2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bugun hiç giremedim foruma baglantımda bir sorun vardı şimdi tam sorun çözuldu girdim ama oglum uyandı..emzirip geçmişden başlayarak geliyorum inş.

esra kirpi pastanın yorumlrını okudunmu beze var malzemeler arasında biri demişki beze neidr,,, diğeride..sivilcenin küçüğü demiş kaydirigubbakcemile3 bende merakla okuyorum bu ne diye..sonunda öğrendimkaydirigubbakcemile2

iste tam da anlatmak istedigim bu benim pozisyonum icin, tesekkurler..
ama inan annem,kayinvalidem ya da ben ona bakabilecek olsaydik belli bir yasa gelene kadar bu methodu denemezdim yada deneyemezdim..

ben bu sene kurban bagisini oraya yapmayi dusunuyordum ama ciddimidir diye suphem vardi, gecen sene mehmetcike yapmistim,sertifika falan gelmisti kesildigine dair. bu sene reklamlari gorunce bagis kabul edilir diye, losev e yapayim dedim, soyledigin iyi oldu, en azindan guvenilebilir bagilar yyerine ulasiyor diye..
losevin tv de oynayan reklamlarinda doktor rolunde benim cok yakin bir sinif arkadasim ucretsiz oynamis, kendisi gercek doktor, kadindogumcu hemde..

Teşlekkürler çingenem a.s.
Yok canım korkma o kadar . Helede senin küçük ama dirayetli yürekli kuzucuğunu hiç uf yapmaz bu aşılar öperim ben onu
kaydirigubbakcemile5 Bu sene olmadı ama seneye inşallah. Bu gerekli hatırlatma içinde canı gönülden teşekkürler.

Öyle büyük bağışlar yapamasak da 3406'ya bir mesaj atmak bile ufak bir katkıymış LÖSEV'e. En azından onu yapabilirim dedim ne yapayım

Öyle büyük bağışlar yapamasak da 3406'ya bir mesaj atmak bile ufak bir katkıymış LÖSEV'e. En azından onu yapabilirim dedim ne yapayım

tam kurban benı bıraz aşar belkı başka şekılde dıycektım msj atabılırız yazmıssın.hemen atıyorum.bende geçen gun izlemıstım,köy yapmıslar harıka bıyerdı.aileler için kalınacak yerler para kazanabıleceklerı el becerısı atolyelerı falan.hemde sadece bagıslarla dönen bı kurummus.Allah butun yavrulara kan hastalarına saglık versın inşallah.hiç kimseyi evladıyla sınamasın Rabbim.butun cocuklar gulsun saglıkla buyusunler inşallah

ESRA ben bu ağlatma yöntemini kendime göre uyguladım yaklaşık senin dediğin gibi gece 2den önce yatmayan çocuğu bir gece annemin uyarısıyla berat ı 8 de yatırdım ilk başta hep ışıkta yatırıyoduk etrafa bakındı yarım saat sonra gözleri küçüldü bencee bebeklerin içinde erken yatmak var bizimki ağladığında elini tuttumburdayım annecim diye fısıldadım ve artık erken yatma ooturdu bide yatınca uzun uyursa tam süper olcek
zaten neye harfi harfine uyuyoruzki bebeği ağlatalım kim kıyabilir ki zaten nasıl huzursuz olduklarında susturamıyorsak ilerde zorlanmamaları için azda ağlamalarına katlanmamız gerek diyorum

Evet, aşı yeri kabuklu yara olacakmış ama aşıdan 2-4 hafta kadar sonra yara oluşmaya başlıyormuş. Eğer yara olmazsa, aşı tutmadı sayılırmış.

Yok canım korkma o kadar . Helede senin küçük ama dirayetli yürekli kuzucuğunu hiç uf yapmaz bu aşılar öperim ben onu

Bana yapsalar aşıyı.. Olmuyo di mi :kedi:

Süt sağma makinem bozuldu.. 2 gündür iş yerinde süt sağamıyorum ,süt birikiyor göğsümde akşama kadar. Bugün sol göğsümde derin derin ağrılar vardı. Akşam farkettim ki, uzunca bir kitle var içinde.Koltuk altımdan göğüs ucuma doğru uzayan bir kitle..
Sıcak duş aldım az önce, şimdi de sıcak bezle kompres yapıyorum, elimle sağmaya çalışacağım bakalım becerebilecek miyim ve becerebilirsem bakalım kitle kaybolacakmı ? Kaybolmazsa korkmaya başlayabilirim herhalde..

bende aynı sorundan muzdarip olacağım aralık 1 de işe başlıyorum ve ece biberonu tükürüyor bakalım ne yapacak annem ve kayınvalidem aç kalacak diye üzülüyorum inşallah alışırlar

ayni durumdayiz, uc saattir anam agladu resmen..

kizlar ben karar verdim, annem gelince pztsiden itibaren ferber yontemini deniycem ve kendi odasinda yatiricam, bakalim;;
tibet bende desteklerim dedi, yasayip gorucez..

canım ben doğdsuğundan beri kendi odasında yatırıyorum ama hiç ağlatmıyorum ve genelde hep kendi odaısnda emziriyorum yatak odamın yanındaki oda ve rahatça duyuyorum sesini

maşallahhhh

Allah kolaylık versin canım umarım iyi bir kreş ayarlarsın

aman canım çok önemli bu konu bendede olmuştu kitle önce makinayla sağıyordum yarıdan fazlasını kalanını ece ye emzirtiyordum kendi kendine geçti canım

Gecen bı prof konusuyordu.. 0-3 yaş arası cocugunuza verecegınız tek sey huzur olsun dıyor.. cocuklar sınırlenmeyı, kızmayıi, ınat etmeyi,guvensız hıssetmeyı hep bu yaslarda ogrenırlermıs.. .

peki evriş Çağan gögsümde ağlıyo zorla tutuyor memeyi karnıda aç huysuzluk yapıyor bende ağlasada zorluyorum ayakta geze geze zorluyorum emmesi için
tahminimce süt fazla geldiği için zırlıyor
şimdi ben onunla inatlaşmış zorlamışmı oluyorum ?? :uhm:

Yafrum ne bıleyım.. alıskanlık kazandırma ve bısıler ogretme cabaları ıle ılgılı yorum yapmış bu proff.. genelleme olarak ta huzur verın dıyor.. ama senın bu sorunu cevaplayacak mercii değilim be kuzum.. gazı varsa Kuzey memeyı tutamıyor, aglıyor, hemen omzuma alıp o gazı ugraslarla cıkartıyorum, sonra yıne emebılıyor.. ama baska bı sekılde yasamadım ben bunu.. evladınla ılgılı en ıyı olanı yıne sen bılırsın cıgerım.

doktora danıstım.. bu bunyeye gore degısrmıs, ası da tutma tutmama dıye bısı olmazmıs, bazısında kabuk kaplar, bazısında ız bıle olmazmıs..

Ayşin kabuk kaplaması gerek demıs ama.. bızım doktorumuzda ole bı sart yok dedı,aıle doktoru da ole demıstı..

sut kisti olbilir sut biriktigi icin..

bizim oda ile onun odasi arasi baya mesafe var evin bicimsizliginden dolayi, o yuzden duyamam diye bizimle yatiyor, ama babyphone alicam olmazsa...
krese burada bebk daha anne karnindayken basvuruyorsun ben tee 2009subatta basvurmustum 3 krese 2 tane red 1 tane + cevap geldi eylulde o da 2010 ocak ayi icin dusun..evimin yakininda cok guzel bi kres, burda kresler devlete bagli ama 2.5 yasa kadar ucretli ozel gibi, denetleniyor bir kurulus tarafindan..yarin randevumuz var kontrat imzalamak icin, yani prosedur prosedur, ozel sartlari var, onlara uyucaksin v.s.bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…