2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

buarada aysin yazinca aklima geldi cuma dr randevusunda sorucaktim bunu, burda verem yani BCG asisi yapmiyorlar rutin uygulamada..ama peki ben mesela 2-3 sene sonra turkiyeye yerlesirsem nolucak??yani teoman asilanmamis olucak..

uzun bir aradan sonra tekrar gelebildim aranıza... gece geç saatlerde geçmişi okuyabiliyorum yazacak hiç halim olmuyor maalesef...

nurdan canım Allah kolaylık versin, çalışmadan duramayan bir insandım. ama oğlum doğduğundan beri sürekli erteliyorum, hiç kimse benden daha iyi bakamayacakmış gibi geliyor. annem bakacak halbuki ama nasıl bırakıcam bilmiyorum. gurbette olmak ne kadar zor değil mi bebekler doğunca. teo umarım uyku düzenini tutturur da cok zorluk çekmezsiniz.

evrişşş canım paylaştığın yazı için çok teşekkür ederim. eşime okuttum hemen. hiç kucağımdan indirmediğim için oğlumu eşim şımarık olacak bu cocuk deyip duruyodu. kapak oldu resmen. sağolasın...

geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımız mandalina verdiğinden bahsetmişti. bende arada veriyordum. doktorumuz kesinlikle mandalina ya da portokal vermemelisin içinde asit ver diyerek beni uyardı. hem midesine zararlı imiş hem de asit pişiğe neden olabilirmiş.

burkocum domuz gribi aşısından bahsetmiştin. doktoruma sordum bende yaptırsam cocuğumu korur mu diye. antikorlardan geçmediğini söyledi. senin doktorda geçiyor demiş. gerçi sen öğretmensin kendini korumuş olursun

hatırladıklarım bunlar umarım bundan sonra da yazacak enerji bulurum sabah 6 da uyanıyor oğlum ben gece 2 den önce uyuyamıyorum. gündüzde mümkün değil uyumam. o yüzden kendime ayırdığım bu saatlerde sadece okuyabiliyorum sizleri. uyku düzeni problemli olanlar umarım düzelir kısa zamanda. aslında bebekler kendi ihtiyaçlarına göre hareket ediyorlar. gündüz uyutmaya çalışıyorum bende ama en fazla 15 dk uyuyor akşam 21.00 gibi de sızıyor resmen sabah 6 ya kadar sadece emmek için uyanıyor. 6 cok erken uyanmam ve ayılmam cok zor oluyor. keşke gece 12 de yatsa sabah 9 da uyansa ama oğlum kendi düzenini çoktan kurdu yine buna da şükür...

tazem senin kaynana ve görümce için çok sevindim. bizimkini etkilemedi bebek falan, ne güzel iyi yönde değişmişler. Allah daim etsin...

verem aşısından sonra kabuk mu tutmalıymış??? 3 hafta önce yapıldı. sadece kızardı kabuk tutmadı. aşı tutmadı mı?? ne yapmak lazımmış, çok şaşırdım.

nesrin duygusal gelişim 6. ayda gelişmeye başlıyor diye okumuştum. yani 6. aya kadar inatlaşabilirsin sanırım :)

bizde ateş oldu canım sabah yapıldı akşam saatlerinde ateşi yğkselmeye başladı fitille müdahale ettik.

düngece kizim şaşirdi.gece 2.5a kadar diretti uyumamak icin.genelde 11.5da gece uykusuna yatan kizim,düngece kac saat uyumadi.noldi anlamadim.gazimi vardi ne?yatiriyorum kendini kasiyo agliyo bagiriyo.ama evin icinde gezintiye cikinca giki cikmiyo veya oyun oynayinca kikir kikir gülüyodu.bende kiyamadim 2.5a kadar oynastik falan ama zorla gecti gece uykusuna.baktim hala mikirdaniyo,beraber yattik gece kanepede.pestilim cikmis 5saat kesintisiz uyumama ragmen hic uyumamis gibiydim.neyseki uyuttum 1saattir uyuyo.programda bitti artik is zamani

şevval artik ayagimda sallarken niniye eslik ediyo.mirildaniyodu önceden simdi bagira bagira eeeeee ıııııı ooooov v gıbı sesler çıkarıyo sositososito

merhabalar
3,5 aylık kızım birkaç gündür emmiyo
dr kontrolünde 600 gr almış dedi
eger ara kontrolde de az kilo alırsak ek gıdaya geçeçekmişiz
sizinkiler nasıl acaba
bilgi verirseniz sevinirim

Bi totosu açikta kalmis rüyada benden aaa ayça nerdesin rüyama girdin :))

şu reklamlarda fragmani dönen film varya 2012 onun gibi bise olcakmis.istanbulda sahil kenarindayiz ama deniz bizim karadeniz.yani kum falan var ee bide sonu gözükmiyi.neyse karsida rusya varmis,bi deney icin denizin ortasina platform kurmus.bizde tam denizin karsisinda tek katli bi evin damindayiz.adamlar dügmeye basinca bise olcakmis.korku icinde bekliyoz.saat geliyo ve bi gürültüyle deniz suyu hoop lavabodaki su gibi boşaliyo birden.ve bianda ne oldugunu şaşiriyo herkez bi koşturmaca falan.neyse aksam oluyo biz o damdayiz hala uyuxcaz yastiklarimiz beyaz ve kalemle yaziyoz üstüne,iste bugün 2009şu tarih adimizi yaziyoz hala ölmedik dioz.konusuyoruz biraz sonra yatiyoz .okadar uyandim zaten sonra.hayirlara gitsen

kres randevumuzdan geldik icime cok sindi, cok temiz cok sirin ve sicak bi yer..egitimciler cok sicak kanli, her bolumde 12 bebek yada cocuk, 3 bakici var; yani 4 cocuga 1 bakici dusuyor..her 15 gunde bir pediatr kontrole geliyormus bebikleri, tum mamalari yada ek gidalarini orda hazirliyorlar..kisaca cok icime sindi, rahatladim..

merhabalar
3,5 aylık kızım birkaç gündür emmiyo
dr kontrolünde 600 gr almış dedi
eger ara kontrolde de az kilo alırsak ek gıdaya geçeçekmişiz
sizinkiler nasıl acaba
bilgi verirseniz sevinirim

benim kızım da 3.ayında 700gr almıştı. doktor normal dedi ek gıda önermedi.ilk iki ay 1 er kilo almış olduğu için ben de endişelenmiştim, çünkü kızım emme sürelerini de epey kısaltmıştı. önceden yarım saat emerken son günlerde 5 er dakika emip bırakıyordu. memeyi bırakırsa diye kaygılanmıştım zira ben bir hafta hiç memei verememiştim biberonla beslemek zorunda kalmıştım (domuz gribi teşhisi konduğu için) ama kızım ne memeyi bıraktı ne de gelişimde bi aksama olmadı. bence sen de endişelenme. bu topikte bu durumda olan çok arkadaş var. bazı doktorlar hemen mama takviyesi önerebiliyorlar ama bence ilk 4 ay sadece anne sütü yeter. bebeğinin şuanki kilosu normalse kafana takma 600gr aldı diye. 3 aydan sonra büyüme hızları yavaşlıyormuş.

oda pencerelerinden soguk hava siziyor heralde, yada karsilikli cereyankaydirigubbakcemile3

gözünaydın, sizin adınıza çok sevindim. senin durumun bizimkinden iyi. biz bakıcı ile başbaşa bırakacağız. bebeğim o yalnız olacaklar. denetleyen biri de olamayacak. şanslısın yani, üzülme.

saol cnm ya içim rahatladı...3 hafta oldu aşı olalı ..hiç bişi olmadı aşı yerinde...kagılanmaya başlamıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…