamaktan kurtuldunuz yani

ya anacım anlamıyorum 40 dediler birsey degismedi pek 3 ay dediler iyi degism bekliyorduk bosunamı deniyor uç aylık olsun diye noluyor bunlara yahuu
rahatlık mezarda der annem bazen çocugu olan için tovbe yarabbim heralde hep birseylerle birsekil ugrascaz yani yapcak birsey yok

Şu an çok yorgunum, ancak ortalığı toplayıp yatabilirim. Herkese iyi geceler dilerim.

pukettt sana ozelden mesaj yazdımmmm niye bana yanıt vermiyonnnn beni sevmiyormusunnnn

ayni durumdayiz, uc saattir anam agladu resmen..

kizlar ben karar verdim, annem gelince pztsiden itibaren ferber yontemini deniycem ve kendi odasinda yatiricam, bakalim;;
tibet bende desteklerim dedi, yasayip gorucez..

hadi hayırlısı nurdan ya bilmiyorum hala kararsızım denesem denemesem gidip geliyor bir arkadasımda arastırmıs onun bilgilerine gore 6 aydan evel denenmemeli imis benim okuduklarım hep 3-6 ay denenmesini daha uygu n oldguun kararsızım

evrim sen boyle guzel guzel yazıyrosun içimin yagları eriyor dogru diyor ya boyle olmalı diyorum ama sonra dusunmekten deli oluyorum bu çocuk hep memedemi uyuycak diye hani bizimki salanıp herhangi bir insanın yardıgmı ile uyuyabilse hiç yontem falan aramıycam ama bana yapısık ben hiçbiryere birsaat bile çıkamaz oldum uykusu tuttum ciyaklıyor resmen yapısık geziyorkuz hani emzirme arasında biryere gideniniz oluyor dimi ben onubile gidemiyorum artık annem git sen merak etme derdi eskiden onu bile diyemiyor çunku kız ciyakladımı meme arandımı hiç birsey onusakinlestirmiyor ondan yanii
yoksa kendi rahatım için degil inanki
ama yinede kararsızım iste dusun dusun dusunuyorum surekli hani kac sene boyle uyuycak haıtırlamaya acalısıyroum oglan nasıldı kac yasında yanına yatıp pispis layınca uyurdu bu veletler bir hatırlasam ahh yıllar olmus berke nasıldı hiçç hatırlamıyorum bu kadar kuçukkenn

allah allah enteresan insanlar dgisebiliyor derler ama olabiliyor tazemm demekki neymis onyargılı bakmamak gerekmis doruk sayesinde aranızdaki iliski daha iyi oldu baksana ne guzle sevindim seni adına

ay nurdan bende oyle diyorum yani sizin kresten atarlar lafını bizde bakıcı bakmaz buna diyoruz yani
ama bakıcılarla çok hasır nesir olmus bir arkadasım var ogluun uç aylıkken verdi bakıcıya sanslarına iyi biri çıktı o buyutut okul donemine kadar neyse aa olurmu dedi kiz onlar yol yontem biliyor birsekil oturtuyorlar senkafa patlatma simdiden falan dedi hatta o arkadasım su an ikinciye hamile 8 aylık yarında bana oturmaya gelcek bol bol bakıcı muhabeti yapcaz anlasılan hani surekli bebek bakanlar birsekil uyutur birsekil bakar diye dusunup kendimi teselli ediyorum sende boyle duusn

Iyide bunlar gavur((birde diyorumki burda krese dunyanin parasini vericez o fiyata bakici da gelir, ama iyi birini bulmak problem, bi kac kisiye haber verdim bi baksinlar saga sola, en azindan evimde bakilir..

allah allah enteresan insanlar dgisebiliyor derler ama olabiliyor tazemm demekki neymis onyargılı bakmamak gerekmis doruk sayesinde aranızdaki iliski daha iyi oldu baksana ne guzle sevindim seni adına

Önyargı değil Esracım, dedim ya, 10 yıldır tanıyorum. Artık Onur bile kendi ailesiyle ilgili beklentilerini sınırlamıştı. Neyse canım, bir şeylein düzelmesi çok güzel. Özellikle de Onur ve Doruk için...

NURDAN vardır bir hayır! Bak, Teo da çifte vatandaş olarak geldi dünyaya... İleride bizim sıpaların yaşayacağı pek çok zorluktan da o muaf olacak. Napalım, hepimiz bir şeylerin sınavını veriyoruz işte

bana tarif eder misin?

olmassssssssss,sadece pervin'e kaydirigubbakcemile3

8-10 parça limon tuzu yarım çay bardağı kadar suda eritilip bu suyla kına karılır,parmağa yakılır.kırmızı hocelere bir süreliğine veda edilir kaydirigubbakcemile3
(bu yöntemi bana hastanede,doktor kapısında beklerken yaşlı bir kadın anlatmıştı."tırnağını çekmek isterlerse sakın çektirme,yerine çıkan tırnak da batıyor.bunu yaparsan bir daha tekrarlamaz." demişti.doktorun verdiği ilaçlar çare olmayınca denedim,15 yıl oldu,tekrarlamadı.)

tirnaklari kokten sokuyorsunkaydirigubbakcemile3

akannehir

Neeeaaah!! Kına yakmak mı? Hem de ayak barnaklarıma? Oldu olacak, bana bir de kına gecesi yapalım? Ardından da gerdeğe sokun beni??bzemuszemus kaydirigubbakcemile3

Şaka bi yana sökmelik değil tabii ki durum. Ama çok ilerlerse uygularım. Teşekkürler :)

bu yöntem,ilerlemiş,iltihaplı vakalarda etkili.hem iltihabı hemen kurutuyor,hem de kesin çözüm veriyor.

bu arada,
doruk paşanın yeni resmi var mı diye dün senin profildeki albümüne baktım.paşamın 9-10 haftalık bir ultrason resmi var ve yorum yapan biri "saçlı olacak,belli" yazmış.kendisini terruk ederim.

Teşekkürler evriş, üşenmeyip yazmışsın bu güzel bilgilleri. Allah razı olsun. Benim için de en önemlisi kendine özgüveni olan ve huzurlu bir insan olması bebeğimin, gerisini zaten hayatta kendisi öğrenir.

Maşallah diyelim, çok sevindim.

evrimin dediği prof sabiha paktuna keskin bende kitaplarını aldım çocuklarla doğru iletşim ve çöp çocuk. görüşlerini bende beğeniyorum. 0-3 yaş arası ne isterse yapma taraftarıyım. kitapları okudummu . 1 ay oldu nerdeyse henüz okuyamadım. masamda öylece duruyor. okuyunca ayrıca fikrimi belirtirim. arz ederim.

ozlem masallah kuzuna melek gibi uyuyor..

sağol cnm şuan ayağımdaki halinide bir görsen çığlık çığlığa :bbo:
bu aralar sanırım ağzındaki pamukçuk yüzünden huysuz ya sağlık ocağına götürmeyede korkuyorum zaten gidene kadar bir ton kişi sevmek için başına toplanıyor uzaktan sevmekte yok elliyorlar geçen yürüyüşe çıktık eşimle sırf ellemesinler diye limana gitmedik tenha yerlere gittik.. Ne anlayışsız insanlar var anlasınlar diye grip yüzünden pek çıkmıyoruz eşimde gelir gelmez elini yıkamadan almıyor diyoruz aman o kadar korkmayın sakınan göze çöp batar diyorlar pişkin pişkin kötükedihüso

Hadi gözün aydın diye diye nazarını değdirdin yavruya ınşallah tez zamanda atlatır bu huysuzluklarını
Gözün aydın
Özlem ben almıştım bimden tulum bende 9 aylık ve 12 aylığını aldım iyikide almışım bizim ellerimizde kayboluyo içinde daha ii zaten üşümesin yavrular. Kuzucuğunada maşallah.Emziriyosan eğer karbonatlı suyu kendi göğsünede sür daha etkili oluyo sanki

Canım Allah kolaylık versin. ınşallah alır

Senin düşüncene katılmakla beraber Nurdanın durumunda olanlar için başka hal çaresi görünmüyor gibi.
Maşallah nazar değmesin inşallah
Allah yardımcın olsun şimdiden ne yapıcam diye düşünüpte karalar bağlama canım inşallah o zamana teonun uykuları düzene girer kıyamam ona

Son düzenleme:
Karbonatlı suyu göğsüme sürüyorum + emziğini batırıp ağzına veriyordum dün emziğin kenarlarınada bulaşan karbonat yüzünü tahriş etti sanırım kızardı şimdi ağzının içinide kötüleştirmesinden korkuyorum açıkcası :sinifsinif:

valla ben catir catir soyluyorum, baskalari minciklicak diye evladimi hasta edemem, alinana alinsin..eve gelenlere bile elinizi yikayin diyorum..

face e gel yavrım :)

valla ben catir catir soyluyorum, baskalari minciklicak diye evladimi hasta edemem, alinana alinsin..eve gelenlere bile elinizi yikayin diyorum..

ben de eve giren herkesi lavaboya yolluyorum. protex sabın da var. dışarda zaten kimseyle muhattap etmiyorum. fırtık fırtık yürüyorum g.tüm kalkmış bi şekilde :)

özlem puket hatıra; nazar değmez inşallah :))

alintilarim ve cvplarim baglantim yüzünden yalan oldu.neyse aklimdakilerle idare ediyim

EVRIMcim yazina katilıyorum,bebegi aglatarak belki bi uyku düzeni oturacaktir ama pasif ve bastirilmis duygulari olan bireyler olma olasiligi cok yüksek.ben şöyle düsünüyorum,enfazla 2sene cekerim bu sekilde.ayakta sallamayla yada uyutmayla falan.ama öbür türlü belki 3-4sene rahat ederim fakat bu kisiliginde ömürboyu bi hasarda bırakabılır.bunu göze alamam ve okudugum bircok makalede bebekler henüz konusmuyor olsada herseyi anladıkları yönünde.ama düzen oturtmak isteyenleride cok iyi anliyorum encokda Nurdanı.saatlerce uyanik kalan bir bebege sahip arti calisiyor ve 2ay sonra krese basliycak.orda daha cok aglatacaklar.memeye yapisik olan bebeklerde zor.insallah herkezin gönlüne göre olur hersey ama bebeklerde güven eksikligi olmadan insallah.ne bilim ben daha tirlatma raddesine gelmedim belki ondan yada kizimla enfazla 1saat uyumaya calismak cok gelmiyor bana.calismadigim icin bütün isim kizim çünkü.

TAZE BURCUM kayinvalidenlerin iyi yönde degismis olmasina sevindim.ee 1 insan gelir herkez degisir.doruk a borclusun bu degisimi yerimseniben

BUKET insallah kuzun alisir biberona.ac kalinca mecbur emecek.annen alistirir.

ESRAKO hani yazmissin ya bakici uyumaya alistirir diolar die.katiliyorum onlara.ben evlenmeden önce cocuk bakmistim.yani hayatımda ilkkez ögretmen komşumuz vardi ve ilk dönemin yarisinda bakicilari ortada birakmisti,bende kizini cok sevdigimde bakici bulunana kadar bakarim demistim ve 19yasindaydim daha.kiz 2.5yasindaydi ve çignemenin ne demek oldugunu bilmiyordu.aklina gelebilecek herseyi blendirdan gecirip veriyolardi.dedim dert etme hallederim ben.resmen ben verirdim o kusardi bogazina takilirdi ebedi cigneyemezdi.ama ailesinin 1.5senede yapamadigini ben 1ayda halletmistim.resmen herseyi yer olmustu.yani diyecegim o ki,baska birisi uyutmaya alistirabilir.tabi benim baktigim kiz 2.5yasindaydi,6aylik bebekte zorlanirlarmi bilmem ama bakici kiz biraz ugrasirsa halleder.tabi bebekleri gercekten seven biri olmasi sart.

Konuyu Toplam 2 Kullanıcı okuyor. (1 Kayıtlı kullanıcı ve 1 Misafir)
norraa:gitme:
misafir cay icmeye gelsin bari,iki lafin belini kiralim..
kaydirigubbakcemile3
o yöntem 4 aylıktan sonra uygulanmalıymış ne alake iseee akannehir
aman maşallah nazar değmesin..böyle olunca insan gelmelerinide istiyor değilmi içi ısınıyor resmen tabii değişmezlerse kafamçokkarıştı
Iyide bunlar gavur((birde diyorumki burda krese dunyanin parasini vericez o fiyata bakici da gelir, ama iyi birini bulmak problem, bi kac kisiye haber verdim bi baksinlar saga sola, en azindan evimde bakilir..
evet bencede mantıklı keşke bakıcı bulsanız hem kendi evinde kendi yatağında daha huzurlu olur teocuk

şu ağlatarak uyutma yöntemi bana görede değil ama her bebek o kadar ağyacak diyede bir kural yok??nurdan ve senin gibi çalışan anneler bakıcı kreş vs verecek anneler bence denemeli bu yöntemi..
ben o durumda olsam deneyebilirdim ancak zaten evdeyim işim gücüm yahya birde yahya zor bi bebek değil şükürler olsun bu aralar huyu değişsede..
ancak o yöntemi okudum ve bende bazı kısımlarını uygulamaya kara verdim
öncelikle emzirme saatlerini belirledim dün hep aynı aralıklarda emzirdim 2,5 saatte bir ama tam zamanında..
kesinlikle memede uyutmadım emzikle uyuttum çünkü son zamanlar hep mememde uyumaya başlamıştı..tabii emzik almayan bebekler napar bilmiyorum (
gece saat 1lerde uyuyordu 11 buçukta uyutmaya başladım zorla çünkü ne zaman uykusu gelirse öyle uyuturdum saat 12 de uyudu sabah 6 ya kadar..
birde gece loş ışıkta yatıyorduk loş dediğim iyi ışık veriyodu yine gece lambası onu kapadım karanlıkta uyuttum o yöntemdede karanlıkta uyutun diyordu bununda etkisi olabilr..
bi tesadüfmü bilmiyorum ama karnı iyice doydu diye düşünüyorum çünkü diğer türlü ne zaman ağlasa memeyi tıkıyodum ağzına..
bugünde 2,5 saatte bi emziricem akşamda daha erken uyutacağım
buda esra yöntemi olsun :hulya:
ama bende ağlatamam kıyamamm
birde bu yöntemi anlatan kadın gündüz uyuyan bebeği uyandırıyormuş psikopat herhal..birde hiç evden çıkmamış 6 ay bu yöntem otursun diye
olduuuu gözlerim dolduuuu ben evdede oturamam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…